Constipatie rebela

Constipatie rebela | Autor: Kariris

Link direct la acest mesaj

Buna ziua!
Am o mare problema cu una dintre fetitele mele de 3 ani.
De cateva luni ne confruntam cu o constipatie rebela pe care nu reusesc sa o combat nicicum.
Am incercat tot ce am stiut dar efectiv nu se rezolva si nu stiu cum sa o ajut. Supozitoare nu mai folosim demult pentru ca nu au nici un efect. Cand da semne ca ar vrea incerc sa o ajut cu microclisme. Dar nu este o solutie si oricum nici asa nu functioneaza mereu.
Alimentatia zic eu ca e una buna fara fructe care constipa, fara cascaval sau alte branzeturi care constipa, fara carne in exces.
Cu alte cuvinte zilnic mananca mere, pere, prune, ceai cu miere si lamaie, suc de portocale, mere, morcovi.
Au fost zile in care am apelat si la uleiul de ricin, uleiul de parafina pe stomacul gol sau la duphalac (lactuloza). Toate au in cel mai fericit caz o rezolvare de moment dar constipatia persista. Nu stiu unde gresesc. Nu se poate sa aiba scaune la 3 zile si acelea cu plansete, dureri si uneori chiar sange.
Ar trebui sa merg la un medic cu ea? la ce medic?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Citat:
citat din mesajul lui Kariris

Au fost zile in care am apelat si la uleiul de ricin, uleiul de parafina pe stomacul gol sau la duphalac (lactuloza). Toate au in cel mai fericit caz o rezolvare de moment dar constipatia persista. Nu stiu unde gresesc. Nu se poate sa aiba scaune la 3 zile si acelea cu plansete, dureri si uneori chiar sange.
Ar trebui sa merg la un medic cu ea? la ce medic?

Un tratament naturist trebuie facut timp de cateva luni nu doar cateva zile. Si eu m-am confruntat cu constipatia la Henrik, si el are o alimentatie echilibrata.
Eu am folosti pt Henrik niste picaturi de la Weleda (Digestodorn). Am facu tratament timp de 6 luni ai apoi pauza 2 luni, apoi din nou 3 luni tratament. Am scapat complet de constipatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miti2004 spune:

trebuie sa ii dai mai mult timp ulei de parafina si duphalact, nu se suficient doar cateva zile.
alex al meu a facut si cu sange din cauza constipatiei.
am scot laptele dulce de seara si i l-am dat dimineata, iar seara inlocuit cu sana, kefir sau lapte batut
paine cat mai putina ( fainoase cat mai putine ), de preferat paine cu seminte
si fructe si suc de fructe
ceai de musetel cu miere
dulciuri cat mai putine
dupa ceteva luni de sperietura acum e ok, insa cum nu mananca corect iar se constipa
poti sa ii dai dimineata laptele dulce si fructe dupa
cam atat....rabdare multa si sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania2008 spune:

Poti incerca cu probiotice. Eu ii dau acum Jarro - Dophilus in urma unei diarei, insa regleaza practic flora intestinala, astfel ca sunt indicate atat pt diaree cat si pt constipatie.

De asmenea, Debridat-ul stiu ca regleaza motilitatea intestinala si merge atat pe diaree cat si pe constipatie.

Mai ajuta masajul la burtica in sensul acelor de ceasornic pana se decontracta.

Dimineata la trezire pe stomacul gol un pahar de apa la temperatura camerei cu putina zeama de lamaie, prune uscate inmuiate de seara in apa si mancate dimineata pe stomacul gol..si in general toate fructele cu p: para, pruna, portocala, piersica.

Mai poti inmuia 2 smochine uscate, o jum de ora intr-un pahar cu apa, apoi bea lichidul si mananca smochinele.

Amesteca sucul unei portocale stoarse cu o lingurita de argila, si da-i sa bea pe stomacul gol, inainte cu o jumatate de ora de micul dejun. O cura ideala dureaza 15 zile.

Da-i multe lichide, sucuri preparate in casa cu rol de a inmuia scaunele, felii de fructe - pere, piersici, banane, fulgi de cereale pentru micul dejun, piure de legume, cartofi terciuiti si broccoli doar fiert putin la aburi.
Aceste fibre vor usura activitatea intestinului. Cand sta pe olita, nu-o zori, dar n-o lasa nici prea mult. Mai poti incerca pe langa probiotice, Aloe Vera Polimax, Essiac, Colostru cu probiotice, supe de zarzavat, ceai de soc, cicoare, volbura, trei-frati-patati, anghinare. Ceaiurile se beau seara, inainte de culcare. Evita sa-i dai bauturi carbogazoase, sucuri acidulate.

in concluzie, eu zic ca asta e o pb ce tb rezolvata din interior, supozitoarele sau microclismele ajutand doar la facilitarea evacuarii, inmuind scaunul astfel ca evitati fisurile anale. Mai foloseste-le in paralel, pana rezolvi problema din interior, cu lichide, fibre si reglarea florei intestinale.
Hai ca m-am intins o groaza. Sper sa-ti fi fost de ajutor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

va multumesc mult pentru raspunsuri.
Culmea e ca ea e cea care nu mananca paine deloc, mananca musli cu fructe zilnic (cu lapte), bea activia natur si alte tipuri de sana, mananca orice fruct (mai putin banana ca nu i mai dau niciuneia), mananca salata de varza, bea orice suc facut in casa, nu bem carbogazoase niciunul. Paste fainoase doar integrale si cam o data pe luna daca mananca. Le-am dat tot ce mi-ati scris, chiar si lapte dulce mixat cu mar verde sau cu para pe stomacul gol...
Miriluta am sa incerc sa procur medicamentul de care spui tu. La voi in De se gaseste la liber in farmacii?
inca o data va multumesc; am sa tin cont de toate sfaturile voastre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Citat:
citat din mesajul lui Kariris
La voi in De se gaseste la liber in farmacii?
inca o data va multumesc; am sa tin cont de toate sfaturile voastre.

