Tensiuni in lume (2)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/speed/speed.jpg)
Citat: |
citat din mesajul lui ladyJ Eu nu concep ideea de umanitar asa cum o concep aia de pe vas, sorry. Si nu cred nici in ´´emotii puternice umanitare´´ vai, ce suparati au fost ei ca nu i-au lasat israelitii sa mearga asa cum vor ei in Gaza..bla bla. Vrei sa ajuti, te supui regulilor! Vrei scandal si stiri de prima pagina, sari la gatu soldatului cu ce-ti pica in mana. Simplu. |
iar aici am eu o obiectie. cred ca e usor din fotoliile noastre sa spunem ca e simplu si ca trebuie sa te supui regulilor.pai regulile astea is problema. uite aici o lista cu ce se poate trimite si ce nu. si mai ales s-a decis cite calorii are voie sa consume un cetatean din Gaza...in plus dupa estimarile UN doar o treime din ajutoare sunt lasate sa ajunga in Gaza. iti inchipui cum ar fi sa vina cineva sa ne spuna sa renuntam la 3 sferturi din portia de mincare a copiilor nostri sau a noastra ?? sau ca nu avem voie sa ne reconstruim casa distrusa si ca trebuie sa traim ca animalele pe unde apucam...si asta nu de azi de ieri ci de ani de zile...o generatie intreaga e aproape distrusa din orice punct de vedere...initial am chiar zimbit citind "lista" fiindca primul lucru care mi-a trecut prin fatza ochilor a fost o adunare de rabini sfatosi aplecati asupra Talmudului...doar ca de data asta e vorba de viata si de moartea palestinienilor...teoretic zic si eu ca in situatie de razboi, cind stai cu frica ca se strecoara arme impreuna cu caietele scolare nu ai timp de dragalasenii si discutii, ai de trimis alimente -trimiti si atita tot nu stam noi sa desfacem toate pachetelele...dar daca ei au timp sa desfaca pachetele ca sa fie siguri ca e coriandru si nu scortisoara (??), ca e ton si nu gem etc atunci chiar iti vine sa zici what the hell??
eu nu am legaturi de singe ori de alta culoare cu nici o parte, ii respect si admir enorm pe evrei , urasc terorismul din partea oricui ar veni dar sincer sunt oripilata de tratamentul pe care il aplica palestinienilor...:( fostii abuzati au devenit abuzatori...:(
AB-AC , multe plecaciuni...eu nu am nici o indoiala asupra intentiei flotilei, e clar ca s-a vrut o declaratie politica, doar era umplut de marfa de pe lista interzisa...
Raspunsuri
![](images/user_woman.png)
ladyJ spune:
Speed, nu discutam legitimitatea blocadei. Vorbeam din punctul de vedere al cuiva care vrea sa ajute.
Daca eu vreau sa trimit ajutoare in Palestina, daca chiar vreau ca ajutoarele mele sa ajunga acolo, ma supun regulilor pentru ca e singura sansa pe care o am. Nu am voie sa trimit pateuri, asta e , trimit margarina. De margarina mea se vor bucura niste oameni.
N-am voie in portul x, ma duc in portul y la control. Telul meu e ca ajutorul sa ajunga acolo unde doresc. Intelegi?
Sub nicio forma nu ma iau de gat cu autoritatile, daca eu chiar am intentii bune umanitare!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
AB_AC spune:
Speed la asta cu desfacutul sunt scrupulosi si rapizi. Faptul ca ai rude la Ierusalim nu te scapa de puricatul ElAl-ului. Noi am fost in teritorii in 98 si al meu in 97-98 si am trecut frontierele cu masina inchiriata ca-n branza. Al meu si cu inca un coleg s-au amuzat scormonind prin adaposturi militare dezafectate in Golan. Deci se poate si asa. Aceasta alta cale a existat. Apoi cand negocierile se apropiau de deznodamantul final in care pentru pace trebuie impartit, extremistii au luat puterea de ambele parti.
In fine revenind la control Free Gaza s-a plans mereu mai mult de Hamas care scotea la mezat ajutoarele decat de Israel ca nu le-a transportat.
Legat de ce e interzis. Nu pricep mai mult ca tine speed
In fine uite in ca-n 2008 treceau fructe : http://www.mfa.gov.il/MFA/Government/Communiques/2008/Humanitarian+assistance+transferred+to+Gaza+4-Mar-2008.htm?WBCMODE=PresentationUnpublished?DisplayMode=print
Oare numai din Europa nu-s voie produse de fucte? S-ar putea sa fie ceva de protectie a semintelor locale decat altceva. Cam in genul protectiei in America de Nord contra altor specii de plante.
Legat de restul eu sunt oricand gata sa particip la discutii istorice, dar pe un topic separat. Il spliteaza careva pe acesta? Sincer Beren offtopicul e parte din DC, dar la chestii explozive un split e binevenit eventual direct la ZZ
lilanda spune:
citat din mesajul lui ladyJ Speed, nu discutam legitimitatea blocadei. Vorbeam din punctul de vedere al cuiva care vrea sa ajute. Daca eu vreau sa trimit ajutoare in Palestina, daca chiar vreau ca ajutoarele mele sa ajunga acolo, ma supun regulilor pentru ca e singura sansa pe care o am. Nu am voie sa trimit pateuri, asta e , trimit margarina. De margarina mea se vor bucura niste oameni. N-am voie in portul x, ma duc in portul y la control. Telul meu e ca ajutorul sa ajunga acolo unde doresc. Intelegi? Sub nicio forma nu ma iau de gat cu autoritatile, daca eu chiar am intentii bune umanitare! |
O alta metoda ar fi si cea de lobby/recomandare/chezasie. Exact ceea ce fac si voluntarii umanitaristi (suedezi, irlandezi sau ce-or mai fi de s-au urcat la bordul vaselor cu ajutoare). Prezenta lor, acolo, spune multe. Sau ar trebui sa spuna!!!
