Nasterea la Medlife (17)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinab2 spune:

Cami, am inteles. Inseamna ca e altceva, mie nu mi-a facut asa. Doar eco normal si i-a ascultat bataile inimii.
La 39 de saptamani si 2 zile e ceza programata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns e_cami spune:

Buna dimineata

Alina, eu am cezariana programata cand fac fix 40 de saptamani. De-asta mi-e teama ca nu rezist pana atunci!!!

Bafta multa si mai astept vesti!

Melania, sper ca esti bine, ca bebe poate a mai scapat de colici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns E_Alexa spune:

moamaaa,la 40 de saptamani?? E, tre sa rezisti...n-ai ce face:) plus ca bebi baietei (ca si al meu) cica stau mai mult.Si oricum daca e ceva si incepe travaliul doar nu nasti in 2-3 ore ca intai sunt contractii slabe si rare asa ca ai timp sa ajungi la Buc.Si cica cea mai buna cezariana e aia "la cald" cum o numesc ei,adica imediat ce s-a instalat travaliul.Ati scapat amandoua si tu si alina de ce e mai greu.Succes in continuare si sa va bucurati acu cat mai puteti ca dupa cate ne spun iubu si melania e putin cam obositor :D ...dar trec toate!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melaniam spune:

Cami, sunt bine. Nu-mi dau seama daca i-au mai trecut colicii, parca a fost putin mai linistit, dar tot a avut episoade destul de rele. Mie mi-e mult mai bine pt ca nu am mai rezistat si am chemat-o pe mama la mine. Parca sunt alt om acum.
De ce ti-au fixat ceza la 40 sapt daca oricum nu nasti cu Pelinescu?

Alina mai ai asa putin...stiu cum e

Alexa, sper ca voi sa aveti noroc cu bebelusii. Mie imi pare rau ca in loc sa ma bucur de fiecare clipa cu bebe asa mic, stau sa ma gandesc cand trec zilele astea cu dureri....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns e_cami spune:

Melania,
Tocmai in ideea ca nasc cu Pelinescu mi-a fixat-o fix la 40 saptamani. E prima zi de munca dupa concediu. Doar m-a lasat la Parfene, daca se intampla ceva, sa ne cunoastem inainte, etc. Si uite asa ma voi duce saptamanal la control la ea. Daca se intampla mai devreme, nasc cu ea, daca rezist pana la 40 de saptamani, cu Pelinescu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melaniam spune:

am inteles acum....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alesia_Motto spune:

Draga Cori,
Sunt o mamica ce va naste foarte curand la Medlife, si ma framanta aceeasi intrebare pe care ai formulat-o si tu: pot naste natural la Medlife? Initial, doctora mea (aceeasi la care mergi si tu), mi-a spus ca daca nu vor exista probleme, este mai bine sa mergem pe nastere naturala (desi eu la momentul respectiv eram cumva prinsa de fashion-ul cezarienei, facut de multe prietene). Mi s-a spus ca putem decide dupa ecografia de 36 saptamani.Ca si ecografia din trimestrul 2, aceasta a aratat ca bebe are cordonul in jurul gatului, si mi s-a spus ca din acest motiv mi se recomanda sa merg pe cezariana. Eu sunt insa putin nelinistita pentru ca din cate am reusit eu sa ma informez aceasta prezenta a circularei nu e un motiv neaparat de recomandare cezariana, doar daca e 2-3 ori infasurata, etc, si oricum, se poate comuta si in timpul nasterii de pe natural pe cezariana. Este intr-adevar mai comod si sigur prin cezariana, aparent insa, pentru ca pe termen lung exista totusi dezavantaje importante si pentru mama, si pentru copil. M-a ingriorat si faptul ca la o vizita in spital, in acel acvariu toti copiii (erau vreo 10-12 in acel salon), scria ca sunt nascuti prin cezariana, nici unul prin nastere naturala... Nu pot sa cred ca toti au avut probleme medicale, sau ca nu mai exista mamici care sa isi doreasca sa nasca natural.
Stie cineva ceva despre partea aceasta cu circulara? este caz cert de recomandare cezariana?
Eu nu mi-as dori decat sa pot naste cum e cel mai bine pentru mine si bebe pe termen lung, si incep sa cred ca natural e mai sanatos pentru amandoi, daca medical imi pot permite asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adeladana spune:

buna....
si eu sunt o mamica de baietel de 3,5 luni nascut la medlife....asa ca poate et ajut putin

noi biberoane am avut (si avem de fapt) tommee tippee....sunt f multumita de ele...imita forma sanului ca sa nu il refuze :)...
am avut 2 in casa...pt inceput si am mai cumparat dupa in fctie de nevoi

sterilizator am avut unul pt microunde de la tigex...e ieftinut ..cam 70-80 lei , dar isi fac f bine treaba....la inceput am incercat cu colutia chicco insa e f complicat plus ca se consuma multa apa plata...si cam miroase solutia aia...e buna ca solutie de calatorie...dar nu mai mult....

pt alte intrebari ...te astept :)...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adeladana spune:

...
inca cateva detalii

noi pe salteluta de infasat punem paturici de unica folosinta de la seni, sau bella :) se gasesc in supermarketuri.....tin o paturica din aia destul de mult...sau pana cand o uda...sau mardareste...sunt f practice...noi le am suepr folosit...

scutece am cumparat din carrefour de finet....cam 6 lei bucata...gata facute am vreo 15....:)aveam vreo 6 la inceput dar am mai cumparat..noi folosim cate 2 la baie...plus in carut...scoica etc

hainutele le spal in masina de spalat la 30 de grade cu persil sensitive si le calc cu abur fierbinte dupa :)

cam atat.... sper ca am fost de folos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cori_mic spune:

Buna Alesia si bine ai venit pe .

Eu am certitudinea ca la privat se face mult mai repede si pe motive mult mai banale cezariana decat la stat. Dar din cate am inteles aceasta alegere o fac tocmai pentru ca incearca sa diminueze pe cat posibil riscurile de moment (complicatiile ce apar mai des la nasterea normala decat la cezariana), si sunt interesati mai putin de acele dezavantaje pe termen lung (probleme respiratorii datorate neeliminarii corespunzatoare a lichidului din plamani, probleme cu alaptatul si automat frustrari ale mamei pe plan sentimental, recuperarea grea a mamei). Interesul lor este ca mama si copilul sa iasa din spitalul lor sanatosi, restul e problema parintilor.

In ceea ce priveste tendinta spre cezariana, chiar si atunci cand nu este nici un motiv evident, pentru mine e o mare dezamagire. Colega mea de lucru are eco de 36 sapt perfecta: pozitionare super, placenta super, fara cordon si si in acest caz i-a spus ca pana la 38 de saptamani nu poate vorbi de nastere naturala ca trebuie sa vada si testele de non-stress si apoi alte masuratori si apoi hotarasc. Asta mi se pare putin exagerat... parca tot asteapta sa apara ceva in loc sa o incurajeze sa faca miscare, eventual exercitii kegel si de respiratie. Urat.

Insa in cazul tau, desi nu sunt in masura sa dau sfaturi, daca exista cel mai mic risc de a aparea complicatii eu iti sugerez sa mergi pe calea cea mai safe. Am auzit un doctor vorbind despre astfel de situatii intr-un mod foarte profi: studiile arata faptul ca doar in 5% din aceste cazuri vor exista complicatii grave, dar cei ce scriu aceste studii nu sunt fata in fata cu aceste cazuri care devin tragedii. Doctorii au 100 de nasteri intr-o luna, doua asa ca acel 5% pe care ei il traiesc devine deja foarte real si importanta creste in acel moment la 100%. Pentru parintii ce traiesc aceste evenimente nici sa nu mai vorbim.

Sa ne spui ce hotarasti, oricum banuiesc ca daca ii spui clar ca tu vrei natural nu te va refuza. Desi iti inteleg motivele daca simti ca nu poti face asta.

Cori 33+ cu Maya. Doamne ajuta-ne sa crestem sanatosi.

Mergi la inceput