**Capsunele-n 2007(123)** Bun Venit Elias Andrei
Raspunsuri - Pagina 20
bettyR spune:
Am gasit www.cristinatohanean.com/povesticopii/povesticopii.asp" target="_blank">AICI un site interesant, are cateva povesti terapeutice, cateva articole, cam scurte, dar sunt www.cristinatohanean.com/articole/JocuriSiJucarii.asp" target="_blank">cateva idei de jocuri si cursuri de logopedie. Eu ma joc mai nou cu Andreea de-a cuvintele, listez de pe site-uri de logopedie si spunem poezii si cuvinte, si se vede ca incepe sa pronunte mai corect. E inca mica, dar cred ca o va ajuta ca nu articuleaza tare bine consoanele. E f incantata, mai prinde si Alexandra cate un mami, meme, mima si spune si ea dupa noi.
In rest, noi suntem bine, a fost o saptamana la noi o fetita de varsta andreei, prietena ei de la Bistrita si au fost tare fericite impreuna, de atunci spune ca ea e mare si Alexandra micuta. E interesant cu 3 copii in casa, totusi mi se pare greu sa fie toti in grija mea.
ariel_7000 spune:
Dragi mamici, am intrat sa va spun o poveste trista, a unui puiut de 5 luni.
Simo27, colega noastra de la "puiuti de randunici" e o mamica inimoasa… asa mama, sotie, prietena mai greu de gasit. Are 3 copii, David din 2002, Sam (puiut de randunica) din 2008 si Siluan, un pufulete din 08.02.2010.
Din pacate puiutul mic, pufuletele, are grave probleme de sanatate, acum se afla in Salzburg, urmand sa plece intr-o clinica din Innsbruck in speranta ca se poate face transplant. Este bolnav de ciroza si atrezie a cailor biliare datorate infectiei hepatice cu CMV.
Simo si-a facut analizele in sarcina si i s-a spus ca are imunitate la CMV deci problemele astea au cazut ca din cer.
Pe scurt, dupa nastere nu i-a trecut icterul. I s-a spus sa astepte ca o sa treaca, au urmat analize, s-a vazut ca sunt valori mari la bilubirina, i s-a dat medicatie, nu au fost imbunatatiri. Intre timp a mai avut un hop… operatie de hernie, cu probleme si spaima mare nu-mi amintesc exact motivul, parca din cauza reactiei copilului micut la anestezieie.
Dupa mai multe internari la Brasov, au plecat la Bucuresti, la Fundeni, unde dupa un alt set de analize si alt set de medicamente au plecat acasa, urmand sa revina dupa aprox o luna la control.
Saptamana trecuta s-au intors la control la Fundeni, iar vineri, in 23 iulie, li s-a spus ca singura sansa este transplantul de ficat… DAR sa mai astepte pana in toamna.
S-au mobilizat, ne-am mobilizat cu totii, iar luni au plecat in Germania, de acolo in Austria. Marti a fost internat, i s-au facut analize, miercuri i s-a facut punctie, azi primeste rezultatul biopsiei. Din rezultatele de pana acum: ficatul este negru, nu are nicio sansa pe un tratament, nu se stie DACA se poate face transplantul. Totusi, cu sprijinul unor medici MINUNATI, s-a luat legatura cu o clinica din Innsbruck, care poate face astfel de interventii, probabil si din cauza varstei asa de mici. A vorbit seful clinicii din Salzburg. Vor fi primiti saptamana urmatoare in Inn. pentru analize pentru luarea deciziei… SE POATE FACE CEVA PENTRU SILUAN?
Parintii sunt terminati! Un mic frumos, vesel, comunicativ… of… ne rupe sufletul ca inca nu stim daca se poate face ceva.
Dar speram, ne rugam la Dumnezeu, si facem ce putem pentru a-i sprijini; ei sa se poata concentra doar pe micut.
Fiti alaturi de noi! Fiti alaturi de pufulete!
Are nevoie de rugaciunile noastre… si bineinteles de niste resurse financiare. Cazul o sa fie preluat de rubrica „umanitare” a forumului. Fiecare cum poate, cat poate... si doar un gand bun, o rugaciune pentru el.
La inceputul fiecarui capitol, la puiuti de randunici, sunt pasii care i-am facut impreuna pana acum, precum si conturile lui George, in care se pot dona niste banuti, care sa-i ajute sa acopere macar cheltuielile cu spitalizarea si analizele. O singura zi de spitalizare, fara nicio analiza, ii costa 700 euro.
Imediat ce avem actele medicale, le vom pune pe siteul si blogul lor la care muncim acum si vom initia campanii mai ample, in presa, TV, forum si alte cai.
Avem deja sprijinul Asociatiei Mame si speram sa ne auda strigatul de ajutor cat mai multi oameni.
