Crestinismul si evolutia spirituala - 13

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui hannen

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Macrina, sunt absolut sigura ca nu am facut vreodata publice confesiuni sau pareri/informatii care mi-au fost incredintate despre alte persoane.

Nici eu nu am facut acest lucru,doar ti-am reamintit ca ai fost cindva victima(si tu ai zis ieri).Este cumva un secret ca ai avut multe "lupte" cu ortodoxele?Mi-a fost mila de tine ,sincer.Nu suport vinatorile si nici ca un om sa nu poata sa-si exprime parerile fara sa fie luat la suturi si a a fost o vreme cind exact acest tratament il aveai pe la toate subiectele de la SC.
De unde naiba sa stiu ca in scurt timp imi vei aplica mie ,cea care a gasit o vorba buna pt. tine si in public si pe privat,acelasi tratament la care ai fost tu supusa.

Whatever happens don`t let go of my hand!

Hannen, hai sa incheiem discutia asta. Ai facut publice confesiuni pe care ti le facusem in particular.

Citat:
?Da` era buna fraiera hannen care se uita "in gura" ta pe pm.Atunci te plingeai la mine ca te fugaresc ortodoxele,acum te-ai intors si-ai muscat mina...stii tu care!

Stai linistita, nu trebuie sa ma convingi ca, de fapt, nu m-ai parat, te asigur ca niciodata nu voi face publice confesiunile tale private.

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

denizel,cu exactitate,ce am facut public?aici,acum la acest subiect?

denizel,dupa toate astea gestul tau,ceea ce faci tu cu mine de aproape 2 ani,ti se pare moral?????ti se pare etic?
inca o data,efectiv nu mai suport atita hartuiala iar pumnalul pe care tu mi l-ai infipt public in spate (aici la SC,in timp ce ma iubeai pe pm) nu am sa-l uit niciodata!
Si cu asta am terminat orice discutie cu tine si sper din suflet ca si tu ai terminat sagetile (pt. mine)din tolba!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui hannen

denizel,cu exactitate,ce am facut public?aici,acum la acest subiect?

da,asta este adevarul.Erai fugarita,incoltita,luata in suturi peste tot iar cind ai simtit nevoia sa te descarci ,eu te-am ascultat!
Am zis de cine te^ai plins??am dat nume?am dat detalii???????????????

denizel,dupa toate astea gestul tau,ceea ce faci tu cu mine de aproape 2 ani,ti se pare moral?????ti se pare etic?
inca o data,efectiv nu mai suport atita hartuiala iar pumnalul pe care tu mi l-ai infipt public in spate (aici la SC,in timp ce ma iubeai pe pm) nu am sa-l uit niciodata!
Si cu asta am terminat orice discutie cu tine si sper din suflet ca si tu ai terminat sagetile (pt. mine)din tolba!

Hannen, continui sa faci publica corespondenta noastra!!!!!!! E incredibil......

Cat despre subiectul "sageti", nu, nu le-am terminat: atata vreme cat vei spune ceva cu care nu sunt de acord, iti voi replica. Nu cu sageti, asa cum percepi tu, ci cu puncte de vedere diferite de ale tale. Astea sunt "sagetile" si "cutitele" pe care le invoci: puncte de vedere cu care nu esti de acord.

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

modul in care iti expui parerile,injositor,superior,agresiv...faptul ca mi-ai interzis sa scriu despre Islam de cite ori ai avut ocazia,modul umilitor in care m-ai gonit de la un subiect public si mi-ai interzis sa scriu parerea mea(contradictorie cu care tu nu esti de acord)...acestea sunt sageti!Nu puncte de vedere diferite.
Ca banuiesc ca eu sunt in contradictie cu majoritatea de aici,insa nu mi se pare ca vreo una din forumistele astea e posesoare de sageti otravite,asa ca ale tale.

in rest considera ce vrei,eu una nu am dat copy/paste la mesajele tale,nu am dat nume...iar eu consider ca m-am agitat absolut degeaba,pt. insulte si acuze absolut gratuite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

atasamentul duce la pervertirea realitatii!

