smantana dulce
io cred ca asa-i zice la smantana extrasa direct din lapte cu ceva masinarie, nu?
imi aduce cineva si nu stiu la ce ar merge folosita..ma gandesc ca ar merge batuta ,sa iasa frisca..altceva ...ceva sugestii?NIMENI NU MOARE VIRGIN...VIATA I-O TRAGE FIECARUIA CEL PUTIN O DATA
Raspunsuri
violeta29 spune:
Maya din cate stiu eu smantana dulce e cea pentru frisca. Nu stiu care e procedeul de preparare.
Eu cu smantana dulce fac uneori Panna cotta
Fiindca Despre copii a devenit parte din viata noastra ,am decis sa participam si noi la concursul "I Love DC".Puteti vedea pozele in album www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I Love DC&page=2" target="_blank">aici :vio1 si vio2
O nastere cu prelungiri
minunea care ne-a luminat viata
Caietul cu retete
Violeta ,mamica binecuvantata de nazdravana mica -Alexandra Valentina(2.09.2008) in asteptarea unei surioare 9+
corap spune:
orice mancare / supe. smantana dulce nu e dulce, ci este nesarata & neacrita (asa cum e smantana clasica romaneasca, acrisoara si sarata).
dupa parerea mea este o bunatate si rafineaza mult gustul mancarurilor. se foloseste ca si smantana clasica (probabil exista si ceva retete specifice, da' io nu-s asa subtila in bucatarie)
c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07
FEBRUARIE thing-a-day
carina spune:
La inghetata, sosuri de ciocolata, prajituri, etc
People are always blaming their circumstances for what they are. I don't believe in circumstances. The people who get on in this world are the people who get up and look for the circumstances they want, and, if they can't find them, make them. ~G.B. Shaw
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/
Natasa spune:
Smintina dulce e smintina nefermentata, nu e dulce! E buna la orice prajituri, sosuri, mincaruri... Depinde ce gatesti tu de obicei cu smintina. Si eu fac panna cotta, dar fara lapte, doar cu gelatina (foi) si smintina dulce.
maya_m spune:
merci de raspunsuri fetelor..e o smantana nesarata,nefermentata,groasa daca intorc borcanul nu curge...ma gandeam ca la prajituri/dulciuri merge perfect dar n-am crezut ca se potriveste atat de bine si mancarurilor...puiu' meu a mancat ieri pt. prima data fara comentarii ciorbita de varza si asta cred ca se datoreaza smantanii
NIMENI NU MOARE VIRGIN...VIATA I-O TRAGE FIECARUIA CEL PUTIN O DATA
se face musai panna cotta aia ca tare-i apetisanta
puisorul spune:
Maya, e grozava panna cotta . Si unde mai pui ca e si monti daca o faci cu fructoza.
Ani de Stefana (23.01.2008)
ZERO toleranta pt lipsa de toleranta fata de copii
maya_m spune:
PUISORULE mi-aduc aminte ca ai facut ,ai pus si link da' nu mai tin minte cu cate pagini in urma sa caut..si mi-e lene sa caut
e aceeasi reteta ca a VIOLETEI?NIMENI NU MOARE VIRGIN...VIATA I-O TRAGE FIECARUIA CEL PUTIN O DATA
ni-na spune:
Este o bunatate.Se obtine din lapte centrifugat.Eu in copilarie o mancam pe paine in loc de unt/margarina.E delicioasa cu sare.Dar sa stii ca ingrasa
puisorul spune:
Nu e aceeasi reteta.Eu o fac dupa reteta asta http://gospodini.blogspot.com/2008/09/panna-cotta.html si sa stii ca nu e nici o diferenta fata de ceea mancata in Italia. E foarte buna cu mult sos de fructe de padure.
Ani de Stefana (23.01.2008)
ZERO toleranta pt lipsa de toleranta fata de copii
Kya spune:
Vorbiti de Hulala (sau asemanatoare), nu?
Eu pana acum o foloseam exclusiv la prajituri pentru diverse creme. Dar mai nou am vazut in meniuri la mai multe restaurante ca e folosita pentru mancaruri (carne, paste, etc)
N-am incercat pana acum pentru ca mintea mea o asociaza doar cu deserturile deocamdata, dar cu prima ocazie, o sa vad cum e.
Daca descopar vreo reteta yummy, o sa o postez aici.
Mami si Sanziana
God didn't bring me this far, to leave me here!