Tensiuni in lume (3)
Raspunsuri - Pagina 12
![](images/user_woman.png)
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui beren Edit: constat ca avertizarile 'exclusiv' prin cuvinte nu sunt suficiente, in ciuda faptului ca au fost repetate de multe ori. Prea bine, exista si alte feluri de avertizari, exista probation, exista suspendare de cont. |
beren, se rasuceste paracetamolul in mormant.
![](icon_smile_cool.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
iarina spune:
Conchita, sa lasam de o parte scandalul cu atacul si ce s-a intamplat la subiect - imi pare sincer rau ca s-a lasat cu capse. Totusi, eu cred ca ambele state au dreptul la o bucata de pamant acolo, pt.ca de 2000 de ani incoace ambele populatii au locuit neintrerupt acolo, este drept ca evreii in nr. mult mai mic - practic o minoritate.
Ce am scris eu era o solutie la conflictul actual...caci daca o luam la puricat.... Asa ca te/va intreb serios care e opinia voastra. Considerati ca Israelul nu ar trebui sa existe de fapt si ca evreii ar fi trebuit sa ramana in tarile de unde au venit? Desi nu erau tarile lor? In plus acum statul este creat, artificial sau nu - in opinia unora, el este, asadar singura solutie viabila ar fi crearea a doua state.
Simt insa ca nimeni din lumea araba n-ar mai sta cu drag la masa negocierilor cu americanii, nu dupa Irak si Afganistan. Btw...daca tot vorbim de invazii, SUA nu poa' sa stea pe-acasa de ceva vreme incoace...da' cica ii ajuta pe altii, impart democratia in lume.
Si cum ar ramane cu Ierusalimul, stiu ca ambele parti il cer si e o problema spinoasa. Cui sa-l dai? Ce sa faci cu orasul? Sa-l imaprta in doua mi se pare o aiureala, cum spuneam si in celalalt mesaj, i-ar strica metisajul arhitectural, religios si cultural care este totusi in prezent. Sa roteasca primarii?
As fi interesata de opiniile voastre.
conchita spune:
citat din mesajul lui iarina Conchita, sa lasam de o parte scandalul cu atacul si ce s-a intamplat la subiect - imi pare sincer rau ca s-a lasat cu capse. Totusi, eu cred ca ambele state au dreptul la o bucata de pamant acolo, pt.ca de 2000 de ani incoace ambele populatii au locuit neintrerupt acolo, este drept ca evreii in nr. mult mai mic - practic o minoritate. Ce am scris eu era o solutie la conflictul actual...caci daca o luam la puricat.... Asa ca te/va intreb serios care e opinia voastra. Considerati ca Israelul nu ar trebui sa existe de fapt si ca evreii ar fi trebuit sa ramana in tarile de unde au venit? Desi nu erau tarile lor? In plus acum statul este creat, artificial sau nu - in opinia unora, el este, asadar singura solutie viabila ar fi crearea a doua state. |
daca au fost mereu in minoritate, ti se pare drept, corect, cum vrei tu, ca europa sa impuna majoritatii o impartire de granite care sa serveasca interesul europei, mai degraba? europa a avut interes sa scape de evrei, asa ca nu stiu de ce lumea vede israelul ca pe o favoare, eu o vad capcana capcanelor, o condamnare la conflict etern. pentru ca tarile arabe din jur nu au cum sa recunoasca israel altfel decat tot sub presiunea occidentului (economica, politica).
care e logica separatismului, te intreb in loc de raspuns? iudaismul e o religie, la fel ca si islamul, crestinismul, etc. se dau tari pe gratis pentru ca ai o religie? daca asta e premisa, atunci hai sa faramitam toate statele lumii, le impartim in functie de orientarea religioasa.
"merita" sa primeasca o tara...zici tu. pai aici e cheia. europa a incercat sa-si spele sangele de pe maini aruncand victima peste gard. care victima, iata, a invatat de la maestri si se transforma in calau in gaza si palestina unde, fara tagada, a avut loc si are loc un genocid in toata regula.
![](images/user_man.png)
beren spune:
Conchita, asta e ultimul mesaj pe care ti-l adresez in direct, vreodata; de fapt, il adresez tuturor celor cu atitudinea ta, de asta o fac. Imi este complet indiferent ce scrii altfel, precum si jocurile astea de-a 'cine e martirul scandalului XYZ'. Cartonasul rosu este consecinta logica a avertismentelor repetate pe care le-am scris in cele 3 capitole ale subiectului.
