Somn lung la amiaza - e OK?
Raspunsuri - Pagina 6
Selene_Bunny spune:
Corina, da, i-am dat, pliculete de Baby_cum_ii_zice. Pentru flora intestinala.
Sanzyme avem si noi, in dulap. :D
Cu kk e chiar super OK, azi a facut de 3 ori pana acum, nu moale, nu cu mucus, normal ca aspect, consistenta si cantitate.
Face zilnic, da, si-mi muta nasul la spate.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!
Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!
cameliam spune:
Selene vin sa-mi dau si eu cu parerea.
4 ore de somn la pranz mi se pare ok. La limita superioara a OK-ului, dar ok. Culcatul la miezul noptii nu mi se pare ok, dar personal tocmai experimentez acelasi lucru cu fetita mea (1 an 7 luni), care mai nou adoarme in jur de 23:30. La noi au fost alti factori care ne-au dat peste cap programul, nu conteaza acum detaliile. Inainte se culca la 21:30 si incerc incet incet sa ajung din nou la o ora pe care eu o consider decenta, macar 22:00 pentru adormitul ei. Dar mai am de lucru la asta.
Am remarcat ca de cand adoarme asa tarziu, doarme pana dimineata la 8-9 fara treziri. Inainte se trezea pe la 2, o luam langa mine si adormea instant la loc, nu ma deranja nici asa, iar la 7 era trezirea definitiva.
Si eu sunt rea de somn si te inteleg perfect cu trezitul prea devreme. Si exact ca tine, dupa ce ne trezim si eu apelez la buni sa stea cu ea pana imi iau eu ceata de pe ochi (a se citi mic dejun, cafea, dus). Si tot ca tine profit la maxim de cele 3-4 ore cat doarme ea la pranz sa lucrez sau sa fac una alta prin casa.
Ce nu pricep eu, on topic, ce se intampla daca dupa cele 4 ore de somn o trezesti pur si simplu (cu dragalasenii, pupat, giugiulit.... finut si frumos) si nu o lasi sa doarma mai mult?
A, si legat de mancare, la noi e de succes abordarea asta: punem 2-3 jucarii tip figurina, de se pot spala usor ca nu au material textil in ele pe masa (gen lego) si le dam si lor de papa. De fapt le da ea. Si eu ei cand n-are chef sa pape singura, insa pe cat posibil o las sa pape singura cu tot dezastrul, oricum e tot mai priceputa pe zi ce trece. Si uite asa, "hai sa pape si catelusul, si acum si fetita" o lingurita la catelus in cap, una la fetita in gurita. Ea in general mananca bine, deci nu ma pot plange si nu sunt poate cea mai potrivita pentru dat sfaturi aici, insa m-am gandit sa-ti povestesc cum hranim noi animalutele, mai ales ca fetele sunt cam de aceeasi varsta, poate poate merge si la voi mai bine daca e ea cea care da de mancare si nu cea care primeste.
roli25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CorinaDani observ o mica problema : nu-i mai da nici cereale cu lapte cand veniti de afara, nici acel laptic inainte de somnul de pranz. la ora aceea ar trebui sa pape mancarica. este posibil sa nu-i fie foame dupa somnul de la pranz pe de o parte din cauza zaharului ascuns din lapte/cereale/budinca (acest zahar ii furnizeaza energia necesara), pe de alta parte clar metabolismul ei este incetinit pe durata celor 4-5-6 ore de somn, asadar si putinul acela care este in stomac se digera foarte-foarte lent, ca in timpul somnului de noapte. in tot timpul cat sta pe afara sa nu pape nimic, nici-o prostioara de rontait, fruct sau altceva, sa bea doar apa sa nu se deshidrateze pe caldurile astea. nu vrea sa pape mancarica inainte de culcare, nu-i da nimic, culc-o asa, ori va dormi mai putin si se va trezi de foame, ori va dormi tot ca de obicei, dar ii va fi foame la trezire. Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham) |
Si eu am acelasi sfat!
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
Selene_Bunny spune:
camelia, da' ce ne potrivim...
