DE CE INSEALA BARBATII?MOTIVE PLAUZIBILE...
Raspunsuri - Pagina 4
ruxij spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Deus [br5. statistic casatoria 2 este mai reusita decat nr 1 fiindca persoanele implicate sunt mult mai mature si mult mai permisibile |
Statistica arata invers, casatoria nr 2 e mai putin reusita decat nr 1. Dc. casatoria nr. 1, cel putin in America, unde lumea isi permite sa divorteze, are sanse de divort in jur de 40-50%, peste 60% dintre casatoriile nr 2 esueaza. De la casatoriile nr. trei in sus, procentele cresc la peste 80%.
Intrucat vad ca nu ai date statistice bune, ma intreb dc. informatia ca femeile inseala in proportie egala sau mai mare decat barbatii nu cumva o fi si aceea gresita.
alexa_bebe spune:
citat din mesajul lui accept92 Monogamia este impotriva firii, intrebarea nu este 'de ce insala oamenii?', este ca si cum te-ai intreba de ce nu zboara porcul. Intrebarea corecta este de ce nu inselam...Sunt convinsa ca peste 90% din cei care au ocazia sa insele o fac, fie ei barbati sau femei. La procentul asta nu am ajuns luand in calcul slabiciunea oamenilor ci superficialitatea relatiilor dintre majoritatea lor. Cine flutura steagul virtutii fara sa fi avut ocazia de a insela nu face decat sa induca in eroare statisticile. In societatea romaneasca o femeie casatorita nu prea isi mai intretine o viata sociala in afara familiei, ba din pacate si multe tinere necasatorite isi rezuma viata sociala la o relatie si cateva prietene plus un cerc de prieteni ai iubitului. Deci analiza isi are rostul abia din momentul ivirii ocaziei. Cate combinatii posibile de barbati cu femei...cam tot atatea motive pentru care oamenii dau frau liber dorintelor se pot gasi. Motivele cu adevarat importante sunt cele pentru care nu o faci. As spune ca de fapt nici nu avem nevoie de motive pentru a insela, avem nevoie de motive pentru a nu o face. Admirabil este cand aceste motive tin de sentimentele noastre si de felul in care ne privim partenerul, iar nu de educatie, religie, teama. Si o observatie...exista la acest capitol un subiect intitulat "Inca o poveste cu barbati care inseala"...in respectiva poveste eu am numarat 4 personaje... o femeie inselata, un barbat infidel, si doua femei care inseala. Deci titlul nu este obiectiv. |
Mama de ingerash poznash
Ochiistele,buze soare
Cand zambeste e stupoare
Mi-a dat Dumnezeu un sfant
Inger trimis pe pamant...
Frumusetea ei cea rara
Face ochiul sa tresara
Iar surasul ei cel dulce
Bucurie imi aduce...
alexa_bebe spune:
RUXI stii ce cred ?Statisticile astea sunt abureli...tu crezi ca toata lumea isi spala rufele in public ca sa faca ei statistici?pun pariu ca 50% din cazuri nici nu isi dau povestea in vileag...deci nu cred in aceste statistici sunt puse din burta!Multi tac si inghit pur si simplu!
Mama de ingerash poznash
Ochiistele,buze soare
Cand zambeste e stupoare
Frumusetea ei cea rara
Face ochiul sa tresara
Iar surasul ei cel dulce
Bucurie imi aduce...
ruxij spune:
Cel putin divorturile sunt inregistrate la primarie, deci se pot afla date despre ce procent din mariajele 1,2 sau 3 esueaza.
Barbatii inseala putin mai mult, femeile inseala si ele, ceva mai putin, dar par a insela mai putin decat o fac in realitate pt. ca femeile sunt mai bune la o ascunde. Deasemenea femeile inseala ceva mai putin pt. ca au mai mult de pierdut decat barbatii in cazul in care sunt prinse. Desi ne facem iluzii ca suntem intr-o era a egalitatii, femeile sunt inca judecate mult mai aspru decat barbatii, iar reputatia sexuala a unei femei inca are o greutate mai mare in fata societatii decat aceea a unui barbat, al carui inselat e uneori acceptat ca ceva inevitabil si nu prea rusinos.