Impreuna putem muta muntii!!!
mami de alexutza (10.04.2003)
si
Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOLATE!"
Al_Ma spune:
An, am primit, merci de explicatii. am vrea sa dam si noi o tura, dar se vedem cand. A trecut vara aproape si nu am ajuns deloc la mare cu Mara. Si ieri am fost anuntati cu seninatate ca va trebui sa predam ceva luni si, eventual, sa lucram in we
. In fine.
Mai e ceva: Mara a devenit foarte sensibila. Plange ca vrea sa raman cu ea acasa sau, si mai rau, plange din orice. Cum vede ca bona ii da putina atentie unui copil, face botic si plange. Imi dau seama ca solutia perfecta ar fi sa raman cu ea acasa, cred ca simte nevoia sa stea mai mult cu mine. Din pacate, cel putin acum nu se poate din motive financiare. Iar timp incerc sa-i aloc cat mai mult. Saptamana trecuta mi-am luat liber vineri si am stat cu ea. A fost foarte fericita. Sotul imi spune ca ar trebui sa mergem sa o vada un psiholog. Eu nu stiu ce sa fac.
An@ spune:
Nu cred ca e cazul de mers la psiholog. La fel era si Ana inainte de mersul la mare: miorlaita, plictisita, nervoasa, agatata de mine, nu-i intrai cu nimic in voie (desi in week-end-uri ii gaseam preocupari cat mai diverse si la aer, stateam numai cu ea, ...). Noi, obositi si stresati de ale noastre, plus ca vedeam cum trece vara si nu mai mergem o data la mare, desi ne tot pregatim din mai. Asa ca tare bine ne-a prins la toti iesirea asta si sper sa mai ajungem o tura cat de scurta la mare pana in toamna. Inutil sa-ti spun ca si atitudinea Anei s-a schimbat, pt ca a scapat de plictiseala si caldura din Buc. si a dat de apa si nisip
, a avut toata atentia noastra plus rasfatul de rigoare
, mananca mai bine, doarme mai bine decat inainte de plecare.
mami de Ana (22 mai 2007)
An@ spune:
Betty, multumim pt link. E interesant, o sa printez si eu povestile (la noi au mare succes povestile tematice).
Am gasit si eu un site cu povesti/poezii si prima pe lista de printat este "printul miorlau" pt cand o mai apuca miorlaiala
: http://florentina-cartipentrucopii.blogspot.com/2010/05/nina-cassian-printul-miorlau.html
Deci e greu cu 3, ha
?
mami de Ana (22 mai 2007)
bettyR spune:
Ana, super faina povestea cu Printul Miorlau si site-ul.
As mai scrie, dar is cam obosita, Alexandra miorlaita de la dinti sau masele, ca nu mai stiu ce ii iese ... maine vine mama si sper sa apuc sa pun si ceva poze.
Alma, si Andreea inainte sa avem musafiri, tot asa era, f lipita de mine si plangea, punea capul pe mine si o apuca plansul de cum se trezea, m-am speriat si eu initial, ca semana a depresie. Dupa ce a aparut prietena ei, o fetita tot de 3 ani, i-a trecut, si acum e ok. Eu cred ca au o perioada iar cu atasamentul fata de mama, sau ceva de genul asta ... Oricum nu pot pleca fara ea, plange dupa mine.
madaiulia spune:
Betty foarte interesant site-ul. O sa printez si eu povestile terapeutice.
An@ ne-a prins foarte bine povestea Printului Miorlau. Eram intr-o plina criza de miorlaieli si chiar nu mai stiam cum sa procedez. Asa ca am deschis desprecopii ca sa ma calmez. Am inceput sa citesc povestea cu voce tare dar ca pentru mine. Dupa primele 2 versuri Andrei era deja numai urechi si acum sta calare pe mine sa-i mai citesc povesti
. Sa va fie de bine plimbarea la mare! Ma bucur ca v-ati relaxat si incarcat bateriile.
Mie mi se pare asa mult mult de cand ne-am intors. Am deja nevoie de alta iesire.
Gata, am fugit la povestea Printului Miorlau.
Mamica de David Andrei 10 iunie 2007
Madi spune:
Buna.
Eu cand scriu, sunt cu intrebarile...
asa ca voiam sa va intreb ce le mai dati capsunelelor sa pape pe post de gustare?
Ma intereseaza in special ce mai mancati seara, ca la noi cam este invariabil paine cu unt, paine cu cascaval sau unt cu miere si de cele mai multe ori iaurt, pentru ca Ana e fan iaurt.
Ce i-am mai facut si i-a placut a fost un fel de sufleu de dovlecei.
Dar as vrea sa mai diversific si nu prea am idei care sa si fie acceptate de Ana, asa ca va cer ajutorul
.