Somn lung la amiaza - e OK?
Raspunsuri - Pagina 15
alex_andra spune:
'neatza:)
cum spuneam si aseara, am avut o noapte furtunoasa.
da si eva mananca la pranz aceeasi mancare, daca nu se termina in aceeasi zi.
dar nu se intampla prea des, avand in vedere ca mananca toaata lumea aceeasi mancare.
Daria e foarte draguta la masa si pare foarte multumita de sine
sa stii, selene, ca si eva se porcoseste rau la masa, iar ea nici nu prea suporta bavetelele, le scoate de cele mai multe ori cand i le pun.
Ea nu strange mancarea cu mana, dar mananca cu mana, singurica, indiferent ca e supa sau felul 2.
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
BAZAR UMANITAR
sdcristian spune:
eu gatesc cam de 3 ori pe saptamana, dimineata, asa pe la 10
evident cu C misunand prin jurul meu
la steamer e foarte usor, ca nu trebuie sa stai pe langa el, il programezi si te anunta cand e gata, nu se arde, nu se prinde de oala
sdcristian spune:
pt zilele aglomerate am la congelator pungi de legume congelate, si atunci gatitul chiar devine o joaca - tai punga, torni legumele in steamer, 20 de minute si gata. bine, eu langa ele pun si o pulpa sau ceva...
Selene_Bunny spune:
alex_andra, Noe, multumesc.
cristi, la steamer pui si condimente sau ceva? Ca mie nu-mi plac la steamer, sunt parca fara gust.
Eu nu pot gati cu Daria langa mine, pentru ca nu are rabdare, chiar daca ii povestesc ce facem si ii dau si ei ustensile, se plictiseste foarte repede si incepe sa matzaie sa o iau de pe scaun/din bucatarie, ca s-a saturat. Mai spusese una din fete ca, daca chiar e musai sa curat atunci dupa ea, sa o duc la jucarii si sa dau repede cu mopul, ei, Daria nu sta la jucarii singura si e mai rapida decat mopul ala, n-apuc sa o las in camera, ca e dupa mine, la baie, si lipa-lipa cu picioarele goale, de preferinta, in bucatarie, unde e mizeria mai mare.
Acum 5 minute, de exemplu, m-am dus sa-i fac suc, cum am pronuntat cuvantul "suc", a si inceput matzaiala, ca vrea, dar atunci, instantaneu, a matzait pana am stors fructele, ca nu mai termin odata...
De asta intrebam de timp, ca sa vad cum il gestionez.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!
Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!
sdcristian spune:
pai aici e problema
o inveti sa accepte ca uneori chiar trebuie sa dai cu mopul, sau cu aspiratorul, negociati un pic. eu tot cu carol dupa mine fac curat, ca daca doarme nu risc sa il trezesc. si vine pe langa aspirator, isi mai baga mainile in apa din galeata.... na, nu e perfect dar e bine
condimente fie pun peste legume in steamer, fie la final cand le blenduiesc. are si o parte une poti face supa, pui acolo legumele cu un pic de apa si condimente. si ca sa nu iti umpli casa e aburi acuma vara il pui pe balcon cu prelungitor
Selene_Bunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sdcristian pai aici e problema o inveti sa accepte ca uneori chiar trebuie sa dai cu mopul, sau cu aspiratorul, negociati un pic. eu tot cu carol dupa mine fac curat, ca daca doarme nu risc sa il trezesc. si vine pe langa aspirator, isi mai baga mainile in apa din galeata.... na, nu e perfect dar e bine condimente fie pun peste legume in steamer, fie la final cand le blenduiesc. are si o parte une poti face supa, pui acolo legumele cu un pic de apa si condimente. si ca sa nu iti umpli casa e aburi acuma vara il pui pe balcon cu prelungitor |
Am inteles. Eu oricum gatesc cu geamul deschis, nu este hota si in Braila este si asa sufocant de cald vara, 30-35 de grade afara e lux...
www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!
ariya spune:
Selene,invata fata ca nu poti sa stai tot timpul cu ea...altfel nu o sa ai niciodata liniste,jur!Baiatul meu cel mare era timbru pe mine,urla cat gateam,urla cat faceam curat,urla cand faceam si eu un amarat de pipi...pana cand am fost la pediatru,i-am spus ca eu mai am putin si mor din lipsa de aer si ,mi-a explicat ce si cum sa fac...adica,o iei langa toine,iti vezi de treaba,timp in care vb cu ea,ii dai cate o tema...trebuie sa ai imaginatie pt ca ei se p[lictisesc repede de orice fac...Si Miguelito al meu se impacienteaza cand fac treaba,dar,in mobila de bucatarie sunt 3 sertare pt el - in primul sunt toate ustensilele de bucatarie care nu sunt taioase etc,in al doilea sertar am tot soiul de pungi,in al treilea carpele de bucatarie...e ,sa-l vezi cum mestereste la sertarele astea...o sa fac o poza so o sa-ti arat cum devine bucataria mea cxand gatesc
cand da semne de nervozitate,il iau si il duc sa deseneze,singur,fara mine,dar intr-un loc de unde ma poate vedea...iar se plictiseste,ii dau o jucarie...in plus,tarcul lui l-am golit de jucarii si l-am umplut cu bile-le-am luat de la Auchan si a devenit ca locurile alea de joaca in care se duc copiii...
eu asa am liniste,altfel as muri,crede-ma!...in plus,gatesc in fiecare zi,pt ca altfel nu se poate,se termina mancarea...suntem 5 persoane,cu bebe cu tot,iar,de 3 ori pe saptamana, e si tanti care ma ajuta la curatenie...
