Apocalypto,Mel Gibson
Raspunsuri - Pagina 2
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Iasmin08 Daca genialitatea se traduce prin jertfa umana, prin haituirea unor oameni, ma lipsesc... Chiar nu asta vroiam sa vad vreodata. Este atata cruzime in filmul asta ca preferam sa merg la macelarie daca eram atata de insetata de circ de genul asta. Mie mi-a displacut profund, m-a oripilat. Dar ajungem stiu eu- la arta, si iar discutia eterna despre arta=credinta si credinta=arta...Ceea ce din punctul meu de vedere cel putin in cazul de fata nu are a face cu subiectul...Pe mine filmul asta nu ''m-a eliberat'' de nimic. Nici nu mi-a provocat vreun soi de placere vizuala. Deloc. |
draga mea, nu filmul e crud, ci realitatea. nu arta raneste si omoara oameni si idolatrizeaza (tot nu am inteles cum sunt vinovati paganii din vechime ca erau idolatri?), ci doar pune oglinda in fata celor care o fac. placerea vizuala nu e doar starea de confort mental, placerea poate veni si din adevar, la fel ca si fericirea. esti placut impresionat de ceva care iti aduce cunoastere, iti dezvaluie un mister, te ajuta sa vizualizezi o era demult apusa fara sa foloseasca prea multa pudra si machiaj, etc.
este foarte multa cruzime in jurul tau si nu am auzit niciodata pe nimeni sa spuna: mai bine ma duc la macelarie decat sa traiesc printre oameni, oripilat de inestetica violentei.
Iasmin08 spune:
Conchi este taaaaaaaare discutabil. N-o fi interzicand cu nimic credinta noastra, dar scuze, io nu vad nicio expresie artistica in filmul asta. Asa cum e el. Dar dealtfel eu am o cu totul alta viziune si asupra artei si asupra credintei, si asupra religiei.
Si cred ca se incadreaza in ''critica de film'' ori in discutarea credintei maya. Inca ma intreb in care.
Slava Domnului (a milioana oara) ca nu suntem identice....
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Iasmin08 spune:
Conchi, oamenii nu au nici o vina ca sunt idolatri- cel putin in cazul lor nu. Asta nu inseamna ca vreau sa fac ce fac ei, sau ca era bine ce faceau.
Si da, exista multa violenta in jur, dar noi cei care ne pretindem superiori prin civilizatie tehnica, etc, ar trebui sa demonstram ca am mers mai departe, nu sa aratam cu degetul ca ''uite ce fac'' ca si cum se incadreaza in normalitate. Stii bine ca nu se incadreaza in normalitate si ca luptam sa eradicam acest tip de comportament primitiv si salbatic.
conchita spune:
Iasmin, poate are de-a face cu nevoia ta evidenta de a pune orice lucru in sertarasul cu certitudini? este a doua oara cand te ingrijoreaza faptul ca subiectul asta e la SC. :-))
eu nu m-am uitat niciodata la filme de groaza, nu le suport, prea multa violenta gratuita, imaginata doar de dragul violentei in sine, de a hrani setea de adrenalina si horror a unora. dar nu as indrazni sa neg ca filmele horror is o expresie artistica. despre apocalypto, eu aleg sa cred ca ai avut deja creierul setat pe prejudecati si asteptari hazardate, de aceea nu ti-ai permis sa vezi mai mult decat sange si-atat.
pe de alta parte, nu toata lumea se uita la filme ca mod de a practica o credinta sau alta. demonul nu e arta in sine, demonul e in agenda creatorului de arta, in intentia de manipulare si corupere. iar pe Dumnezeu il poti gasi in cele mai neasteptate colturi, pentru ca, nu-i asa, e peste tot oricum. :-)
mamabear spune:
Sunt de acord cu Conchita ca nu e un film crud ci e realitatea. Ok, unora nu le-a placut, dar critica asta asa de vehementa jigneste pe cei care au vazut filmul si le-a placut. Cum spuneam, au fost si preoti care au vazut filmul si li s-a parut bun dpdv istoric si au admirat, asa ca si mine , genialitatea lui Mel Gibson.
Eu imi sustin parerea ca merita vazut, pt cine poate, cel putin mult mai mult decat productiile de serie, care fac atatea "victime" in randul femeilor.
Iasmin08 spune:
Conchi, gratie sotului meu mult iubit a trebuit sa il privesc vreo trei zile la rand non stop... Oare chiar pot arunca toata vina asupra prejudecatilor si asteptarilor mele? Nu prea cred.
