rosu in gat de lunga durata

rosu in gat de lunga durata | Autor: tania2008

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici,

Problema noastra e ca ne confruntam cu un rosu in gat "permanent" inca de cand avea 8 luni baietelul meu, iar acum are 1 an si 4 luni.
Zic ca e permanent pt ca apare si cand are o viroza si vine doctorita in control, insa si atunci cand e sanatos si vine doctorita din alte motive, si se uita asa, de rutina in gatul lui.
Ne-am confruntat si cu stafilococul auriu. Amandoi, adica si eu si el. Prima data i l-am descoperit la o analiza de rutina, cand l-am tratat cu colargol si fiindca a revenit, si era pe fond de boala, deci simptomatic, i-am dat odata augmentin si alta data zinat. M-am tratat si eu in paralele, si se pare ca, cel putin deocamdata, am scapat de el. Insa gatul lui tot rosu e.
Azi m-au chemat sa-l iau de la cresa pe motiv ca a facut 2 scaune diareice si sa nu cumva sa fie o enterocolita virala. Dar pe langa asta, doctorul de acolo, mi-a zis ca are o faringita, gatul lui fiind f rosu, desi pe partea asta nu preinta niciun fel de simptom. La fel si la alte controale de rutina, efectuate de catre medicul cresei, mereu rosu in gat. De asta am ajuns sa zic ca e permanent. Ca ambii doctori, cu orice ocazie se uita in gatul lui, e rosu. Chiar daca pare sanatos, adica nu tuseste, nu-i curge nasul, n-are febra, mananca..etc si chiar daca la exudat ii iese prezent sau absent stafilococul auriu.

M-am intins o gramada, insa sper sa va fi dat toate informatiile necesare pt a putea primi cateva raspunsuri.

Va multumesc anticipat

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariana_alex spune:

Buna Tania! Eu am fetita de 9 luni si pana acum a avut de 2 ori rosu in gat tratat cu ospamox(avem si noi stafilococul minune) dar dr. noastra cam la fiecare control ne pune ca are gatut iritat si nu-i chiar rozaliu cum ar trebuii sa fie. La exudat ne-a iesit stafilococul am incercat sa-l tratam o singura data caci dr. noastra ne-a spus ca este f greu sa scapam de el si nu-l putem tine pe bebe numai in antibiotic si cand se va manifesta atunci sa-l tratam. Specific ca nici ea nu face febra, mucisori, tuse etc...dar avem si noi mai mereu acest rosu in gat. De fiecare data cand o vad ca inchide greu ceva ma gandesc cu groaza ca iar a facut acest rosu in gat si singura optiune care o am ar fi doar medicul homeopat(avem programare in aceasta saptamana)care ne-ar putea da un tratament mai natural si care sa-i creasca imunitatea. Sper sa-ti fi fost de folos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania2008 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariana_alex

Buna Tania! Eu am fetita de 9 luni si pana acum a avut de 2 ori rosu in gat tratat cu ospamox(avem si noi stafilococul minune) dar dr. noastra cam la fiecare control ne pune ca are gatut iritat si nu-i chiar rozaliu cum ar trebuii sa fie. La exudat ne-a iesit stafilococul am incercat sa-l tratam o singura data caci dr. noastra ne-a spus ca este f greu sa scapam de el si nu-l putem tine pe bebe numai in antibiotic si cand se va manifesta atunci sa-l tratam. Specific ca nici ea nu face febra, mucisori, tuse etc...dar avem si noi mai mereu acest rosu in gat. De fiecare data cand o vad ca inchide greu ceva ma gandesc cu groaza ca iar a facut acest rosu in gat si singura optiune care o am ar fi doar medicul homeopat(avem programare in aceasta saptamana)care ne-ar putea da un tratament mai natural si care sa-i creasca imunitatea. Sper sa-ti fi fost de folos.

