Crestinismul si evolutia spirituala - 13

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Crinuta, mama, departe de mine de a judeca pe cineva. Eu mi-am expus parerea, mi-am cerut si iertare.
Cime a vrut sa inteleaga a inteles.

Acuma ce vreau sa clarific: eu eprsonal nu consider ca sufar de intoleranta religioasa. Uite- numai faptul ca stii cat de mult te respect pe tine si modul cum iti traiesti credinta .
Ideea in sine de a citi rozariul nu are nimic rau, doar ca asa cum zisese si mamabear, avem si noi, Slava Domnului, asa multe rugaciuni frumoase si puternice, incat de obicei ortodocsii nu simt nevoia (sincer sa fiu nici nu le mai ramane timp) sa mai faca si alte rugaciuni.
Acuma tu , ca te cunosc, zi cu mana pe inimioara ta buna, nu preferi inainte de toate sa faci rugaciunile din cartile tale de rugaciune? Doar nu te rogi cu rugaciuni ortodoxe.
Ei aia era diferenta, dar cum fiecare traieste credinta dupa putere, nu sunt eu chemata sa judec cum se roaga oamenii.
Poate e vorba de o neputinta de a mea: neputinta de a intelege. Recunosc ca fac parte dintre oamenii care nu plac lucrurile pe care nu le inteleg. Dar nu sunt xenofoba. In plus, asa cum Biserica spune sa iubim pacvatosul si sa uram pacatul, eu extind si mai mult: eu iubesc oamenii chiar daca nu iubesc ceea ce fac ei.

Vina despre care vorbeste Nikole, este de fapt teama ca altcineva decat Nikole care cteste aici s-ar putea sminti.
Dar, pana la urma omul daca e sa se sminteasca, se sminteste de orice.
Daca ar vedea un preot pe drum, ar zice ca de ce e preotul pe drum. Daca il vede acasa, ca ce cauta acasa, daca il vede in Biserica, zice, ''dar oare nu s-a saturat sa stea toata ziua in Biserica?"
Adica oamenii care s-ar sminti citind aici, se smintesc oricum, pentru putina lor credinta. Eu asa cred.

Va pup pe toate, nadajduiesc sa ajung cu bine.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui nikole

Hi

Am revenit...dupa discutii cu o doamna protestanta...un om sa-l pui la rana, draga de ea, nu prea are cu cine vb. si cand ma prinde...nu ma mai lasa, oh ce amalgan de ...credinte ma inconjoara.
Am trait printre hindu, budhisti, musulmani, crestini, atei...in pace, Slava Domnului, si in armonie.

In primul rand, va spun deschis ca m-a deranjat mult, chiar m-a ranit atitudinea si excesul vostru de zel, in a sublinia , "ratacirea " in care ma scald.

Am simtit inversunare, extremism(il recunosc, am trait in casa 19 ani cu un ortodox inrait chiar habotnic as spune)...insa vina imi apartine, eu am lasat o portita deschisa, spre a fi "scuturata".

DA, sunt pro amalgan, daca asta e un pacat capital...sa dea Domnul sa fie singurul pentru care sa platesc
si daca prin asta smintesc cititorii, ma retrag, nu-i bai.
Dar pentru mine nu exista ortodox vis- a-vis catolic, pentru mine exista CRESTIN!
Observ ca asta deranjeaza
Da, fac rozariul,cat de des pot, pentru ca asa simt,e o rugaciune puternica(va vorbesc cu sufletul, prin prisma a ceea ce simt cand ma rog), asa cum este orice rugaciune spusa cu credinta si smerenie.

Crinuta, eu nu am afirmat ca (virgula) cred in vise, Katya a dedus, in urma citirii unui post de-al meu de la paranormale.
DA, cred in vise, nu in toate nebuniile de noapte, dar sunt unele care m-au avertizat!

in fine...ce insa m-a deranjat e faptul ca indirect s-a cam sugerat cum ca, unele dintre voi s-ar simti vinovate de faptul ca eu nu-s ortodoxa 100%...am inteles eu bine...recunosc ca am cam ramas ca la dentist!
Nimeni nu e raspunzator pentru felul in care eu simt, si aleg sa ma rog,asta deja e ...mandrie, si nu are nimic in comun cu smerenia, insa poate am interpretat eu gresit.

Ar mai fi multe de spus, dar ma opresc aici, vorba multa, saracia omului.
Sunt insa trista ca mi-am cam pus sufletul pe tava, chiar imi pare rau, dar asta e inca o lectie de viata...uneori e greu pentru ca nu ai interlocutor, voi ati fost mai aproape de sufletul meu, ati fost aici prezente, mi-ati inlaturat niste dubii, mi-ati fost alaturi in momente de deznadeje, si am considerat ca sunt safe sa imi descoper sufletul asa cum e el..nu ortodox 100% , dar nici catolic 100%, dar poate s-or uni bisericile si atunci voi fi si eu multumita...

Nikole, mami deAlbastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si Albastrica/Luana Maria(1.04.2010)

SA-L AJUTAM PE ANGELO

www.tlig.org/ro/ro3pryrs.html" target="_blank">CELE TREI RUGACIUNI

Nicole, tocmai ce zici tu i-am spus Iasminei ieri la telefon si am scris si aici. I-am spus ca dintre toate care tinem cu dintii la religia ei, tu esti singura care te gandesti la unitate si ca asta ar fi explicatia cautarii tale, eu asa am interpretat.

Pe mine una nu ma deranjeaza. Oricum va fi o singura Biserica, stii bine de mesajele Vassulei Ryden si a multor altor vizionari.

