Sezatoarea canadiana (184)
Raspunsuri - Pagina 13
delphin spune:
Felicitari pt. cei 15 ani!!! La muulti inainte!
ANKA felicitari si tie , acum stii ca ne-ai pus pe jar pe toate, cu ce si cum!
Sincer....eu m-as duce macar o luna de curiozitate sa vad cum se intampla..sau nici macar o luna, caci e plata la doua saptamani, vezi tu...chiar daca e job alimentar...Asa e, conteaza mult "resautage-ul"
MARU...asa ca fetele, ce-mi place mie cand va intalniti pt. lunch! Bine faceti? Va duceti la sushi bar ?
"PODEANU" sa va fie de bine vacanta!!!
Doloress spune:
Musetto eu am nsacut prematur si i-au dat Enfamil in spital, insa la Montreal. Nu prea inteleg despre ce vorbeste prietena ta, s-ar putea sa fie confuza.
Laptele de la Enfamil era intr-adevar special, nu se gaseste la magazin pur si simplu, eu nici n-am incercat de fapt sa-l gasesc insa mi-au zis ca e anume facut, imbogatit special pentru prematuri. Eu i-am luat lapte normal Enfamil, pudra insa nu i-a priit deloc, voma mereu de la el, asa ca am schimbat pe conserve lichide, astea erau putin mai apropiate de ce avea el in spital si i-au mers foarte bine. Conservele se gasesc peste tot la noi la Montreal.
Biberoanele erau pur si simplu normale, le gaseam la orice fel de magazin, din alea cu tetina de cauciuc si cu marginea albastra. Mi-au zis sa le refolosesc insa nu de multe ori, sa merg sa iau altele, mai degraba din silicon ca rezista mai bine in timp si la sterilizari dese.
Poate oricand sa mearga inapoi la NICU sa ceara lamuriri, mie mi-au zis cu orice problema sa vin inapoi, mai ales daca nu mananca.
Mamaana felicitari!!!
Anka bravo! Asa si eu primul job - networking, dupa zeci de CV-uri trimise fara raspuns... asa e cel mai simplu.
Dana bine ai revenit! Vreau si eu acolo!
Fetelor din Quebec ce faceti de ziua asta libera ploioasa? Eu mi-aduc aminte de iarna, din iarna n-am mai stat in casa.
Ica 1975 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oanagabriela Monicutza La multi ani lui Alex ! Sa creasca mare, sanatos si sa aiba mult noroc Eu am fost cu Antonia la control la ochi la Montreal Children Hospital, cu trimitere de la pediatru si nu am platit. La dentist, copiii au un control pe an gratuit (cu cartea medicala), al doilea il platesti tu sau asigurarea. Cred ca v-am mai scris, Antonia a avut si ea 2 carii f.f.mici (intre molarii care sint extrem de apropiati), si le-am tratat la un stomatolog care utilizeaza laserul (in loc de instrumentele clasice). Avantajul este ca nu simte absolut nimic si nici nu face zgomot. Noi am fost super multumiti. Si nici pretul nu este mai mare ca un tratament obisnuit (parca am platit in jur de 130$). Din ce stiu eu, la copii plombele cu amalgam sint gratuite, se platesc doar cele cu compozit. Ica, eu am auzit de plajele de la Wildwood, mai jos de Atlantic City. Se pare ca plaja este f.frumoasa, apa calda si zona super linsitita (buna pentru vacante cu copii). Si sint multe moteluri in zona. Oana, mama lui Antonia |
incepem sa citim despre ... pare un pic mai departe, dar daca apa e calda se merita
ramona75 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Donia
na, nu deranjezi deloc, hai la scris de cate ori ai chef, aici nu e club privat, toata lumea e binevenita, ok? |
multumesc tare mult.
vreau si eu sa felicit sarbatoritii, apoi pe Anka pentru oferta de job, pe Mamaana pentru cei 15 ani, pe Dolores pentru sarcina si nu in ultimul rand pe Podeanu pentru vacanta - sa-ti fie de bine.
Ione81 spune:
Codritu,
Nu stim inca pe unde si daca ne mutam - dar ne-am uitat mai mult la Roxboro si Pierrefonds.
Pitilache,
Da, merci de sfat, aseara ne-am luat masina - IN SFARSIT!!!!!! si saptamana viitoare o sa facem tur sa vedem daca gasim ceva; o s-o luam pe linia de autobuz, sa fiu eu 1 bus away de la munca; desi poate va fi greu de inchiriat, a fost liber un apartament deasupra vreo 2 luni :( Se cumpara aici foarte repede insa! Imi si pare rau sa plec, iubesc cartierul asta si Monkland Village!