Mariana, multumesc pentru raspuns!
Noi nu am tratat rosul in gat cu antibiotic, ci doar simptomatic. Si nici stafilococul ca atare, fara a se manifesta, ci in 2 viroze, care avansasera in sensul ca secretiile se inmultisera si coborau catre plamani, doctorita a decis ca poate degenera in microbian si mi-a prescris antibiotice indicate de catre antibiograma exudatelor pozitive, si cu asta am nimicit si stafilococul. Care odata a reaparut, a doua oara, nu. Cand a fost asimptomatic, am sterilizat nasul cu colargol si ulei de musetel.
Homeopat, am administrat Stodal doar si ma gandeam acum sa incerc cu pastilute pisate de Homeovox si Coryzalia. Am mai icercat Tantum Verde, miere cu lamaie fie simpla fie cu 2 pic de albastru de metilen, plus diverse siropele de tuse naturiste. Asta insa pt ca avea probleme la inghitit si tusea. In perioadele de "acalmie", chiar daca gatul era tot rosu, nu i-am dat nimic.
Doctorita a zis ca asa se mai intampla, unora dintre copilasi le persista gatul rosu chiar daca le trece boala si sa nu-i dau nimic.
Numai ca azi, am zis ca totusi dupa 8 luni de gat rosu continuu, simptomatic sau nu, cu tuse / dureri / stafilococ sau nu, trebuie sa mai cer niste pareri.
Ti-as multumi daca dupa vizita la homeopat mi-ai spune si mie ce v-a indicat. Stiu ca tratamentele de regula sunt personalizate, dar macare asa, de orientare. Eu am o experienta destul de "neutra" cu un homeopat destul de celebru si de asta nu m-am grabit s-o repet (pt alta pb, nu pt rosul in gat).

Multa sanatate va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexionut spune:

eu aveam alta problema cu piciul meu pe langa rosu in gat facea frecvent bronsiolita. Dupa numeroase tratamente am gasit in final un medic orl care in 2 luni l-a pus pe picioare.Este in sectorul 6 daca te intereseaza trimite-mi un mail si iti voi spune mai multe. mirelab_82@yahoo.com
sanatate !

Mergi la inceput

noi a trebuit sa tratam rosu in gat caci desi nu facea febra sau alte simptome fetita refuza mancarea din cauza durerii din gat.......ea e un pic mai cu problema la capitolul mancare si a trebuit sa luam masuri.

Mergi la inceput

Citat:

noi a trebuit sa tratam rosu in gat caci desi nu facea febra sau alte simptome fetita refuza mancarea din cauza durerii din gat.......ea e un pic mai cu problema la capitolul mancare si a trebuit sa luam masuri.

adica de cat timp sunteti sub tratament local? ca eu una as fi inebunit 8 luni sa-i dau cate ceva incontinuu. Pe mine doar ma intriga aceasta coloratura permanenta, dureri nu are tot timpul, doar in perioada de viroze, tuse samd

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didididi spune:

Si baietelul meu are gatul rosu permanent, desi pana acum o saptamana (are 1 an si 10 luni)nu am avut probleme cu gatul decat pe la 7 luni cand a facut o forma usoara de laringita. Eu am pus chestia asta pe seama faptului ca are polipi, chestie descoperita la ORL acum vreo luna.

Didi si bb Mihail (22.08.2008)

Mergi la inceput

Nu ai inteles sau nu m-am exprimat eu corect. Fetita mea are in permanenta gatul iritat si nu chiar rozaliu dar am facut tratament doar de 2 ori atunci cand aceasta refuza cu desavarsire mancarea caci atunci cand inghitea o jena, inghitea greu si plangea.

Mergi la inceput

Citat:

Nu ai inteles sau nu m-am exprimat eu corect. Fetita mea are in permanenta gatul iritat si nu chiar rozaliu dar am facut tratament doar de 2 ori atunci cand aceasta refuza cu desavarsire mancarea caci atunci cand inghitea o jena, inghitea greu si plangea.

am inteles acum
astept cu interes sa-mi spui ce ai rezolvat la homeopat

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Didididi

Si baietelul meu are gatul rosu permanent, desi pana acum o saptamana (are 1 an si 10 luni)nu am avut probleme cu gatul decat pe la 7 luni cand a facut o forma usoara de laringita. Eu am pus chestia asta pe seama faptului ca are polipi, chestie descoperita la ORL acum vreo luna.

Didi si bb Mihail (22.08.2008)

vom merge si noi la orl-ist, si vom vedea cum stam si cu polipii. Semne nu da, dar mai stii.....

multumesc pt raspuns

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cersenin spune:

Poti incerca cu tinctura de propolis,la copii mei a functionat.Fetita mereu avea probleme.Fiind mai mare ii dau si biter suedez de Bano.Poti intreba la farmacie daca are voie,desi o lingurita ,are putin alcool,nu cred ca i-ar face rau.

Mergi la inceput