Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (81)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmita_baby spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristies

Al3csa, il votasem deja pe Mini cand am intrebat (adica am apasat pe mana sus) dar cum nu-mi zisese nici da, nici ba, m-am gandit sa intreb... Bafta!

Mamidepuiuti, cu mult drag gatesc pentru matale, dar la ce bunatati bag mana in foc ca stii tu sa faci (ca sa nu mai zic de improvizatii inspirate) tare mi-e ca uit si eu cine e Monti.

Reteta de vinete cu ciuperci e:
- O ceapa rosie
- Trei vinete grase
- O cutie de ciuperci
- O cutie de rosii in bulion
- Busuioc si cimbru/sare/piper/ulei de masline
- Cam 150g de branza motzarela.
Vinetele spala bine, se taie in doua pe lungime si se scobesc de miez.
Ceapa se curata si se taie marunt, se pune in ulei de masline si apoi se adauga un pic de apa sa se inabuse. Se pune miezul vinetelor, taiat cubulete, si apoi ciupercile si condimentele. Toata treaba dureaza un sfert de ora la foc mic (musai ca altfel se ard vinetele). La sfarsit se adauga rosiile taiate mici. Vinetele scobite se pun cu un praf de sare cat se face compozitia si apoi se curata cu un servetel ca iese amareala (asta n-are legatura cu monti, stiu eu de la bunica). Intr-un vas de iena sau teflonat se pun vinetele, se umplu cu compozitia si se lasa la cuptor cam 30 de minute, foc moderat (150-170 de grade, functie de cuptor), apoi se scot se aseaza feliile de motarela si se mai baga cinci minute la foc mare. Si asta e! Sunt delicioase, pe cuvantul meu de pofticioasa!

Alexutzzza, ca ai spus ce vroiam eu sa spun (adica principiul de baza din protectia muncii, cunoasterea riscului poate duce la evitarea lui.)

Plec la baita si revin...

_
Povestea unei .
Cresc

Cristies, nu stiu daca ti-a mai spus cineva lucrul asta, desi am senzatia ca ai mai auzit, tu esti o bomboana ai grija sa nu te halesc, ca eu nu-s la dieta a la monti asa ca ascunde-te bine

de Lorena 03.03.2010

www.youtube.com/watch?v=c084hiyrgqs" target="_blank">In centrul de activitati
www.youtube.com/watch?v=Kw4qfVSVRJE" target="_blank"> In parc cu mami
www.youtube.com/watch?v=4ABn6JJ7oi8" target="_blank">Lorena vorbeste
www.youtube.com/watch?v=vMR8Vn-ctSk" target="_blank">Suzeta buclucasa

Mello motanelul iubit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris.dogarel spune:

CITESC ca melku, raspund asemenea:

MP, DECENUELA, ema nu a intrat in piscina, decat cu picioarele, 1 minut. e prea multa lume acum, apa nu tocmai ok in weekend. poate si lenea mare la mami.

eu: in pozele de la mare cand eram pe shezlong cu ema in brate, ea presta . cu tampoanele, mi-am pus in costum de baie. eu nu am facut baie, dar daca as fi facut, le scoateam cand ma duceam in apa. complicat. raportez mai multe cand ma intorc din bulgaria, pe 30. plecam sambata
deci ema nu a inaugurat pampers DM de inot, eu nu am inotat ink, m-am prajit k tractoristii, ca noi mai mujlt la umbra, dar.... "am fost acolo", k doar nu era sa ramanem noi acasa.

RUXITA, bafta la inscriere Elei. Ce complicat mi se pare, era mai usor cu admiterea cu 8 pe loc cand eram io fata, acu' 21 de ani. OMG, sunt alta generatie. cik 20 de ani e "gap-ul" de la o generatie la alta. vaaaai, nu realizasem ca e kiar asa de groasa.....

Cris, mami de Ema, my lucky 13 (13/01/2010) si Ana(4/4/2003)

poze

povestea noastra

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui xela_07

am revenit si noi pe campul de relaxare . ne mai primiti da ?

am terminat examenele, cu putin noroc iau unul din cele doua pe care le-am dat, asta e ... Cristi s-a purtat f bine fara mine astea doua zile. a papat fara probleme din biberon de prima data si chiar nu mi-a pus nici o problema.
am spalat si pus la loc in cutie pompa, sper sa nu o mai folosesc niciodata ca tare nu imi place.
va mai povestesc pe parcurs. o sa am f f mult de citit din urma, dar usor usor va ajung eu .
sper ca toata lumea e OK si aveti numai vesti bune .

