intoxicatia acuta cu nitriti

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Fetelor, am gasit, cam ce trebuie sa stie mamicile despre alergiile alimentare si mai cu seama despre reactivitatea incrucisata:

"Multe persoane sunt alergice la alimente similare sau inrudite intr-un animit fel. Acest fenomen se numeste reactivitate incrucisata. De exemplu, daca o persoana este alergica la creveti, ea poate fi alergica si alte crustacee, cum ar fi crabul sau homarul. De asemenea, in cazul alergiei la arahide, reactivitatea incrucisata se poate extinde si la nivelul altor reprezentanti ai familiei leguminoaselor, cum ar fi mazarea si fasolea.
Sindromul de alergie orala este un tip de reactie incrucisata. In cadrul acestui sindrom, persoanele care au alergie la polen (de exemplu alergia la iarba) pot dezvolta prurit (mancarime), roseata si tumefiere a buzelor si gurii la ingestia de fructe si vegetale care contin o proteina ce reactioneaza cu polenul. Aceste simptome se remit de obicei rapid si nu implica alte parti ale corpului.
Sindromul de alergie orala apare la urmatoarele polenuri si alimente:
- cruciulita (planta erbacee din familia compozeelor, cu flori galbene) Banane sau pepeni cum ar fi pepenele verde sau cantalupul
- mesteacan, migdale, mere, caise, morcovi, telina, cirese, alune, kiwi, nectarine, piersici, pere, prune sau cartofi
- arbusti, avocado, banane, morcovi, telina, castane sau kiwi
- ierburi rosii.
Un numar crescand de persoane, in special muncitori in domeniul sanitar, descopera ca sunt alergici la latex. Latexul reprezinta seva naturala a arborelui ce cauciuc. Este folosit pentru fabricarea manusilor chirurgicale, prezervativelor, baloanelor si altor produse. Daca o persoana este alergica la latex, ea poate, de asemenea, sa dezvolte reactii alergice la kiwi, fructul pasiunii, papaya, banane, avocado, smochine, piersici, nectarine, prune, rosii, telina si castane.
"

De altfel iata ca suntem si atentionati:

In unele cazuri rare, simptomele unei reactii alergice severe, amenintatoare de viata (anafilaxia) pot aparea dupa exercitiul fizic intens. Aceasta se numeste anafilaxia indusa de efort. La unele persoane, anafilaxia poate aparea numai dupa ingerarea anumitor alimente la care ele sunt alergice. Ea poate produce prurit (mancarime), senzatie de lesin sau ameteala, urticarie, respiratie dificila si alte simptome severe. Mancarea respectiva nu declanseaza reactia alergica in lipsa efortului si, alternativ, efortul nu produce anafilaxia, decat daca persoana a ingerat inainte alimentul respectiv.
Sulfitii, care sunt aditivi alimentari, provoaca dificultati de respiratie la persoanele care sufera de astm bronsic. Printre altele, sulfitii sunt prezenti in unele tipuri de vin, fructe uscate si bauturi carbogazoase.


In ceea ce priveste simptomele:

