Somn lung la amiaza - e OK?
Raspunsuri - Pagina 7
luminita2008 spune:
selene, eu fructele le dau pe la 18.00, intrucat noi luam pranzul (mancare gatita) pe la 14.00-15.00, dupa somnul care incepe pe la 11.00.
idei de mancare pranz: supe/ciorbe pui/curcan, bors de peste, daca ii place, ciorba de perisoare din pui, supa de rosii cu galusti, ciorba de loboda, piure cu pui/ficatei si/sau branza, ghiveci legume, mancare de mazare cu pui/vita, dovlecei umpluti, mancare de linte cu pui/vita, pilaf cu pui si ciuperci, mamaliga cu branza si iaurt, peste cu legume, spanac cu pui si orez etc. vezi poate ii place ceva.
eu seara si dimineata le dau cereale/biscuiti/orez/gris cu lapte (ei nu mai beau lapte deloc, nici seara, nici dimineata, nici noaptea, deci tre' sa le dau ceva pe baza de lapte si sa suplinesc cu lactate cat pot). seara le mai dau daca sunt cooperanti - si de regula, sunt - mamaliga cu branza si iaurt, paste/peste cu legume, in plus fata de castronelul cu cereale.
ou papa de doua ori pe saptamana, cu branza si iaurt, de regula dimineata. ficatel o data pe saptamana.
Ceata lui pitigoi: Luminita, Edi si Robi - 26.09.2008
"Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!"
Selene_Bunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui luminita2008 selene, eu fructele le dau pe la 18.00, intrucat noi luam pranzul (mancare gatita) pe la 14.00-15.00, dupa somnul care incepe pe la 11.00. idei de mancare pranz: supe/ciorbe pui/curcan, bors de peste, daca ii place, ciorba de perisoare din pui, supa de rosii cu galusti, ciorba de loboda, piure cu pui/ficatei si/sau branza, ghiveci legume, mancare de mazare cu pui/vita, dovlecei umpluti, mancare de linte cu pui/vita, pilaf cu pui si ciuperci, mamaliga cu branza si iaurt, peste cu legume, spanac cu pui si orez etc. vezi poate ii place ceva. eu seara si dimineata le dau cereale/biscuiti/orez/gris cu lapte (ei nu mai beau lapte deloc, nici seara, nici dimineata, nici noaptea, deci tre' sa le dau ceva pe baza de lapte si sa suplinesc cu lactate cat pot). seara le mai dau daca sunt cooperanti - si de regula, sunt - mamaliga cu branza si iaurt, paste/peste cu legume, in plus fata de castronelul cu cereale. ou papa de doua ori pe saptamana, cu branza si iaurt, de regula dimineata. ficatel o data pe saptamana. Ceata lui pitigoi: Luminita, Edi si Robi - 26.09.2008 "Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!" |
luminita, am specificat clar ca unele alimente din cele mentionate de tine nu le-a mancat niciodata, nici macar atunci cand manca excelent sau foarte bine.
Practic, a fost mereu cu NU in... gura la:
- iaurt simplu
- mamaliga, simpla sau cu branza sau cu iaurt
- peste
- spanac
- paste cu branza
- gris cu lapte, cu sau fara fructe
- orez cu lapte, cu sau fara fructe
Carne nu mancam, pentru ca suntem vegetarieni - AICI ROG PE TOATA LUMEA SA NU SPUNA NIMIC, AM AVUT DISCUTII SEPARATE PE ACEASTA TEMA, CUNOSC PARERILE PRO SI CONTRA, PLUS CA SUBIECTUL NU ERA MENIT PENTRU ACEST ASPECT. MULTUMESC PENTRU INTELEGERE.
Pratic, optiunile mi-au fost limitate din start.
cameliam, voi mancati cereale pentru bebelusi? Ca noi de mult nu mai mancam asa ceva, le-am donat/aruncat. Mananca Fitness cu bucati de fructe.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!
Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!
Selene_Bunny spune:
Si on-topic: azi a dormit 3 ore si jumatate. Noah, ce sa mai cred? S-a trezit la fel de vesela ca dupa 4 ore sau 6 ore.
www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!
cameliam spune:
Momentan da, din alte motive (buba la gurita, trebuie dat mai moale totul o vreme). Insa in mod normal nu, si ea mananca cereale normale, tip fulgi. Insa eu pun fructul in laptele cu care apoi fac cerealele.
Intr-adevar sunt cam limitate optiunile pentru cina daca ma uit la lista cu NU. Budinca din faina de porumb alb ai incercat? Iese ca o budinca din aceea Dr Oetker, doar ca e fara E-uri si alte minuni, e facuta in casa.
Selene_Bunny spune:
citat din mesajul lui cameliam Momentan da, din alte motive (buba la gurita, trebuie dat mai moale totul o vreme). Insa in mod normal nu, si ea mananca cereale normale, tip fulgi. Insa eu pun fructul in laptele cu care apoi fac cerealele. Intr-adevar sunt cam limitate optiunile pentru cina daca ma uit la lista cu NU. Budinca din faina de porumb alb ai incercat? Iese ca o budinca din aceea Dr Oetker, doar ca e fara E-uri si alte minuni, e facuta in casa. |
Notez.
