Viatza in Germania (61)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Alina, locuim acum in frumosul orasel Gifhorn in-care-nu-se-intimpla-nimic . Nu ma innebunesc dupa zona, e cam plata dupa gustul meu obisnuit cu dealuri si munti in zare . Iar de vreme, ce sa mai zic ....

Multzam de raspunsuri, cred ca am sa sar peste certificatul romanesc pt bebe, ma mai gindesc eu dupa citeva luni. Urasc sa plimb acte si cu Elterngeld ai Kindergeld voi avea suficiente .

Ce pacat ca toate sunteti asa de departe de ambasada din Berlin. Pina acum nu am avut de ce sa ma pling, ba daca imi aduc bine aminte cred ca mi-au raspuns la e-mail acu citiva ani cind am avut nevoie de transcrierea casatoriei. La telefon e intr-adevar numai ocupat.

Si ca tot vorbiram de taxe, acilea sunt cele de la Berlin http://berlin.mae.ro/index.php?lang=ro&id=102424

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiuta spune:

Pai nu sunt aceleasi taxe la toate consulatele din Germania?

Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Nu imi dau seama daca sunt aceleasi. La Berlin iti spune numai de acei 40 /70 Euro pt traducere iar la München de 205 /265 euro in total ( http://muenchen.mae.ro/index.php?lang=ro&id=1045 ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mycya spune:

am citit mai tot ce tine de certificatele de nastere de pe paginile de internet si spune ca ma costa 205 euro cu toate legalizarile si cererile facute atat timp cat ma duc pana la 6 luni.pentru pasaport inca 100 de euro dar pasaportul scrie ca dureaza pana la 2 luni prea mult.
a sunat o prietena la starea civila din orasul meu din tara si a intrebat de ce anume as avea nevoie sa ii fac certificatul acasa si am nevoie de aceleasi acte care am nevoie si aici plus o taxa care nu i sa spus cat costa ,dar poate totusi nu ajunge tot 200 de euro si in 2 saptamani as primi certificatul de nastere.dupa care i-as face pasaportul la urgenta.oare ar dura toate astea asa mult cum se spune ca 3 sau 4 luni nu mai poti iesi din tara??
la urma urmei m-am gandit sa ii fac certificatul de nastere aici si pasaportul in tara.dar de ce mai e nevoie de pasaport?asta nu inteleg
Aschiuta nu se merita sa faci daca sotul tau e neamt.si eu daca as fi fost in situatia voastra nu m-as fi complicat,dar nu am de ales

Bianca 38 + Andra Maria

Mergi la inceput

Pentru a putea calatori copilul are nevoie de un act de indentitate cu poza, certificatul de nastere nu e de ajuns. Daca alegi sa-i faci doar certificatul de nastere aici, pentru a putea pleca in Ro ai nevoie de titlu de calatorie, pe pagina consulatului din Brerlin scrie ca ccc costa 65 de euro.

Mergi la inceput

Angiuta multumesc mult
am trimis mail la consulatu roman din Munchen si sa vad ce raspuns primesc.pasaport daca ar dura putin l-as face si pe asta aici,dar acum sa vad.acasa din cate am aflat certificatul dureaza 2 saptamani sa il fac si pasaportul daca il fac la urgente dureaza 3 zile din cate stiu eu.nu inteleg de ce se spune ca nu poti iesi cu copilul 3 luni sau 4 din tara
as face numai titlu ala de calatorie aici restul in tara.dar pana atunci am timp sa ma mai interesez si sa vad cum imi convine mai mult.
va multumesc mult pentru rasp si in caz ca mai aflati ceva cu cea mai mare placere astept sa imi mai spuneti.

Bianca 38 + Andra Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine2009 spune:

Mycya: nu astepta sa-ti rapunda! ca so noi am trimis si n-a venit nimica inapoi!din cauza asta am trecut si de perioada de 6 luni!
citeste aici : http://www.munchen.mae.ro/index.php?lang=ro&id=208&page=0 ca si altii au vrut numai acest titlu de calatorie!

_
Don't feed the trolls!

Mergi la inceput

Mycya nu stiu daca stii, dar valabilitatea pasaportului scos la urgente este doar de 1 an. E mai bine sa-i faci unul in regim normal care e valabil 3 ani.
Iar daca esti dispusa sa risti sa nu fie gata actele e riscul tau . Eu in 2007 cand stateam la coada la pasapoarte pentru Vladut am intalnit o mamica care spunea ca avea 4 luni in cap de cand astepta certificatul de nastere pentru fetita ei si tot nu-l primise. Dar poate de atunci s-au mai schimbat lucrurile...taxele vad ca s-au marit, poate si serviciile s-au imbunatatit

Mergi la inceput

Sunshine nu ma bazez pe asta normal, am facut doar niste intrebari daca mi se raspunde ok, daca nu la fel...oricum nu am cum sa astept sa treaca 6 luni pentru ca eu in septembrie la jumate vreau sa ma duc acasa sa fac botezul deci oricum o sa ma duc la consulat.dar oricum am sa sun si in tara la starea civila sa ma interesez cat dureaza acolo sa ii fac certificatul si cat costa exact si am sa trimit si pe mama la politie sa vada cat dureaza pasaportul ca sa i le fac in tara.

Bianca 38 + Andra Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine2009 spune:

Citat:
citat din mesajul lui angiuta

Dar poate de atunci s-au mai schimbat lucrurile...taxele vad ca s-au marit, poate si serviciile s-au imbunatatit

Angiiuta, ..esti o optimista

_
Don't feed the trolls!

Mergi la inceput