polita RCA

polita RCA | Autor: julyjuly

Link direct la acest mesaj

Am masina in leasing, sunt utilizator persoana fizica si in decembrie am incheiat polita RCA pentru 6 luni. eu i-am dat talonul masinii asiguratorului, a vazut clar ca proprietar e societatea de leasing, insa cred ca din eroare m-a taxat cu suma pentru 6 luni, dar polita a incheiat-o valabila 12 luni. Nu scrie nicaieri in polita ca e valabila 6 luni. E cazul sa merg pe burta inca 6 luni in baza greselii? Ma gandesc ca daca, Doamne fereste, apare vreun incident, cel pe care il lovesc ar avea probleme, cand societatea de asigurari va vedea ca brokerul a incheiat prost polita CASCO. Se merita sa "profit" de eroarea bokerului ? Eu cand mi-a intocmit polita nici nu am citit-o atent. Am descoperit chestia la cateva luni de la intocmire, daca observam atunci ii atrageam atentia.

Mersi de sfaturi utile.

july

14+

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carina spune:

La masinile in leasing, firma de leasing, care este si proprietara masinii de altfel, incheie asigurarile (Casco si RCA) si apoi le refactureaza catre utilizatorul masinii. Tie cine ti-a zis sa faci RCA?

People are always blaming their circumstances for what they are. I don't believe in circumstances. The people who get on in this world are the people who get up and look for the circumstances they want, and, if they can't find them, make them. ~G.B. Shaw

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julyjuly spune:

Carina,

Firma de leasing in cauza nu face nici RCA, nci CASCO in numele meu ca apoi sa-mi refactureze serviciul. Am masina in leasing din 2006 si mereu am incheiat singura politele de CASCO si RCA. La CASCO mi s-a impus o lista de 4-5 firme de asigurari. In rest, sunt libera sa aleg ce firma vreau. Daca am leasing de 4 ani, ma gandesc ca daca greseam si faceam eu CASCO sau RCA aiurea, ma sunau ei deja. La CASCO cand expira polita ma suna ei, ca prefer sa o fac mereu la firma lor de asigurari. Tocmai ce am reinnoit polita, mi-au cerut RCA-ul, era valabil si nu si-au batut capul de ce mi-am facut singura polita obligatorie. Nu cred ca situatia descrisa de tine se aplica tuturor firmelor de leasing. Am mai citit pe forum ca se poate si ca firma de leasing sa faca asigurarile in numele tau si sa ti le refactureze, dar nu e cazul firmei de unde am luat eu masina.

14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Moral nu merita sa profiti - insa decizia iti apartine.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns absoluta spune:

Nu toate firmele de leasing fac obligatoriu si asigurari.
Uita-te si vezi sigur care este perioada asigurata si uita-te si la pret. Da-ti seama daca este pe un an sau pe 6 luni. Poti sa-mi spui cilindrii masinii si iti spun daca pretul rca-uli tau este pe 1 an sau 6 luni. Ma gandesc ca daca a fost greseala broker-lui , cand a predat polita a vazut clar diferenta de bani si te suna. Brokerii si toti asiguratorii opresc nr de telefon pentru portofoliu. Daca intr-adevar polita este valabila pe un an de zile este ok, norocul tau si ghinionul broker-lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Moral nu merita sa profiti - insa decizia iti apartine.

O, dragul de tine...
Iti spun eu: toata moralitatea din lume paleste in fata firmelor de asigurari.

july, daca pe polita ta scrie ca-i valabila un an, de la...pana la..., nici macar Marius n-a putut sa spuna ca nu-i valabila. Deci, e valabila, iar cel care a incheiat-o se cheama ca ti-a facut un discount gras! Nu-ti fa griji, tipul nu sta mai mult de 6 luni intr-un post, asa-i in bransa aia...

Pana la urma, asa e, decizia iti apartine!

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Marius,

Multumesc pentru mesaj. In linii mari gandesc ca tine, dar criza ma face sa-mi scada gradul de moralitate, putin, ca in rest platesc taxele, nu ma eschivez....

Absoluta,

Am platit 370 lei si masina are motor de 1497 centimetri cubi. Nu ma pricep la masini si RCA e valabil pana la 31 decembrie 2010. Nu scrie nicaieri ca e valabila doar 6 luni. Mai mult pe chitanta nu scrie ca as fi platit doar rata I la RCA. La explicatii n-a trecut nimic.

Rufus,

Mersi si pentru mesajul tau. Sunt sigura ca brokerul are numarul meu de telefon. Cert e ca am facut RCa in decembrie 2009...si inca nu m+a sunat.

july

19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabidaniela spune:

Citat:
citat din mesajul lui julyjuly

Marius,

Multumesc pentru mesaj. In linii mari gandesc ca tine, dar criza ma face sa-mi scada gradul de moralitate, putin, ca in rest platesc taxele, nu ma eschivez....

Absoluta,

Am platit 370 lei si masina are motor de 1497 centimetri cubi. Nu ma pricep la masini si RCA e valabil pana la 31 decembrie 2010. Nu scrie nicaieri ca e valabila doar 6 luni. Mai mult pe chitanta nu scrie ca as fi platit doar rata I la RCA. La explicatii n-a trecut nimic.

Rufus,

Mersi si pentru mesajul tau. Sunt sigura ca brokerul are numarul meu de telefon. Cert e ca am facut RCa in decembrie 2009...si inca nu m+a sunat.

july

19+

Pai tu ai platit pe un an...asa platesc si eu la masina mea de 1.4...

Mergi la inceput

Pai tu ai platit pe un an...asa platesc si eu la masina mea de 1.4...

Legea compensatiei echivalente, exact ca si legea lui Newton in fizica, este precisa, implacabila si imuabila
[/quote]

Eu cred ca asta e tariful daca masina era pe persoana fizica, dar masina are trecut in talon ca proprietar societatea de leasing, deci RCA-ul trebuia facut pe persoana juridica si pe net preturile RCA pe pers. juridica pe anul 2010 ajung la 700-800 RON.

july

19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

ai o polita perfect valabila, chiar daca masina este in leasing calculul se face pe persoana fizica(care este :) ) fiindca pf este utilizatorul. de-asta este pretul mic.deci, stai fara grija, este pretul corect, pentru un an de zile. daca era o greseala erai anuntata sa platesti diferenta de pret.

............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns absoluta spune:

Papanash te contrazic. Proprietarul masinii este firma de leasing, este persoana juridica.

Mergi la inceput