Somn lung la amiaza - e OK?
Raspunsuri - Pagina 4
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/miereamara/miereamara.jpg)
miereamara spune:
Selene cred ca cel mai bine pentru voi ar fi sa va relaxati un pic, nu mai pune la inima chiar tot, incerca sa iti impui sa crezi ca e doar o perioada care va trece (mai dificila intr-adevar), dar este posibila orice schimbare, Daria este inca mica, mai poti slefui la comportamentul ei in asa fel incat sa fie bine pt toata lumea.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Selene_Bunny/Selene_Bunny.jpg)
Selene_Bunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui miereamara Selene cred ca cel mai bine pentru voi ar fi sa va relaxati un pic, nu mai pune la inima chiar tot, incerca sa iti impui sa crezi ca e doar o perioada care va trece (mai dificila intr-adevar), dar este posibila orice schimbare, Daria este inca mica, mai poti slefui la comportamentul ei in asa fel incat sa fie bine pt toata lumea. www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator Listen to your children when they're young, and they'll listen to you when they're old. |
O sa vad in august, miere, mergem la mama, acolo e aer de munte, mai liniste, cu mama manca bine si fara sa faca mizerie...
De Cluj mi-e teama, ca acolo e matusa, parca vad ca incepe iar cu casatoria, ca de ce Daria nu mananca aia si aia, ca am rasfatat-o, ca i-am permis orice, ca, ca, ca... Daca e asa, o s-o salut din mers (zic eu acum
![](icon_smile_big.gif)
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!
Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Selene_Bunny/Selene_Bunny.jpg)
Selene_Bunny spune:
Asa, Daria a dat acum primele semne de trezire. Este 18.40 la mine. De la 13.50 pana la 18.40 sunt... 4 ore si 50 de minute...
www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!
![](images/user_woman.png)
mariana_alex spune:
Uite ca incet incet poate isi revine si poate a fost doar o perioada. Ai spus ca Daria papa putin..mai deloc in ultimul timp dar am vazut o poza cu ea si pot spune ca arata foarte bine
corinadana spune:
Dar ce varsta are fetita? poate mi a scapat.
Eu asa de mult sa dormi peste zi aud ptr prima oara (exceptand nou nascutii). Pai isi doarme aproape toata ziua...
Oricum nu ai ce face, astepti sa creasca si poate va mai reduce. Vad ca tu ai treaba de facut deci nu vrei sa i reduci un pic somnul de peste zi insa iti va fi greu cand incepe gradi.
Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA
http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ada_coman/ada_coman.jpg)
ada_coman spune:
Selene, ai facut niste analize Dariei, ca sa elimini o eventuala anemie sau infectie urinara?
Iti povestesc din experienta. Nu e chiar usor sa cresti un copil, iti trebuie multa rabdare si inventivitate. Daria mea a fost un copil destul de mofturos la mancare, inca de mica. Faceam ca toate alea pt cateva lingurite de mancare. Manca cu jucarii, apoi nu a mai vrut asa, am schimbat planul, ne-am mutat la calculator, Gummy Bear si alte cantecele de pe youtube au avut succes. Mai manca la reclame...Nu era un mod pe care mi-l doream, dar manca si asta era de fapt cel mai important. Nu mai zic ca am avut o perioada in care tat-su se maimutarea si eu ii bagam in gura. Am citit si eu ca un astfel de mod nu e bun, nu e sanatos...dar ea manca si asta ma ajuta si pe mine la psihic. Acu are 2 ani si 10 luni si mananca cu noi la masa in bucatarie. Vreau sa zic ca nu a ajuns un copil care sa manace in fata calculatorului/tv-ului.
Eu nu m-am speriat ca o sa ajunga mai stiu eu ce mofturoasa si ca o sa fug cu mancarea prin casa dupa ea. Orice invat, are si dezvat. Am adormit-o si in brate si pe picioare si cu mine in pat...acu doarme la ea in pat, dupa ce citim o poveste.
Asta a fost Daria, acu sa trecem la Karina Se dovedea a fi un copil mancacios, care nu refuza nimic, pana ce au inceput dintisorii, racelile si mai stiu eu ce disconforturi mai are pitika. Nu mi-am dorit niciodata ca fug cu mancarea dupa copil prin casa, ei asta si fac. De ce? Pt ca pitika sta la ma doar pt cateva linguri de papa, apoi o ia la joaca. Si ca sa mai manace cat de cat ii mai dau in timp ce se ocupa cu ale ei.
Noi mancam de mult in formula de 4 sau 3, cand nu e tati acasa in timpul zilei. Karina a renuntat repede la scaunul special de masa si sta la masa mare, ca noi ceilalti. Insa cand se plictiseste se da jos. Sta la masa cu toata lumea, chiar daca e mancata, tot mai ciuguleste cate ceva, dar nu mult.
