ne gandim sa emigram
De ceva vreme ne gandim sa emigram ca si familie(avem o fetita de 15 luni),tara asta ne-a dezamagit in repetate randuri si nu vreau si nu vad un viitor pt copii mei aici!Am vrea sa ne mutam in Anglia si am avea nevoie de sfaturile voastre,cei care ati trecut prin o schimbare asa de drastica in viata voastra,sfaturi de la acte la zborul cu avionul pt un copil mic...stiu ca va fi greu insa cand ma uit la ce viitor am avea aici ma sperii...si nu vb la modul general ci strict la familia mea!V-as fi tare recunoscatoare pt sfaturile voastre!
deocamdata nu avem nici o oferta de munca acolo,planuim sa muncim amandoi si mama mea sa stea cu emma(fetita noastra)in Anglia cu noi pana va fi mai marisoara si va merge la gradinita acolo.
Cam asa ar sta lucrurile in teorie!
Asteptam sfaturile si povestile voastre!!!
Multumim
Raspunsuri
adelyna spune:
Buna Erikabap,
emigarea depinde de multi factori.O sa incerc sa iti enumar cativa:
depinge ce tip de job cauti,cat de bine stapanesti limba,daca vii cu un contract sau nu(sunt agentii cu ajutorul carora iti poti gasi un loc de munca in UK).
De cand suntem in EU cred ca emigrarea in UK este mult mai usoara,doar ca trebuie sa gasesti un job(apoi dureaza cateva luni pana primesti un work permit).Gasirea unui job este partea cea mai grea.
Daca iti permiti financiar poti veni chiar la studii,timp in care sotul isi poate cauta un job(este doar o idee).
Noi am emigrat in urma cu 2 ani,pentru noi a fost destul de usor , sotul a venit prin transfer la aceeasi companie .Eu o vreme am stat acasa,pana ce am inscris fata mare la scoala si pe cea mica la gradinita,apoi am inceput sa mai studiez putin aici ca sa-mi creasca putin sansele gasirii unui job in domeniu.
Daca mai ai si alte intrebari sunt sigura ca fetele din UK iti vor raspunde.
Natalia Ioana (13-08-2002)si Noemi Antonia(31-03-2007)
Noemi 2 ani
erikabap spune:
eu vb foarte bine engleza,sotul meu intelege tot comunica mai greu (ii este rusine,e scuza lui)..:))))..ca si job pt inceput nu conteaza,orice,sa ne putem sustine financiar.Ce sanse ar fi ca o data ajunsi sa-mi gasesc de munca ?...Eu am 24 de ani,aspect fizic placut...am lucrat aici ca si shop asistant 1 an jumate,am terminat finante banci si el isi da licenta acum in Ed Fizica si Sport...Pt inceput ...2-3 saptaani am putea sta la niste prieteni pana ne gasim noi ceva ...dar as vrea sa stiu care ar fi sansele sa-mi gasesc un job acolo(eu mai intai apoi el,daca ne luam dupa nivelul limbii vb...adik sa ne riscam sa plecam cu banii pt 2 luni de trai acolo si sa gasim ceva in timpu asta....off greu....dar aici e si mai greu,inapoi nu dam,ne-om risca pana la rma daca alta solutie nu gasim
ella_64 spune:
Erika, citeste capitolele de la Romanii din Marea Britanie, pentru ca intrebarile pe care le pui tu au mai fost puse.
Daca vrei informatii direct de la sursa in legatura cu evolutia pietii muncii citeste Times online si Financial Times online. Este un ziar foarte serios si care te va lamuri. Rata somajului a inceput sa creasca si aici asa incat nu stiu ce sanse ar fi sa va gasiti ceva de lucru daca nu aveti o oferta sigura.
erikabap spune:
Eu am cautat in capitolele anterioare la Romani in Marea Britanie insa nu am gasit,fiecare vb deja de viata de acolo de copii nu de cum au ajuns acolo...poate am omis eu,si sunt si de acum 5-6 ani chiar,cand se intra cu visa,lucrurile sau cam schimbat de atunci.Daca stii cumva capitolul unde ai vazut ceva folositor mi-ar fi de ajuttor!Multumesc pt raspuns!Oricum imi face placere sa citesc viata voastra de acolo,imi da sperante ca nu e de neatins!
O sa va tin la curent daca vreti cu evolutia noastra in tot procesul asta.
