Bulgarasi si globulete de nov-dec2007(215)
Raspunsuri - Pagina 20
bb_yasmi spune:
mah fetelor nu e frumos sa vorbiti pe la spate ![]()
si...nah..uite ca e DOAR UNUL!!!! ![]()
![]()
mamica fericita de
2+ si
8+
bb_yasmi spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ancadragoman poze de la mare http://community.webshots.com/album/578215465IyWgor anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)poze si filmulete povestea nasterii www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca BAZAR UNIC!!! 858 SMS PENTRU COPII! |
super!!! superba mariuca!!

si felicitari matusico pt nepotzica!!!

mamica fericita de
2+ si
8+
eladea2005 spune:
Neata!
intru rapid, pana mai pot...![]()
am nevoie de niste sfaturi, ajutor...
nu stiu ce mama naibii, dar de 2 seri incoace am niste frisoane si dureri in sanul stang, bine ca am si o rana de toata frumusetea la el..imi vine sa urlu... mi-e groaza cand vine momentul alaptarii, efectiv...mi-e mai tare, undeva in zona de sub san, am ceva galme sub el...o sa bag pompa sa vedem care-i treaba...
papam destul de des noaptea, nu mai contabilizez...dar sigur mai devreme de 2 ore...in plus, cum i-am mai dat si supliment cred ca s-a constipat putin, ca ieri n-a facut kk si saracutu atata s-a chinuit aseara si azi noapte sa faca si nimic...
cred ca azi bagam termoemtrul si apoi supozitorul...incerc sa scap de laptele praf, dar e asa papacios ca am impresia ca nu mai are ce suge...vrea f des la san...cum sa-l fac sa stea macar 2 ore intre supturi???
va pup! sper sa revin!azi...![]()
Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010)
ERIC SI FILIP - POZE RECENTE
Printul Eric are...
Printisorul Filip creste...
BLOG DE PICI...
Esti mereu cu mine, in suflet, in gand...oriunde ai fi...pentru totdeauna...
Vasari spune:
Andreea, in vreo 2 zile se va regla cu mesele sigur. Pt sanul cu probleme, cand alaptezi pune un prosop f cald (eu il puneam in apa cat mai calda) pe san. Dupa ce bea musiu, goleste bine sanul cu pompa, cat de mult poti si apoi pune coprese reci. Ar fi bine sa vezi si un dr (pt frisoane), dar ce ti-am zis eu tot va trebui sa faci. E f important sa golesti sanii cat de bine poti si sa ai grija sa bea bine bb, pana la urma el e cel care ajuta cel mai mult.
Anca, ce domnisoara frumoasa si periculoasa ! Nu am scapat tatuajul de pe mana.;)
Alina si Maria - 3 nov 2007 si bb2 19+
Primul orice
ancadragoman spune:
Neata
Roxana gata am sters din ele
Va multumim pentru aprecieri
Alina ea a vrut tatuajul ca erau aia pe strada care faceau si i-au facut si ei cu hena,era tare mandra si il arata la toata lumea![]()
anca
de
Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
BAZAR UNIC!!!
858 SMS PENTRU COPII!
Victo spune:
hello
am revenit acasa.
multumim tuturor pt incurajari si urari!
intr-adevar a fost o nastere rapida si usoara, n-am simtit mare lucru.:)
eu inca in urma cu somnul, dar asta din cauza mea, ca nu pot sa dorm, nu stiu de ce. si in spital la 4 dim ma trezeam, asa degeaba, ca dormeam fara copilasi in salon.
piti e bine, deja zambeste :), nu prea plange decat de foame, de ieri suntem doar pe san, la spital a primit si biberon, ca mi-a venit un pic mai greut lapticul.sper sa se produca suficient.
Stefan..e ok deocamdata, desi mai face el tot felul, dar le facea in si inainte.
a venit dim si i-a multumit pt cadou- o masina din politie de sa da peste cap,cu telecomanda si lumini a fost suuuuper incantat de ea.
eu astept sa se vindece odata minunea asta de epiziotomie, ca e tare deranjant, sa se vindece si ragadele astea
deocamdata mi-e greu, ma mai dor si oasele bazinului-nu stiu dc de la anestezie sau de la nasterea/sarcina in sine.