Sunt sigura ca nu va fi o mofturoasa si ca va manca si ea intr-o zi tot din farfurie, cum face Daria (care uneori nu papa nici ea tot).
Si la ea am trecut de la adormit la san, leganat pe picioare...la adormit singurica cu biberonul de lapte.
Nu e imposibil, doar ca e greu sa fii mereu cu zambetul pe buze, ca nu-ti iesi din fire, sa nu trantesti o farfurie sau sa inchizi o usa la dulap mai apasat... Pe Daria o pedepsim, trimitind-o la ea in camera, sta acolo si se descarca, apoi vine si zice "Gata, m-am listinit!"
A invatat repede si Karina traseul, numai ca ea se duce pana in camera si se intoarce plangand la mine s-o iau in brate.
Nu am apucat sa citesc din urma, poate ca ai scris. De ce doarme Daria asa mult la pranz? Cat doarme noaptea? E vioaie cand se trezeste?
Te pup si iti doresc multa rabdare.
P.S. Acu am citit ca doarme intre 4-6 ore. Mie mi se pare fff mult. Poate ca ar trebui sa o vada un dr neurolog. Ai incercat s-o trezesti la max 3 ore? Cum reactioneaza?
Mamica de Daria-Ioana 15.08.2007 si
Karina-Nicole 29.12.2008
Daria
Karina
POZE
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=8352f415656e1fa1594ae5&source=category&category_id=12" target="_blank">FILMUL NOSTRU
Selene_Bunny spune:
ada, ma gandeam si eu sa repet urocultura si coprocultura, ea a avut infectie cu E.coli mai demult, am urmat tratament atunci, a trecut, era urina sterila.
Nu am incercat sa o trezesc, am mers pe principiul ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Tii minte cat s-a scris la noi la Odisee despre sa nu trezim copiii din somn? No, amu' s-a schimbat modificarea?
Nu stiu de ce doarme asa de mult. Cand NU doarme cat ii este programul, e somnoroasa, maraita, nu prea ii intri in voie. Cand doarme dupa programul ei, se trezeste vesela. Si acu' am dat-o jos din patut si a luat-o la goana prin casa, canta pe limba ei, se invarteste si rade, rade...
corinadana, are 1 an si jumatate. Cu somnul am stat intotdeauna bine, am spus asta. Ma invidiaza mamicile in parc.
corinadana spune:
Multi inainte! hmmmm, nu i de invidiat...
Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA
http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family
Selene_Bunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui corinadana Multi inainte! hmmmm, nu i de invidiat... Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family |
Multumim!
Om vedea cum a fi.
Bee spune:
Selene, Daria seamana cu tine, are o personalitate puternica. Cu somnul, iti convin 4 ore de somn, dar te ingrijoreaza alea 2 ore in plus. Si fiindca tie iti convine sa doarma la pranz mult, accepti si faptul ca seara se culca muult prea tarziu. Cu mancarea de ce n-ar fi la fel? Daca la somn o lasi in voia ei, las-o si cu mancarea. Sau nu, aici se revolta si nu face ca tine si nu-i ok? Daca analizele ei sunt bune, atunci n-o mai alerga cu mancarea, nu te mai incrancena s-o hranesti cu alea 3 lingurite, lasa toate trucurile la o parte. Mancarea e mancare, o sa manance cand ii va fi foame. Si ce daca-s 7 sau 12 ore? Cat timp Tu stii ca-s 7 ore de nemancare, inseamna ca te incrancenezi s-o hranesti. Pune-i mancare, sigur trebuie sa gasesti o slabiciune pe care o are pentru un anumit aliment. SI covrigeii si restul articolelor de rontait, sunt mancare pentru ea. Problema e ca ea refuza mancarea TA. Nu-i mai da sa rontaie, nimic. 3 mese pe zi, cand vrea ea, dar ceea ce crezi tu ca e bun pentru ea. Si acest ce crezi tu ca e bun sa-i si placa......Si o sa manance. Fetita mea a inceput sa manance spre 2 ani.
O anemie nu o face sa doarma atat! Stiu, ca am intrebat cum e cu somnul la copiii anemici. Al meu, mijlociul era foarte anemic, atat de anemic ca l-au suspectat de talasemie. SI agitat nevoie mare, matinal si cu maxim 12 ore se somn cumulate de la cateva luni.
Altceva, inteleg ca iesiti seara cu ea in parc sau la cumparaturi. Asta o agita. Ea se culca pe la 12, intre 22 si 24 ce face Daria pana la culcare?