Jessie,
felicitari pt examene!
Delphin,
Woow, sunt impresionante pozele cu falia!
Mamaana,
Felicitari pt aniversare!
Ankalaura,
Bravos!
Podeanu,
Bine ai revenit!
Pt partea engleza - partea franceza...mie mi se pare ca la Montreal le ai pe amandoua!
Dar orice om de succes pe care l-am cunoscut, stie ambele limbi - chiar daca uneori franceza e doar la vorbit, si cand vezi cum e scrisa, aiaiaia, ce tu acorduri, feminin masculin, conjugari :)
Am facut recent 2 cursuri pe acelasi subiect intr-o organizatie anglofona si intr-una francofona (non profit ambele):
Cea francofona: a durat de 2 ori mai mult, eram toti prieteni, la unele cursuri pierdeam clar vremea, informatie data in stil comunist, concepte aruncate in aer fara aplicatie (sa fim clari, DOAR la unele cursuri); ne pupam cand ne vedeam, multi imigranti; a trebuit sa facem un fel de tema la sfarsit, daca nu o faceai te ajuta indrumatorul, aproape ca ti-o facea el; acuma sunt inca in contact cu macar 4-5 fete, mergem la party-uri impreuna.
Cea anglofona, nimeni nu se pupa cu nimeni, toti zambeau non stop, putini imigranti, foarte respectuos, lucruile clare si la obiect, fara bla bla; mie una mi s-a parut ca aici am aflat mai multe informatii; acuma mai sunt in contact cu 2-3 fete din care una e romanca :); mergem la conferinte impreuna.
asta mi se pare ca e de fapt chintesanta!
designerul nostru cand vorbim ma ia mereu cu "ma chère"; un furnizor englez, n-o sa-ti spuna niciodata "mai dear", decat daca are 80 ani si e femeie :)
cam asta cu latinitatea!
depinde ce doriti de la viata. in mediul anglofon se castiga mai bine (macar cu 10-15 mii mai mult pe an pe aceeasi pozitie); dar si cheltuielile vor fi mai mari: case, scoala si servicii, mancarea e cam la fel.
acestea sunt observatiile mele dupa aproape 3 ani de Canada (2 la Calgary si acusi unul la Montreal)!
ne place la Montreal! piesa de teatru (cu Florin Piersic jr) a fost o binecuvantare pt mine, iubesc orasul asta! desi recunosc ca uneori cochetez cu ideea de a trai iar in mediu anglofon!
delphin spune:
Mediu anglofon...IONE, muta-te in NDG ! Eu parca pe acolo m-as duce..bref, vedem noi!
cu "mai dear" si "ma chere" ai perfecta dreptate, la fel si cu specializarile franceze..latine!
Eu la scoala in FR. am fost mereu major de promotie din pricina de ce ai descris tu! Pe atunci eram putin mai "salbatica" si nu faceam "la bise" la toata lume...acum, na, depinde de cerc de sociabilisare!
ANKA? ne lasi pe sec, nu ne zici?
Ione81 spune:
Delphin,
Monkland e in NDG ;) de asta imi pare rau sa plecam de aici!
Dar si in West Island e mai mult anglofon...sau ma rog, era, acuma sunt mai mixte cartierele peste tot, cele traditional englezesti au si vorbitori de franceza, si vice versa!
NDG (Monkland) e super pt copii, plin de scoli, securitar, sincer eu uneori ma intorc si la miezul noptii acasa singura de la autobuz!
delphin spune:
IONE, din acest motiv am pus si !
Si nimeni nu zice BONNE FÊTE?!!!!! Ploua, ploua, dar nu sarbatoriti. Nu e ceva festival, etc?
YO va zic...bonne fête quebecoaselor!
columbiana spune:
Felicitari fetelor pentru toate realizarile/aniversarile!
Dana, cum ai gasit copiii, s-au plictisit fara voi?
Ionela, ai descris bine o parte din diferentele intre comunitati; mie din pacate mie mi-e teama sa-mi mai scriu pe aici opiniile, dar e clar ce se potriveste mai bine cu personalitatea mea; baiu-i ca pe cind reusesc sa ma impac cu situatia, mai iau un dus rece de relitate latina si tot asa.
Anka, bravo, ce ti-au oferit?
Noi am fost azi la Mont Tremblant, din pacate ne=a cam plouat si batut vintul.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759