Eu nu pun lucrurile in sertarul cu certitudini, ci traiesc viata mea prin prisma certitudinilor. Si da, eu sunt genul de om care jinduieste dupa ordine, lucrurile trebuie sa fie la locul lor, nici mai mult nici mai putin. Pot merge noaptea si sa iau dintr-un anume sertar un anume lucru pe care il caut. Dar lucrurile le pun in sertarele pe care le vreau eu, in ordinea pe care o vreau eu.
In ceea ce ma priveste, ceea ce cred si ceea ce imi place sua nu, hotarasc doar eu insami. daca nu mi-a palcut ceva, poa' sa vina 1000 de critici de film, mie personal nu o sa-mi schimbe parerea cu privire la filmul asta: nu-mi place si basta. Crezi ca daca vor veni si incep sa imi explice cu cata munca s-a turnat, cati bani, cat timp, etc o sa imi placa filmul mai mult? Astea sunt detalii.
Asa cum intr-un tort poti pune nu stiu cate ingrediente (care se pun la un tort reusit), dar asta nu garanteaza reusita. Asta ca sa nu spunem ca la prajituri nu se pune carne ...
conchita spune:
citat din mesajul lui Iasmin08 Dar dealtfel eu am o cu totul alta viziune si asupra artei si asupra credintei, si asupra religiei. |
asta am observat. :-) tu discuti daca era bine sau nu era bine ce faceau personajele din film. facand judecati de valoare si morala asupra unor eroi imaginari, proiectezi asta asupra valorii artistice a filmului!! ceea ce, sa ma scuzi, mie mi se pare complet paralel, indiferent din ce unghi privesti filmul asta. adica putem avea o love story despre doi adulterini, preotul sa spuna adulterul e pacat, nu le urma exemplul, sau chiar "nu te uita la film". dar niciun preot din lume si nici un credincios nu are autoritate sa proclame filmul un nimic dpdv artistic.
Iasmin08 spune:
Oups, iaca de ce ma miram eu ca e la Sufletul Credintei? Si io care credeam ca nu ma intreaba despre film din punct de vedere artistic ci religios. De ce nu e la Zona artelor? Acolo discutam despre ceea ce este artistic in film pana nu mai putem. Dar a fost deschis subiectul aici nu ca e pusa la indoiala expresia artistica. (ar fi si greu atunci cand spui ca e in regia lui Mel Gibson) ci ca sa privim din punct de vedere al credintei din suflet???? Off.. m-am inselat... asta-i sertarul cu filme. Am nimerit eu gresit.
conchita spune:
citat din mesajul lui Iasmin08 Oups, iaca de ce ma miram eu ca e la Sufletul Credintei? Si io care credeam ca nu ma intreaba despre film din punct de vedere artistic ci religios. De ce nu e la Zona artelor? Acolo discutam despre ceea ce este artistic in film pana nu mai putem. Dar a fost deschis subiectul aici nu ca e pusa la indoiala expresia artistica. (ar fi si greu atunci cand spui ca e in regia lui Mel Gibson) ci ca sa privim din punct de vedere al credintei din suflet???? Off.. m-am inselat... asta-i sertarul cu filme. Am nimerit eu gresit. Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
a treia oara cu sertarasul la inaintare. :-))
Iasmin, eu si cu tine discutam aspectul artistic, pentru ca tu desfiintezi filmul pe considerente...religioase. in schimb, b.nica voia sa discute aspectele religioase, ca doar ea a deschis topicul. Iasmin, esti haioasa. parca te-ar fi pus invatatoarea in banci langa un coleg galagios si vrei sa plece cat mai departe de tine. :-))
mamabear spune:
He he Iasmin, ma bucur daca i-a placut filmul sotului tau, ca este un film bun. Nici un film nu place tuturor si chiar daca dpdv artistic e f reusit, nu inseamna ca toti vor fi incantati. Sunt o gramada de filme f bune, artistic vorbind, cu actori f buni, care mie nu-mi plac , pt ca se pun la rang de cinste atitudini si fapte care sunt pacate dpdv al credintei crestine. Nu e cazul acestui film, e un film istoric, care nu propovaduieste violenta (ca filmele horor sau mai stiu eu care) ci o dezvaluie ca facand parte dintr-o civilizatie apusa. Nu trebuie sa-ti placa filmul, dar sa stii ca nu loveste cu nimic in morala crestina, nu e vorba de violenta gratuita, e istorie si nu e un film doar pt barbati; eu am plans la film, la unele scene, dar mi-a placut si l-am revazut de doua ori ( o data cu un grup de parinti- atunci mi-a fost cel mai greu , ca-mi era rusine sa plang ).
Hai, mai bine lasa filmul si vina la noi la subiect.