Datorie ING - am ajuns nevinovata pe lista neagra

Datorie ING - am ajuns nevinovata pe lista neagra | Autor: Lillian

Link direct la acest mesaj

Fetelor, am nevoie de ajutorul vostru, sunt sigura ca nu sunt doar eu in situatia asta, poate ca stiti vreo modalitate de a iesi din beleaua asta. Pe scurt: acum 4 ani am lichidat toti banutii de pe un card de salarii la ING si am cerut sa mi se inchida contul pt ca stiam ca nu il voi mai folosi vreodata si stiam persoane ajunse pe black list pt 1-2 lei.
Acum, in 2010, vrand sa deschid un depozit la ei, am aflat cu stupoare ca le datorez 1.500.000 lei vechi. Contul nu a fost inchis in 2006, cand am cerut eu asta, ci in 2009. Mi s-a spus ca cei 1.500.000 au fost luati din extensia de cont pt ca din cont, care era zero, nu au avut cu ce sa acopere comisioanele de administrare a contului. In cazul in care extensia asta e acelasi lucru cu descoperirea de cont, eu stiu f sigur ca nu am acceptat aceasta extensie cand mi s-a propus de catre firma care mi-a facut cardul si deci nu am semnat asa ceva.
Am discutat si cu doi executori care se ocupa de "cazul" meu care mi-au spus ca, si dupa ce voi plati datoria, tot nu voi putea fi acceptata de vreo banca din Romania, pt nici un fel de contract, nici macar depozit, cum intentionam eu sa fac acum.
M-am gandit sa contactez ING head office sa vad cum s-a ajuns exact la datoria asta, sa-mi pledez cauza ca e greseala lor, pt ca cei de la sucursala unde am vrut sa depun banii imi tot repeta ca ei nu vad informatiile, ca nu ma pot ajuta... si ma gandeam daca are vreun rost sa contactez si Protectia Consumatorului, am o cunostinta care a reusit sa isi stearga o datorie infima la Volksbank in felul asta.
Stiti cumva pentru cat timp voi figura in lista asta? Am auzit ca ar fi 4 ani... sau 7 ani... are rost sa imi pierd timpul sau sa imi platesc datoria si sa astept sa treaca anii pana ma sterg de pe lista? Am vreo sansa de izbanda? Maine vreau sa cer un credit report pe e-mail sa vad exact cum ma ajuta. Stiti unde pot gasi mai multe informatii despre asta?
Va multumesc foarte mult pt orice informatie.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Esti in posesia copiei dupa cererea de inchidere a contului?
Orice cont se inchide numai in baza unei cereri scrise de titularul contului, o copie parafata de reprezentantii bancii trebuind sa ramana titularului drept dovada.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

Tiza mea...
Am avut si eu o problema similara cu a ta... tot un cont/card de salarii pe care nu mai operasem de 3 ani, card expirat de 1 an si mai bine.. m-am trezit la un moment dar ca imi cer bani pe administrare cont tot aprox.1.500.000 lei vechi...ca si tine.
Cu chiu cu vai am reusit sa depun cerere de inchidere cont (nu mi s-a dat nici un document la mana in acest sens), dupa vreo 2 sapt primesc un tel ca mai am de dat 5RON pt ca cel care operase inchiderea de cont nu a calculat corect nu stiu ce dobanda.. si m-au anuntat ca nu inchid contul decat dupa ce achit cei 5 RON.. i-am achiat si p-aia si la un moment dat ma interesez daca s-a operat inchiderea de cont ca nu primisem nici o notificare acasa... si aflu cu stupoare ca nu imi inchisesera contul. In fine dupa multe tel... plimbari de la un interior la altul... plimbari de la o sucursala la alta a bancii... dupa scandaluri monstruoase si la tel si la ghisee.. dupa aprox 2 luni de "razboieli" am reusit sa inchid contul cu pricina.
AU REFUZAT (desi le-am cerut) sa imi dea vreodata vreun act care sa dovedeasca solicitarea mea sau faptul ca au operat inchiderea de cont .
Eu chiar nu mai vreau s-aud de ING.. si defapt de nici o banca.
Daca ai nervii tari sa te lupti cu ei.... iti doresc mult succes.

LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Idem cu BNR .Cerut inchiderea contului cu n ani in urma,ma anunta maica-mea anul trecut ca imi tot vin notificari ca am de plata pt administrarea contului .Cand am ajuns in Ro m-am dus la ei cu scandal si hartiile in mana si le-am cerut sa-mi inchida contul ori iese urat .Dupa shpe ore de scandaluri,l-au inchis .

----------------------------------------------
Povestile Alexei: http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=148914

O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC !

PUTETI AJUTA CU O JUCARIE,O HAINUTA,UN BANUT AICI:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152788&whichpage=11

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lillian spune:

Din pacate nu am nicio hartie pt ca nu mi-a zis nimeni atunci cand am cerut inchiderea, sigur daca stiam atunci ca doar asa se inchide un cont, facand o cerere si semnand ceva, era pt mine un semnal de alarma ca nu se respecta cererea mea. Este vorba de nestiinta, recunosc, nu am avut pana atunci legatura cu o banca decat ca scoteam bani de la bancomat si plateam facturile de mobil.
Eu nu locuiesc in Ro si chiar ma intreb cum voi solutiona magaria asta, daca se pare ca e asa greu sa inchid contul.
Ma gandeam doar daca ma ajuta sa gasesc in "arhiva" firmei care mi-a facut cardul vreo hartie in care sa se arate ca eu nu am semnat pt descoperire de cont. Sau mi-a explicat baiatul de la sucursala aiurea? El asa a zis, ca nu am mai avut bani in cont si pt administrare mi s-au luat din descoperirea de cont. Stie cineva cum se procedeaza de fapt?
Nu ii blamez pe ING, am auzit de asa cazuri la aproape toate bancile, ce nu inteleg e de ce perpetueaza tampenia asta pt ca pierderea e de ambele parti. Cel putin asa o vad eu. Dar poate castiga... la volum? La numarul de persoane carora le fac astfel de probleme?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Citat:
citat din mesajul lui teolinda

Tiza mea...
Am avut si eu o problema similara cu a ta... tot un cont/card de salarii pe care nu mai operasem de 3 ani, card expirat de 1 an si mai bine.. m-am trezit la un moment dar ca imi cer bani pe administrare cont tot aprox.1.500.000 lei vechi...ca si tine.
Cu chiu cu vai am reusit sa depun cerere de inchidere cont (nu mi s-a dat nici un document la mana in acest sens), dupa vreo 2 sapt primesc un tel ca mai am de dat 5RON pt ca cel care operase inchiderea de cont nu a calculat corect nu stiu ce dobanda.. si m-au anuntat ca nu inchid contul decat dupa ce achit cei 5 RON.. i-am achiat si p-aia si la un moment dat ma interesez daca s-a operat inchiderea de cont ca nu primisem nici o notificare acasa... si aflu cu stupoare ca nu imi inchisesera contul. In fine dupa multe tel... plimbari de la un interior la altul... plimbari de la o sucursala la alta a bancii... dupa scandaluri monstruoase si la tel si la ghisee.. dupa aprox 2 luni de "razboieli" am reusit sa inchid contul cu pricina.
AU REFUZAT (desi le-am cerut) sa imi dea vreodata vreun act care sa dovedeasca solicitarea mea sau faptul ca au operat inchiderea de cont .
Eu chiar nu mai vreau s-aud de ING.. si defapt de nici o banca.
Daca ai nervii tari sa te lupti cu ei.... iti doresc mult succes.

Sa inteleg ca ai achitat in prealabil si cei 150 de ron?

Si eu am un card de salarii expirat de mai bine d eun an la raiffeisen, tot asa cred ca nu am mai avut un leut pe el de vreo 4-5 ani. Si tot stau asa ca tuta in loc sa merg sa-l inchid. Asta nu e corect, ar trebui sa existe o masura daca nu mai ai operatiuni un timp de sa se inchida automat. Nu sa trebuiasca sa te certi cu ei. Ce pusca mea tot administreaza daca nu mai intra si nu mai iese nici un leu din contul ala????