Xela, mamica de Andreea (aug 2007) si Cristian (ian 2010)

poate le iei pe amandou cine stie. Eu in Olanda pentru a-mi putea lua cetatenia a trebuit sa fac un curs de incetatenire, in cadrul caruia a trebuit sa invat olandeza neaparat. Plus ca ma simteam eu ca un extraterestru ca nu intelegeam nimic. Am facut 2 cursuri intensive de olandeza, incepatori si intermediari, vreo 8 luni pauza si apoi al treilea curs de avansati. Dupa 6 luni fara contact cu olandeza, exceptie facand subtitrarile filmelor, m-am inscris la examenul de stat 'Olandeza ca a doua limba' si mi-am zis sa incerc sa vad cum e, sigura fiind ca nu voi trece, da' na voiam sa vad care sunt conditiile, in ce stil se face. Din 4 examene m-am dus doar la 2: citit si ascultat, vorbirea si scrisul am dat-o dupa ce am facut al treilea modul. Si vreau sa-ti spun ca nu mica mi-a fost mirarea cand le-am luat, la limita, dar am luat, asta conteaza. deci cine stie, poaate ca vei avea si tu o surpriza placuta. eu iti tin pumnii sa primesti vesti bune!

de Lorena 03.03.2010

Mello motanelul iubit

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cristies

Citat:
citat din mesajul lui mandruta

Ruxita, clatitele alea erau pentru noi?
Si eu intentionez sa fac ceva dulce zilele astea, dar nu stiu ce. Voi cam ce faceti bun? Si nu ma luati cu delicatese, ca la mine se mananca repede. Poate un diplomat sau un tiramisu (ca nu folosesc aragazul, e prea cald). Mai vedem ce zice horoscopu'.

Oana, mami de Ioana-Cristina (7 februarie 2010)

Mandruta, vezi ca tiramisu pe vremea asta trebuie mancat FOARTE repede. Eu o sa fac pricomigdale monti, dar nu stiu exact cand. Si desertul nostru favorit in ultima vreme sunt merele coapte in cuptor cu scortisoara si deasupra inghetata.

_
Povestea unei .
Cresc

mmmmmmmmmmm yummy mere coapte cu scortisoara si inghetata, imi faci poftaaaaaaaaaaaaaaa

de Lorena 03.03.2010

Mello motanelul iubit

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui larisel

La bilantzul de 6 luni stam cam asha:

Alena are 6.2kg (+4.1kg fatza de nashtere) si 62cm (+15cm), iar Natalia 6kg (+3.9kg) si 62cm (+15cm). Eu zic ca e destul de bine, deshi fetitzele au crescut in grafic de obicei la limita de jos.
Inca nu le-am diversificat deshi papa exclusiv lp de la 5 luni. Primesc doar 2 linguritze de cereale pe zi.
Se rostogolesc in toate felurile, fac exercitzii de stat in funduletz, Natalia are chiar tendintza sa se ridice, dar inca nu sta nici una bine-bine. Piciorushele nu si le baga in gura, deshi si le prind cu manutzele. Sunt foarte active, se joaca tot timpul, se plictisesc foarte repede si trebuie mereu sa le gasesc cate ceva de facut. Alena pare sa raspunda cand o strigam pe nume...si da din guritza parca ar vrea sa vorbeasca. Natalia adoarme singura seara... ce mai, sunt fete mari de-acuma. Per ansamblu eu zic ca sunt destul de ok. Ashtept insa certificarea medicului. Sper sa ajungem saptamana viitoare.

