Viatza in Germania (61)
Raspunsuri - Pagina 13
aschiutza spune:
Hehe, deci multi sunteti la mutat .
La mine a impachetat sotul cam 80% si se vede . Nu a aruncat nimica, totul a impachetat si acuma stau sa imi fac cap daca el chiar vrea sa pastreze toate prostiile si unde sa le pun (inclusiv imprimanta cu ace, "ca nu se stie niciodata cind ne mai trebuie").
Noi am avut peste 60 de cartoane din cauza de carti, reviste si cursuri /articole/ ordnere pline cu de toate. Cred ca mai am doar vreo 20 acuma de despachetat dar sunt alea mai dificile cu nimicuri si cu lucrurile sotului.
Sa nu faceti ca noi sa va luati firma cea mai ieftina prin pagina de auction. Le-au trebuit 6 ore sa puna lucrurile in camion! si nu am avut mai multa mobila decit la mutatul dinainte unde firmei i-a trebuit 2 ore (mobila noua am lasat-o sa ne fie trimisa direct la noua adresa, mi-e groaza de mutatul urmator ).
In Bayer e bine cu serviciul (sau mai bine-zis mai bine decit in alte Landuri). Mie mi-e groaza cu Niedersachsen, am mai stat aici acu ceva ani si nu am gasit pe vremuri nimica. Iar cu copil mic si servicii in doua orase la 350 de km, nu stiu cit am rezista .
tumpi spune:
Cred ca cel mai rentabil e sa inchiriezi camion nu firma de mutat.Noi la ultimul mutat am facut tot singuri.Ultimul transport l-am descarcat la 2 dimineata ca atunci am ajuns .Va dati seama sa descarci in 2 ditamai frigiderul si masina de spalat.Noroc ca stam la parter si nu am deranjat prea tare vecinii.
Nici nu vreau sa ma mai gandesc la mutare.
E groaznic si mai ales pana gasesti ceva, fiinca majoritatea locuitelor gasite au Provision.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
Mycya spune:
buna fetele!!!
Aschiuta nu stiam ca sunt prima la nascut,dar asa se pare.eu ieri am intrat in sapt 39 si au si inceput contractiile dureroase,sa vedem cat mai vrea sa stea bebelina.
pana la urma am rezolvat si cu formularele pentru Kindergelt si Elterngelt ...mi lea dat doamna de la Gesundeitsamt si mia s explicat unde sa le trimit dupa nastere
acum sa vad cum tre sa fac cu certificatul de nastere romanesc.stie cineva cam cat ma costa taxele astea de consulat ca sa il fac aici ca nu am de gand sa stau prin tara cu fata vreo 2 luni sa ii fac acolo.stiu ce acte imi trebuie dar am auzit ca si costa ceva bani si as vrea sa stiu si eu cam la ce sa ma astept.
va
Bianca 38 + Andra Maria
sunshine2009 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mycya buna fetele!!! Aschiuta nu stiam ca sunt prima la nascut,dar asa se pare.eu ieri am intrat in sapt 39 si au si inceput contractiile dureroase,sa vedem cat mai vrea sa stea bebelina. pana la urma am rezolvat si cu formularele pentru Kindergelt si Elterngelt ...mi lea dat doamna de la Gesundeitsamt si mia s explicat unde sa le trimit dupa nastere acum sa vad cum tre sa fac cu certificatul de nastere romanesc.stie cineva cam cat ma costa taxele astea de consulat ca sa il fac aici ca nu am de gand sa stau prin tara cu fata vreo 2 luni sa ii fac acolo.stiu ce acte imi trebuie dar am auzit ca si costa ceva bani si as vrea sa stiu si eu cam la ce sa ma astept. va Bianca 38 + Andra Maria |
INFO LUATE DE PE PAGINA CONSULATULUI DE LA MÜNCHEN:
Pentru minori:
Certificat de nastere în original; legalizarea copiilor se face la Consulat, în momentul depunerii cererii, în baza originalului (Taxa: 30 EUR);
Declaratie autentificata de consimtire pentru obtinerea cetateniei române – pentru minorii de peste 14 ani- formular tip, se da la Consulat, în momentul depunerii cererii; (Taxa: 60 EUR);
Declaratie autentificata a sotilor privind dobândirea cetateniei române de catre copiii minori (Taxa: 60 EUR); formular tip, se da la Consulat, în momentul depunerii cererii;
Observatii:
- Apatrizii de origine româna sunt scutiti de taxa de cerere.
