Ce inseamna "culitudine"?

Ce inseamna "culitudine"? | Autor: Lillian

Link direct la acest mesaj

Am auzit-o pe Catinca Roman folosind acest cuvant, contextul era cam asa: se vorbea de relatia uneori tensionata dintre vedete si paparazzi si spunea ea ca uneori cu culitudine se poate trece peste "frecusuri".
Nu stiu cuvantul si nu l-am gasit in DEX. E un neologism... mai nou? Sau un furculicion?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

e un furculition in opinia mea
poate vine de la "play it cool"

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ADRIANKA spune:

Eu cred ca a vrut sa faca o asociere intre a fi cool (expresie deja folosita foarte des) si atitudine, coolitidine, adica

Eu am mai auzit aceast cuvant si la un italian sugubat, dar nu este un cuvant care sa existe nici in dictionarul italian...Este o imbinare de 2 cuvinte: culo (care desemneaza posteriorul unei persoane, intelegeti) si attitudine. In italiana a avea "culo" inseamna si a avea noroc...Astfel, culitudine ar insemna intr-o exprimare fortata, dar si amuzanta, "noroc cu carul"...

La ce s-o fi referit Catinca Roman, numai ea stie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Io am dat o cautare pe ''pretenul'' meu google si mi-au venit ca raspuns doar ceva site-uri in italiana. Poate stiu fetele din Italia ce o fi insemnand, totusi nu pare sa fie un termen des folosit, caci doar 8 raspunsuri au venit inapoi..

Se prea poate deci sa nu fie un furculition, dar cu siguranta nu e neologism. (Se poate totusi sa fi fost alt termen???)

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

eu cred ca este o imbinare a 2 cuvinte din 2 limbi diferite : cool si atitudine. Adica atitudine cool.
Deci, da, este un "furculision", plin de ifose.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput