Endometrioza ne-a unit in lupta pentru bebe(59)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fancy_mona spune:

Citat:

merci pt raspuns..incerc sa nu disper si sa ma concentrez pe ceea ce ma intereseaza, adica sa am un copilas sanatos...acum cum o vrea si Dzeu. incep sa ma gandesc ca poate Dzeu nu vrea sa fiu mama..nu stiu...
tu totusi ai facut doar o operatie..la mine deja sunt 2 si vrea sa ma bage la a 3 a cu toate ca eu i-am zis ca sunt f ingrijorata cu ce rezerva ovariana am sa raman dupa asta
ai putea te rog sa imi zici cine te-a operat si cu cine ai facut fiv?
eu merg ma Bogdan Marinescu de la Giulesti
multa sanatate si sa vina mai repede bebele dorit

Eu am fost operata la Cluj si FIV am facut la Budapesta .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubitika spune:

Citat:
citat din mesajul lui fancy_mona

Citat:

merci pt raspuns..incerc sa nu disper si sa ma concentrez pe ceea ce ma intereseaza, adica sa am un copilas sanatos...acum cum o vrea si Dzeu. incep sa ma gandesc ca poate Dzeu nu vrea sa fiu mama..nu stiu...
tu totusi ai facut doar o operatie..la mine deja sunt 2 si vrea sa ma bage la a 3 a cu toate ca eu i-am zis ca sunt f ingrijorata cu ce rezerva ovariana am sa raman dupa asta
ai putea te rog sa imi zici cine te-a operat si cu cine ai facut fiv?
eu merg ma Bogdan Marinescu de la Giulesti
multa sanatate si sa vina mai repede bebele dorit

Eu am fost operata la Cluj si FIV am facut la Budapesta .

merci pt raspuns...probabil ca esti mai aproape de Ungaria..eu sunt din Bucuresti si mi-e mai usor sa merg aici pt fiv..mult succes pt fiv 2..Doamne ajuta sa se lase cu bebe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fancy_mona spune:

Citat:
citat din mesajul lui aristica

Buna fetelor: ma intristez ca de fiecare data cand mi se mai descopera inca un motiv pentru care nu am reusit la primul fiv, intru la un nou capitol care se ocupa de "noul motiv" si descopar ca si la acest capitol recunosc persoane de la alte capitole. Viata ar fi mult mai frumoasa daca am avea o singura problema pe care s-o rezolvam si sa ne indeplinim visul unui bebe.
Eu am aflat ca am endometrioza vineri, in urma unei laparoscopii. Doar ca nu ma pot opera acum, ca ar trebui sa mi se scoata trompa dreapta cu tot cu ovar, ceea ce inseamna ca-mi vor scadea sansele pentru fiv 2 cu 50%, ca ovarul drept nu ar mai produce foliculi la stimulare...asa ca, vineri scot firele de la laparo si astept urmatorul Cm ca sa pot lua AC. Eu nu prea cred ca voi primi diphereline, caci trebuie sa-mi pun ovarele in repau cu ac pentru fiv-ul din septembrie...voi stici ceva, se ia dipherelinele inainte de fiv, sau nu?
...inca mai citesc informatii despre endometrioza asta si, sincer, ma cam ingrozesc...

Protocoalele de FIV incep de regula cu o transa de AC pentru a pune in repaos ovarele , apoi stimulate ... punctie , ET .
Dipherelinul in doze mari (3.75 , 11.25) se folose tot pentru a pune in repaos ovarele de la un nivel superior , dar nu are nici o legatura cu FIV-ul , din cate stiu eu se poate folosi pe parcursul protocolului de FIV ca inhibitor (eu am folosit din aceeasi categorie Suprefact), dar in doze ffff mici .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hopefull spune:

Iubitika, eu am endometrioza de 10 ani si am 2 luni de la a 3-a operatie. Dupa primele doua operatii (o clasica si o laparo) am ramas cu o treime din ovarul drept si o lama foarte fina de tesut ovarian din ovarul stang......am AMH 0,11. A treia operatie (clasica) a insemnat scoaterea ambelor trompe care erau "napadite" de endometrioza. Si cu toate astea ma pregatesc cu optimism de primul FIV. Eu zic sa fii optimista si sa faci absolut tot ce tine de tine pentru a avea puiul tau. Dumnezeu sa ne ajute sa devenim mamici!

Gabi - Mamica incepand cu Iulie 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalely07 spune:

Fetelor tot respectul pt curajul vostru!
Trebuie sa existe o speranta si pt noi..sa ne fie bine..trebuie...

Va pup si va doresc FIV-uri reusite!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui hopefull

Iubitika, eu am endometrioza de 10 ani si am 2 luni de la a 3-a operatie. Dupa primele doua operatii (o clasica si o laparo) am ramas cu o treime din ovarul drept si o lama foarte fina de tesut ovarian din ovarul stang......am AMH 0,11. A treia operatie (clasica) a insemnat scoaterea ambelor trompe care erau "napadite" de endometrioza. Si cu toate astea ma pregatesc cu optimism de primul FIV. Eu zic sa fii optimista si sa faci absolut tot ce tine de tine pentru a avea puiul tau. Dumnezeu sa ne ajute sa devenim mamici!

