Crestinismul si evolutia spirituala - 13
Raspunsuri - Pagina 13
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Iasmin08 ..., este tot El cel care ne creeaza in pantecele mamei. Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
Daca e asa, se pare ca si-a cam pierdut din dexteritate sau pur si simplu a devenit cam uituc si neglijent :(.
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
Iasmin08 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui denizel
Daca e asa, se pare ca si-a cam pierdut din dexteritate sau pur si simplu a devenit cam uituc si neglijent :(. Pentru parinti, de dragul copiilor "Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel. |
De ce spui asta, scumpa mea? Eu nu vad in jur nimic care sa imi infirme. Ai patit ceva? De ce esti atat de trista si ma faci sa simt ca esti un pic deznadajduita?
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
denizel spune:
Nu sunt trista, nici deznadajduita :).
Avem pareri diferite in legatura cu (implicarea lui) Dumnezeu si tocmai de aceea eu nu voi mai continua discutia asta aici.
Sper ca linistea de acum sa ramana, sa nu mai fie iar tulburata si sa puteti reveni la discutiile voastre :).
Sa aveti discutii cu folos!
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
Iasmin08 spune:
Si tie Denizel, sa iti ajute Bunul Dumnezeu si sa te lumineze cum stie El mai bine.
Iasmin08 spune:
Un citat mai mult pentru sufletul meu, dar este de folos sa il cititi si voi:
"Cand nu am grija eu ca om, si provoc ispita fratelui meu, surorii mele, prin impodobirea neatenta, atunci eu port vinovatia in spate. Lucru ce trece neobservat. De cate ori, daca ne cercetam constiinta, vom vedea ca in viat noastra lumeasca, poate chiar si acum, nu suntem atenti? Prin urmare producem sminteala. Pe aceste pacate nu le cunoastem; sa le marturisim si vor fi sterse.
De aceea sa fim cu luare aminte la aceste lucruri, ca sa fim pregatiti. Moartea este infricosatoare, nu este joaca. Daca vreunul din noi a cunoscut ceva despre moarte, daca a fost primejduit de boala, a avzut ca infricosatoare este. Vedeti cum lacrimeaza omul sau chiar plange, si ochii sunt nelinistiti in ceasul mortii? Deoarece vede cum vin puterile potrivnice, vin diavolii sa-i smulga sufletul. Si sufletul tremura cum tremura frunza de toamna la cea mai usoara adiere de vant.
Troparul slujbei de inmormantare zice: "Ce lupta are sufletul cand se desparte de trup, cat lacrimeaza atunci, catre ingeri isi ridica ochii si in zadar se roaga; catre oameni isi intinde mainile si nu are cine sa-l ajute". Spune ca isi intoarce ochii catre ingeri dar nu primeste nimic. Caci ingerii zic: "Dupa faptele tale, aliluia. Te-am fi ajutat dar trebuia sa ne ajuti si tu cu faptele tale". Isi ridica mainile spre oameni si le cere sa-l ajute. S ei zic: "Cum sa te ajutam? Noi nu ne putem ajuta pe noi, cum s ate ajutam pe tine?" Si atunci omul isi da seama de adevar. Dar ce mai poate face in ceasul acela, cand ii iese sufletul?" (Parintele Efrem Athonitul- Despre credinta si mantuire)
Iertati-ma daca v-am smintit cu ceva!
mamabear spune:
Buna dragele mele!
N-am avut net de ieri la amiaza, dar sunt si fff ocupata, in afara de treburile obisnuite trebuie sa mai fac si bagajul pt mare si la cati suntem e tare greu.
Sper ca s-au linistit apele pe aici, ca nu-mi venea sa cred cat am de citit cand am deschis la forum.
Si mie mi-e draga hannen ca om care are anumite principii, dar daca vine vorba de religie nu o sa "aprob" islamul. O sa o contrazic asa cum o contrazic si pe Crinuta(iarta-ma) cand e vorba de anumite aspecte din catolicism, cum o contrazic si pe patou cand e vorba de protestantism...
Avem in comun cu islamul ascultarea de sot, respingerea avortului (la noi chiar nu exista nici o situatie admisibila pt avort), acoperirea capului. La partea cu acoperirea, la noi nefiind prevazuta si de lege, s-a ajuns ca din neputinta, sa nu o mai practicam sau sa o practicam partial .
Avem un singur Creator, dar nu toti ne inchnam Lui.
Si eu ma gandesc uneori cu groaza la Judecata, dar sper la mila Domnului. Eu stiu din ce-am citit, ca fiecare va fi judecat dupa legea in care se afla, daca s-a nascut in ea; altfel stau lucrurile cu cei care au cunoscut crestinismul si l-au refuzat, lepadandu-se de el. Am scris ceea ce stiu si cred eu, nu inseamna ca as condamna eu pe cineva, mila lui Dumnezeu e mare si El va fi Cel ce ne va judeca.
Va pup si va imbratisez pe toate!
Katya spune:
Hannen,am editat si am sters numele,daca ma prindeam,o faceam de aseara,nu ma gindeam ca se ajunge la asa ceva,am dat numele pt ca m-am temut sa nu vina lumea cu care te-oi mai fi rafuit tu si am zis sa nu fie confuzii,imi pare rau ca n-am tacut de tot,as fi evitat alunecarea subiectului spre poale-n briu.
Citesc din urma...
crinuta spune:
Mamabear, sunt intru totul de acord cu ce ai scris mai sus. La fel gandesc si eu.
Ideea este ca toti cred, sunt convinsi ca ei se roaga la Adevaratul Dumnezeu, dar adevarul este 1, calea este una, nu mai multe.
Toti au acelasi tel, intentiile sunt bune, insa nu toate drumurile duc in acelasi loc...
Dar eu repet, fiecare va fi judecat dupa cum a trait, iubit, stiinta nu ii va folosi nimanui in momentul judecatii, nici filozofiile de care eu fug, nu le suport, nici tonele de carti si informatii ( de multe ori inutile, fara continut) nu vor folosi nimanui in acel ceas, nici macar unui om toba de carte in religie ( teorie), ci cel care aplica ceea ce a cerut Dumnezeu, (sa ne iubim aproapele ca pe noi insine) va avea calea lina spre rai.
Eu cred mult in copilaria spirituala, chiar duminica trecuta s-a vorbit despre asta la Biserica, iar, despre asta invatam de la sfinti, pt ca ei sunt si ar trebuis a fie modele demne de urmat pt noi, pt ca si ei eu avut suisuri si coborasuri, atacuri, caderi, etc, insa in final au biruit, nu singuri, evident.
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
Iasmin08 spune:
Crinuta bine zici.
May, nu stiu voi, da mie mi-e cumplit de greu sa trec peste antipatii, sa uit ce mi-a facut X sau Y. Nu stiu de ce unele lucruri pe care le-am patimit in trecut inca ma mai infurie, si cand spun 'furie' va asigur ca sunt la maxim cu nervii intinsi. Si cu tupeu continui sa cer sa ma ierte Dumnezeu ''precum si noi iertam gresitilor nostri" Voi cum reusiti sa treceti peste aceste lucruri? Cum reusiti sa iertati? Invatati-ma si pe mine cum faceti sa iertati pe cel ce a calcat in picioare si a scuipat pe suflet.
hannen spune:
Katya,multumesc pt. ajutor!
Desi am cerut ajutorul moderatorilor,am scris pe pm,am "reclamat" mesajul tau numai ca cineva sa editeze pina apari tu(din cauza fusului orar stiam ca dureaza) .Sincer,multumesc!
Whatever happens don`t let go of my hand!