eu am fost botezata reformata, nu sunt practicanta si nu am sa fiu. Admir sincer orice credincios cu mintea si viata senina (nu prea ma impac cu habotnicii), imi vin la usa destul de des doamne Iehoviste, imi aduc reviste si povestim 5-10 min. Nu le repezesc si nu ma deranjeaza cu nimic! Imi admir soacra si bunica batrana care sunt ortodoxe practicante fiindca au o seninatate frumoasa. Imi place de preotul greco catolic care ne-a cununat - un om deosebit, un suflet mare!. Imi place de preotul ortodox care mi-a botezat copilul.Imi place de Hannen fiindca eu o simt sincera in tot ceea ce spune.Imi place de Iasmin08 fiindca o cred/simt ca fiind o persoana ce se lupta zi de zi sa fie mai buna si fiindca simt ca iubeste ceea ce spune/face.
....efectiv nu inteleg de unde atata patima, ca unul crede in Treime si altul doar in Dumnezeu? Esenta tuturor religiilor este sa fim oameni buni, sa nu gandim si sa nu facem rau, detaliile si cuvintele nu conteaza.

Am invatat ca un om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice!

va doresc o zi buna si senina la toata lumea

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Deus in sfarsit cineva care reuseste sa ma inteleaga.
Eu am trait cativa ani intre ortodocsi de stil vechi si inca din cei fanatici si cu creierul spalat. Simteam ca mor cand mi se spunea ca nefiind ''botezata'' pe vechi nu ma voi mantui. Nu mi se recunoastea botezul, cununia religioasa etc.
Extremismul (din punctul meu de vedere) nu duce decat la scindari. Ar fi fost frumos daca am fi avut un singur crestinism unitar, dar din pacate dupa ce s-a scindat la 1054 a continuat sa se farmiteze. Astazi in Romania (deci dupa 1923-1924) avem nu mai putin de 7 biserici pe stil vechi. Nici macar acestea nu au putut sa fie unite intre ele. Si scindarea nu s-a terminat inca. Aceasta farmitare mi se pare ca duce la o disipare a sufletelor si de ce nu, o pierdere a lor. Iar cauza primordiala este exact cum ai intuit: putina dragoste de aproapele.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08
Iar faptul ca avem acelasi Creator. de departe este unul din marile adevaruri. Credeti ca pe ea a creat-o altcineva?

Iasmin, Creatiunea s-a incheiat demult. Dumnezeu a creat 2 oameni perfecti si apoi s-a oprit.
Eu, tu si restul omenirii nu suntem creatia lui Dumnezeu, suntem rezultate ale combinatiilor genetice.

Da, exista un singur Creator, dar nu toti ne inchinam Lui.

Mergi la inceput

Denizel, omul nu evolueaza genetic n pantecele mamei. Noi avem suflet, iar sufletul acela nu se transmite genetic. Ci vine de la Dumnezeu. Numai trupul se formeaza in pantecele mamei, dar noi suntem mai mult decat trupul. Creatorul intervine pentru fiecare faptura inca din pantecele mamei sale si ii asigura absolut totul.

Mergi la inceput

A si la judecata de dupa moarte, sta sufletul omului fata in fata cu Dumnezeu si raspunde de faptele sale. Sufletul este cel care sufera, caci odata ce trupul moare, exista suflet, asta nu inseamna ca moare omul definitiv. exista viata vesnica iar acolo merge sufletul.

Mergi la inceput

Uite aici un mic exemplu:

28. Nu va temeti de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot sa-l ucida; temeti-va mai curand de acela care poate si sufletul si trupul sa le piarda în gheena.
29. Au nu se vand doua vrabii pe un ban? Si nici una din ele nu va cadea pe pamant fara stirea Tatalui vostru.
30. La voi însa si perii capului, toti sunt numarati.

Daca si firele de par ne sunt numarate in cap, si nu cade o vrabie pe pamant fara stirea Tatalui, cum ar putea deci omul sa se formeze in pantecele mamei fara ajutorul Tatalui?

Uitati-va la pasarile cerului, ca nu seamana, nici nu secera, nici nu aduna în hambare, si Tatal vostru cel ceresc le hraneste. Au nu sunteti voi cu mult mai presus decat ele?

Apoi noi fiind mai presus decat vrabii, inseamna ca Dumnezeu care are grija de hrana noastra are grija de trupul nostru, este tot El cel care ne creeaza in pantecele mamei.

Mergi la inceput