ne gandim sa emigram

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Llaura

Tanti Z, vezi ce patesti daca stai degeaba in loc sa studiezi la germana? (un mic test, atata tot )
La topic: tocmai am auzit la radio ca noul PM va inaspri conditiile de imigrare in UK, ziceau ceva ca va fi obligatorie cunoasterea limbii engleze, plus alte conditii mai dure (n-au zis ce, emisiunea era despre "e obligatoriu ca imigrantii sa cunoasca limba tarii"). Daca e adevarat probabil ca acum e de plecat, inainte sa apuce sa aplice noile conditii.

Cetatenii europeni nu sunt subject to immigration anymore, pe motiv ca Uk e parte din EU si au limitate conditiile pe care le pot impune.

Noile conditii care se doresc impuse, sunt practic directionate catre cetatenii celorlalte tari, in afara EU, se doreste instaurarea unui nivel asemenator Australiei pe puncte care binenteles ca include si cunoasterea limbii engleze.

Cum ziceam romanii s-au scos, singurul mod de a impune conditii cetatenilor europeni este scoaterea UK din EU (punct care a fost pe programa multor partide in campania electorala, insa nu si a conservatorilor care au castigat si guverneaza cu Lib-dem).

Ceea ce se va inrautatii insa, am inteles ca se vor anunta deciziile in urmatoarele cateva zile, sunt beneficiile, am inteles ca se propune inghetarea tuturor beneficiilor, in concluzie nu se mai dau case prietenilor lui XIO, nu se mai primeste child benefit (alocatia) tot ce inseamna beneficii. Asteptam, la nivel personal nu ma afecteaza ca inafara de mica alocatie nu iau nimic de la stat. Insa la nivel de tara e greu, va dati seama, sunt o gramada de persoane care chiar au nevoie de beneficiile respective.

Deci cred eu ca va fi mult mai greu decat pana acum pentru emigranti, gasirea unui loc de munca va fi dificila in conditiile in care cei care stau acum pe beneficii, single mums, plus cei care stau din lene pe beneficii vor iesi la munca deci mai multa concurenta.

Cam asta e situatia pe aici, deci cam grav.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Luna,astazi la BBC a sous ca toti cei care vor aplica pentru ILR si cetatenie sunt obligati sa stie limba engleza la un anumit nivel asa ca Llaura s-ar putea sa fi auzit despre aceste decizii .Deja numarul celor refuzati pentru NIN si Card a trecut de 50% !

----------------------------------------------
Povestile Alexei: http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=148914

O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC !

PUTETI AJUTA CU O JUCARIE,O HAINUTA,UN BANUT AICI:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152788&whichpage=11

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui LauraNicole

Luna,astazi la BBC a sous ca toti cei care vor aplica pentru ILR si cetatenie sunt obligati sa stie limba engleza la un anumit nivel asa ca Llaura s-ar putea sa fi auzit despre aceste decizii .Deja numarul celor refuzati pentru NIN si Card a trecut de 50% !

----------------------------------------------
Povestile Alexei: http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=148914

O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC !

PUTETI AJUTA CU O JUCARIE,O HAINUTA,UN BANUT AICI:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152788&whichpage=11

Laura asta este o lege veche, care mi s-a aplicat si mie pentru ca eu am venit aici cand se cereau inca vize iar Romania nu era inca in EU.

Practic se da un examen numit "Life in UK" examen care probeaza practic cunostintele tale la limba engleza si a vietii in UK care te ajuta sa te integrezi. Examenul asta l-am dat si eu in vederea obtinerii ILR si se da si pt cetatenie (daca l-ai dat pt ILR e valabil si pt aplicatia de cetatenie).

Insa cetatenii romani nu mai trebuiesc sa aplice pentru ILR ci pentru accession card. Deci nu mai sunt subject to immigration.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

Citat:
citat din mesajul lui XIO

...........daca poti invata germana in 2 luni la nivel conversational

da-mi voie sa-ti ofer 10.000 de euro daca inveti limba germana in doua luni, la nivel conversational.
nici macar in 6 luni nu inveti, abia te familiarizezi cu cuvintele.

sa nu cumva sa ma contrazici!

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

poti, poti, cum sa nu poti???!!! Am vazut eu o reclama pe net!!! Sigur poti!

"Un copil exprima parerea lui Dumnezeu ca lumea ar trebui sa continue." Carl Sandburg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carolyne spune:

Nu mai incercati s-o convingeti pe Xio de unele realitati evidente pentru 99% din forumisti.
Cred ca este usor influentabila si manipulata de prieteni. Altfel nu imi explic cum dai intruna cu capul in gard cand ti se arata cu exemple/lege in fata ca nu se poate sa primesti casa in Anglia ci doar sa cumperi!

Fara comentarii!!!!