Nu simt nimic din sentimentele cu care sperai sa ma asociezi. Sunt plictisit de hartuielile astea repetate la adresa celor care se comporta constructiv. La adresa celor care incearca sa discute ceva, nu sa se certe. Libertatea se invata. Vine si cu responsabilitati, nu doar privilegii. Cu obligatia morala de a lupta pentru dreptul celorlati la exprimare civilizata, indiferent cat de incomoda este opinia lor. Forumul nu este o exceptie, este o parte din societate.
Asta inseamna ca (daca nu poti sa contribui pozitiv), sa lasi o discutie sa evolueze, nu sa incerci sa o sabotezi cu o mie de metode. Asta nu-i mare lucru, ingeniozitate dintr-asta au multi.
conchita spune:
citat din mesajul lui beren Conchita, asta e ultimul mesaj pe care ti-l adresez in direct, vreodata; de fapt, il adresez tuturor celor cu atitudinea ta, de asta o fac. Imi este complet indiferent ce scrii altfel, precum si jocurile astea de-a 'cine e martirul scandalului XYZ'. Cartonasul rosu este consecinta logica a avertismentelor repetate pe care le-am scris in cele 3 capitole ale subiectului. Nu simt nimic din sentimentele cu care sperai sa ma asociezi. Sunt plictisit de hartuielile astea repetate la adresa celor care se comporta constructiv. La adresa celor care incearca sa discute ceva, nu sa se certe. Libertatea se invata. Vine si cu responsabilitati, nu doar privilegii. Cu obligatia morala de a lupta pentru dreptul celorlati la exprimare civilizata, indiferent cat de incomoda este opinia lor. Forumul nu este o exceptie, este o parte din societate. Asta inseamna ca (daca nu poti sa contribui pozitiv), sa lasi o discutie sa evolueze, nu sa incerci sa o sabotezi cu o mie de metode. Asta nu-i mare lucru, ingeniozitate dintr-asta au multi. |
cu alte cuvinte, beren, tu nu ai standarde, tu ai dublu-standarde. nu mai vorbi cu limbaj de agora, cand tot ce faci e sa aperi circul. am copiat cuvant cu cuvant mesajul adresat mie, iar daca asta e insulta, atunci e super logic ce aveai de facut de la inceput - sa sanctionezi insulta, nu dreptul la replica. ti-am intins o capcana si ai picat testul, beren. ceea ce era previzibil, avand in vedere evolutia ta de pana acum. si-acum scuteste-ma, poti sa ma moderezi, sa-mi inchizi contul, dar nu-mi jigni inteligenta cu discursuri sforaitoare depre valori pe care nu le practici. si nu, nu-mi poti interzice participarea la un topic doar pentru ca am opinii diferite de ale tale. aplica cenzura si dictatura ca pana acum, cine te opreste? vad ca nimeni. dar nu incerca sa ma convingi ca ai dreptate sa fii partizan, asta abia e insulta suprema.
![](vomit.gif)
ladyJ spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui conchita
poate din perspectiva statelor arabe, insasi existenta statului Israel e artificiala si nedreapta, deci de ce ar face ei primul pas sa accepte asa ceva? gandind din perspectiva lor, ca exercitiu de logica. asa cum arata AB_AC, evreii au primit in dar o regiune unde ei se aflau in minoritate, de ce n-au primit-o musulmanii? poate asa cum spune Philip Roth, evreii sunt cetatenii tarilor in care s-au nascut si merita sa ramana asa, nu sa fie aruncati ca momeala intr-un focar de conflict permanent, pe post de taciuni aprinsi, stii? ca nu exista nici stat al musulmanilor, nici stat al crestinilor, nici al budhistilor. nimic |
Eu ma intreb daca totusi sunt citite posturile de la acest topic integral sau doar asa pe alese.
Am dat date istorice cu privire la minoritatea evreilor in palestina, am scris contextul istoric de atunci, evolutia lucrurilor si cauzele acestei evolutii.
Conchita, nu iti insulta nimeni inteligenta. Singurul meu regret este ca refuzi cu incapatanare sa iti folosesti inteligenta pentru discutii constructive si preferi, din nu stiu care motiv,sa te joci cu sensul cuvintelor si contextelor. Admirabila abilitatea ta, foloseste-o constructiv.