Raspunsul la intrebarea de ce inseala, nu are importanta. E ca si cand ai cauta raspunsul la intrebarea de ce fura unii (sa zicem politicienii), de ce sunt necinsiti doctorii si altii. Sunt sigura ca fiecare are motivele lui sa fie necinstit, inclusiv in cazul inselatului. Dar motivele nu au nici o importanta, e ca si cand ai cauta scuze unui furt.
alexa_bebe spune:
citat din mesajul lui ruxij Cel putin divorturile sunt inregistrate la primarie, deci se pot afla date despre ce procent din mariajele 1,2 sau 3 esueaza. Barbatii inseala putin mai mult, femeile inseala si ele, ceva mai putin, dar par a insela mai putin decat o fac in realitate pt. ca femeile sunt mai bune la o ascunde. Deasemenea femeile inseala ceva mai putin pt. ca au mai mult de pierdut decat barbatii in cazul in care sunt prinse. Desi ne facem iluzii ca suntem intr-o era a egalitatii, femeile sunt inca judecate mult mai aspru decat barbatii, iar reputatia sexuala a unei femei inca are o greutate mai mare in fata societatii decat aceea a unui barbat, al carui inselat e uneori acceptat ca ceva inevitabil si nu prea rusinos. Raspunsul la intrebarea de ce inseala, nu are importanta. E ca si cand ai cauta raspunsul la intrebarea de ce fura unii (sa zicem politicienii), de ce sunt necinsiti doctorii si altii. Sunt sigura ca fiecare are motivele lui sa fie necinstit, inclusiv in cazul inselatului. Dar motivele nu au nici o importanta, e ca si cand ai cauta scuze unui furt. |
Da divorturile sunt inregistrate dar asta nu inseamna ca ne confirma statisticile date de DEUS ...ce treaba au divorturile cu inselatul...doar stii ca sunt multi8 ...si multe care trec peste infidelitatea partenerului!STATISTICA pentru casnicii s-ar putea oarecfum sa coincida cu realitatea dar treaba cu inselatul chiar nu o inghit
!In primul rand femeile (mai ales mamele)_au un simt matern si n-as crede ca se ingramadesc la inselat...au prea mult de pierdut...anume copilul ..intreaga familie,sursa ei de stabilitate si crede-ma la divort judecatorul poate sa incredinteze copilul tatalui intruct acesta o poate declara mama denaturata!Si nu stiu ce mai dureros pentru o femeie decat sa isi piarda copilul!Tatii nu sunt asa atasati de copii precum sunt mamele(care i-au nascut ,le-au dat sa pape..i-au alaptat si multe altele).Asadar DEUS pana la urma cine inseala mai mult(lasa statisticile..ne induc in eroare)
Mama de ingerash poznash
Ochiistele,buze soare
Cand zambeste e stupoare
Frumusetea ei cea rara
Face ochiul sa tresara
Iar surasul ei cel dulce
Bucurie imi aduce...
Luna1 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui alexa_bebe
Mama de ingerash poznash Ochiistele,buze soare Cand zambeste e stupoare Mi-a dat Dumnezeu un sfant Inger trimis pe pamant... Frumusetea ei cea rara Face ochiul sa tresara Iar surasul ei cel dulce Bucurie imi aduce... |
Poate ti se pare tie o aberatie dar Accept are dreptate in stilul ei putin impotriva curentului.
Om fi noi mai evoluati insa instinctele primeaza de cele mai multe ori si instinctul animal e foarte puternic. Uite-te de ex la ceasul biologic care dicteaza de cele mai multe ori in dorinta de a face copii. Constient stim cu totii ca un copil iti schimba stilul de viata enorm si totusi continuam sa facem copii, sa avem nopti nedormite, sa ne luam de la gura (unii mai mult altii mai putin), nevoile copilului primeaza aruncand pe locul doi (sau 3) propria persoana.