Gabi - Mamica incepand cu Iulie 2010

Draga Gabi multumesc pt raspuns
eu am descoperit chisturile endometriozice in martie 2006 cand m-am si operat prima data.
acum nu stiu cum a fost la tine? adica ai avut doar chisturi sau si alte focare, ma ferer la faptul ca ti-ai scos si trompele..
la mine la ultima la cea de a doua operatie din februarie 2009 mi-a zis ca trompele sunt ok, permeabile si sper sa nu fi fost inca afectate..
se pare ca singura noastra sansa a celor cu endometrioza este doar fiv-ul.
eu am avut o sarcina obtinuta natural in oct 2009 dar Dzeu nu mi-a lasat copilasul. mor cand ma gandesc ca poate doar asta o fi fost sansa mea si poate ca nu o sa ma mai intalnesc cu ea...
Doamne ajuta pentru fiv..mie mi-e f frica de a treia operatie , mi-e frica ca o sa raman cu f putina rezerva ovarian. sper sa reusesc cu o punctie si apoi sa propun doctorului inceperea protocolului pt fiv si sa nu mai fac operatia 3. Doamne ce frica imi e...
unde faci fiv? eu o sa merg la giulesti la marinescu
ma bucur ca pot vorbi cu fete care trec prin ce trec si eu..ne mai sustinem si noi cum putem
DOAMNE AJUTA! SA NE SCRII CE AI FACUT LA FIV!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

Neata fetelor, mai bag si eu un ochisor aici...

Iubitika, eu am fost operata de 3 ori, am avut 3 incercari FIV si mai fac precizarea ca la punctie in primele 2 incercari FIV doctorul mi-a absorbit si mie continutul unui chist. Aveam un chist care se forma in acelasi loc (nu stiu daca era endometrial, banuiesc ca nu).
La al treilea FIV am ramas insarcinata, am intrat acum in luna 7 de sarcina. DECI SE POATE !

Tu daca ai ramas natural gravida in 2009 si mai ai si un AMH atat de bun, nu ai de ce sa iti faci probleme! Eu nu am ramas niciodata natural, ba mai mult, dupa fiecare OP mi-au spus medicii ca nu am nici o sansa sa raman natural gravida.AMHul la mine era 0.45.

Concluzia, capul sus! solutia punctia chisturilor e f.buna! iar medicul tau, daca ti-a oferit deja aceasta solutie, e constient si singur de faptul ca ovarele tale tb.protejate. Chiar si daca te va opera, va avea grija sa nu le "invadeze" prea mult!
mult succes !

Mergi la inceput

PANSELUTA

cat ma bucur sa aud povestea ta fericita...
incep sa prind si eu curaj cand va citesc pe voi
sa fii sanatoasa si sa ai o sarcina usoara si o nastere si mai usoara cu un bb voinicel si sanatos!
voi merge pe mana doctorului cu punctia si apoi sper sa trec la fiv fara alta operatie
Doamne ajuta pt toate fetele de aici aspirante si gravidute!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misspii spune:

Buna fetelor,

Nici nu mai stiu ce sa zic..este f greu pt ca endo apare si reapare ,parca ne invartim in cerc...
Va pup pe toate si sper sa citesc si vesti mai bune.
Lalely ? noutati ...Bine ca pleci in concediu ,poate mai uiti ..Eu am plecat asa de repede de frica sa nu am surprize dar soare nu prea am avut.Mai vorbim..Macar tu sa ai soare din plin si poate cine stie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Buna seara dragele mele!

Gata, am facut si a doua injectie cu Diphereline. Cred ca de acum incepe adevarata menopauza Sper sa nu vina si canicula cu ea!
Deocamdata ma simt bine.

Lalely imi pare rau scumpo ca te-au durut ovarele. Sper ca esti mai bine acum.

Fetelor, haideti sa fim mai optimiste! Stiti si voi ca un psihic pozitiv conteaza mult in lupta cu infertilitatea.
Spunea una dintre fetele noi ca pentru endometrioase sansa e FIV-ul.
NU E ASA! Si, Doamne ajuta, dovezi avem cu zecile. Numai fetele care ne-au lasat povestile lor de succes sunt o gramada.
Recomandarea pentru FIV tine mult si de alte afectiuni asociate si alte probleme.
Nicidecum nu vreau sa minimalizez afectiunea noastra. Da, este o boala grava si cronica, din pacate, dar cu tratament asociat, cu mult optimism si indarjire poate fi tinuta sub control.

Didishor, Misspii, Boo, Panseluta, Aditza, Mona si toate fetele nou-venite multi pupici si o imbratisare forte pentru fiecare!

Babyboom...vino la mami...acum

Mergi la inceput