**Capsunele-n 2007(123)** Bun Venit Elias Andrei

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chiquitita spune:

Al_Ma, nu am dus-o la Cernatescu pt ca eu sunt din Craiova. prospanul pt ce e? Febra nu mai are de sambata seara.

Madaiulia, in interiorul prospectului de augmentin scrie ca la copii intre 2-6 ani se pot da 5 ml. E Augmentin bis. Exista si fara bis? Adica asta cu bis contine doza mai mare compus de baza? Imi amintesc ca acum 2 ani cand am patit o chestie asemanatoare, dr de la spitalul de copii, Ligia Stanescu parca, ii spunea asistentei ca mergeau la Livia si 5 ml ca e grasuta. Tot de Augmentin era vorba insa nu mai stiu daca era bis. Ca ma gandeam sa ii dau 5 ml sa nu aud dupa alte 5 zile ca nici asta nu a functionat. Nu stiu daca am fost coerenta in ce am intrebat...Adica ma gandeam sa ii dau 5 ml insa mi-e frica ca e prea mult, ca poate asta Bis e mai concentrat.

liviana

Chiquitita, mama Liviei (8 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaiulia spune:

Liv multumesc de sfaturi. Si eu m-am gandit ca ii face bine sa mearga la inot. Nu ma astept sa invete sa inoate dupa 10 sedinte. Important e ca ii place, face sport si se obisnuieste cu apa. Ne-am chinuit 3 ani sa-l convingem sa intre in apa la mare, asa ca e o mare victorie ca acum nu mai are nici cea mai mica retinere cand intra. Cursul este de o ora, el nici nu rezista atat in apa, dupa 35-40 de minute i se face frig si iese sa-l incalzesc. Si apoi mai intra cate putin doar.
Sanatate lui Bogdanel! Deocamdata va tratati doar cu antitermice, nu?
Chiquitita 5 ml de Augmentin BIS e cam mult pt Livia. Pe prospect scrie 5 ml de la 2 la 6 ani, dar nu vorbim totusi de aceeasi greutate la cele doua varste. Eu recomand in functie de greutatea corporala. Daca are 16 kg da-i 2,4 - 2,5 ml de doua ori/zi. Si faptul ca nu a functionat primul antibiotic nu arata neaparat ca doza a fost prea mica, ci mai degraba ca nu era nevoie de el. Probabil a fost initial o viroza, la care antibioticul nu are nici un efect. Sanatate Liviei!

Mamica de David Andrei 10 iunie 2007

Mergi la inceput

Madaiulia, multumesc. 2,5 am dat pana la urma. De cantitate asa patisem acum 2 ani, la primul antibiotic care l-a luat acuma nici eu nu cred ca e de cantitate, nu el era cel care trebuia. Probabil normal ar fi cum spunea Didi sa se faca exudat sa vedem daca e bacterian/viral si apoi sa actionam, dar...In rest mai ia Aerius seara si inca un sirop de tuse, ceva cu Rino...imi scapa fir-ar sa fie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Al_Ma spune:

Prospan este un siropel pt tuse cu extract din frunze de iedera care a functionat foarte bine la Mara de fiecare data. http://www.prospan.ro/Prospan%20brosura.pdf In perioade de raceala/gripa eu ii mai dau Marei si Imunorezistan. http://www.pcfarm.ro/produs/282/IMUNOREZISTAN

Alina si Mara (27 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vas spune:

madaiulia, liviana, ce frums ca aveti unde sa-i duceti la bazin, nici la noi nu este acoperit. Anul acesta vad ca a fost tare incantata....a stat in colac, acum vreau sa-i pun la mare aripioare sa simta apa mai bine si incet incet sa o las fara nimic.
Mada, mie nu-mi place in campinguri amenajate ca e prea aglomerat asa ca gasim locurile noastre.
Avem tot ce ne trebuie, saltele, saci de dormit, neopren, butelie, plus ce trebuie pentru gatit. Pe langa toate astea am o geanta pregatita pentru iesiri, haine de tot felul, medicamente, plasturi etc.
Noi mai mult de 3 zile nu stam si in general avem de unde sa alimentam cu apa proaspata care e cea mai importanta pentru spalat. In rest in natura........Eliza se simte tare bine.