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe

Nikole, imi pare foarte rau pentru ce simti! m-as bucura sa nu pleci, topicul asta se numeste crestinism si evolutie spirituala, si nu directive ortodoxe ale BOR, si avem toti loc aici ;
ajunge c-a plecat Conchita (bine ca ea a plecat din cauza altui topic, dar oricum eu simt lipsa personalitatii ei sclipitoare)

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Acum nu stiu in ce masura era Conchita compatibila cu subiectul in cauza...; am avut mereu impresia ca nu suntem pe aceeasi lungime de unda ca si gandire..

Crinuta si minunea ei

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Mergi la inceput

Iasmin, eu te cunosc si nu te-as putea vreodata acuza de asa ceva, stii asta.
Bineinteles ca si eu prefer rugaciunile catolice, dar daca mi-ar zice tu sau altcineva ca "uite, am o rugaciune foarte puternica", as face-o. Care e problema? Nu m-as adresa tot lui Dumnezeu?

Eu zic ca e de admirat la Nicole faptul ca se roaga, ca se roaga regulat. Eu asa vad lucrurile.

Ai plecat, esti pe drum?

Crinuta si minunea ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Draga Nikole,daca tu consideri ca te-am suparat cu ceva,iti cer iertare.

Dar eu n-am facut decit sa-ti atrag atentia ca un ortodox nu se orienteaza nici dupa paranormale,nici dupa ghicit,nici dupa vise si cu atit mai putin dupa reincarnare(am vazut ca ti-a zis Crinuta,eu n-am citit).Asta nu-i intoleranta din partea mea,e atragere a atentiei,tu daca vezi pe cineva ca-i pe un drum alaturi,nu-i spui nimic?In numele tolerantei il lasi in ratacire?Si eu traiesc printre alte religii,nu am treaba cu ele,dar cu un ortodox de-al meu nu pot fi indiferenta,nu?Faptul ca tu crezi in amgalgamul de religii crestine macar e o afirmatie care face lumina:dar sa se stie ca un ortodox nu e asa.Nu-i nicio suparare ca asa crezi dar,asa cum zicea si Iasmin,tb clarificat acest aspect,pt a nu sminti pe cei care nu stiu multe despre ortodoxie dar tu o reprezinti.Nu inseamna ca,daca te nasti/botezi ortodox,automat si esti,adica stii despre,nu-i deloc asa,eu m-am ingrozit in Ro de citi ortodocsi care chiar frecventeaza biserica relativ regulat n-au habar despre ortodoxie.

Si,oricit ai crede ca e inofensiv amalgamul,macar sa stii ca e doar parerea ta:ortodoxia nu admite amalgamul,de-aia-ti tot ziceam de Serafim Rose pe care pretinzi ca l-ai citit.Daca l-ai fi citit,ai fi inteles o gramada,ti s-ar fi facut lumina in multe,ar fi fost imposibil sa mai afirmi ca n-are nicio importanta ce fel de crestin esti.Are.Tb sa iubesti orice om de orice religie(asa si tb,sa ne iubim cu totii)dar cind e vorba de religia ta esti datoare si s-o cunosti,si s-o intelegi corect si si s-o prezervi,nu se poate sa permiti sa-i faci o anumita forma cu influente si amestecuri care-ti sint tie la indemina.Nu inseamna ca eu sint habotnica daca o pastrez curata si nealterata.Si religia tb cunoscuta,asa ca oricare alt domeniu si am mai spus ca si catolicii si protestantii si-o cunosc pe a lor,doar ortodocsii nu si-o cunosc si de-aia-s si cei mai putini dintre toti si de-aia vor fi si asimilati.Si daca esti ortodox practicant esti considerat habotnic,daca esti catolic sau protestant practicant,esti demn de respect si admiratie.

Asa ca mai bine invatam unuii de la altii decit sa ne suparam unii pe altii.

Mergi la inceput

Iasmin si mamabear,intilnire frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Da Katya, de cateva capitole incoace, tot mi s-a sugerat mai discret faptul ca amalganul e distructiv, da, stiu, aviz cititorilor, sa nu se sminteasca nimeni.
E GRESIT, ORI CATOLIC, ORI ORTODOX!

Asta ca sa lamurim cititorii din umbra, sa nu carecumva sa se inteleaga ca amestecul de paraclise, rozarii, este acceptat de...biserica(oare D-zeu ce o spune?)si ca duce spre mantuire.

In rest, cam nu mai am nimic de adaugat, consumam cerneala degeaba

Nikole, mami deAlbastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si Albastrica/Luana Maria(1.04.2010)

SA-L AJUTAM PE ANGELO

Mergi la inceput

Draga Nikole,te rog inca o data sa nu te superi,in fond eu initial ti-am dat doar un link cu un material despre vise,nu ma gindeam ca se va ajunge la asa discutii dar la urma urmei eu inteleg ca aici discutam despre crestinism si deci n-ar tb sa fie motive de suparare daca unele teme sint diferite sau interpretate in diverse moduri,discutam,clarificam,de ce tb sa se supere oamenii si sa plece?E un subiect ca oricare altul,nu ne luam de persoane si vieti private,discutam religie,de ce sa ne suparam?Ca si Iasmin,iti spun si eu ca n-am nimic cu tine personal,esti o fata buna si inimoasa,esti iubita aici si toata lumea se gindeste la tine,ai vazut de-a lungul timpului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Nu m-am suparat Katya, doar intristat, e cu totul altceva.
Si cu siguranta am tras si niste invataminte

SA-L AJUTAM PE ANGELO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Nikole, te rog si eu sa nu te superi Esti o persoana minunata si cat am fi noi de "impiciorgate in credinta" , tot mai e ceva de invatat de la tine - fara nicio urma de ironie spun asta.
Te pup

Mergi la inceput