Constipatie rebela

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CameliaBianca spune:

Imi pare rau, la noi s-a rezolvat mai simplu, cel putin de cand a venit vara, mananca multe piersici si alte fructe dar inclin sa cred ca piersicile au cel mai mare merit.
Ea bea suficienta apa? Eu cred ca la noi un factor agravant era si faptul ca nu prea consuma lichide, noroc ca ii place borsul de legume.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

K, fetitzele tale nu au scapat de mul de pampers, nu?
Cum a decurs procesul?

la un copil asa de mic, cu o alimentatie cunoscuta (stii sigur ce mananca) tre sa vezi si alta cauza.

Edit: sa mai scriu ca la ai mei le dau zilnic Haferflocken (fulgi de ovaz?!) sau combintatii de cearle, nu neaparat macinate, le iau fulgi bio.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

DidiAlex fetele mele nu au scapat inca de tot de scutece. Inca le mai pun noaptea si la somnul de dupa amiaza. Daca 5 zile le pun dupa amiaza nu fac si, o data daca nu le pun le gasesc in balta in pat asa ca am spus ca o sa le pun preventiv si dupa amiaza. Se trezesc cu el uscat dar eu le pun pt ca nu e usor sa schimbi tot asternutul inclusiv paturici si sa spal uneori si pernele.
Dar ele fac kk cam de vreo 10 luni doar la olita/WC si de vreo 3 luni am scos scutecul in timpul zilei, il punem doar la somn. Indiferent unde suntem in casa, afara, in deplasari ele sunt fara scutec.

Una din cauzele pe care le banuiesc eu ar fi lipsa hidratarii . Le-am scos biberoanele brusc si definitiv. Ei de atunci nu mai beau atatea lichide. E adevarat ca inainte beau prea mult, parerea mea:
dimineata 340 ml lapte, apoi inca 340 ceai, afara inca vreo 400 apa, ciorba la pranz (2 polonice mari) la trezirea din somn iar 340 lapte, seara iar lapte asta doar ce imi aduc aminte sigur.
Acum lapte nu prea mai beau, poate maxim o cana 200 ml dimineata. Apa afara aproape deloc, dar beau 500 ml suc fresh de merer/morcovi/porto, ciorba, ceva ceai/apa (o cana-doua) si seara eventual o canita de lapte sau un iaurt. Ele mananca cam 2 iaurturi de 300-400 ml fiecare/zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greieras spune:

Kariris, tocmai am citit de curand un articol scris de un tatic doctor, care povestea despre experienta lui cu propriul baietel care suferea de constipatie. Din ce am inteles este un tratament de durata uneori si pana la cativa ani, dar cand se referea la tratament nu e era vorba neaparat de cel medicamentos ci o combinatie de dieta cu obisnuirea copilului sa nu amane....si alte chestii pe care nu mi le mai aduc aminte. O sa incerc sa-l gasesc si o sa revin cu mai multe amanunte. Oricum a fost foarte interesant pentru ca el a povestit despre tot procesul prin care au trecut.

Gloria si Eva (22 dec. 2004)

Craciun 2008

Evil thrives when good men do nothing

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amir10 spune:

M-am confruntat si eu cu probleme de acest gen la Raducu meu. Mai rar ce-i drept si am fost pe faza astfel incat starea nu s-a acutizat.
Intr-adevar, este foarte importanta alimentatia pentru a evita constipatia. Este valabil atat pentru copii cat si pentru adulti. In situatii urgente, acute de constipatie foarte utila este si solutia utilizarii supozitoarelor cu glicerina. De fiecare data farmacista mi-a dat supozitoare cu glicerina de la Antibiotice Iasi. Nu au efecte adverse, nu creaza dependenta,, iar la copii mici este foarte usor de aplicat si rezultatele nu intarzie sa apara. Si ca sa fie usor de utilizat, administrat, le-am tinut un pic in apaa rece, asa cum scrie si pe prospect. Sper ca sfaturile mele sa va fie de folos. Sanatate!

Mergi la inceput