Apocalypto,Mel Gibson
Raspunsuri - Pagina 3
Iasmin08 spune:
Ma bucur ca sunt haioasa. Ma mai fac si io arici la rastimpuri cand nu-mi place ceva si vine cineva si-mi zice :"Ba da, iti place, dar nu stii tu ca-ti place" Mie mai degraba asta mi se pare amuzant.
Si nu mai e treaba de sertarase. Deci expresia artistica a fost stabilita deja. Sa ii raspundem dar iubitei noastre B.nica. Te las pe tine la asta, ca io m-am exprimat inca mai mult decat trebuia la acest subiect. Primul post era suficient. Sa-mi fie invatatura de minte altadata si cand imi vine s araspund, sa-mi musc degetele, mai cu seama cand sunt constienta ca inot contra curentului general.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Iasmin08 Ma bucur ca sunt haioasa. Ma mai fac si io arici la rastimpuri cand nu-mi place ceva si vine cineva si-mi zice :"Ba da, iti place, dar nu stii tu ca-ti place" Mie mai degraba asta mi se pare amuzant. Si nu mai e treaba de sertarase. Deci expresia artistica a fost stabilita deja. Sa ii raspundem dar iubitei noastre B.nica. Te las pe tine la asta, ca io m-am exprimat inca mai mult decat trebuia la acest subiect. Primul post era suficient. Sa-mi fie invatatura de minte altadata si cand imi vine s araspund, sa-mi musc degetele, mai cu seama cand sunt constienta ca inot contra curentului general. Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
nu ti-a zis nimeni ca iti place, dar nu stii tu ca iti place.
cat despre restul, nu mai e deloc amuzant. transformi o discutie intr-o problema personala a ta cu restul lumii, cand aici e vorba despre parerea ta si parerea altora, nu despre persoane care inoata. nu e nimic rau in directia asta, contra curentului, de ce te superi? :-))
iar daca e pe confesiuni, atunci poftim: ma deranjeaza la culme, pentru ca nu mi se pare fair si nici crestinesc, atunci cand se desfiinteaza opere de arta si sunt etichetate drept nimicuri doar dintr-o gresita intelegere asupra credintei si rolului ei. patul lui procust nu e deloc crestin si nici revolta contra artei ca proiectie pentru alte revolte, mai indreptatite. e ca si cum ne-am supara pe o pictura reprezentand o caramida, pentru ca ne-a lovit o caramida in realitate. si vrem sa cenzuram pictura despre caramida! nonsens.
Iasmin08 spune:
Pentru ca ajung sa-mi para sincer rau ca am indraznit sa imi spun parerea. Cred ca de aia se zice ca tacerea e de aur. Daca taceam nu ma tulburam. Si e valabil intotdeauna. Mai bine las pe altul sa-si spuna parerea buna-rea cum o fi, ca sa nu intru eu la inghesuiala si sa im pierd linistea. De altfel in ceea ce priveste parerile diferite (arta, religie), eu oricum sunt impotriva curentului, si de obicei ma abtin sa zic ceva. De data asta am gresit dar data viitoare o sa pasesc elegant peste invitatia de a-mi spune parerea.
patou spune:
eu n-am vazut filmul, si nici nu cred ca o sa-l vad.
Daca va uitati aici: http://www.lesubliminal.fr/les_exemples_visuels_025.htm
o sa vedeti cateva imagini subliminale pe care le contine,
capcaunul spune:
citat din mesajul lui patou o sa vedeti cateva imagini subliminale pe care le contine, |
Mitul imaginilor subliminale a fost demontat. Tehnica aparuta in anii '50, blamata un deceniu mai tarziu si interzisa apoi la tv, s-a dovedit a nu avea efecte masurabile in baza studiilor stiintifice din ultimii ani.
Furtuna intr-un pahar cu apa.
b.nica spune:
Sa va spun de ce am pus acest subiect aici.
Nu impresia artistica mi-a atras atentia,ci maesajul transmis prin scenariul filmului si pe care am incercat sa-l descifrez in impresiile exprimate in postarea initiala!
Filmul spune ceva,cuiva!
Eu cred ca se dorea o justificare a ceeace au facut conqistadorii.
Cel mai mare rau facut de catre acestia este distrugerea in totalitate(?) a documentelor scrise care poate ar fi oferit o explicatie comportamentului lor barbar.
Iasmin,sa desparti arta de religie,este o greseala care le afecteaza pe amandoua deopotriva!
Iasmin08 spune:
B.nica spune asta tuturor sfintilor, mucenicilor si pustnicilor care n-au avut nevoie de arta sa ajunga la Dumnezeu...
Si mai mergi si spune asta si tuturor in Sfantul Munte, ca probabil ei nu se vor mantui veci, ca numai arta n-au in jur....
conchita spune:
citat din mesajul lui Iasmin08 Pentru ca ajung sa-mi para sincer rau ca am indraznit sa imi spun parerea. Cred ca de aia se zice ca tacerea e de aur. Daca taceam nu ma tulburam. Si e valabil intotdeauna. Mai bine las pe altul sa-si spuna parerea buna-rea cum o fi, ca sa nu intru eu la inghesuiala si sa im pierd linistea. De altfel in ceea ce priveste parerile diferite (arta, religie), eu oricum sunt impotriva curentului, si de obicei ma abtin sa zic ceva. De data asta am gresit dar data viitoare o sa pasesc elegant peste invitatia de a-mi spune parerea. Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
mie nu-mi pare rau ca am "indraznit" sa-mi spun parerea. imi pare doar rau pentru tine ca o iei personal si te victimizezi pentru ca altii si-au spus, la randul lor parerea. nu e nici o conspiratie, Iasmin, impotriva ta, ia-o usor.
conchita spune:
citat din mesajul lui Iasmin08 B.nica spune asta tuturor sfintilor, mucenicilor si pustnicilor care n-au avut nevoie de arta sa ajunga la Dumnezeu... Si mai mergi si spune asta si tuturor in Sfantul Munte, ca probabil ei nu se vor mantui veci, ca numai arta n-au in jur.... Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
dar asta nu exclude valoarea artistica a rugaciunilor, psalmilor, Bibliei, propovaduirilor in pustiu, etc. chiar daca nu valoarea artistica a fost intentia.
Iasmin08 spune:
Conchi, valoarea artistica e una, iar scopul lor alta.
Asa cum vad eu arta- per ansamblu, e cam ''strecoara tantarul si inghite camila''. Mai cu seama in privinta artei cinematografice.
A, ca unii au dar de la Dumnezeu si picteaza, canta, scriu etc? Corect. Dar arta nu e mantuitoare per ansamblu, caci altfel ar fi necesara pentru mantuire, si nu este. A spune ca pustnicii canta psalmi este extrem de fortat de vreme ce nu stim asta, ca sa nu spunem ca nu se aminteste de asta in scrierile lor.
Religia nu implica arta in mod obligatoriu, caci sunt suficienti sfinti, martiri, mucenici, pustnici care nu au avut nici un fel de dar in aceasta privinta, dar s-au sfintit (a se retine: nu vorbim de mantuire ci de sfintire- sunt doua lucruri diferite).
Deasemeni cei care au aceste daruri nu s-au mantuit prin darul lor- scriitori, muzicieni, pictori, samd. Oricat ar place cuiva ideea asta, arta nu implica in mod obligator si suficient religia si invers.
Ai pus punctul pe i cu propovaduirea in pustiu: mie personal aceea mi s-a parut arta- fiecare cuvintel spus de sfantul Ioan Botezatorul. Ca sa nu mai spunem ca abia aceea este critica constructiva si mantuitoare.