Azi a dormit 4 ore si jumatate. De la 13.30 la 18. Ceea ce e mai linistitor decat 6.
Si a mancat pe la 19 un ou fiert (maaaareee minune) si cateva bucati de cartof fiert.
Ma declar multumita pe ziua de azi.
Si fara crontanele intre mese.
www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!
cameliam spune:
Am uitat sa zic in postul precedent (deh, neuronu') ca daca ii dau gustare (fructe) intre mic dejun si pranz, la pranz nu mai mananca nici ea. Si ea e un copil care mananca bine in general. Deci sustin si eu ideea CorineiDani.
Noi avem programul de masa de genul:
09 - micul dejun (cereale cu lapte si banana sau alt fruct bagat la blender si amestecat cu cerealele)
13 - pranz (felul doi si apoi daca mai am cui, supa)
*somn*
17/18 - dupa ce se trezeste din somnul de pranz, iaurt si/sau un fruct
20 - cina (gris, orez in lapte, paste)
Ea lapte nu mai bea seara, decat ocazional inainte de culcare.
Daca ii dau si la 11 dimineata un fruct, adio pranz!
Rontaieli intre nimic. In parc refuz cu indarjire orica mamica se apropie cu pufuleti si bune intentii de noi, chiar daca se uita chioras apoi la mine. Doar apa primeste.
Oul eu stiu ca nu se recomanda a se da seara, da' cand nu mananca copilul mai nimic toata ziua probabil nu mai conteaza. Daca nu-i pica greu, sa-i fie de bine .
Selene_Bunny spune:
Amu' am alta dilema. Ce sa-i dau la pranz de mancare, ca sa fie diferit de ce ar putea manca la 6-7 seara?
Avand in vedere ca ea nu a mancat niciodata - pentru ca nu i-au placut - orez sau gris cu lapte, paine cu unt si cu gem, mamaliguta cu branza sau cu iaurt, iaurt simplu, piure de cartofi, paste cu branza... Si cred ca mai sunt... A, nici crema de branza mixata cu fructe nu ii mai place...
Si, daca nu ii mai dau fructe intre mese, alea cand sa i le mai dau?
Laura13 spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny Si, daca nu ii mai dau fructe intre mese, alea cand sa i le mai dau? Blogul meu - de la noi, pentru ei! Bazar general - fiecare implicare conteaza! www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta! Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati! |
baietelul meu de cand avea 2 ani si chiar si acum, are o masa doar de fructe, de 2-3 ori/sapt, masa de la 17. si mai mananca fructe dupa masa de dimineata sau cea de seara.
Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
mariana_alex spune:
Selena,eu am in format electronic mai multe carticele cu retete ptr bebei si unele chiar sunt usor de preparat si nu necesita mult timp sau banuti. Daca vrei iti stau la dispozitie.
cameliam spune:
Eventual chiar la masa, dupa felul principal.
Sau, am scris mai sus, eu la micul dejun ii includ si un fruct. Stii ce bun iese laptele cu cereale si o banana mixata acolo, sau capsuni daca ii dai, sau piersica? Ce ramane de ea mananc eu de fiecare data
citat din mesajul lui Selene_Bunny Si, daca nu ii mai dau fructe intre mese, alea cand sa i le mai dau? |
roli25 spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny Amu' am alta dilema. Ce sa-i dau la pranz de mancare, ca sa fie diferit de ce ar putea manca la 6-7 seara? Avand in vedere ca ea nu a mancat niciodata - pentru ca nu i-au placut - orez sau gris cu lapte, paine cu unt si cu gem, mamaliguta cu branza sau cu iaurt, iaurt simplu, piure de cartofi, paste cu branza... Si cred ca mai sunt... A, nici crema de branza mixata cu fructe nu ii mai place... Si, daca nu ii mai dau fructe intre mese, alea cand sa i le mai dau? Blogul meu - de la noi, pentru ei! Bazar general - fiecare implicare conteaza! www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta! Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati! |
La pranz ii dai supa/ciorba, mancare gatita cu carne.
Fructele eu le dau la trezire dupa amiaza 4-5.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)