sotul meu ,de cand s-a nascut bebe,nu m-a ajutat cu nimic-l-a schimbat de 4 ori de pampersi,pe numarate si atat...pleaca dimineata si vine seara,timp in care eu ma lupt cu toata trupa...dorm intre 5-7 ore pe noapte si sunt mare fan somn,dar...nu am timp...
incearca si metodele astea,pt ca o sa invete,crede-ma...
ai incercat sa-i faci paste cu Philadelphia?toti copiii mei sunt lesinati dupa asa ceva... sau paste fierte,apoi pus un pic de unt ,smantanica dule,de gatit si parmezan...paste cu broccoli...si multe altele din categoria paste...legume la tigaie,la cuptor,piure cu smantanica,spanac amestecat cu ou fiert si storcit si un pic de iaurt(am mancat ce-i mai ramasese lui Miguel si era delicios!)...tre sa faci un miliard de combinatii si sa fie mancarea condimentata,bine ,nu picant sau piper...
si nu-i mai da lapte in timpulzilei ca e satios si-i taie orice fel de pofta de mancare!!
pup si bafta!
amedeo 12ani,annamaria 8 ani,miguel adriano 27/01/2009
sunt o mama implinita!
Selene_Bunny spune:
aryia, am lansat operatiunea "combinatii". Ieri a fost OK, azi nu, i-am facut cartofi natur cu patrunjel, erau deliciosi, plus mazare cu sos rosu (cu pasta de rosii), iar, foarte buna, n-a vrut nici macar sa guste, a lasat lingurita deoparte, si-a infipt mainile in mancare si a inceput sa arunce cu ea prin jur...
Eh...
Maine testam altceva.
Stii tu ca unele lucruri mentionate de tine erau pe lista de BLEAH, da? O sa incerc din nou zilele astea.
I-am redus cantitatea de lapte.
Azi s-a culcat la 12.15 de amiaza, s-a trezit la 16.30. I-am oferit de mancare pe la 17.30-18. Acum iesim afara, mai incercam cand venim.
ariya spune:
stiu ca ti-am pus si de pe lista bleah,dar stii de ce?pt ca ei,acum,au un apetit capricios...pana si tanarul meu nemofturos si mancacios nu mai vrea ce ii placea inainte...plus ca a invatat sa dea din cap in semn de nu si,de 2 zile,zice si nuuuuuuuuuuuu...sa stii ca ma tot gandesc la tine si cum sa te ajut sa iesi din situatia asta...stiu ca am avut de furca cu cel mare,cand nu mai vroia sa manance...si l-am lasat in pace,pana si-a revenit...oricum si acum nu-l pot face sa manance diverse lucruri si e mare...si mai stiu un lucru pe care l-am invatat pe vremea astuia mare si l-am aplicat de atunci-nu vrei sa mananci,nu ti-e foame,deci lasat copilul in pace...eu ,cand nu vroia amedeo sa manance,ma apucam si-i faceam altceva de mancare....cand a auzit dr ce faceam ,mi-a zis ca sunt intr-o ureche si ca e normal sa faca mofturi cand vede ca eu ma chinui sa-l fac sa ingurgiteze...si i-am ascultat sfatul,iar ,dupa o perioada lunga,a inceput sa manance...plus ca niciodata nu le-am dat sa rontaie intre mese....masa e masa,joaca e joaca,somnul e somn...miguel a avut cateva zile,pana azi ,in care a mancat jumatatea cantitatii de mancare pe care o manca de obicei...iti dai seama ca m-am agitat,dar,l-am lasat in pace,jur...imi venea sa ma strang de gat,dar....experienta si-a spus cuvantul...plus ca mi se scula noaptea urland rau de tot...la ta-su nu sta,asa ca il culcam pe mine,efectiv si se potolea...ghici de ce a facut tot circul asta?i-a iesit caninul de jos,deci avem 3 canini...
Las-o,vb cu un pediatru nutritionist,vezi cum te poate ajuta,dar nu te mai stresa atat ca-ti faci rau si tie,si ei....
Te pup si noapte buna!
amedeo 12ani,annamaria 8 ani,miguel adriano 27/01/2009
sunt o mama implinita!
Selene_Bunny spune:
Eu incerc, atat cat pot, sa nu ma stresez, ca am vazut ca multe dintre fete au spus ca asta este o cauza principala a comportamentului alimentar al Dariei.
La 12 a dat semne ca vrea sa manance ceva - m-a luat de mana si m-a dus la bucatarie, unde a incercat sa inhate o felie de paine. Am luat-o si am pus-o frumos la masuta, sa luam pranzul, daca tot ii este foame. Pastrasem de ieri cartofii natur si sosul cu mazare, i le-am incalzit si i le-am pus pe masuta. I-am dat si lingurita (am spus mai demult ca nu mai accepta sa o hraneasca altcineva, cu exceptia borcanelelor).
Ei, a mancat vreo patru boabe de mazare si doua bucati de cartof, dupa care si-a infipt bine mainile in mancare si mi-a aruncat-o pe jos, pe aragaz si pe calorifer. Si pe masuta, si pe ea, bineinteles, in ciuda baveticii.
Fara sa ma enervez de nicio culoare, am dat-o jos de la masa si am dus-o la baie, sa o spal.
In bucatarie o sa fac curat cand doarme ea, si asa am de facut mancare pentru noi.
Asta este.