In concluzie Accept are dreptatea ei, monogamia nu face parte din instinctele noastre ci mai degraba poligamia.
Adevaratele motive pentru monogamie le gasim in noi, de ex eu, desi am lucrat cu barbati (si inca lucrez), desi am fost si sunt curtata, stiu ca nu as arunca pe geam ceea ce imi ofera familia mea, fericirea pe care o simt alaturi de ei, stabilitatea emotionala.
La fel sotul meu imi spune ca nu ar cauza o astfel de durere copiilor nostri, ca nu si-ar periclita stabilitatea familiei pentru o fusta, stiind clar ca eu nu as putea trece peste asa ceva si am divorta.
Deci, da, mai degraba exista motive pentru a fi monogami, decat pentru a insela.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
Luna1 spune:
citat din mesajul lui alexa_bebe Tatii nu sunt asa atasati de copii precum sunt mamele(care i-au nascut ,le-au dat sa pape..i-au alaptat si multe altele).Mama de ingerash poznash Ochiistele,buze soare Cand zambeste e stupoare Mi-a dat Dumnezeu un sfant Inger trimis pe pamant... Frumusetea ei cea rara Face ochiul sa tresara Iar surasul ei cel dulce Bucurie imi aduce... |
Alexa_bebe pe bune, ai nevoie de mai multa experienta in viata inainte sa tragi astfel de concluzii.
Sunt barbati foarte atasati de copii lor, si nu doresc sa-l dau exemplu numai pe al meu, exista multi tatici si pe forum, si soti ai mamicilor de pe forum care sunt la fel de atasati de copii lor precum mamicile.
Fetita mea seara la culcare il vrea pe tati, numai tati ii periaza dintii, pe mine ma refuza, cu tati adoarme, tati ii da sa manance frecvent, etc, baiatul meu il prefera de sotul meu de multe ori pentru ca au discutii ca intre barbati despre fotbal, masini, sport, etc.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
alexa_bebe spune:
Daca tu zici ca poligamia e undeva adanc ingropata in noi..cum de unii pot sa o controleze si altii nu?avem instinct de poligami...cum are leul instinct de vanatoare?uite eu de exemplu sunt divortata de 10 luni si eu cum ma pot abtine sa nu calc gresit pe la vreunu prin pat?aici e vorba de principii...daca eu sunt singura si nu am tendinta asta ..pai casatorita sa fiu nu mai zic...
Mama de ingerash poznash
Ochiistele,buze soare
Cand zambeste e stupoare
Frumusetea ei cea rara
Face ochiul sa tresara
Iar surasul ei cel dulce
Bucurie imi aduce...
alexa_bebe spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Luna1
Alexa_bebe pe bune, ai nevoie de mai multa experienta in viata inainte sa tragi astfel de concluzii. Sunt barbati foarte atasati de copii lor, si nu doresc sa-l dau exemplu numai pe al meu, exista multi tatici si pe forum, si soti ai mamicilor de pe forum care sunt la fel de atasati de copii lor precum mamicile. Fetita mea seara la culcare il vrea pe tati, numai tati ii periaza dintii, pe mine ma refuza, cu tati adoarme, tati ii da sa manance frecvent, etc, baiatul meu il prefera de sotul meu de multe ori pentru ca au discutii ca intre barbati despre fotbal, masini, sport, etc. Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007) |
Sa stii ca intre mama si copil se creaza o legatura speciala inca din burtica,legatura care barbatii nu o vor putea face niciodata pentru ca ei nu pot aduce bebei pe lume!Nu am spus ca barbatii nu isi iubesc copii(fara indoiala)..am spus ca nu sunt asa de legati precum mamele
Mama de ingerash poznash
Ochiistele,buze soare
Cand zambeste e stupoare
Frumusetea ei cea rara
Face ochiul sa tresara
Iar surasul ei cel dulce
Bucurie imi aduce...
magneB6 spune:
Si eu sunt de acord cu accept. Conteaza foarte mult cum gestionezi intalnirea cu "tentatia".