intoxicatia acuta cu nitriti
Raspunsuri - Pagina 4
Iasmin08 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ANISO Tu de ce crezi ca filtrele nu sunt bune? |
Aniso, eu nu spun ca nu sunt bune, ci spun ca nu sunt bune pe termen lung. Ele sunt proiectate pentru un anumit tip de apa. Asa cum spuneam, daca luam o proba de apa de robinet din Iasi si una din Sibiu, la o analiza vom vedea diferenta uriasa a calitatii (sau lipsei acesteia mai bine zis in unul din cazuri).
Acest filtru insa nu poate functiona in parametri 6 luni in ambele cazuri. Apa nu trebuie doar filtrata, ci si oarecum purificata. Ca nu doresc sa scap doar de clor si de oxizii de fier (aka rugina) din ea.
Ca sa nu mai spun ca fenomenul de colmatare apare diferit in cele doua cazuri de proba.
Mie personal schimbarea filtrului la 6 luni mi se pare mult.
Experimental, se poate constata prin filtrarea pe vata a apei de la robinet timp de o saptamana. Apa de robinet curge printr-o sita pe care in prealabil s-a asezat vata curata. Dar toata apa luata de la robinet sa fie trecuta prin ea. Dupa o saptamana vei vedea cat e de neagra. Acum inmulteste asta cu 24 de saptamani.
Iar despre apa minerala si cea de robinet- iti sugerez un astfel de experiment: in doua cani albe, pui o proba din una si o proba din cealalta. Lasi cateva zile, si sa imi spui daca este identica.
In Iasi nu e, iar asta trebuie sa ma crezi pe cuvant, ca stiu ce spun.
De aceea spun ca apa minerala nu e apa de la robinet imbuteliata.
Acum sa vorbim de duritatea apei (suma ionilor de calciu si magneziu). Acestia se vor depune sub forme complexe in ceea ce noi numim ''piatra". (Vi s-a aratat de multe ori la TV). Ei bine, filtrele functioneaza perfect la inceput dar pe masura ce timpul trece, filtrarea este din ce in ce mai slaba. Si asta pentru ca aceasta ''piatra'' nu alege preferential unde sa se depuna, ea se depune unde gaseste loc, iar filtrul este si el unul din locuri.
Revin la ideea initiala: o apa mult mai putin dura (cum e cea din Sibiu), nu este echivalenta cu cea extrem de dura (ca cea din Iasi).
Dar se presupune ca filtrul actioneaza si intr-un caz si in celalalt identic. Din punct de vedere fizico-chimic insa nu e asa.
Cei care vand filtre nu ma pot convinge pe mine ca sunt proiectate pentru filtrarea exceptionala pe termen lung.
(Si ca sa fiu si mai in detaliu: stii cat de mica este giardioza, nu? Ei gandeste-te cam cat de mari sunt porii filtrelor, ca nu sunt proiectati sa filtreze asemenea miscorici)
In fine, ramane totul la latitudinea noastra, dar dupa cum spuneam, nu ma pot informa preferential dintr-un singur punct- ca de pilda doar de la cei care vand apa imbuteliata sau doar de la cei care vand filtre.
Multa sanatate,Aniso!
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
ANISO spune:
Gata te cumpar.Esti grozava...sa scri atat...si dimineata...eu nu mai am curaj.Mi s-a spus ca sunt obositoare.Deci daca as lua un filtru ar trebui schimbat mai des?.Nu trebuie sa lasi apa in cana cateva zile ,diferenta se vede imediat.Bine ca daca o lasi cateva zile ,vorba ta te ingrozesti.Ma gandeam la apa plata ,ca ar putea fi de la robinet cu ceva chimicale in ea .Ar fi posibil?
Iasmin08 spune:
Aniso, ma tot intreb daca ar fi posibil, dar vezi ca procentual clorul se gaseste intr-o cantitate mult mai mare decat in cea imbuteliata.
Si hai sa-ti mai zic ceva: exista orase (precum Barladul- zona Vaslui) care ''stau'' pe panza de apa freatica ''de pucioasa'' (adica imbogatita in sulf). Apa are calitati curative extraordinare (pentru bolnavii de ulcer par example). Aceasta apa, desi trece prin statia de epurare, si este apoi daruita ca apa de robinet, este de n ori mai buna decat apa de la robinet din Iasi. Eu nu m-as supara sa o imbutelieze pe aia de la robinet din Barlad si sa mi-o vanda ca apa minerala (caci si este intr-o oarecare masura). Desigur, as prefera sa fie totusi luata direct din panza de apa freatica, dintr-unul din izvoarele de suprafata...
Da, dupa parerea mea acel filtru trebuie schimbat mai des de 6 luni. Acuma nu as putea sa spun exact, caci nu am facut studii sa vad ce si cum. Dar 6 luni (in ideea ca vom consuma apa doar de la robinet) mi se pare mult la apa pe care o avem noi.
Nu scriu mult, incerc sa scriu concis si clar (dar nu-mi iese), pentru ca intamplator stiu despre ce vorbesc.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
ANISO spune:
Mi-am dat seama de la inceput ca stii despre ce vorbesti .Ar putea sa fie o apa proasta imbuteliata si sa puna ceva chimicale in ea ,noua sa ni se para buna,dar organismului sa-i faca rau?Cum e cu salamul,bomboane,majoritatea produselor.