- Persoanele care au pierdut cetatenia româna înainte de 22.12.1989 din motive neimputabile lor sau a caror localitate de nastere s-a aflat pe teritoriul României pâna în august 1940, sunt scutiti de taxa de cerere. Dovada pierderii neimputabile a cetateniei române se face cu adeverinta de la Directia Generala de Evidenta Informatizata a Persoanei sau cu alt document eliberat de o autoritate competenta (de exemplu Primariile, arhivele statului, etc.)
- Informatii in legatura cu stadiul cererii de prelucrare privind redobandirea cetateniei romane pot fi obtinute de la Ministerul Justitiei – Directia Cetatenii, strada Libertatii nr.16, sector 5, 050706 Bucuresti, telefon: 004021.222.31.30
Cererea se depune personal, la sediul Consulatului. Dosarele incomplete nu se accepta sub nici o forma
Certificatul de nastere
I. Lista cu actele necesare în vederea obtinerii certificatului de nastere românesc pentru copiii nascuti în Germania:
1. Cerere tip (formular tip - se obtine la Consulat); pentru minorii care au împlinit vârsta de 14 ani, cererea se face personal de catre acestia;
2. Declaratie pe proprie raspundere privind inexistenta unei alte cereri de transcriere/reconstituire a actului (formular tip - se obtine la Consulat);
3. Certificatul de nastere german, de tip international, în original, cu apostila prevazuta de Conventia de la Haga din 1961 cu privire la suprimarea cerintei supralegalizarii actelor oficiale straine (în Germania competenta aplicarii apostilei apartine tribunalului de land);
4. Traducerea autorizata în limba româna a certificatului de nastere german;
5. Certificatele de nastere ale parintilor, precum si certificatul de casatorie al acestora (daca este cazul)
6. Pasapoartele românesti valabile ale parintilor (cel putin unul din parinti trebuie sa detina pasaport românesc valabil), precum si pasaportul românesc valabil al minorului (daca este cazul).
NOTA: Toate actele vor fi prezentate în original, conform precizarilor.
Legalizarea copiilor de pe actele de stare civila pentru care se solicita înscrierea în registrele de stare civila; române, precum si legalizarea traducerilor acestora, se realizeaza la Consulat, cu plata taxelor consulare aferente. Pentru persoanele cu vârsta de peste 14 ani, care solicita obtinerea certificatului de nastere românesc transcris, este obligatorie prezentarea pasaportului/buletinului sau cartii de identitate românesti valabile, care fac dovada cetateniei române. În cazul în care persoana interesata nu dispune de nici un act romanesc de identitate valabil, va urma în prealabil procedura de clarificare a cetateniei române, care se poate realiza si prin intermediul Consulatului (taxa: 30 Euro, durata de solutionare cca. 5 zile lucratoare).
Pentru depunerea actelor, semnarea acestora si autentificarea declaratiilor pe proprie raspundere, prezenta la Consulat este obligatorie, în timpul programului de lucru cu publicul, mai sus-mentionat.
NOTA: Prin modificarea Legii nr.198/2008 privind taxele consulare si intrata în vigoare la 21 mai 2010, începând cu data de 25 mai 2010 taxele consulare referitoare la înscrierea în Registrul român a certificatelor de stare civila straine se diferentiaza în functie de data încheierii faptului de stare civila în strainatate relativ la data cererii de înscriere:
1. Daca înscrierea faptului de stare civila a fost solicitatala mai putin de 6 luni de la înregistrarea lui în strainatate, taxa consulara totala de achitat este de 205 EUR, care include eventualele servicii de autentificari, legalizari sau certificari prevazute de lege, ca si o traducere legalizata a certificatului de nastere german si eliberarea certificatului de nastere românesc. În cazul în care este prezentata o traducere autorizata în limba româna a certificatului de nastere strain, suma de plata va scadea la 155 EUR.
2. Daca înscrierea faptului de stare civila a fost solicitata la peste 6 luni de la înregistrarea lui în strainatate, taxa consulara; totala de achitat este de 265 EUR, care include eventualele servicii de autentificari, legalizari sau certificari prevazute de lege, ca si o traducere legalizata a certificatului de nastere german si eliberarea certificatului de nastere românesc. În cazul în care este prezentata o traducere autorizata în limba româna a certificatului de nastere strain, suma de plata; va scadea la 215 EUR.
