FIV si/sau adoptie

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pogonici1977 spune:

si sa intelg ca acum ai un bebe adoptat????
esti atunci o mama fericitaaaaaa

anul 2010 va fi anul meu de reusita.... caci doamne doamne ne va ajuta si vom fi si noi parinti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unducthable spune:

sunt si multumesc lui Dumnezeu

eu tin minte cand m-a crescut mama mea , nu cand m-a nascut
cand m-a crescut mamaia mea pe care o iubesc ca pe sufletul meu

oricand pot ramane si gravida, cum vrea bunul Dumnezeu

diana

Mergi la inceput

cat are bebeul tau adoptat??????????? undectable

anul 2010 va fi anul meu de reusita.... caci doamne doamne ne va ajuta si vom fi si noi parinti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Citat:
citat din mesajul lui pogonici1977

va multumesc ptr aceste putine sfaturi ca mi le dati..nici noi nu suntem in stare sa decidem..cel putin nu acum..ci poate peste 20 zile ..dar acum nu...
asa este doar rugaciunile noastre si a le preotului noastru..ne poate spune INCOTRO????

dar noi avem rabdare..desi eu am 33 si sotul 37..deci varsta noastra nu mai e la prima tinerete..dar atat stiu ca va fi bine

sincer greu este..ff greu...o astfel de situatie

parintele ne mai zicea ieri..copii...de ce ati venit asa de tarziu la mine, noi am venit prima data la el acum 4 ani?? de ce nu ati facut copii acum 10 ani in urma???..de ce vati casatorit asa de tarziu?? (noi neam casatorit acum 4 ani..????)

copii e prea tarziu acum ceea ce vreti voi sa faceti..uite asa ne zicea parintele..mai bine luati un bebe din maternittae ..

deci fetelor...cand mia zis asta parintele ma podit plansu ..iam zis noi..parinte noua asa nea fost dat sa fie....

parintele deja v-a sfatuit. eu as zice sa urmati sfatul dat de dansul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

mai fetelor dar de unde scoateti unele chestii,zau? ca de ex aia ca FIV inseamna omorirea unor embrioni.....de obicei embrioni se obtin f putini in urma unui FIV ( uneori chiar nici unul), se implanteaza 2-3 ( daca se obtin atatia!) iar restul se congeleaza pt incercari ulterioare. Voi chiar credeti ca se obtin 10-20 embrioni, cuplul implanteaza unul-doi si pt restul zic "aruncati-i la gunoi"??

Pogonici, chestia cu e mare pomana sa adopti un copil...tu vrei copil ca sa faci o pomana sau sa-l iubesti? daca alegi sa adopti nu o fa din pomana ca nu o sa fiti nici unul fericiti.

vad ca intrebi si ce ar face fiecare dintre noi..eu personal as fi incercat, in primul rand, FIV ( si vorbesc in cunostinta de cauza, pe primul copil l-am asteptat 5 ani, am si 3 sarcini pierdute).

mult succes, indiferent de calea pe care o veti alege.

Mami de fetita si de baietel
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg

www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg

Everything is hard before becoming easy...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Desi se congeleaza numai embrionii de buna calitate, rata de supravietuire a lor la congelare este de aproximativ 50%.

citat de www.fertilizare-in-vitro.ro/index.php?class=front&method=tehnici" target="_blank">aici

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Asa, si cu embrioreductiua cum ramane? E ok sa faci asa ceva?

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Mergi la inceput

Iasmin, rata de supravietuire dupa congelare nu mai depinde de nimeni, decat poate de D-zeu ? ca nu-i omoara nimeni intentionat......e ca si o sarcina, care poate fi viabila sau nu, nu mai depinde de nimeni........

Crinuta, embrioreductia iar e extrem de rara, e adevarat ca e trista si f greu de luat aceasta decizie, mi se pare cumplit sa fii pus in o asemenea situatie, e adevarat. :( dar si decizia asta se ia, de obicei, dupa o analiza indelunga a medicilor si, in principal, din cauza riscurilor la care e supus corpul mamei ducand o sarcina cu 3-4 bebelusi.......

ma rog, eu chiar nu vreau sa intru in nici o polemica, nici sa comentez parerilew altor persoane, chiar deloc

pogonici intreba daca FIV sau adoptie? Pogonici, tu ce simti ca tb sa faci? mai bine zis VOI doi? din afara fiecare isi poate spune opinia lui, conform experientelor lui, convingerilor religioase etc....dar pana nu esti in papucii cuiva in aceasta situatie e f usor sa sfatuiesti, asa din afara.....voi tb sa analizati ce e in sufletul vostru si sa hotariti IMPREUNA ce va doriti. -

iti doresc numai bine si sa ai copilul mult visat, pe calea pe care o sa simtiti ca tb sa o urmati.

Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg

www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg

Mergi la inceput

acum sper ca nu a inteles cineva ca sunt impotriva adoptiei. Din contra, le citesc frecvent pe fetele de la adoptii, chiar am o prietena virtuala acolo, care de curand si-a implinit visul asa si ma bucur enooorm pt ea. Ceea ce spun eu e ca asta e decizia unui cuplu, si numai a lui. sa aleaga calea adoptiei sau a fivului cand simt ca asta e CALEA. nu sa adopte ca sa faca pomana, sa dea casa unui copil amarat, etc ci pt ca au intalnit un copil de care s-au indragostit, copilul LOR.

Noi, 2 minuni:

Mergi la inceput

fetelor voi aveti mare dreptate..numai noi putem decide...
eu am decshis acest subiect, ptr a afla parerea voastra, pentru ca noi vom decide ce si cum, dar pana pe 25 iulie , nu putem spune nimic...

acum la mine in casa nu se mai discuta acest subiect BEBE...ne afcem canonul si pana nu vb cu preotul noastru, nu vom hotari nimic...

om vedea ce si cum

va multumesc de sfaturi..sau parerea voastra

sincer , daca as face FIv mie frica de esec, sa nu cad in depresie, si tot asa, stiind ca ne costa si f multi bani, si doamne fereste sa nu reusim, e cumplit, stim ca acest risc nil asuma, inainte de a incepe procedura, dar noi ne gandim la toate varinatele

cat despre procedura de adoptie nu ar fi atat de greu sa ne implinim visul...nu ne referim la pomana..nu..ci la bucuria si fericirea ptr care tio da un suflet mic acolo...e o impinire sa ai un copil..ne dorim si noi sa fim parintii...

desi adoptia implica riscurile ei

eu am o prietena care a adoptat o bebita la 2 luni (copil nascut la 7 luni) la luat direct din spital, si saraca sufera si acum..nui suficient ca nu a avut proprii ei copii,dar fetita care a luato, are tetrapareza spastica..ceea ce inseamna bani de tratamentm, gimnastica spitale, si etc..si nu are decat 11 luni acum bebeita si se chinuie deja cui aceasta bola cumplita..acumn se chinuie sa o faca sanatoasa daca va vrea DD

deci orice ai face implica un risc...

am sa va tin la curent...

Mergi la inceput