Astept orice alt raspuns folositor!Multumesc mult!Noi avem niste cunostinte plecate de mult acolo si s-au oferit sa verifice pt noi inf referitor la vre-un posibil job gasit de aici,si sa tragem la ei cateva zile pana ne gasim noi chirie.,dar cam atat pot face,restu..tre sa dam din coate,nimic nu e usor,insa perspectiva vietii de aici din Ro ne da suturi incurajatoare!!Asca ca God bless the Queen!
ella_64 spune:
"The Queen" are foarte putin de a face cu guvernarea, iar conservatorii care sunt acum la putere nu sunt genul care sa deschida bratele emigrantilor, chiar venind ei din UE. Capitolele la care ma refer eu sunt cele de anul trecut, incepand cu capitolul 15, cred.
Chiar daca citesti despre cei care au venit acum 5-6 ani, lucrurile nu s-au schimbat prea mult in ceea ce ii priveste pe romani. Inca avem nevoie de viza de lucru pentru acces pe piata muncii. Ai nevoie de un contract ferm cand pleci din tara, pentru ca nimeni nu iti garanteaza ca ajunsa aici vei gasi de lucru.
Guvernul vorbeste despre reducerea cheltuielii banilor publici, ceea ce inseamna taieri din beneficii si despre reducerea numarului de emigranti, ceea ce inseamna ca orice angajator se va gandi de doua ori pana va angaja un emigrant.
Ca sa poti lucra aici ai nevoie sa te inregistrezi si sa primesti un numar numit National Insurance Number cu care platesti taxele. Nu stiu cat de usor se obtine acest numar acum, dar parca spunea cineva ca nu mai este atat de usor de obtinut.
erikabap spune:
Cu God bless the Queen a fost doar o vb,stiu cum sta treaba cu guvernarea!In teorie stiu si ce trebuie sa fac pt a avea acte,chirie,o factura,si self employed,cont bancar(pe scurt).Intrebam din experienta voastra,vointa avem din plin si inapoi nu dam,oricat de greu zici tu ca este.Sunt destul de calita in viata asta si nu cedez usor!Am indurat destule!Multumesc pt raspuns.
marius spune:
De ce vrei oricat de greu ar fi sa te stabilesti in Anglia? Daca este mai greu decat in Romania, care este logica?
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
adelyna spune:
Erikabap,Ella nu vrea sa te descurajeze.Intr-adevar este foarte greu sa-ti gasesti un loc de munca daca nu vii cu un contract din tara.De ce??pentru ca mai toti angajatorii vor sa incepi munca imediat daca au un loc liber ,nu vor sa astepte dupa romani si bulgari cel putin 3 luni pana iese permisul de munca.
Dar la fel de adevarat este ca nimic nu este de neatins atata timp cat sunt o multime de romani in UK.
Primul pas pentru voi ar fi sa cautati o agentie serioasa in Ro care va poate gasi loc de munca in UK.Sunt multi romani care au venit cu contract direct din tara.
Iti dai seama ca toti au propria experienta a emigrarii dar daca vreti sa faceti pasul e bine sa-l faceti cat mai repede.
Eu va doresc mult noroc !!
Natalia Ioana (13-08-2002)si Noemi Antonia(31-03-2007)
Noemi 2 ani
erikabap spune:
Oricat de greu referitor la acte si gasirea unui job,mai greu ca aici nu este!
Sa iti explic,in 2007 am facut un credit pt un teren ca in viitor sa-mi pot construi o casa modesta,au trecut 3 ani de atunci,rata a crescut,si un salar se duce la banca,cand Emma fetitza mea va implini 2 ani s-au dus si banii de la stat,si va trebui sa traim dint-run sing salar din care sa platim si chiria..avem o afacere de familie in organizari evenimente,nunti in general care merge cat de cat avand in vedere ca nu avem un spatiu deschis si lucram doar prin recomandare,fara asta am fi murit de foame,si chiar de-am avea 5 nunti pe weekend tot nu pot sa-mi fac casa,sau sa strang ceva(afacerea fiind si cu cumnata mea castigul se imparte la 2..)si o sa stau cu chirie toata viata,sotul meu va fi profesor de sport daca merge mai departe dupa facultate(e ultimul an)si eu..sa ma angajez undeva la o banca (am terminat finante banci) in cel mai fericit caz pe un salar de 10 mil...hai 15 salariul meu mergand la banca si chirie....traim doar dintr-un salariu de profesor? e mai rau acolo ca aici?
marius spune:
Citat: |
inapoi nu dam,oricat de greu zici tu ca este |
Am retinut ceea ce ai scris si ma intrebam ca daca este mai greu decat in Romania de ce ai face asta?
Eu pur si simplu / Pagina legislativa