Prietene la bine si la greu - 22
Raspunsuri - Pagina 7
Dozz spune:
Si despre noi putin. Am ajuns acasa de la dr, sper sa nu apara maine iar mucisorii. Cand am ajuns la dr, Ana era uda leoarca, am invelit-o intr-un finet, iar dupa control am schimbat-o. Cand am ajuns acasa, la fel de uda.... of, of!
Am plecat de la dr cu schema de diversificare in dinti, acum tb sa o compar cu ce scheme am mai salvat de la voi si sa imi fac curaj sa incep. Cu diversificarea asta a fetitei, poate o sa incep si eu sa mananc mai corect, ca pt mine mancatul a fost mereu o povara, despre gatit nici nu mai vorbesc, deseori raman fara mancare in casa si nu ma deranjeaza prea tare, azi dimineata bunaoara am constatat ca as putea servi la micul dejun paine cu unt si cu sare sau paine cu unt si cu mustar... Acum poate intelegeti si voi de ce mi se pare dracul atat de negru.
Si intru si eu in categoria celor carora le-a recomandat dr pediatru fier (5 pic/zi), fara sa fac analize de sange copilului. Buun, stiu ca s-a vorbit deja de subiectul asta, dar l-as readuce pe tapet putin. Fetele care ati primit si voi recomandarea de fier, il dati la bb-i? S-au constipat copilasii? Ce alte reactii ati observat?
Si, in incheiere, desi mi-e bine intiparita in cap lectia cu fiecare copil cu ritmul sau de dezvoltare, sa va zic ca tare greu mi-a picat cand mi-a scris doctorita pe foaie ca nu sta in fund inca si ca are hipotonie musculara. Of! Mai e vreun fulgusor hipotonic printre noi? Ca sa ma incurajez cu mamica lui.
Pupici tuturor!
miany75 spune:
legat de subiectul zilei-orele de plimbareala,e grele rau...nici noi nu prea reusim dimineata (decat arareori),iar dupa-masa iesim dupa papa solida (care e undeva intre 18-19)....
intrebare-intrebatoare:pui vostri cam cat dorm peste zi ?! sau cate somnuri au?
Dozz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui miany75 legat de subiectul zilei-orele de plimbareala,e grele rau...nici noi nu prea reusim dimineata (decat arareori),iar dupa-masa iesim dupa papa solida (care e undeva intre 18-19).... intrebare-intrebatoare:pui vostri cam cat dorm peste zi ?! sau cate somnuri au? miany fericita mami de DAVID ANDREI |
Uau, Miany, dar asta inseamna ca stati aproape toata ziua in casa! E bine ca reusiti. La noi ar fi dezastru, nu stiu de ce e asa agitata in casa si cum ajunge afara, cum se calmeaza.
De dormit: 3 reprize a cate 30 de minute e regula. Ieri a fost o exceptie si a dormit 1h30min + inca 30min. Deci, in total ar fi 1.5h-2h pe zi. Asa e la noi.
Andrecluj spune:
citat din mesajul lui DozzAndre, abia astept sa vad rochita de botez, cu floricelele miculute bine plasate Pana la urma, ce a avut Chiara? A fost o raceala sau roseola de care ziceau Shtephy si Dia? |
miany75 spune:
Dozz nu stateam prea mult in casa ..pana sa dea caldura ..acu incerc sa ma mobilizez sa iesim dimineata mai repejor,dar puiu doarme uneori pana pe la 9 ,iar apoi tre sa papam..si uite asa se face 10-11..exclus sa iesim inainte de masa de fructe sau ce o fi ,ca prima trezire e undeva intre 5-7...
cat despre hipotonie,si noua ni s-a spus ca ar avea hipotonie axilara,pe la vreo 2luni...eu in afara de gimnastica si masaj (pe care nu le fac zilnic) nu am luat nici o masura...l-am pus mai mult pe burtica ,desi nu-i placea ...urmeaza sa (mai) consultam un neurolog(unul mi-a recomandat polivitamine,pe care i le-am dat fix o saptamana,dupa care am renuntat)....mi-e mi se pare k,oricum per ansamblu el e mai lenes..
p.s david s-a nascut prematur
gabitza35 spune:
salutari
legat de orele de plimbare, la noi e cam asa : o tura de la 12 la 14( azi am iesit mai repede ,la 11.30,dar cald rau si atunci) si o tura dupa 18.30, cam pana la 20.30...ca avem baite de facut si dureaza....
am iesi si noi mai repede, dar merge cam greu cu masa dimi, daca sunt decalati atunci astept sa pape amandoi fructele.... nu ii pot hrani cu solide in parc pe motiv ca se fac ca porcii,mai ales Dragos, care trebuie sa tina castronul el si dupa fiecare lingura baga si el degetele in gura....le scoate pline de mancare si le pune pe fata, haine, etc...
cu somnul noi stam bine... avem cate un somn de 45min-1h intre mese (toate), cu exceptia pranzului, cand dorm cam 2h30-3ore (din masa in masa)... totul e sa fie acasa, daca ii hranesc afara cu LP (sarim legumele) si adorm in carut si se trezesc cand intram in casa... atunci ai nevoiedenervi tari...totul e o maraiala si o mataiala...
noaptea eva doarme de la 22-6,dragos cam pe la 4.30 -5 trezirea (uneori si el la 6,dar inca nu e obicei)
Dragos si Eva _30.11.2009
mucosii
botez si altele
gabitza35 spune:
cra-cra...