Cred ca da. Eu l-am comandat la o farmacie online pt ca sunt foarte comoda. Dar sunt sigura ca se gaseste si in farmaciile normale. Cred ca pot iintreba si la farmaciile din Romania, eu am fost acum vreo 8 luni si parca am vazut produse Weleda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

buna,

laptele, daca este prea gras, constipa; asadar, daca e lapte de la tara, il vei dilua, daca e din comert, cumpara cu 1,5% grasime

musli cu fructe, in functie de marca, are si zahar in compozitie
mai degraba cereale integrale, amestec de tarate, seminte de in

morcovii - constipa, supa de morcov e folosita in regimul bolii diareice

varza se digera cam greu, mai bine da-i salata facuta din alte legume

in loc de activia sau sana, da-i iaurt cu bifidus

spui ca nu mananca paine, insa ce alte fainoase sunt prezente in alimentatia ei ? intreb deoarece in general preparatele din faina alba constipa, de aceea se recomanda folosirea fainii integrale

am inteles ca este buna si o lingurita de miere, luata dimineata pe stomacul gol, cel putin 1-2 saptamani

si cred ca ar merge administrate suplimente cu probiotice, insa intreaba medicul ce si cum. ai incercat humana milchzucker pana acum ?

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Inceraca apa de tarate. Zilnic cateva luni 2-3 ii dai dimineata pe stomacul gol apa de tarate. Seara pui olingura de tarate in cana peste care pui apa silelasi pana dimineata. Dimineata poti sa ii dai doar apa sau daca mananca si taratele cu atat mai bine amestecate cu iaurt si miere. Lanoi a functionat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANISO spune:

Daca mananca fructe nu va fi o problema sa manance unul,doua kiwi,pe zi.Pe stomacul gol ar fi indicat.Am o prietena al carei baietel a fost operat .Daca va trebui sa mergi la medic,te sfatuiesc sa ceri mai multe pareri.Ai sa vezi Kiwi,va rezolva problema.Dar e mai eficient daca e copt.In magazine,de multe ori nu e,trebuie sa le cumperi si sa astepti cam o saptamana.Multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dennissa spune:

Noi am trecut printr-un episod de constipatie cand am trecut de la lapte praf la lapte de vaca de la tara, dar nici intr-un caz nu am diluat laptele cu apa/ceai etc.
Nu cred ca este necesar, sincer, la copii mici este chiar indicat sa consume mai gras (lapte, smantana, unt, etc.) si abia cand mai cresc sa li se reduca procentul de grasime.
Acum fiecare cum crede, dar asta e parerea mea

La noi s-a rezolvat problema cu fructe mai multe, in special cele care accelereaza tranzitul cum ar fi: zmeura, visine, cirese (sunt de sezon acum), pere si iaurturi (ii dadeam cate doua, chiar trei pe zi) fie cu fructe (NESTLE pt copilasi), fie simple (ACTIVIA)
Am exclus alimentele care constipa cum ar fii: morcovi fierti (cei cruzi sunt OK impotriva constipatiei), orez, banane, branza, paine alba, covrigi, stiksuri
Referitor la mancarea gatita ii dau de doua ori pe saptamana spanac, de doua ori dovlecel care il ajuta foarte mult la tranzit. La fel si brocolli.
Nu ne lipseste supa/ciorba zilnic cate un bol, fara ea suntem consemnati si noi la constipatie. Bineinteles ca nu ii dau zeama goala ci ii pun in ea zarzavaturi, legume, carnita, de toate si i-o dau mai groasa ca sa-i tina de foame. Nu-i pun in ea orez, cartofi (astia pt ca nici nu-i plac), taitei mai rar...

Am facut si un tratament cu HUMANA MILCHZUCKER (o cutie) cand a fost mai micut (9 luni) care e foarte bun si l-a ajutat foarte mult, pana acum (cand am facut trecerea la laptele de vaca) n-a mai avut probleme deloc, acum are 1 an si 9 luni.

Multa multa sanatate si sa va faceti bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Fetelor sunteti foarte dragute, dar din pacate cred ca noi tot la medic ajungem pentru ca eu am cam facut tot ce mi-ati scris.
Fetele nu consuma decat lapte 1,5% grasime, beau sana, chefir, mananca iaurturi, ciorbe/supe zilnic. Orez aproape deloc, biscuiti, banane, sticksuri deloc.
Mancam si cate 3 kiwi uneori, pere, prune, suc de portocale,ceai de musetel cu miere si lamaie, mancare de praz, masline, prune uscate, (compot) sau crude, chiar nu mai stiu. Paine doar integrala si f rar, paste fainoase la fel. Cereale am renuntat la cele de copii si le dau mussli tocmai pt a accelera un pic tranzitul. Nu putem sta la infinit pe duphalac si ulei de parafina/ricin. Asta nu e o solutie, dar din pacate doar din alimentatie vad ca nu o rezolv. Beau si lichide suficiente si tot degeaba.
Multumesc mult de tot pentru toate raspunsurile.

Mergi la inceput