NOTA MEA PERSONALA:
Nu ti se raspunde la la telefon
Nu ti se raspunde la E-Mail
Nu ti se raspunde pe pagina consulatului
Toate actele dupa cum vezi se pot obtine numai direct la consulast la taxe uriase
Nu se stie cat dureaza procedura
Nu stiu ce alte "taxe" mai se dau ca sa nu ai surprize de acte lipsa, purtat de-amboulea...
Taxa pt un pasaport romanesc este de 100 de euro
Pepagina ni se comunica faptul ca uneori "cade" legatura cu tara si din cauza asta se incetineste procedura...probabil e nevoie de inca o alta "taxa"
_
Don't feed the trolls!
aschiutza spune:
Referitor la certificat de nastere am si eu o intrebare: daca eu sunt romanca si sotul neamt, e nevoie sa ii fac copilului si acte romanesti sau cele germane vor fii de ajuns?
Daca le fac pe amindoua, trebuie copilul sa aleaga numai una la 18 ani cum era inainte de intrarea in EU?
Mycya, da-i bataie, ca venim din urma
sunshine2009 spune:
Noi i le-am facut numai pe astea nemtesti in prima faza, pentru ca am sarit oricum de cele 6 luni, deci mai avem acuma timp 17,5 ani
Din cate stiu avem in momentul de fata dreptul, si noi si bebeii la cetatenie dubla fara renuntare la ceva.
Cu 18 ani era faza la turci, nu la romani
_
Don't feed the trolls!
Mycya spune:
Sunshine
da am incercat si eu sa sun si vb acolo robotul.e o tampenie parerea mea ar fi trebuit sa fie si cineva care sa raspunda la telefonma trezesc ca ma costa o avere sa ii fac aici, pai la cate taxe consulare am vazut ca sunt bagate.nici nu stiu cum sa procedez
Bianca 38 + Andra Maria
Alina spune:
'neatza fetele!
Aschiutza,da,poti sa-i faci numai acte nemtesti.Fata mea asa a avut mereu,numai acte nemtesti chiar pina am renuntat eu la cetatenia romana.
Unde stai in Niedersachsen?Sotul meu e de linga Osnabrück,e fff frumoasa zona dar stiu ca cu joburile e cam slab pe-acolo.
Sunshine,oh,credeam ca s-au mai schimbat lucrurile in bine la consulat .
Ce vreme avem,parca vine toamna si elevii nostri abia iau vacanta .Astepam primele zeugnise cu note ,maaaare curiozitate mare.
Zi buna tuturor!
sunshine2009 spune:
Alina, dupa cum vezi nu s-a schimbat nimica in bine, as putea spune ca numai in rau. Acuma vreo doi ani macar raspundeau la telefon, acuma nici macar aia.
Am socotit ca pe noi ne costa cam asa:
pasaportul meu: 100€
declaratia parintilor 60€
legalizarea certificatului 30€
taxa consulara 265€
2x drumuri dus intors la München: ca 100€
deci in mare ca 500 € fara "taxe" inoficiale si in speranta ca nu mai exista diverse taxe ascunse
sincer, mi-e prea scump pt o cetaenie pe baza careia mai trebuie sa platesti tot timpul vize pt diversele tari daca mergi in concediu...
nerusinati, de ce nu pun formularele la ei pe pagina sa poti da jos, ca orice Amt normal aici?...die vom Konsulat,sie sollten mich mal...
_
Don't feed the trolls!
angiuta spune:
Mycya mai incearca, tre sa-ti raspunda cineva pana la urma.
Noi acum 3 ani parca 70 de euro am platit pentru certificatul de nastere si inca vreo 15euro pt. apostila. Atentie, apostila se pune la un anumit Stadtamt, de asta e mai bine sa intrebi intai la Consulat. In mod normal, ar trebui sa-l primesti in aceeasi zi. Noi am plecat in Ro cu titlul de calatorie (costa parca 50 de eur si aveai nevoie de 2 poze) si i-am facut pasaportul in Ro. Nu pleca fara certificat de nastere pentru ca risti sa ramai blocata si 4 luni in Ro. Plus ca si acolo costa ceva toate actele, nu sunt chiar gratis. Cel mai repede se rezolva la Consulat.
Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007)