de 2 zile a reusit si eva sa se rostogoleasca de pe spate pe burta...so,acum ambii mucosi dorm pe burta,cu fundul in sus( la propriu , dorm aproape in genunchi,cu nasul in perna- ii verific mereu sa nu se sufoce,de parca ei ar fi atat de fraieri sa nu-si dea seama ca nu pot respira...mama nebuna)
Dragos in sfarsit a reusit sa-si bage piciorul in gura... si tare bun trebe sa fie,ca toata ziua il smocaie,si in carut si in patut...
dinti nu avem, se pare ca se apropie la dragos momentul,dar deocamdata e liniste...doar bale la greu si roade tot ( noroc cu degetul de la picior)
Dragos si Eva _30.11.2009
mucosii
botez si altele
dankutza spune:
Daca intereseaza pe cineva.
Eu cred ca ma duc sambata sau duminica, pt ca stau foarte aproape de circ.
http://reclama ilegala - considera acesta un avertisment /stiri/evenimente/nu_ratati_superbebe_expo_show_-676/
Poze noi cu Pinky de la 5 luni (nascuta in 09.12.09)
Botezul Cezarei - poze
www.youtube.com/watch?v=QuT8Cn9C5jg " target="_blank">Botezul Cezarei - filmulet
dankutza spune:
citat din mesajul lui Dozz Si despre noi putin. Am ajuns acasa de la dr, sper sa nu apara maine iar mucisorii. Cand am ajuns la dr, Ana era uda leoarca, am invelit-o intr-un finet, iar dupa control am schimbat-o. Cand am ajuns acasa, la fel de uda.... of, of! Am plecat de la dr cu schema de diversificare in dinti, acum tb sa o compar cu ce scheme am mai salvat de la voi si sa imi fac curaj sa incep. Cu diversificarea asta a fetitei, poate o sa incep si eu sa mananc mai corect, ca pt mine mancatul a fost mereu o povara, despre gatit nici nu mai vorbesc, deseori raman fara mancare in casa si nu ma deranjeaza prea tare, azi dimineata bunaoara am constatat ca as putea servi la micul dejun paine cu unt si cu sare sau paine cu unt si cu mustar... Acum poate intelegeti si voi de ce mi se pare dracul atat de negru. Si intru si eu in categoria celor carora le-a recomandat dr pediatru fier (5 pic/zi), fara sa fac analize de sange copilului. Buun, stiu ca s-a vorbit deja de subiectul asta, dar l-as readuce pe tapet putin. Fetele care ati primit si voi recomandarea de fier, il dati la bb-i? S-au constipat copilasii? Ce alte reactii ati observat? Si, in incheiere, desi mi-e bine intiparita in cap lectia cu fiecare copil cu ritmul sau de dezvoltare, sa va zic ca tare greu mi-a picat cand mi-a scris doctorita pe foaie ca nu sta in fund inca si ca are hipotonie musculara. Of! Mai e vreun fulgusor hipotonic printre noi? Ca sa ma incurajez cu mamica lui. Pupici tuturor! |
In primul rand mersi de PM.
Eu ii dau lui Pinky fier. Nu o constipa. Nu are nici o reactie. Eu ii dau de vreo 2 luni jumate. II dau 4 picaturi pe zi, in bibe de lapte. Nu am facut analize. Mi-l da profilactic. Fata mea a fost dismatura si nici nu a supt lapte de mama.
Ceea e aia hipotonie musculara???? Nici a mea nu sta in fund. Nu o fortez.
Poze noi cu Pinky de la 5 luni (nascuta in 09.12.09)
Botezul Cezarei - poze
www.youtube.com/watch?v=QuT8Cn9C5jg " target="_blank">Botezul Cezarei - filmulet
mami.ilinca spune:
Andre :sunt sigura ca iese tare bine rochita printesei,asteptam poze. tu cum te imbraci,parca ziceai de o rochie tot albastra? Cand este evenimentul?spor la croitoreala,si Dianei la fel.
Dozz:ce simpatica ai fost cu nevoile in parc,ai un stil tare haios de a povesti!
Si eu ma "mosmondesc "dimineata si tot pe la 10.30-11 reusesc sa ies din casa ceea ce nu prea mai e ok.
Legat de statul in fundulet,eu zic sa te linistesti ,fiecare bebe are ritmul lui...oricum Ana nu are inca 6 luni si are timp....toata viata o sa stea in fundulet si o sa mearga,asa ca relax!
Si noi am primit fier la 6 luni cate 10 pic /zi,i-am dat constiincioasa vreo 10 zile apoi m-am oprit,nu stiu daca am facut bine,dar prefer sa-i dau alimente bogate in fier,plus ca laptele praf are fier etc...nu face ca mine!Ca efecte:s-a inchis la culoare kk dar nu a constipat-o.
Succes cu diversificatiunea,imi mentin parerea ca nu e asa de negru!
Dankutza: pedi a mea m-a sfatuit sa ii dau fierul cu suc de portocale(vitamina c ar ajuta absorbtia fierului) si nu cu /dupa lapte(calciu din laptic ar micsora abs fier).Ce mai face Cezarica?
gabitza:felicitari*2 pt progrese!
pupi
Ilinca ,buburuza noastra 14.11.2009
:)