ne gandim sa emigram

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica
Imi doresc la nebunie sa colind lumea si sa merg prin cele mai ciudate locuri!

Etiopia?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

eu am ramas la aia cu germana
cu mana pe inima va spun ca in 3 luni (da, nu 2...dar nu am facut decat de 2, 3 ori pe sapt) am invatat germana incat la einstuffung test m-au trecut la avansati, la universitatea din oldenburg.
dar cu o capcana: stiam f f bine gramatica, insa vocabularul era redus. Deci la proba de auz :) (Hoerverstehen) am avut punctaj slab.

Cred ca nivel conversational se refera la mers la piata, vorbit la o bere....

Eu am uitat din pacate ce stiam, pt ca dupa cele 6 luni de Germania n-am prea mai avut ocazia sa exersez.

deci nu e imposibil. daca cineva face 2 luni zi de zi cred ca se poate descurca asa, zi cu zi.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Da, e foarte posibil asa cum spui tu Sabina, sa te descurci dupa 2-3 luni de invatat.

Dar eu prin nivel conversational inteleg ca persoana respectiva poate discuta pe aproape orice tema fluent, fara sa se impotmoleasca. Nu filozofie, nu critica de arta, dar poate dezvolta idei si propozitii elaborate, nu doar din cate 5-7 cuvinte. Asta inseamna bagaj mare de cuvinte si gramatica stiuta bine.
Doar cateva cuvinte stiute atit cat sa vorbesti putin cu un vecin sau la magazin, asta nu e nivel conversational

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Mai, nu stiu, poate voi sunteti toate geniale, dar mie mi-au trebuit ani ca ceea ce scriu si semnez si ceea ce scot pe gura sa semene in masura necesara cu ce produc nativii (asta plecand de la toefl peste 90% deci nu chiar de la zero). E doar cazul meu, desigur; ma bucur ca norma e sa ajungi Shakespeare intr-o saptamana si Goethe in doua luni (desi eu una raman la parerea mea, dupa doua luni scrii si te exprimi ca un copil de clasa a treia, nu ca un professional).
Si doctorului acela i-as fi iertat verbele la prezent, absolut toate pana la ultimul, si abureala dintre singular si plural daca macar s-ar fi straduit sa raspunda la intrebari macar asa cum putea el, dar era atat de jenat ca vorbeste rau, ca prefera sa taca din gura, gluma pe care la sarcina cu risc cum am fost eu nu prea am gustat-o; de comunicarea non-verbala mai bine nu mai pomenesc deloc. Lumea il lauda ca la momentul x e minunat; la mine n-a fost, ca n-a aparut deloc, acuma na daca m-am gasit si eu sa nasc de long weekend. In contrast, pediatrul copilului (care e si profesor) are intotdeauna timp sa se joace putin cu el, sa ofere un sfat, un comentariu si o parere. Intre variantele astea doua chiar nu am nici un fel de problema sa aleg. True,limba nu e totul, multe se pot suplini fara cuvinte dar cand nici asta n-o faci e jale mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina
eu am ramas la aia cu germana cu mana pe inima va spun ca in 3 luni (da, nu 2...dar nu am facut decat de 2, 3 ori pe sapt) am invatat germana incat la einstuffung test m-au trecut la avansati, la universitatea din oldenburg. dar cu o capcana: stiam f f bine gramatica, insa vocabularul era redus. Deci la proba de auz :) (Hoerverstehen) am avut punctaj slab. Cred ca nivel conversational se refera la mers la piata, vorbit la o bere.... Eu am uitat din pacate ce stiam, pt ca dupa cele 6 luni de Germania n-am prea mai avut ocazia sa exersez. deci nu e imposibil. daca cineva face 2 luni zi de zi cred ca se poate descurca asa, zi cu zi.Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!Cum mi-am alaptat copiii Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
gramatica fff bine invatata in alea 3 luni? ori cu ceva baza in scoala in ro?ca se vede diferenta asta. cine a invatat o limba in scoala, acolo cum era cu exercitiile si metodele alea de pe timpuri, plus aici 6 luni curs de integrare, care-s 6 ore pe zi, 5 zile pe saptamina, asa ca un job, dupa, vorbeste intr-adevar f bine.eu de ex am facut engleza-franceza, aici venita m-am incapatinat la inceput cu prostii ca-i limba grea, imposibila si urita, scoala de integrare nu era in zona, engleza stiau cam toti in jur..f nasol a fost. mai bine nu stiam boaba engleza si asa nu aveam incotro si invatam din prima germana.mie mi-a luat mai mult timp si chiar de dupa ceva timp intelegeam cam tot, puteam citi un ziar, ma uitam la tv, abia cind mi-am luat profesor s-a vazut diferenta. limba asta fara scoala ori profesor privat, nu merge invatata. nu te poti prezenta onorabil in fata unui job mai curatel. dupa ce am descoprit-o cu un profesor mi s-a parut o limba extraordinar de frumoasa si regret tare mult ca nu am facut asta imediat cum am ajuns. acum visez pe germana, gindesc pe germana, nici nu as fi crezut.germana invatata asa din mers, fara scoala in ro ori fara acel curs de integrare de 6 luni, nu stiu daca poate fi numita germana de conversatie, mai degraba de descurcat pe ici pe colo.ideal ar fi scoala in ro plus aici un curs.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Erika, eu nu locuiesc in UK, dar am venit sa-mi dau cu parerea Cred ca engleza vorbita f bine si sustinerea comunitatii religioase sunt doua mari atuuri care vor contribui mult la succesul vostru. Bafta!

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

topicul asta nu e despre germana

nici macar despre germania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Vik, am avut profesoara in Ro alea 3 luni.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Da, asa e, topicul nu era despre asa ceva.
Erikabap , dar ne-am infierbantat si ne-a luat valul cu germana.
Ne vom muta la alt subiect...mea culpa!

Eikabap eu iti doresc oricum mult noroc in orice hotarire a-ti lua si oriunde a-ti pleca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unducthable spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO
unducthable , vai , vai...ma mai uit la Academia de sex inainte sa adorm , emisiune facuta in Olanda din cate imi amintesc. Vreau sa spun ca nici nu sunt sigura cateodata ca ei vorbesc , mi se pare ca scot niste sunete si atat.Mi se pare fantastic de grea.Felicitari daca ai invatat-o!

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Draga mea, am ajuns sa cunosc olandeza in felul urmator : ei dau filme americane subtritrate in olandeza. in felul asta engleza e ca si limba mea materna si intelegeam in olandeza ce scria pe ecran

daca primeam scrisoare de la politie sau de la taxe, citeam si intelegeam ce vor de la noi

de vorbit , HAHAHAHAHAHA: gouden morgen , gouden dag, gouden avond, gouden nacht
dankjeweel = multumesc
toate g -urile se pronunta ca un HHHHH , in gat , deaceea ne alegem si cu scuipaturi cand se vorbeste , iac,
te koop= de vanzare
te huur = de inchiriat

,,,,

am tras-o un pic pe olandeza da tot cu engleza m-am descurcat
la piata aratam cu degetul, spuneam in olandeza cate kile doresc si tot in olandeza spuneam fructele sau pestele cand nu stiam arata cum degetul
la piata erau olandezi pusi pe sotii , intotdeuna au glumit cu mine , in engleza si sunt f prietenosi

diana

"Eu iubesc pe cei ce ma iubesc si cei ce ma cauta ma gasesc."

http://www.dianabostan.evonet.ro/album%20diana%2017mai/myalbum17mai.html

Mergi la inceput