Mergi la inceput

Se poate primi casa, chiar casute frumoase, dar trebuie sa ai disabilitati majore , incapacitate de a munci, sa ai indefinite leave to remain, vreo 3-4 copii atarnati de gat, single mum, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

..ca peste tot. E si firesc pina la urma, nu? Statul respectiv ajuta in anumite conditii si limite.

De asemenea, mi se pare de bun simt si absolut normal sa ridice si statul respectiv pretentia ca intr-un anumit interval de timp sa le cunosti limba...
Aici au inceput cu copiii de scoala primara, sunt f multe cazuri care nu cunosc inca germana fiind in scoala.

_

Iubeste-ma atunci cand merit cel mai putin, pentru ca atunci am cea mai mare nevoie.

www.youtube.com/watch?v=Yo2lzhB282Y" target="_blank">Tribute to an angel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Dragutele, eu nu stiu ce am auzit exemplul pe care il dadeau ei era apropo de imigratia family-based, ca se va cere test de limba; si ca daca nu cumva ar fi bine sa se faca si aici la fel (unde se cer teste de limba dar numai daca aplici ca skilled worker sau daca vrei sa te declare chebecii francofon si sa mergi la ei). In fine UK e departe, nu m-ar mira ca cei de la radio sa fie si ei putin aburiti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Xio, eu inteleg ca nu ai informatii corecte in legatura cu locuintele din Anglia dar chiar sa spui ca se ia B2 pe germana in 3 luni, asta cred ca necesita multa inocenta. Zi si noapte daca inveti gramatica si tot nu vei reusi auditul si conversatia ce fac parte din examen .Daca alegi sa mergi in piata zilnic cate 10 ore pentru a conversa in mod sigur nu vei face fata la examenul scris chiar daca iti imaginezi ca vei ajunge la un nivel corespunzator de fluenta in vorbire.Dar nu vei ajunge pentru ca nu vei avea timp sa ai un vocabular destul de bogat in termeni.Si din multe alte cauze.
Intra putin si tu pe site -urile respective sa vezi cu ce se mananca ceea ce afirmi si dupa aceea posteaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aniela23 spune:

SCUZE pt romano/engleza proasta, sunt f obosita, nu ma pot concentra in nici una din limbi.

SO:

Englezoaicele mele, nu vreau sa va supar dar este foarte posibil ca XIO sa aiba dreptate :).Sa va explic de ce:

Council housing nu se acorda doar cetatenilor britanici sau celor cu statut ILR ci celor care trec the ''habitual residence test''- adica sunt in UK de suficient timp sa arate legaturi cu tara si care au right to reside- adica nu sunt subject to immigration control.
Daca prietena lui XIO are permis de munca/orice alt status care ii confera residenta in UK si e in Uk de more than 3 months trece amandoua testele.

Stati sa o iau logic ca ma incurc...

Ca cererea pt council housing sa ii fie acceptata trebuie sa pass 5 tests:
a)is the applicant a person arriving in, or returning to, the UK, who is ineligible for housing under homelessness law. Am discutat mai sus ca este eligible si ca are drept ca casa

b)is the applicant statutorily homeless or threatened with homelessness
Daca prietena locuia cu chirie cu sotul si copilul cu alt cuplu in cine stie ce conditii de ingramadeala atunci e homeless pt ca overcrowding = homelessness.

c)is the applicant intentionally homeless?
Daca nu a fost evacuata din fosta casa pt neplata chiriei sau daca nu a abandonat fosta locuita fara good reason si daca a facut o genuine application pt housing din cauza ingramadelii atunci nu e intentinally homeless

d)does the applicant have a local connection? Daca are serviciu sau scoala copilului in zona aia inseamna ca are o local connection

e)Is the applicant in priority need? Daca are copil mic e in priority need, deci il trece si pe asta.

Daca aplica pt council housing in zone f populate, cum ar fi in Londra, obtine casa ''la primavara''pt ca cei care au 5 copii sau disabled people vor fi cu mult mai in priority need decat prietena lui Xio care,desi are copil, are salariu si isi poate gasi casa de inchiriat la privat. Dar la periferii sau in alte parti ale tarii nu este la fel de greu sa obtii casa.

De asemeni, faptul ca are salariu nu inseamna ca nu poate obtine casa- ci doar ca o sa fie nevoita sa plateasca ea toata chiria pt apartament - care e probabil mai ieftina cu 50% din cat ar fi daca ar inchiria de la un landlord privat.

Singurul lucru care ma face sa nu ma simt totusi foarte invidioasa pe prietena lui Xio care are asa casa ieftina de la stat e faptul ca stiu cum sunt apartamentele de la council - old and smelly and dirty ;). Glumesc :)

Totusi, trebuie sa recunosc, daca intr-adevar fata in cauza a obtinut council house este o NOROCOASA - pt ca sunt tare rare si greu de obtinut

Lucrez in domeniu si sunt confidenta ca ce am scris mai sus e adevarat - daca imi dovedeste cineva ca nu e imi dau maine demisia

Mergi la inceput