Somn lung la amiaza - e OK?
Raspunsuri - Pagina 16
sdcristian spune:
in primul rand la multi ani
mai nou carol mananca doar supa cu taitei... asta e cea mai noua faza. operatiunea inseamna dezbracat copilul pana la pampers, pus farfuria sub barbita si dat repede repede sa nu planga. acum o luna daca vedea taitei nu manca toata ziua...
nu-i pune o portie intreaga in fata, asa evident se va porcosi. exact la fel face si carol - daca ii pun 3 bucati de mazare le mananca, daca ii pun o portie wiiiiii prin toata bucataria. ce nu se mananca cu lingurita ii pun bucatica cu bucatica pe tavita, cand termina ii mai pun putin. plus ca daca vede portie mare nu mai mananca nimic, daca e putin cred ca ii e frica ca se termina...
si nu i-as mai da jucarii sau alte lucruri cand mananca. oricat cere ii explici frumos de tot ca acuma papam, apoi avem toata ziua sa ne jucam. cere solnita... da daria, uite acuma papi ceva apoi te poti juca cu solnita. nu ca sistem de recompense zic asta, ci ca sa se obisnuiasca cu ideea de masa si joaca separate. mai ales cand va merge la gradi daca va manca acolo nimeni nu o sa stea dupa ea special si ca sa nu fie socata atunci e bine sa stie ca 5 minute cat mananca asta e singura ocupatie.
Selene_Bunny spune:
Of, cristi, am incercat in fel si chip, e NU si NU... Explicat ce spus tu, cu solnita, cu sticla de apa, cu capacul, incepe sa matzaie, sa strige la mine, sa se foiasca, sa traga de scaun sa iasa de acolo, intoarce capul, impinge lingurita, isi pune mainile pe ochi, impinge vasul si sfarseste prin plans... Daca e cazul, cu sughituri...
Zau ca am explicat asta de "n" ori... Deja sfaturile sunt prea multe si se bat cap in cap, iar copilul meu tot nemancat si cu figuri in cap este.
Multumesc pentru urari.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!
Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!
sdcristian spune:
probabil tot la gradinita se va regla cu mancarea, cand nu va fi nimeni sa ii dea special ei, si va vedea alti copii.
tu ti-ai facut analize? pt tine zic. ca si oboseala ta poate fi semn de anemie sau lipsa de minerale si vitamine. ca una din voi va trebui sa cedeze si probabil va trebui sa fii tu - dar pt asta trebuie odihna si calm.
cum e ziua ta de dimineata pana seara? asa, pe ore, tot ce faci. nu poti renunta la unele activitati? sau sa le reduci.
sdcristian spune:
si culca-te mai devreme. la 10 cel tarziu lasi tot din mana si te duci la somn. daria poate sta si cu tati pana la 12 cand se culca ea. inchizi usa la camera si gata, sooomn
buli spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Selene_Bunny iar copilul meu tot nemancat si cu figuri in cap este. |
copilul tau nu este cu figuri in cap, pur si simplu tu nu ai abordarea potrivita pentru a rezolva problema, nu auzi decit ce vrei si in mare parte faci tot cum crezi.
cred ca situatia risca sa devina grava, asa ca iti sugerez sa ceri si sa asculti sfatul unui nutritionist bun si sa nu te joci cu sanatatea copilului tau.
asta in ce priveste mincarea. nici orarul de somn nu este corect si, decit sa cauti justificari pentru a-l pastra asa incorect, mai bine ai incerca sa pui binele fetei in fata si sa ajungeti la o normalitate incetul cu incetul.
mie personal mi se pare ca doresti de la Daria sa se conformeze intocmai stilului tau de viata si opiniilor tale cind, de fapt, ar trebui sa fie total invers. la virsta mici adultii se adapteaza cerintelor fiziologice si emotionale ale copiilor.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
blackgirl0 spune:
Buli, atata timp cat sunt persoane care-i spun ca este corect si bine cum procedeaza ea, degeaba incerci sa spui altceva.
Si acelasi ton l-am simtit in toate postarile lui Selene, deci nu cred sa fie doar o situatie de moment.
alex_andra spune:
Selene, imi pare rau, nu am retinut....are vreun aliment preferat, exceptand laptele?
Ma gandeam sa ii dai acel aliment si pe langa el, cateva alte bucatele de alimente, presarate....dar parca vad ca ai incercat si asta
Imi pare tare rau ca nu reusesti sa o convingi.
Si eu, pe vremea cand eva nu manca, nu ii mai puneam tot castronelul in fata, ci doar cateva bucatele in fata.
Supa poti sa incerci sa i-o dai cu biberonul, inainte de somnul de pranz, in loc de laptic.