Iasmin08 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ANISO Mi-am dat seama de la inceput ca stii despre ce vorbesti .Ar putea sa fie o apa proasta imbuteliata si sa puna ceva chimicale in ea ,noua sa ni se para buna,dar organismului sa-i faca rau?Cum e cu salamul,bomboane,majoritatea produselor. |
Teoretic cred ca orice este posibil. Practic insa, a ''imbunatati'' o apa cu chimicale pentru a o vinde mai apoi, este un nonsens. Daca sunt atat de porniti sa faca bani, de ce ar mai cumpara chimicalele (care te asigur ca sunt extrem de scumpe si necesita un intreg regim ca: asigurarea unui spatiu de depozitare corespunzator, asigurarea conditiilor cerute de substantele respective, etc. Adica intr-un cuvant: multa bataie de cap si costisitor. Pentru?? Ca sa ne vanda noua apa cu chimicale? Eu nu cred asa ceva.
Chimicale ingeram zilnic: in aerul poluat pe care il respiram, in painea cu afanatori, sare etc, in mancarea pe care noi cu mana noastra o ''imbunatatim'' cu delicat sau sare. Sare care la randul ei are anticoagulant (fericianura de potasiu in majoritatea cazurilor). Deci chimicalele nu e nevoie sa ne bage ei pe gat cu forta, sa isi ia pe cap un cost suplimentar.
Acuma ma gandesc la ce denumesti ''apa proasta''. Daca este preluata de la un izvor, cu siguranta este mai buna decat ce am vazut eu in bazinele de la statiile de epurare a apei, dupa filtrare.
Daca e sa ne pazim de chimicale, o putem face in primul rand noi, avand grija ce si de unde mancam.
O zi frumoasa iti doresc!
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
ANISO spune:
Ma gandeam ca imbuteliaza apa de la robinet ii pun ceva care sa o ajute sa nu aiba gust si miros,de la statul in sticla si ne-o vand noua.Se poate asa ceva?Te-as mai intreba dar e o coada la calculator...
Iasmin08 spune:
Aniso, nu (raspund tot atat de repede pe cat ai intrebat), nu poti adauga nu stiu cate chimicale ca in final sa ai ca rezultat o apa fara miros si fara gust (insipid si incolor). Dimpotriva, chimicalele lasa ori miros, ori gust, si inca unul marcant. Pe urma trebuie investiti bani in aparatura pentru filtrare samd- o gramada de utilaje scumpe, in definitiv pentru ce?
Fara sa vrea, fiul meu a facut zilele trecute un experiment: a pus intr-o punga apa de robinet si o capsula cu cerneala (perforata) si a agitat totul pana apa a devenit albastruie. A legat punga la gura si a pus-o pe masa dupa care a plecat la joaca. Dupa un interval de cateva ore, apa era tot atat de clara ca si la inceput, disparuse orice urma de albastreala... Eu as crede ca ''de vina'' pentru asta este cantitatea de clor foarte mare.
O seara buna (si mai da nitel din coate sa iti faci un pic de rand la calculator, ca noi te asteptam aici cu noi)
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
ANITA75 spune:
hai sa va intreb ceva aici ca tot se numeste intoxicatie
mai fetelor, mi-a dat cineva vreo citeva oua, dar sunt expirate de pe 23 06 adica luna in curs, voi ce zice-ti or fi bune sau sa le arunc, ma gandeam sa fac un chec
ANISO spune:
Iasmin,hai ca ne-a invadat intimitatea Anita .Ce stiu eu cu ouale ca le poti pune in farfurie cate unul (sparte)si daca se "tin",adica daca galbenusul e intreg,si albusul sa nu curga sunt bune.Sa nu pui doua in farfurie ca poate e vreunul care e stricat si il strica si pe celalalt.Pui unul il golesti,in altceva,dupa care urmatorul si tot asa.Eu cred ca sunt bune sunt putine zile de cand au expirat.Si acum hai sa ne rugamsa nu de-a peste noi cine nu trebuie.Adica:vaiiii,cum adica...si aveai de gand sa le dai la copil,iuuuuu.
Iasmin08 spune:
Aniso, nu-i bai, ca doar nu-i subiectul meu, poate intra cine vrea sa intrebe.
Adevarul ca e o idee buna sa fie intrebari despre intoxicatii aici,
Eu personal, fetelor, evit cat ce pot sa consum produse iesite din perioada de garantie (mai cu seama daca vorbim de produse ca branza, lapte, oua, carne...). Eu le arunc pur si simplu din mai multe motive.
Unul este ca reactia la intoxicatie depinde de la persoana la persoana. Unele produse (cum sunt ouale de pilda) chiar proaspete fiind produc alergii. La mine in familie vad ca baietii in special fac alergie la oua. Asa ca sunt nevoita sa le iau de la persoane private pe care le cunosc (la tara). Dar voi va cunoasteti familiile, copiii.
Poate ar fi o idee buna sa fie prezentati produsii alergenici din alimentatie. Sa nu uitati niciodata sa tineti cont de ele, mai cu seama in alimentatia celor mici. (Unele alergii se exprima si prin obstructionarea cailor respiratorii, deci trebuie avut grija)
Anita tu zici ca vrei sa le prepari. Cred si eu ca si Aniso ca e bine sa te uiti sa vezi cum arata cand le desfaci.
Sanatate!
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori