Protectie in Tara lui Papura-Voda

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AVoogt spune:

Citat:
citat din mesajul lui Miriluta

Acum am pus in miscare un intreg ''aparat'' - parintii mei, matusa...insa problema mare a fost aseara. Acum s-a dus la IML sa isi scoata certificat medico-legal si maine merge cu matusa mea la un avocat.

Mami de Miruna (19.12.2002) si Henrik (30.08.2007)

Sa aibe mare grija sa nu afle nebunul ce vrea sa faca ca nu mai scapa din mainile lui, maree grija!

de

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Alina, el stie ca ea vrea sa plece dar crede ca nu are curaj. In plus, isi permite orice pt ca are impresia ca ea e singura (noi suntem in Germania, alta sora e in Spania si alta in Italia si cu parintii ei nu are contact de 11 ani). Numai ca el nu stie ca familia mea e gata sa se implice si sa o ajute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AVoogt spune:

Citat:
citat din mesajul lui Miriluta

Alina, el stie ca ea vrea sa plece dar crede ca nu are curaj. In plus, isi permite orice pt ca are impresia ca ea e singura (noi suntem in Germania, alta sora e in Spania si alta in Italia si cu parintii ei nu are contact de 11 ani). Numai ca el nu stie ca familia mea e gata sa se implice si sa o ajute.

Mami de Miruna (19.12.2002) si Henrik (30.08.2007)

Chiar si asa, sa aiba grija cu actele de pe unde a fost ..unde le pune sa nu le gaseasca el. Bine ar fi sa i le dea cuiva de incredere . ..sa aiba mare mare grija ce face sa nu-si dea el seama..Spun si eu ca am trecut prin situatii asemanatoare .. si inca mai trec

de

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Politia din pacate nu are ce sa faca in cazuri de violenta domestica pentru ca nu are legi la indemina pentru asa ceva. Dar de raspuns la telefon cu siguranta raspunde.
Altfel, nu stiu cite tari au servicii non-stop de transport, cazat consiliat femei abuzate in toiul noptii. Trebuia sa-si ia copiii si sa se duca la un vecin, la o ruda sau la hotel. Si in PRIMUL rind trebuia sa plece demult de acolo. E maritata de 11 ani, a facut 2 copii acum 9 luni!!!! De ce?????? Ca daca ea e rezistenta la batai si umilinte e treaba ei, dar de ce sa aduci niste copii pe lume intr-un astfel de mediu? Un copil de 9 luni deja e lovit de idiot si ea mai sta pe ginduri daca sa plece in lume sa-si salveze copiii??? Daca pentru "a mia oara" ia bataie si e linga el, e e la fel de vinovata pentru lovirea fetitei, fara suparare. Ce daca socrii locuiesc mai jos? Chema politia si cobora cu ei, chema un vecin, urla pe scari, orice pentru a-si salva copiii.
Iti dau dreptate ca Romania sta extrem de prost la servicii, dar un adult sa stea 11 ani (nu o luna, nu doua) sa fie abuzat si sa nu plece in lume, e ceva ce eu nu pot intelege. Te duci intr-un sat in virful muntelui si ceri gazduire la o minastire, te duci la rude (ca vad ca are), solutii se gasesc daca victima VREA sa nu mai fie victima. Azi e la parintii tai, presupun si daca gindeste acolo o sa si ramina, nu???

Mergi la inceput

Natasa, eu nu zic ca a facut bine ca a ramas atatia ani langa el si asta i-au spus si fratii ei...dar a sperat (in mod fals) ca lucrurile se vor imbunatati dupa ce vor veni copiii...si s-a chinuit 10 ani sa aiba copii si abia anul trecut a nascut fetitele. Si familie care sa ii sara in ajutor ea nu are...cei care o pot ajuta sunt parintii mei si familia mea...care nici ei nu sunt in Bucuresti.
Si nu e vorba de ce a facut sau ce n-a facut ci de faptul ca o femeie singura, fara familie sau prieteni langa ea, nu are cui sa ceara ajutorul in miezul noptii...mama ei de treaba!!!
Si nu stiu cum e in alte tari dar in Germania sau in tarile nordice, exista telefoane la care chiar iti raspunde cineva 24ore/24 si centre unde mamele cu copii singure se pot duce la orice ora din zi sau noapte. Si Politia face mai mult decat sa dea o amenda si sa faca un proces verbal amarat..vine si il ia pe nenorocit la sectie!! Si nu pot fi ''cumparati'' de pilele sau de banii nimanui.

