ne gandim sa emigram

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns erikabap spune:

....greul asta la care ma refer difera de la tara la tara,greul de aici nu se comparca cu greul de acolo,intelegi?
greul de aici e definit de =chirie mare,nu iti raman banii nici de mancare
greul de acolo e gasirea unei slujbe....intr-un final o gasesti,traiesti poate modest dar nu mori de foame...
sper sa ma fi facut inteleasa.....si viitorul copiilor e altul acolo..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui erikabap

....greul asta la care ma refer difera de la tara la tara,greul de aici nu se comparca cu greul de acolo,intelegi?
greul de aici e definit de =chirie mare,nu iti raman banii nici de mancare
greul de acolo e gasirea unei slujbe....intr-un final o gasesti,traiesti poate modest dar nu mori de foame...
sper sa ma fi facut inteleasa.....si viitorul copiilor e altul acolo..

Erika chiar nu doresc sa te descurajez. Ca parte pozitiva cel mai bine cand ajungeti unul dontre voi se inregistreaza self employed iar celalalt are acces liber la piata muncii. De ex sotul poate sa se inregistreze ca self (ca tot ziceai ca nu vb f bine engleza) si tu sa-ti cauti un job.

Acum urmeaza partea grea: de cand cu criza nu mai umbla nici aici cainii cu covrigi in coada. Ma exact joburi sunt f putine iar cele care sunt, pentru ca rata somajului e destul de mare, deci angajatorul are de unde alege, cerintele sunt f mari pentru salariul oferit. Angajatorul isi poate permite sa aleaga pentru ca are de unde. Un lucru pe care tu trebuie sa-l stii, sa te astepti sa se intample, e ca toti angajatorii vor sa vada referinte, employment history iar ce ai tu in Romania nu prea valoreaza mare lucru (nu ca studii ci efectiv ca experienta in munca). Adica vor sa angajeze in general persoane care au lucrat aici in trecut. Asa ca primul job va fi greu de obtinut, mai ales ca depinde de unde tintesti. Cumnata mea pentru ca a terminat o facultate si nu doreste sa lucreze sub nivelul ei, sta de aproape doi ani acasa, pentru ca la nivelul ei angajatorul doreste employment history.

Eu incerc sa-mi schimb locul de munca de vreo 2 luni, aplic cam la 20 joburi in fiecare weekend si nu primesc decat un raspuns ici si colo ca ma au in vedere, ca e in processing dar nimic concret.

Asa ca te sfatuiesc ca, daca sunteti atat de hotarati, sa aplici pentru cat de multe joburi poti tu (cel putin 10-15 zilnic) ca sa ai un rezultat si sa incerci sa "uiti" o perioada ca ai studii superioare si ca esti super calificata, rar am intalnit emigranti care si-au gasit primul job exact ce isi doreau sa faca.

E greu, dar sigur ca nu este imposibil, acum depinde cat de mare este pretul pe care vrei sa-l platesti, emigrarea este un proces extenuant care te poate afecta pe toate planurile daca nu esti pregatit psihic pentru ce va urma.

Insa cum ziceai si tu, daca ai taria sa strangi din dinti cativa ani , posibil ca mai devreme sau mai tarziu sa vezi foloasele si sa consideri ca a meritat.

Succes.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

multumesc Luna,eu aici pe timpul facultati am lucrat ca si shop assistent..(vanzatoare intr-un magazin de haine mai rasarit asa).Eu nu caut de munca in ce am terminat ci ORICE....menajera,casiera,vanzatoare etc.Si daca sotul meu aplica pt self employed eu am dreptul sa lucrez acolo fara sa aplic pt blue card sau cum?lamureste-ma te rog!
Noi incercam sa ne cautam de aici ceva serios dar daca nu si nu,plec acolo cu banii pt 2 luni de trait in UK si imi caut acolo si imi fac si ce acte trebuiesc(poate ma lamureste si pe mine cineva)am cautat pe net referitor la acte dar nimik negru pe alb.am gasit un blog mai explicit si concret insa nu stiu cat e de real sau actualizat!Eu de asta am mare nevoie,din experienta voastra,cum ati ajuns acolo,acte,ca de greu stiu ca e greu,asta am auzit toata viata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDREEA11 spune:

Cum te inregistreaza self employed ??