Sunt aproape sigura ca ai incercat si aceasta varianta, dar....merita sa incerc sa-ti zic
E ziua ta?
La multi ani!!!
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
BAZAR UMANITAR
Selene_Bunny spune:
cristi, nu mi-am facut analize, pentru ca nu reusesc, financiar vorbind, sa pastrez bani si pentru asta. Chiar si cu traducerile, banii sunt ficsi. Am facut un calcul superficial, asa, ca sa reusesc sa pun bani deoparte si sa acopar si cheltuielile extra, gen analize pentru MINE, ar trebui sa am, lunar, cel putin 15 milioane. Or eu, lunar, nu ma pot baza decat pe 8 milioane. Pentru ca nu primesc lunar banii pentru traduceri.
(Parca vad ca acum o sa-mi sara altii in cap...)
Ziua mea zilnica () variaza. Cand nu am deloc de lucru, este relaxata. Cand am, este mai agitata, dar nu exagerat, acum depinde si de cantitatea de lucru. Insa oboseala - pe care am mai si ignorat-o - nu e de azi, de ieri. Si nu pot dormi la 10. :( Am incercat, dar degeaba, ca ma trezeste Dari, vine si bate in usa si striga dupa mine sau ma trezeste iubi, ca sa se asigure ca a facut totul bine - a schimbat-o, i-a dat laptele cand trebuia, cat trebuia...
buli, am facut un mic pas catre schimbarea programului de masa al Dariei. Dar, desigur, poti sa crezi ce vrei.
Postarile de genul asta nu fac decat sa imi intareasca (,) convingerea ca, atunci cand tii musai sa te pui contra... lumii, ca sa nu zic altfel, poti fi sigur ca lumea va arunca cu... vorbe (din nou, sa nu zic altfel) in tine.
Orarul de somn, care? Alea 4 ore, alea 6 ore, somnul de noapte, la care te referi?
Eu doresc de la Daria sa fie un copil sanatos, nu cu anemie si lipsa de proteine fiindca de doua luni nu mananca nimic gatit. Asta doresc in principal.
Ieri a fost o zi exceptie, pentru ca s-a trezit la 7 si ceva si s-a culcat de amiaza la 12, s-a trezit la 4 si-un pic si, de noapte, s-a culcat la 22.30. A dormit pana la 08.30 azi-dimineata.
Da, m-am simtit putin aiurea ieri, pentru ca nu-s obisnuita cu treziri inainte de 8, dar mi-am bagat picioarele si asta a fost. Si nu, nu m-am odihnit peste zi, pentru ca am dus iepurasul la veterinar la ora 1 si am plecat de acolo la 4 fara ceva, ca era full de animale.
Si incerc sa vad ce i-ar placea sa manance, ca nu deamboulea stau in bucatarie sa gatesc cate trei feluri de mancare, ca sa vad ce ar prefera si sa judec ce urmeaza sa fac.
Azi n-am fost deloc stresata, agitata, nervoasa, si totusi, Dari n-a vrut sa manance la pranz si mi-a aruncat mancarea pe unde am spus deja. No, asta e.
blackgirl0, atata timp cat tu, fara sa ma cunosti, emiti cugetari de genul "tati de Daria nu este tocmai barbatul ideal pentru tine", iar eu ALEG sa nu-ti raspund la aceasta... remarca de... bun-simt (LOL), asta dovedeste ceva, nu?
alex_andra, banana.
Stai, ca supa cu biberonul n-am incercat. Adica zeama, da? Sau cum? Ca acum avem supa cu galuste si morcovi prin ea...
Da, e ziua mea, multumesc!
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!
Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!
alex_andra spune:
da, selene, doar zeama de supa, sa-i dai, in bibe, in loc de lapte.
acum ,depinde si cu ce biberon ii dai , cum e tetina, daca ar merge zeama de supa un pic ingrosata cu niste gris, ar fi si mai bine.
legumele separat, daca vrea si are chef domnisoara:)
si sa-i pui pe o farfurie cate 2-3 bucatele de morcov, dau, ma rog, alte legume, ce ai in supa.
daca nu vrea sa le manance, oricum nu va putea sa faca prea multa mizerie cu 3 bucatele
daca mananca, ii mai pui 2-3.
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
BAZAR UMANITAR
sdcristian spune:
poti sa iti faci analizele si gratuit, cu trimitere de la doctorul de familie.
dar ce activitati ai zilnic? cate extra? gen umanitare, iepuras, gatit... nu poti sa le reduci putin? de ex sa gatesti o data la 3 zile.la umanitare sa te implici la un singur tip de actiune, nu la toate, sau maxim de 2 ori pe saptamana...