Datorie ING - am ajuns nevinovata pe lista neagra
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
petra spune:
Ok, daca nu ti-au inchis contul la cererea ta in 2006, atunci in ce baza l-au inchis in 2009???
Nu ti-au trimis niciodata notificari ca esti datoare la ei? Nu au luat legatura cu cineva de la servici de la tine sa vada ce s-e intampla cu acel cont fara miscare??
Daca au inchis acel cont in 2009 de ce nu ai fost instiintata atunci? Din ceea ce stiu nici o banca nu inchide un cont care are sold, chiar si pe minus? Daca tu nu mergeai la banca cu alte treburi ei ce faceau cu acea suma???rezultata dintr-un cont inchis ??????
Parerea mea ca ING bank este o banca care tine la imaginea sa si ar trebui sa nu te lasi cu una cu doua sa te raporteze la Biroul de credit sau sa pletesti acei bani pentru ca este greseala lor.
Scrie un memoriu in doua exemplare, in care sa arati ce si cum a fost, sa-ti dea explicatii , intregistreaza-l la banca si nu uita sa iei numarul de intrare . Daca nu-ti raspund in scris, mai scrie din cand in cand cate un e-mail sa-i mai intrebi de sanatate, email trimis la cineva din banca cu pricina si la cineva din sediul lor central. In asa fel emailul tau ajunge in sistem si il vad si sefii aia mai mari.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
lily spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Lillian Fetelor, am nevoie de ajutorul vostru, sunt sigura ca nu sunt doar eu in situatia asta, poate ca stiti vreo modalitate de a iesi din beleaua asta. (...) Stiti unde pot gasi mai multe informatii despre asta? Va multumesc foarte mult pt orice informatie. |
<< Bancile uita sa închida cardurile la cerere
Inchiderea unui card bancar, de debit sau de credit, in Romania, este o adevarata aventura birocratica. Chiar si in cazul in care clientul reuseste totusi sa scape de card este posibil ca el sa fie somat la un moment dat pentru plata unor datorii la cardul pe care initial il credea inchis.
Motivul este ca unele banci nu ofera niciun document prin care se confirma inchiderea contului, ceea ce inseamna ca, daca functionarul de la banca nu inchide contul pe calculator, clientul nu are dovada ca a renuntat la card.
Reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) ii sfatuiesc pe cei care isi inchid un cont la banca, fie el de card, fie pentru un credit achitat integral, sa solicite bancii o confirmare de inchidere a contului, confirmare care este de altfel obligatorie, conform legilor in vigoare. “Noi am recomandat bancilor sa confirme clientilor inchiderea unui cont. Au fost cazuri cand unii clienti de banca s-au trezit ca aveau datorii la banca, desi stiau ca si-au inchis de multa vreme respectivul cont”, a declarat pentru Gandul Mihail Meiu, director in cadrul ANPC. >> Integral in Gandul www.financiarul.ro/2010/03/30/bancile-uita-sa-inchida-cardurile-la-cerere/" target="_blank">AICI
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)