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

Androix - Da... am achitat valoarea din somatia facuta. Somatia a venit prin iulie si eu am ajuns abia in sept. sa platesc si sa cer inchiderea contului, evident ca s-au mai adaugat ceva penalitati la suma respectiva iar angajatul bancii n-a fost in stare ca calculeze corect de-asta m-au si resunat la scurt timp sa-mi mai ceara 5 RON.
In "scandalurile" cu ei le-am reprosat ca nu mi-au trimis niciodata nici o informare asupra situatiei contului/cardului.. sa ma intrebe de sanatate sau macar sa ma cheme sa-mi schimbe cardul ca-mi expirase de mai bine de un an insa au avut grija sa-mi ceara bani degeaba... mie mi se pare excrocherie. Ma refer in special la cardurile de salarii pe care stim cu totii ca nu le deschidem noi de buna voie ci le deschide angajatorul ca sa ne vireze salariile.

Lillian- nu stiu daca vei gasi ceva in arhiva firmei la care ai lucrat dar oricum sunt convinsa ca sunt niste clauze f. beton pt banca iar tu ai semnat la vremea respectiva . Oricum sunt convinsa ca daca dai de alt operator al bancii iti va spune altceva.. si tot asa... timpul se scurge in defavoarea ta... ori dai banii si inchei socotelile cu ei ori incepi demersurile de reclamatii oficiale.
Mi-aduc aminte ca la vremea respectiva chiar le-am facut si o reclamatie scrisa pe e-mail in care le-am expus toate nemultumirile la adresa lor dar nu mi-a raspuns nimeni nici la aceea.

Mergi la inceput

Haha, da, am scris si eu un e-mail la care astept un raspuns si apoi, daca nu il voi primi, am sa vad ce fac mai departe.
Am auzit de nenumarate cazuri de acest fel, mi-e greu sa cred ca vor face pt mine un efort, dar trebuie sa incerc, mai ales ca asa cum ai spus si tu, Liliana, nici mie nu mi s-a comunicat suma exacta. O angajata a bancii mi-a spus o suma, apoi executorul judecatoresc mi-a spus cu totul alta, dubla, facuta, asa... "ochiometric" la telefon.
Am sa inchid contul, dar pt asta trebuie sa stiu suma exacta.

Mergi la inceput

Stiti ca exista un birou de credit la care se poate cere situatia pe ultimii 4 ani?
Nu am un scanner acum, asa ca abia maine sper sa pot face aceasta cerere sa vad cum ma lumineaza.
L-a folosit cineva? Prima cerere e gratuita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LAlexandra spune:

BUNA, Lilian...da exista Birou de credit unde poti cere gratuit o data pe an situatia ta
Daca ei te-au pus pe lista la Biroul de cRedit ramai 7 ani si in functie de cum esti raportata se poate sa iti fie refuzata creditarea...dar asta depinde de multe. Cat de constituirea unui depozit...poti face linistita la orice banca, nu are treaba cu Biroul de cRedit, la ei daca te-ai dus au refuzat ca sa te faca sa platesti datoria, desi politica lor vad ca e cam proasta.
Daca vrei veun raspuns si vreo solutionare sfatul meu: FA O RECLAMATIE SCRISA si sa stai pana iti da nr de inregistrare...in acest fel ei sunt obligati ca in termen de 30 de zile sa iti dea un raspuns scris

...lucrez in domeniu si stiu ce inseamna...fa reclamatie scrisa!

s-ar putea sa iti fi facut descoperire de cont si sa aiba si semnatura ta...pt ca pe vremea aceea lumea nu se prea uita pe ce semneaza si mai mult se faceau si multe chestii...ma intelegi. Oricum ar fi ei trebuie sa aiba in arhiva aceste acte. Crede-ma ca la telefon sau doar vorbind cu ei nu rezolvi nimic...

s-ar putea sa nu existe descoperire, ci doar sa iti fi facut contul pe minus cu acele comisioane, chiar daca le platesti, fa reclamatie, scrie ca ai cerut inchiderea...explica tot ce si cum..si macar sa te scoata din Birou daca te-au raportat. Daca nu esti la Birou, plateste-le si uita de ei!!!...ca nu merita nervii

Mami de printisor Alessandro - 15.04.2010

Mergi la inceput

Alexandra, multumesc, ai dreptate, eu am facut demersurile doar la telefon si pe e-mail. Din pacate eu nu locuiesc in Bucuresti si m-am gandit ca la sucursala de aici nu are rost. Dar cred ca ar trebui sa incerc.

Mergi la inceput