Mergi la inceput

Salvati-o de acolo cit puteti de repede pina nu se intimpla o nenorocire. Un imbecil care loveste o femeie cu un copil in brate este un pericol, indiferent de ce spune cind se preface ca-i pare rau. Din pacate si ea este o victima care nu mai stie cum sa reactioneze in fata pericolului daca isi tinea copilul in brate in timpul crizei nebunului. Iti dai seama ca mintea ei este afectata de cei 11 ani de batai si umilinte. Singura nu are cum sa se rupa de el, e dependenta psihic si finaciar (probabil) de el. Stiu ca nu e simplu sa iei in grija ta o femeie cu doi copii, dar trebuie sa o ajuti sa evadeze de acolo. Ma gindesc ca si daca sta intr-o camaruta undeva la tara este infinit mai bine decit in iadul din casa aia. Daca ii poti plati o gazda undeva la tara este un pas important. Trebuie sa vorbesti cu ea si sa realizeze ca este o crima impotriva propriilor copii (de ea nu mai zic, e adult si teoretic poate alege) sa ramina acolo. Familia ei unde e? Are o meserie, se poate intretine singura dupa ce iese din balamucul ala? STiu ca nu e simplu sa se rupa de abuzator dupa atitia ani, dar sint atitea fete aici pe forum care au facut-o si acum sint bine incit e pacat sa creada ca asta i-a fost soarta si sa se resemneze.

Mergi la inceput

Poate sta la parintii mei atata timp cat are nevoie, cu bani o putem ajuta si noi si celelalte surori ale ei...si dupa ce se termina divortul speram sa poata pleca din tara cu fetele. Si asa e...acum e ametita si nauca. Insa acum stie cel putin ca are pe cine sa se bazeze, chiar daca nu sunt rudele ei de sange, parintii mei o vor ajuta cu tot ce pot.
Cat despre rudele ei, am mai scris, noi suntem in Germania, alta sora e in Spania si alta in Italia iar cu parintii nu are contact de 11 ani si nici nu ar ajuta-o.

Mergi la inceput

Scuza-ma, acum am vazut ca ai mai scris de parinti. Deci va are pe voi si pe frati care o puteti ajuta financiar, pe parintii tai care ii ofera un acoperis deasupra capului. Ce va fi greu este sa o convingeti sa plece cu adevarat si sa scape de de acolo. E clar ca daca 11 ani a avut capacitatea de a se iluziona ca ala se mai face bine si nu o va mai da cu capul de pereti, o va avea si de acum incolo. Ceea ce trebuie sa-i explicati voi este ca acum nu se mai pune doar pe ea in pericol ci si pe copii. Si o palma necontrolata poate sa-i bage in mormint. Suna dur, dar asta e adevarul. Si daca o plama nu-i omoara, daca vor creste in atmosfera aia, ii va nenoroci oricum pe viata. Si sa nu cumva sa creada ca fraza "stau cu el pentru copii" este vreo scuza. Poate este o scuza in fata constiintei ei abuzate, dar in fata fetitelor este pur si simplu o crima. Are datoria sa plece de acolo si sa fie puternica pentru fetite.
Sper ca va merge la politie si sa dea o declaratie ca a fost batuta fetita. Politia nu va face nimic, dar este extrem de important ca declaratia aia sa fie inregistrata. Evident si hirtia de la medicul legist este obligatorie, sa aiba poze cu ranile facute, sa aiba ce dovedi atunci cind idiotul va spune ca ea este de vina ca a plecat!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Chiar si daca raspundea Politia, daca-ti vedeau numarul din Germania, crezi ca te-ar fi bagat in seama?

Oricum, ii doresc mult curaj cumnatei tale si sa-si gaseasca linistea cit mai repede!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marox

Chiar si daca raspundea Politia, daca-ti vedeau numarul din Germania, crezi ca te-ar fi bagat in seama?

Oricum, ii doresc mult curaj cumnatei tale si sa-si gaseasca linistea cit mai repede!

Marox, mama lui Alex (n. 14.06.03) si a Juliei (n. 29.03.05)

eh..ca recunosteau ei numarul ca e de Germania...
da' e campionat dom'le chiar asa..mai venea si weekendul ...

si totusi...ca nu ma pot abtine! sa stai 11 ani cu un asemenea om si sa ii mai faci si 2 copii dupa 10 ani in care ai apucat sa il cunosti cum e...nu e asta sinucidere curata?

Larisa 36+ cu Nectarie si mamica de Alexia (13 iulie 2006)
AMR 3+ saptamani pana la
http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/

Mergi la inceput