Dermatita Alenei pare sa dea inapoi aici la tzara...ori ii prieshte aerul ori soarele, ori tratamentul isi face efectul. Orice ar fi...deocamdata obrajorii arata mai bine. In schimb Natalia ma ingrijoreaza un pic... are o urechiusha care e inroshita in spate si pare sa zemuiasca. Mai este vreun caz asemanator pe aici? Cu ce sa o dau? Am incercat cateva creme de bb-i pe care le aveam acasa (hidratanta, de galbenele, emolienta, care usuca) si am dat si cu pudra, dar nu se vindeca. Doar cu pudra pare sa arate mai bine. Pana ajung la medic mi-ar prinde bine sfaturile voastre. anticipat

din 09.12.2009 mami de Katya Natalia & Sofia Alena

Albume: L0-3; L4; L5; L6; L7
Filmuletze

AMR 5 (+11)

pai ati luat foarte bine in greutate, fetele arata super bine si sunt niste scumpe si niste frumoase in rochitele lor de printese
Am o prietena al carui baietel a avut dermatita atopica severa, cu supurat, se scarpina saracutul si ii dadea sangele, din cate stiu de la ea, nu prea multe au ajutat. Dar am sa o intreb ce a folosit ea.

de Lorena 03.03.2010

Mello motanelul iubit

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Nik0le

Ne-am intors de la control+vaccin, Irina are 62 cm si 5,040 kg , dr a zis ca e cam putin, se si mira de veselia mea (eram surprinsa pt ca nu credeam ca o sa trecem asa repede de pragul celor 5 kg). A ascultat-o pe toate partile, s-a uitat si in gatul ei, toate ok. Ce nu e ok, se pare ca are o tonicitate crescuta a muschilor (asa s-a exprimat), ca e cam spastica si ne-a dat trimitere la neurologie, a zis ca se rezolva cu kinetoterapie, la Gr Alexandrescu.

Cata, voi de cate ori pe saptamana mergeti? Iti dau pm sa te mai intreb una, alta.

BAFTA MIREMIA!

Felicitari ca ati trecut de 5kg! mi-am inchipuit faza si m-am amuzat teribil

de Lorena 03.03.2010

Mello motanelul iubit

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui dulcineea_cj

Poftiti la papanasi fierbinti cu smantana si dulceata de coacaze rosii

cea mai fericita mamica :)

mai sunt papanasi si pentru intarziate ca mine???

de Lorena 03.03.2010

Mello motanelul iubit

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui miremia

Gata fetelor, am scapat!

Cine vine la destabalare? Alexutza dau un la pitzi?

Multumesc inca o data pt sustinere, multumim si pt voturile delfitei si mentionez ca am votat si eu toti pufuletii inscrisi.

Va , sa aveti un weekend superb!

_
Mirela fericita de Mara Ioana (27.01.2010)

AMR 9 kg

daca stiam ca era rost de destrabalare eram prima

de Lorena 03.03.2010

Mello motanelul iubit

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ruxita

mi-am mai amintit o chestie pe care vroiam s-o povestesc...

Caius are o mica pata mongoloida intre buci... ii arat sotului: "Bai, Ardeal, esti urmas de bozgor..." (daca avem printre noi vreo unguroaica, rog sa nu se simta lezata...), sotul: "Nu, ca tu, ca caucaz, tatari, ochi de tataroaica...", pana la urma nu i-am dat de capat, tre sa sapam adanc de tot in arboretul fiecaruia genealogic ca sa justificam acea pata... minuscula altfel, dar atat de buclucasa...

Mamica de Bilabong, fericiti amandoi!

de Lorena 03.03.2010

Mello motanelul iubit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamidepuiuti spune:

Citat:
citat din mesajul lui al3csa

Buna dimineata

Acum vreo jumatate de ora m-am trezit .. si nu prea am timp sa stau pe forum pt ca in 10 min vine nasa sa-i ia miru. A fost frumoooos la botez a fost fff cuminte nu a plans deloc decat a miaunit si am pus poze

de Yannis Andrei (23.01.2010)
DOAMNE DA-NE PUTERE SI SANATATE !!!
PozePoze noiPovestea nasterii

O definitie data mamei pe care am auzit-o candva, este "Cineva care spera pentru tine"
-Din "Cartea prieteniei, a lui Francis Gay"

"Stii? Eu m-am nascut ca am vrut sa fiu cu mama mea." -- Yannis

Vot pentru un pisoi

sa va traiasca micul crestin!
vazut pisoi cu papion rosu [am cautat prima data pe contul comun,abia apoi m-am uitat la semnatura...]

mami de Radu (30.07.2000) si Alexander (05.01.2010)

asa creste Alex

Mergi la inceput