"Simptomatologia alergiilor alimentare poate afecta multe parti ale corpului, inclusiv:
Aparatul digestiv. Printre simptome se numara crampele, greata, voma, diareea, prurit (mancarimi) la nivelul gurii si gatului si rectoragii (sangerari rectale, rare la adulti). Aceste simptome apar mai frecvent la copii decat la adulti.
Pielea. Simptomele sunt urticarie, tumefactie, prurit, roseata si dermatita atopica. Reactiile cutanate sunt mai frecvente la copii.
Aparatul respirator. Simptomatologia include: tuse; wheezing (suierat ce se aude in expir si care are drept cauza obstructia cailor respiratorii, indeosebi a bronhiilor); mancarimi la nivelul nasului si secretii nazale abundente si consistente; stranut si dificultati de respiratie.
Copiii au de obicei aceleasi simptome ca si adultii. Simptomatologia alergiei la lapte sau soia la copii poate include eczeme, secretii nazale abundente si wheezing. Totusi, cateodata, singurele simptome sunt plansul puternic (datorita colicii), voma, prezenta sangelui in materiile fecale, diareea, constipatia si retardul de crestere.
Severitatea simptomelor variaza de la moderata la amenintatoare de viata si poate aparea intr-un interval cuprins de la cateva minute la zile de la ingestia unui aliment. Cea mai severa reactie este anafilaxia, care afecteaza multe sisteme ale organismului si poate duce la exitus (deces). Anafilaxia apare de obicei in cateva minute sau intr-o ora de la ingestie si poate reaparea la o ora sau doua mai tarziu. Cauzele frecvente ala anafilaxiei sunt arahidele, nucile si fructele de mare; la copii, arahidele declanseaza reactia anafilactica mai frecvent decat alte alimente. Aspirina, efortul si alcoolul pot creste riscul de declansare a reactiei anafilactice.
Simptomele pot si si mai severe daca persoana respectiva mai are si alt tip de alergie, cum ar fi alergia la polenuri sau la mucegai. Fumatul, stresul si frigul pot agrava simptomele.
"


Edit: vad ca nu se vede linkul indiferent ce as face. Imi pare rau.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ANISO

Iasmin,hai ca ne-a invadat intimitatea Anita .Ce stiu eu cu ouale ca le poti pune in farfurie cate unul (sparte)si daca se "tin",adica daca galbenusul e intreg,si albusul sa nu curga sunt bune.Sa nu pui doua in farfurie ca poate e vreunul care e stricat si il strica si pe celalalt.Pui unul il golesti,in altceva,dupa care urmatorul si tot asa.Eu cred ca sunt bune sunt putine zile de cand au expirat.Si acum hai sa ne rugamsa nu de-a peste noi cine nu trebuie.Adica:vaiiii,cum adica...si aveai de gand sa le dai la copil,iuuuuu.

te-ai suparat ca am postat aici?
merci de sfaturi fetelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Anita, nu s-a suparat, a fost o gluma. Deci le-ai aruncat sau ai facut chec?

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANISO spune:

Mai da tu citesti gandurile.Baietelul cel mare (5,6 ani),tocmai a facut alergie la ceva,dar nu stiu la ce .E plin de bube pe picioare(de la genunchi,in jos)peste tot aproape,mai putin pe unde sunt coaste si pe maini.Nu s-a mai intamplat niciodata.A mancat 2-3 caramele(tac-sau,e vinovat ),o rosie,castravete,o felie paine (cu multi afanatori)si o cana de apa din fantana de la tara.Am enumerat chestii noi ,ce nu mananca in mod obisnuit.Oricum,cantitati f. mici,e posibil sa influenteze?Tu ce zici?La doctor nu am fost,ca am prins oroare(de cate unii).Nu-i problema ca divagam,nu?Ne dau afara?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

De peste 10 ani locuiesc in Elvetia si merg in Romania cam 1-2 saptamani pe an, in functie de concediu. In ultimul timp insa e cumplit si sufar enorm: de fiecare data fac diaree, am crampe la stomac ingrozitoare, ca am devenit legendara in familie. Pana acum sincera sa fiu nu m-am gandit la apa, ci am pus-o pe seama mancarurilor pe care le consum in Romania (sarmale, etc). Insa ultima data (m-am intors abia de doua zile) chiar am avut enorm de multa grija ce mananc si chiar daca am mancat o singura data sarmale, le-am facut cu mana mea si fara prajeli sau grasime. Am avut niste dureri cumplite si doar teama de spitalele din Ro m-au oprit sa nu merg la spital. Am si slabit intr-o saptamana cu 2 Kg, pentru ca de teama nu mai voiam sa mananc nimic. Cred ca n-o sa ma mai duc in Romania o bucata mare de timp, pentru ca sunt disperata. N-am baut apa de la robinet aproape deloc, dar faceam cafea, gateam, etc cu apa de la robinet. Ce-i de facut pentru perioada vacantelor in Ro? cum sa scap de cosmarul asta? Zau ca-s disperata si multumesc oricui are vreo idee/parere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANISO spune:

Scuzeeee ,suferinta ta m-a inveselit.Sa stii ca din cauza "aerului de Romania" te simti asa.Daaaaaa,e intoxicat ,apropo de titlu.Din mai multe motive.Si cred ca mai esti si alergica la legendara" prostie romaneasca".Ca daca eram destepti nu mergea nimeni la vot,doar aveau experienta anilor trecuti sau emigram cu toti,ca si asa cei mai multi s-au dus.Spre ghinionul nostru al femeilor ramase.Ca la razboi,au ramas la vatra,ai mai nevolnici.Mama lor,ca nu ai de unde alege.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ANISO

Scuzeeee ,suferinta ta m-a inveselit.Sa stii ca din cauza "aerului de Romania" te simti asa.Daaaaaa,e intoxicat ,apropo de titlu.Din mai multe motive.Si cred ca mai esti si alergica la legendara" prostie romaneasca".Ca daca eram destepti nu mergea nimeni la vot,doar aveau experienta anilor trecuti sau emigram cu toti,ca si asa cei mai multi s-au dus.Spre ghinionul nostru al femeilor ramase.Ca la razboi,au ramas la vatra,ai mai nevolnici.Mama lor,ca nu ai de unde alege.

Aniso, mesajul tau n-are chiar nimic de-a face cu tema subiectului. Si nici tonul asta cinic nu-si are rostul aici. Era vorba doar de-un schimb de experiente pe tema apei intoxicate si a unor eventuale idei despre cum ar putea fi combatuta problema. N-am scris nici de dragul de-a scrie, si nici cu scopul de a denigra Romania. La fel de bine mi se putea intampla asta si in Germania sau America. Era doar o problema pe care-o am. Din punctul meu de vedere contributia ta acida chiar nu-si avea rostul aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Lorelei, haide nu te supara, de multe ori este greu de crezut ca o persoana poate face alergie de la apa. Eu am vazut asta nu doar la fratele meu (cand venea de acasa in Iasi- in perioada de studentie), dar am avut colege din Braila care pateau asta.

In principal ce am vazut la aceste persoane: consumau apa imbuteliata. Apa fiarta nu le provoca alergii. Nu ne spui daca apa o beai tot de la robinet? Sau ce fel de apa beai?

In cazul tau nu cred ca este vorba de intoxicatie, ci de alergie la ceva din apa de la robinet.

Aniso, hehe, si eu am facut zilele astea alergie de la nu stiu ce... Ce-ti face baiatul, e mai bine? Ce i-ai dat: claritine, sau zyrtec? (Mi se pare ca si aerius e bun la alergii, dar trebuie sa verific).

Sanatate!

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANISO spune:

Lorelai,serios scuze,nu era cinism,doar glumeam.Aici ce ma mai inveselesc si eu ca realitatea asta...Acum vorbind serios e posibil chiar de la schimbarea aerului,poti intreba un medic.Sora mea de cate ori mergea la tara si statea mai mult de 2 zile se umplea de bube,care ii treceau dupa doua saptamani,timp in care se acomoda cu aerul,si ii reapareau daca revenea la tara dupa un timp indelungat.Iasmin.I-am dat cu biter suedez si cu crema de galbenele.Nu sunt adepta medicamentelor,decat in caz de forta majora.E plin de coji pe picioare,de la scarpinat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki68 spune:

Vroiam sa va anunt ca initiatorul topicului nu mai da pe aici, nu din rea-vointa, ci, pur-si-simplu, www.ziaruldeiasi.ro/local/cum-poti-face-inchisoare-la-o-condamnare-cu-suspendare~ni6gid" target="_blank">e un pic ocupat. Asta in caz ca va intrebati de ce nu mai impartaseste dezinteresat din cunostintele lui.

cristina d.

"Idealurile se aseamana cu stelele: nu poti ajunge la ele, in schimb te poti orienta" (Constantin Tanase)

Mergi la inceput