Poti tine singura piept unei armate de useri din ´´tabara cealalta´´, daca asta vroiai sa-ti demonstrezi iti spun ca nu mai e necesar, toata lumea stie. Multi dintre noi o putem tine asa pana poi-marti.
Ca sa incerc o explicatie,ma gandesc ca e aproape o provocare pentru tine metoda de gica contra cu jocuri de cuvinte si reinterpretari pe text, alta explicatie pentru atitudinea ta nu gasesc.
conchita spune:
citat din mesajul lui ladyJ Ca sa incerc o explicatie,ma gandesc ca e aproape o provocare pentru tine metoda de gica contra cu jocuri de cuvinte si reinterpretari pe text, alta explicatie pentru atitudinea ta nu gasesc. |
inseamna ca aplici standardul propriu, acela ca sustii o opinie doar pentru ca sa fii in trend cu lumea buna. altii merg pana in panzele albe pentru ca cred intr-o idee. la explicatia asta nu te-ai gandit? daca ai dat tu linkuri, asta inseamna ca detii singura perspectiva adevarata asupra lucrurilor? eu cred altfel si ma exprim - statul israel a servit in primul rand interesele europei, cauza evreilor fiind ultima pe lista de preocupari.
ladyJ spune:
inseamna ca aplici standardul propriu, acela ca sustii o opinie doar pentru ca sa fii in trend cu lumea buna. altii merg pana in panzele albe pentru ca cred intr-o idee. la explicatia asta nu te-ai gandit? daca ai dat tu linkuri, asta inseamna ca detii singura perspectiva adevarata asupra lucrurilor? eu cred altfel si ma exprim - statul israel a servit in primul rand interesele europei, cauza evreilor fiind ultima pe lista de preocupari. nimic |
Te prefaci ca nu intelegi.Ma enervezi cand te prefaci asa aiurea.
Cine-i lumea buna si ce o defineste ca fiind asa? :-))
Eu n-am dat niciun link. Eu am postat date istorice.
conchita spune:
citat din mesajul lui ladyJ Cine-i lumea buna si ce o defineste ca fiind asa? :-)) |
s-a definit singura la topicul asta, pe bune. vrei sa-ti dau date istorice, aka linkuri? :-))
eu nu te inteleg, Lady, daca nu-ti impartasesc parerea, vii si spui ca unii tipa din toti rarunchii. daca nu-ti impartasesc opinia, vii si spui ca vreau doar sa-mi exersez retorica pe tine. daca nu-ti impartasesc parerea, tii discurs despre cum unii sunt civilizati, aka tu si lumea buna, iar aia care incearca sa vada si dincolo de propaganda, precis traiesc in pesteri si mananca urzici. LadyJ, pur si simplu nu-ti impartasesc opinia.
![](icon_smile.gif)
ladyJ spune:
s-a definit singura la topicul asta, pe bune. vrei sa-ti dau date istorice, aka linkuri? :-)) eu nu te inteleg, Lady, daca nu-ti impartasesc parerea, vii si spui ca unii tipa din toti rarunchii. daca nu-ti impartasesc opinia, vii si spui ca vreau doar sa-mi exersez retorica pe tine. daca nu-ti impartasesc parerea, tii discurs despre cum unii sunt civilizati, aka tu si lumea buna, iar aia care incearca sa vada si dincolo de propaganda, precis traiesc in pesteri si mananca urzici. LadyJ, pur si simplu nu-ti impartasesc opinia. ![]() nimic |
Ca nu imi impartasesti opinia, mi-e clar. Nu ma deranjeaza deloc.
Esti si tu, in mod normal, o partenera capabila la discutiile in contadictoriu si exact aici, din punctul asta, incepe supararea mea:
-ai putea avea o discutie in contradictoriu foarte elaborata si interesanta, cu mine sau oricine altcineva care are alta parere fata de a ta, DAR tu nu vrei si preferi, cum am mai spus, sa folosesti distructiv abilitatea extraordinara de a te juca cu contextele,de a urmari ´´granita durerii´´ FARA sa folosesti aceasta abilitate in mod constructiv.Si e pacat.
Mai aluneci, din cauza explicata mai sus, si in capcana comunicarii deficitare, tu care n-ar trebui sa faci asta, si te iei de gat cu Beren pentru chestiuni abstracte, non sens.
Mesajul asta e repetitie, sunt convinsa ca ai inteles chestiunea din primele randuri ale primului post adresat tie. Dar, nu ma doare mana sa repet.