CorinaDani spune:
selene,
respect decizia voastra de a nu consuma carne. nu sunteti nici primii, nici ultimii care procedati asa.
insa, pentru a n-o priva pe fetita ta de anumite proteine/vitamine/grasimi "bune" ce se gasesc in carne si sunt esentiale pentru o dezvoltare si crestere armonioasa, cred ca ar trebui sa discuti cu un nutritionist, sa-ti recomande ce alimente poti introduce in dieta micutei tale, astfel incat sa compenseze lipsa carnitei din alimentatie...
ai scris ca ai incercat sa-i dai peste si nu l-a acceptat; poti face un mic compromis si sa-i faci chiftelute din peste (cu multa verdeata) sau poti incerca acele crochete din peste, care se prepara rapid
fetitei mele nu ii plac, de exemplu, pastele cu branza, insa e innebunita dupa paste cu sos si carnita. ai putea incerca sa-i dai doar paste cu sos preparat de tine, in care sa pui ierburi aromate si putin usturoi, astfel incat mirosul sa-i capteze atentia si interesul...daca papa asa, data viitoare ii strecori in sos si peste fiert si maruntit...a, si conteaza foarte mult marca si forma pastelor, eu folosesc de la monte banato, pentru ca sunt gustoase, nu se sfarama la fiert, se gasesc si in multe forme atractive pentru copii (spirale, scoici, melci, fundite, etc.)
carenta aceea de fier de acolo provine, sa stii, de la lipsa carnitei si/sau a ficatului...si se va mentine sau accentua daca nu ai grija sa-i asiguri un aport corect de fier, fie prin alimente, fie prin suplimente.
ai incercat sa-i dai sfecle rosie fiarta ? e buna, dulce, are aspect atragator pentru copii (mai ales daca o tai in forme haioase/interesante) si are si fier...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
Selene_Bunny spune:
Corina, a mancat si sfecla rosie, in perioada cand manca.
Cu pestele, mai incercam, i-am luat Fish Fingers, dar si ascuns in mancare, se prindea de faza si-l scotea din gura sau refuza toata mancarea, adica si ingredientele care ii placeau, numai fiindca simtea pestele...
Am discutat si o sa mai discut.
Paste cu sos facut de mine iar ii placeau, dar acum nici astea nu mai sunt bune. De asta am zis ca e un stres cu mancarea, pentru ca, dupa ce ca lista de mancaruri acceptate era destul de mica, acum e aproape nula. Am spus ca ii placeau supele cu morcovi si mancarea de ciuperci, acum, salutare.
Noi folosim Barilla, cand ne permitem (scumpe, dar excelente), daca nu, Monte Banato.
Testam, testam.
Ieri dimineata i-am facut soldatei de paine cu unt, i-am cules de pe jos...
roli25 spune:
Nu e exclus sa aiba anemie din cauza lipsei carnii din alimentatie. Daca ai un motiv special pentru care nu doresti sa-i dai carne, clar trebuie sa apelezi la un nutritionist.
Fara sa isc nici o controversa, parerea mea e ca nu ar trebui sa aplici vegetarianismul si la un copil mic. Are o viata inainte sa aleaga ce va manca.
Dar, pana vei lua o alta hotarare, cere sfatul unui nutritionist.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
dennissa spune:
citat din mesajul lui cameliam In parc refuz cu indarjire orica mamica se apropie cu pufuleti si bune intentii de noi, chiar daca se uita chioras apoi la mine. Doar apa primeste. |
Ce bine ar fii sa refuze si al meu "cadourile" din parcuri
De "n" ori si-a stricat pranzul/ cina din cauza "cadourilor" gen pufuleti, covrigi primite de la mamicile din parc
Este foarte pofticios (nu mancacios ) si desi in prima faza nu vrea sa ia, mamica/bona, etc insista pe el si normal ca pana la urma ia....
asta off topic, scuze...
Si al meu refuza gris in lapte, orez in lapte, paste in lapte...totul de genu' asta care ar fii excelent pt o cina, dar..asta e, si asa ca noi la pranz mancam ciorba/supa si seara felul II sau invers
Gustari: fructe si iaurturi, uneori soldatei cu unt/crema de branza la micul dejun, dar nu tare e incantat de ei numai cateodata
In ceea ce priveste mancarea fara carne, la noi merge de minune supa de dovlecei cu zarzavaturi si dreasa cu ou (cu sau fara albus) sau cu orez/ cous cous.
trischa spune:
Selene,noi suntem vegetarieni iar copila mea nu a primit carne pana la 1 an si 11 luni cand a mers la gradi.Acum tot de acolo primeste carne..cand e ceva cu carne.
Eu vreau sa-ti spun doar cateva preferinte culinare ale copilei mele:
-paste fierte apoi facute cu ulei de masline si parmezan-din ultimul manca cand era mica din bucata-
-iaurt acru,adica nimic cu fructe sau adaosuri
-päine cu unt,painea neagra si untul in strat gros
-mar,e fructul preferat
-morcov,mereu a avut un morcov in mana
-smantana fermentata
Mult succes cu mancarea!
Editez sa-ti spun, ca ciorbele de legume multe acrite cu lamaie sau bors si cu smantana au avut mereu succes.