Andreea , mamica Elizei
poze
13.05.2007
poze2

bebelicu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tamaraspt spune:

hello! ce slaba activitate pe aici, nu v-am citit de mult timp si credeam ca o sa am o multime de capitole de recuperat.

deja concediul e amintire - noi am fost in Grecia, dar am folosit varianta avion + inchiriat masina. A fost comod in 4 ore eram deja la malul marii. Poze din Grecia gasiti aici. Saptamana trecuta am dat 'o fuga' pana la Sibiu sa vedem o piesa de teatru. Am gasit Sibiul si mai frumos, m-as muta acolo.

Imi pare rau ca sunt capsunei bolnavi. Sanatate multa si insanatosire grabnica!

De mult timp vreau sa intreb: are cineva aboament pentru capsunel la o clinica privata? Caci daca va incepe gradinita cred ca se va imbolnavi mai des. Si vroiam sa stiu ce ofera un astfel de abonament.

Tamara si Matei Alexandru (20 mai 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaiulia spune:

Chiquitita la noi antibiotic se da necontrolat. Mai mult de jumatate din cazurile de faringita/amigdalita (rosu in gat) sunt de etiologie virala si atunci antibioticul e inutil. Ar trebui intr-adevar exudat faringian. Si daca nu vezi ca intr-adevar e infectie bacteriana se poate astepta 3 zile cu tratamente simptomatice si abia apoi daca mai e cazul intervenit cu antibiotic. La 1 an al lui Andrei l-am lasat 3 zile cu febra mare (peste 39 in pusee) de la rosu in gat si doar cu antitermice desi m-am certat si cu medicul lui de familie si cu un pediatru si in a 4-a dimineata nu a mai facut febra.
Vas mie de chestia cu apa pentru spalat mi-ar fi cel mai frica la plecarea cu cortul. Imi e teama ca nu avem unde/cum ne spala. Dar probabil sunt eu prea exagerata. Mereu ma ciondanesc cu sotul pe tema asta.

Mamica de David Andrei 10 iunie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Prima cu impresii de la intalnire .

Mi-a placut de Didi, care are logoree si live ca si in scris .
Mi-a facut placere sa revad pe Liviana, Mica si Tamara.
De vorbit n-am apucat sa vorbim pe saturate (io mai ales ), ca, deh, io si Liviana ne-am dus fara "bone" , spre deosebire de Didi.

Ana a fost singura fata intre baieti: Robert, David si Bogdanel (dar, no problem, ca e la ca fel de cataratoare ca un baiat). S-a intors din parc desculta (si neagra ca un porc), fara sa am vreo sansa sa o incalt la iesirea din parc, asa ca am carat-o in brate prin metrou .

Asta pe scurt, as povesti mai mult dar ma solicita Ana.

mami de Ana (22 mai 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Buna dimineata!
Daaa, si noua ne-a placut la intalnire. Didi a radiat de frumusete, e bronzata, odihnita si vesela sa ne intalneasca pe noi si pe alte prietene de pe aici. Frumos, pacat ca nu ne vedem mai des.

Tamara, la ce gradi il dai pe Matei? Wow, ce piesa de teatru ati vazut de a-ti batut atat cale pt ea? Frumoase pozele din Sibiu, se vede ca M s-a simtit bine acolo.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Salutare!
Madaiulia, Livia a fost azi la control la dr, la plamani nu mai haraie, doar un pic sus(???) se mai aude. Gatul e inca foarte rosu , sa ii dam sa suga pastile naturiste de gat. Continuam cu Augmentin. Asa e cu antibioticul, dar uite ca acum 2 ani nu i-am dat ca am zis sa o mai lasam si peste cateva zile mai sa ne internam cu pneumonie. La voi e altceva cu Andrei, ca tu esti cea mai in masura sa stii ce trebuie facut, la noi fuga la dr, si faci cum spune mai ales cand vezi copilul topit.

Poze de la intalnire aveti sa ne bucuram si noi de bucuria voastra?

Mergi la inceput