Mergi la inceput

si tot caut de ceva ore in arhiva.....nimik..discutii frumoase,crese,gradinite,intalniri,vremea,burtici bucuroase....nimik pt mine ....help

Mergi la inceput

Eika uite un website ar comunitatii din Marea Britanie

http://www.romani-online.co.uk/

Acolo poti gasi raspunsuri la intrebarile tale concret.

Eu nu pot sa-ti raspund in detaliu pentru ca eu nu am emigrat pur si simplu, am trecut printr-un proces diferit.

Fratele meu a venit aici la mine si initial a fost self employed, sotia lui avand drept de munca (insa a aplicat pt blue card din cate imi amintesc). Dupa ce lucrezi un an de zile cu contract de munca ai de asemenea acces liber la piata muncii.

Adica de ex fratele meu a fost self employed un an, apoi a gasit o companie dispusa sa ii faca work permit, iar dupa un an are acces liber la piata muncii, adica nu ii mai trebuie work permit.

Binenteles la fiecare pas aplici pentru card-ul respectiv care te ajuta sa-ti dovedesti situatia ca emigrant.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ANDREEA11

Cum te inregistreaza self employed ??

andreea

Alegeti viata! Avortul opreste o inima care bate plina de sperante...

http://community.webshots.com/user/andreeagogo

Din cate imi aduc aminte era un nr te tel unde sunai si te inregistrai. Insa poate vorbesc aiurea, cum ziceam intra pe site-ul de mai sus si gasesti raspunsuri la toate intrebarile iar daca nu gasesti poti sa postezi tu pe forum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Erika, eu am doar o mica observatie de facut referitor la "aspectul fizic placut"
Nu stiu cum e in UK, dar in Canada nu te intreaba nimeni de aspectul fizic placut, niciodata nu o sa vezi asa ceva in anunturi (pe cand in Ro le numeri pe cele care sa nu mentioneze aspectul fizic placut )
Totodata, in CV nu specifici varsta, data nasterii, starea civila, numarul de copii, nationalitatea, nu pui poza...

Desigur, se vede originea din scoala pe care ai absolvit-o. Se poate deduce varsta din anii de experienta.

Dar aspect fizic placut

Sigur ca usor nu este nicaieri, dar este POSIBIL. In Romania nu prea mai este "posibil", ci totul este IMPOSIBIL de buna vreme.
Succes in orice cale veti alege!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelyna spune:

Sfatul dat de Luna este foarte bun . Cel mai bine intra pe home office ,suna si intreaba cum te poti inregistra ca self employed.Avantajul este ca daca sotul se inregistreaza tu iti cauti job si-ti mai trebuie doar worker accesion card,deci nu este nevoie sa mai stai cateva luni asteptand permit work si poti incepe munca imediat (asta ce stiu din auzite,nu am avut contact direct).

Natalia Ioana (13-08-2002)si Noemi Antonia(31-03-2007)
Noemi 2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Buna seara! Erika,nici eu nu vreau sa te descurajez dar in ultimul timp lucrurile nu merg chiar atat de placut in U.K. Foarte multi romani au fost refuzati cand si-au depus dosarele pentru diverse tipuri de card si pentru NIN si nici locuri de munca nu se mai gasesc asa de multe nici chiar pentru "bastinasi" .Daca sotul tau se inregistreaza ca Self Employer o sa dureze ceva pana cand ii vor da acordul iar tu nu poti lucra pana nu obtii cardul necesar ca dependenta de el .Chiriile aici sunt destul de mari iar dintr-un salariu iti spun sigur ca nu te descurci sa platesti si chirie si darile la stat care trebuiesc platite si sa te si intretii .Totul dureaza destul de mult timp (chiar si pentru mine,casatorita cu un brittish , lucrurile au fost destul de incete ) si-ti trebuie nu numai rabdare dar si bani ca sa traiesti .
Cand se inregistreaza ca Self Employer ,sotul tau trebuie sa aiba ceva bani in cont sa dovedeasca ca se poate intretine pana primeste acordul si suma nu e mica .
Oricum , daca te hotarasti sa ajungi totusi in U.K. eu iti urez multa bafta si daca te putem ajuta cu ceva,suntem aici!

----------------------------------------------
Povestile Alexei: http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=148914

O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC !

PUTETI AJUTA CU O JUCARIE,O HAINUTA,UN BANUT AICI:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152788&whichpage=11

Mergi la inceput