alinaaaaaaaaa sfaturi cu alaptatul..cat de des...dc nu-s sanii tari si umflati este sau nu lapte? asta noapte s-a trezit din 2 in 2 ore sa pape..ma apuca frica sa nu patim ca la Stefan, desi acum am cantar si ii mai fac cate o proba.beau ceai de chimen ,fenicul, anason..nu stau sa treaca nspe ore de la ultim masa, plange, pac la san cu el. habar n-am dc e bine sau nu, ca ne zicea neonato ca tre sa se digere laptele vechi, ca sa nu il doara burtica..aceleasi dileme, desi e copilul nr. 2.
ma distra in maternitate ca noi parca dc suntem la a 2 a nastere tre s ale stim pe toate..si chiar le-am zis ca eu nu am avut mare succes la prima sarcina cu alaptatul..:(
mai vin cd am o tara de timp. sa vad cum ma organizez in august cd imi sunt cu totii acasa.
Paula
cu
Mihai si Stefan (30 oct. 2007)
Hai bebita, sa ne cunoastem!
Victo spune:
aha, vad ca intre timp si andreea cere sfaturi despre alaptat..alina tre sa ceri onorariu :)
Paula
cu
Mihai si Stefan (30 oct. 2007)
Hai bebita, sa ne cunoastem!
popbianca spune:
eladea...mie ranile mi s-au vindecat mai ales pt. ca am protejat sanul bolnav(l-am pompat si i-am dat cu sticla)...am folosit comprese de la multi mam si unde era cu sange am pus fucidin...(si eu simteam dureri prin san si mi-a fost frica de ceva infectie...)cu galmele ...Luca nu a reusit sa goleasca sanul vreo 2 zile asa ca am fost la injectie cu occitocina-nu a fct.- am pompat la greu -nu a fct.-prosoape calde/reci nu au fct.-apoi la o asisitenta la matern care m-a muls...asta a functinat!daca ii e intradevar foame nu poti sa-l tii ...eu zic sa nu disperi ...pompeaza, asa vezi si cat scoti si cat mananca...ranile se mai vindeca si apoi si vei suporta mai bine sa stea la san mai mult timp ca sa si stimuleze...
victo...asa am facut si eu la Ana ...asteptam sa se implineasaca nustiu ce interval....acum nu...dar Luca din start a avut program de masa bine format si el mananca la 3-4-5ore....dar eu zic ca e ok sa-l pui cat de des ..daca poti si nu ai rani/ragade pt. stimulare ,apoi mai vezi ce faci cu surplusul...pt. ragade usturatoare eu puneam lanolina la greu(de la farmacie)
ancadragoman..e o scumpa si o dulcica!dar vremea nu a prea tinut cu voi!
Vasari spune:
Victo, stai linistita ca nu-i problema daca sanii nu mai sunt plini. Daca-ti aduci aminte, povestea Adina ca la bb2 sanii deja produc lapte cat e nevoie, se acomodeaza extrem de repede. Nici nu cred ca vei mai trece prin febra laptelui.
Si eu am avut aceleasi dileme cu laptele la Maria, chiar erau perioade in care bea si la o ora. Dar nu-i nicio problema, ori se digera f repede, ori sunt obositi si adorm in timp ce sug si normal ca se trezesc flamanzi, cauzele pot fi multe. Dar totul se bazeaza pe principiul cerere-oferta, bb cerand des lapte va creste cantitatea produsa de sani si treptat va si bea o cantitate mai mare, deci il va satura mai mult timp. Da-i sa bea un san intreg, nu doar cate putin din fiecare, la inceput e un lapte mai transparent, f important, apoi vine unul mai consistent, mai alb, care da satietate. Un san golit complet inseamna cerere mai mare de lapte. Ii dadusem Andreei un link de la Mihuta cu pozitiile de alaptat, eu nu-l am la birou. O pozitie buna de supt inseamna timp mai scurt de alaptare si o hranire eficienta.
Succes, si daca ti-e mai usor sa vorbim ai si nr meu de tel.
Primul orice
Vasari spune:
Ah, iar pompatul scoate mult mai putin lapte decat ar scoate bb din san. Eu reuseam sa scot cu pompa la inceput doar vreo 10 ml, Maria clar bea f bine si mult mai mult.
Stiu pe cineva care a trebuit sa foloseasca biberon o perioada si a facut ceva tare fain, dar bb avea vreo 2 luni cred... i-a pus o tetina prin care curgea f greu laptele, acum ma intreb ce inseamna asta... (pt nascuti prematur oare? Eu in afara de 0+ nu am vazut, e drept ca nici nu am cautat) ca sa nu se invete lenes si sa refuze apoi sanul.
Primul orice