Palatoschizis si formele sale (3)
Raspunsuri - Pagina 19
ami_v spune:
Liliana, dr despre care vorbeam a vazut intai despicatura la palat, care se poate vedea usor (pt doctori) prin sectiune transversala, ca sa spun asa (adica capsorul copilului vazut de sus), apoi la 4d s-a vazut si fisura buzei destul de clar (era practic o "gaura" mai mare, nu o fisura). Apoi la ecografiile urmatoare i-am tot batut pe dr la cap sa insiste pe zona capului ca sa-mi spuna cat e de grav. Drept urmare, la nastere cand mi-au aratat-o nu am avut nici o retinere, caci imi imaginam ceva mult mai rau, dupa tot ce citisem si vazusem pe net. Brusc m-am linistit dupa cele 3 luni de stres continuu.
Corina, ce sa-i spun dr respective? am ramas socati amandoi dupa ecografie, mai ales ca tocmai aflaseram rezultatul negativ de la amniocenteza si eram linistiti in sfarsit dupa 3 saptamani de asteptare (suspiciune de sindrom Down la triplu test). Apoi m-am infuriat si am vrut sa-i fac reclamatie la conducerea clinicii respective, dar am renuntat... Din fericire, la spital (municipal) s-au purtat destul de bine, iar sefa sectiei de neonatalogie a fost de nota 10, deoarece a controlat de mai multe ori copilul pe perioada sederii noastre in maternitate, a venit si a stat de vorba cu mine si m-a asigurat ca nu sunt alte probleme si ca totul va fi bine.
Juke, noi de obicei o sunam pe dr Bratu pe mobil si ne spune cand este de garda si putem veni. In legatura cu numarul operatiilor la palat, si noi vom face tot doua, cred ca depinde de gravitatea cazului si de procedura medicala folosita de dr la operatie.
O zi buna,
Amalia, mami de Ioana (8 decembrie 2005) si Cristiana (30 iulie 2009)
cellia78 spune:
'Na ziua!
Iote, bre, lipsesc eu si vine lumea
; pai mai lipsesc, parol!
Simona, da sa te pup
ca vazui ca ma suni dar, bre, eu numai seara pot vb la telefon; ca sefa, dc ma vede, il vrea musai pt ea; il ia si-l inchide razand, apoi ne vedem de joaca!
E si asta un mod de mi se atrage atentia, nu?
Seara, afara, ea admira din carut peisajele si atunci profit; ma lasa cat ma lasa si dc intind coarda, se intoarce si striga pe diferite tonalitati pana vede telefonul disparut......
Asa.....
Am sunat la spital; am nimerit sa vb cu dna care face lista cu garzile si mi-a zis ca lista pt luna august inca nu e definitivata, sa sun luni dimineata, ca e gata; am vb si i-am zis care e treaba, ca as putea sa o sun direct pe dna dr, dar ca, locuind in zona pot da o fuga pana acolo; mai ales ca nu vad de ce sa stresez pe dna dr cu telefoanele, ca nah, poate e in operatie; si mi-a zis ca pot, in cazul asta, sa merg acolo luni dimineata, dupa ora 8.30; acuma ma gandesc dc sa fac asa sau sa o si sun diseara pe dna dr....
Si mi-a zis ca la sfarsitul lunii august isi mai ia cateva zile din concediu.
Asa ca luni dimineata, merg acolo. Sau, Simo, dc o suni tu, poate vb si vin si eu tot atunci, sa nu mai sun si eu.
Inca ceva: in fiecare zi de miercuri dna dr este in policlinica, pana la ora 18.30.
Merg la bucatarie.
Cecilia, mami de Nicolle Adelina
corina_tutza spune:
Cristina, pui mic, LA MULTI ANI, draga mea!!!!Amalia, sa-ti traiasca printesa, sa creasca mare si frumoasa si sa va aduca numai bucurii!Am vazut data nasterii la semnatura si m-am dus si la calendar sa nu cumva sa gresesc...este mai mare cu o zi decat fetita nasei mele.
cellia78 spune:
Nah, uitasem!
Merci, Corina!
Amalia, sa-ti fie sanatoasa puica, sa-i dea viata ceea ce parintii nu-i pot darui - noroc!
LA MULTI ANI!
roxa82 spune:
Ceci a sunat si tata azi si i s-a spus sa sune marti k d-na dr de garda si sa vorbeasca atunci...offf dak nu are timp:((((am un stres si niste nervi...acum am citit k isi ia cateva zile de concediu la sf lui august...nu stiu ce sa mai zic....
cellia78 spune:
Roxa, merci de info!Deci, e marti de garda? Ca dc e, nu ma duc luni, merg marti la dansa!
Si REVINO-TI!!!!
La mine s-a amanat de atatea ori, din diverse motive - ba curgea nasul, ba dadeau dinti, ba pneumonia; iaca, au trecut cam 4 luni de cand ne chinuim sa o prindem pe Frusi disponibila; vb dnei dr :" Momentul ala trebuie gasit, fir-ar sa fie, ca parca nu vrea, dar gasim noi momentul ala si o facem"
Capul sus, Roxa! Pai nu te prind eu in spital? Sa te fereasca Sfintii sa bocesti pe acolo ca te bat! Eu nu-s genul lacrimogen si nici nu suport cand eu aflata in impas, altcineva sa boceasca pe langa; ma scoate din sarite.....
Hai, fii barbata!
roxa82 spune:
Da bre Ceci...zice k marti de garda.Doamne abia astept sa treaca zilele astea...uite cum reusesti tu sa ma binedispui mereu dupa ce am fost varza toata ziua:((((
iulyana spune:
buna seara fetele
deabea astept si eu sa primesc un raspuns cu o data exacta cind putem merge pentru operatie ,ma bucur ca ati intrat si ati mai dat detalii in legatura cu d-na doctor ,este adevarat ca isi mai ia niste zile de concediu dupa 20 ,noua ne-a zis ca pina pe 20 ne rezolva ...................offffffffff ce grea e asteptarea asta ,stresul este mult mai mare chiar daca nu vrei ...................in legatura cu operatia la TIMISOARA si comparat cu BUCURESTIUL ,nu este o regula si noua ne-a zis ca ii face dintr-o singura operatie tot ,si intradevar ia facut si palat tare si moale si a avut foarte mare crapatura ,dar uite ca ia mai crescut maxilarul si tot mai necesita o alungire de palat ,binenteles ca nu este o regula ............voi fetele care ati mai citit din postarile mele ,stiti ca v-am povestit de domnisoara aceea care acum are 21 de ani ........m-am intilnit cu ea saptamina trecuta si ma incurajat un pic ,si ea a fost operata tot de d-na doctora si d-nul pesamosca si nu i-au facut decit o singura op ,si sa vedeti ce mindrete de fata si vorbareata si desteapta si frumoasa si etc..
daca viata nu ne va ucide vom fi nemuritori......mergi inainte ...........viata nu poate fii un film in reluare ..........
cellia78 spune:
Buna ziua!
Lume, lume, de aseara Frusi merge!!!! Adica merge sustinuta, dar merge! Si-i place mult de tot! Pana aseara, chiar si ieri dimineata, dc o sustineam sa mearga nu vroia, isi ridica picioarele si vroia de-a busilea; ei, aseara a facut scandal ca vrea jos din carut afara; am luat-o in brate, nu era ok, se cerea jos; degeaba explicam ca nu, ca afara nu se poate in 4 labute, ea insista; asa ca am lasat-o in jos si ea si-a intins picioarele sa se sprijine; am lasat-o, chiar dc era in ciorapei; si a luat-o la pas! 

Sa mai spun? Are in total 3 maselute pana acum; inca ii ies pe ascuns, fara reactiile clasice.
Copil de nota 10, nascut pe data de 10! 
M-am laudat arhisuficient, merg la bebe!
Week-end frumos tuturor!