ladyJ spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui lilanda
O alta metoda ar fi si cea de lobby/recomandare/chezasie. Exact ceea ce fac si voluntarii umanitaristi (suedezi, irlandezi sau ce-or mai fi de s-au urcat la bordul vaselor cu ajutoare). Prezenta lor, acolo, spune multe. Sau ar trebui sa spuna!!! "I am a deeply superficial person" - Andy Warhol |
Nu inteleg
![](floare.gif)
La ce te referi exact?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/speed/speed.jpg)
speed spune:
citat din mesajul lui ladyJ Speed, nu discutam legitimitatea blocadei. Vorbeam din punctul de vedere al cuiva care vrea sa ajute. Daca eu vreau sa trimit ajutoare in Palestina, daca chiar vreau ca ajutoarele mele sa ajunga acolo, ma supun regulilor pentru ca e singura sansa pe care o am. Nu am voie sa trimit pateuri, asta e , trimit margarina. De margarina mea se vor bucura niste oameni. N-am voie in portul x, ma duc in portul y la control. Telul meu e ca ajutorul sa ajunga acolo unde doresc. Intelegi? Sub nicio forma nu ma iau de gat cu autoritatile, daca eu chiar am intentii bune umanitare! |
pai asta spuneam, scopul flotilei a fost sa sparga blocada, sa se atraga atentia din nou asupra legitimitatii blocadei...si asta nu o spun eu ci au spus-o de la bun inceput cei implicati...daca vroiau sa trimita alimente acceptate de israelieni o faceau fara atita tambalau cum au facut-o si pina acum...flotila asta nu a aparut peste noapte, s-au facut pregatiri si publicitate de luni de zile, autoritatile din Turcia au verificat oficial incarcatura ca sa nu contina arme etc ,s-a declarat ca se doreste o spargere a blocadei, ca nu e ok sa fie acceptate doar anumite alimente, oamenii mai au nevoie si de locuinte, copiii mai au nevoie si de jucarii si de educatie. a fost o declaratie politica.Intelegi ?
![](icon_smile.gif)
AB_AC,poate un split ar fi bine venit :) cit despre Hamas, bineinteles ca beneficiaza de ajutoare :(
lilanda spune:
Lady, ma refer la faptul ca pe vasele alea au fost si activisti pacifisti: de exemplu, 11 suedezi mari si lati, printre care si scriitorul www.thelocal.se/26980/20100602/" target="_blank">Henning Mankel. A fost o actiune concertata, asa cum spunea si speed, politic gindita sa atraga atentia asupra legitimitatii blocadei.
ladyJ spune:
Speed, inteleg...acum ce-ai vrut sa zici.
Mea culpa, trebuia sa citesc cu mai multa atentie.
Acelasi lucru l-am mentionat si eu undeva pe la inceputul capitolului 1, anume ca a fost o actiune premeditata.(in timp ce unii useri strigau din toti ranunchii vai saracii oameni, ei vroiau sa ajute si ia uite ce le-au facut raii aia)
Acum eu mai cred ca telul nu era acela de a obtine permiterea mai multor feluri de ajutoare. Scopul era de a arata lumii ´´ia uite ce rai sunt israelienii´´
Spun asta pentru ca(,) chiar daca s-ar permite orice fel de produse, acestea vor ajunge in camara sau contul hamas. Si toata lumea stie asta.
AB,ideea e foarte buna, de ce nu initiezi tu un topic?
![](images/user_man.png)
beren spune:
citat din mesajul lui lilanda Lady, ma refer la faptul ca pe vasele alea au fost si activisti pacifisti: de exemplu, 11 suedezi mari si lati, printre care si scriitorul www.thelocal.se/26980/20100602/" target="_blank">Henning Mankel. A fost o actiune concertata, asa cum spunea si speed, politic gindita sa atraga atentia asupra legitimitatii blocadei. |
Evident ca asta a fost intentia.
Dupa cum sunt de asemenea convins ca activistii suedezi nu aveau de gand sa devina violenti fata de fortele de ordine trimise sa-i aresteze, si nici nu era in intentia lor sa fie asociati cu manifestarile activistilor de pe vasul turcesc unde au fost victime.
In mod cert nu-i putem banui ca ar fi considerat macar o secunda sustinerea acelor acte de violenta - dovada este faptul ca 5 din 6 vase au respectat instructiunile IDF, iar intre victime nu se numara nici unul din acesti protagonisti renumiti.
ladyJ spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui beren
Evident ca asta a fost intentia. Dupa cum sunt de asemenea convins ca activistii suedezi nu aveau de gand sa devina violenti fata de fortele de ordine trimise sa-i aresteze, si nici nu era in intentia lor sa fie asociati cu manifestarile activistilor de pe vasul turcesc unde au fost victime. In mod cert nu-i putem banui ca ar fi considerat macar o secunda sustinerea acelor acte de violenta - dovada este faptul ca 5 din 6 vase au respectat instructiunile IDF, iar intre victime nu se numara nici unul din acesti protagonisti renumiti. |
In acest caz putem spune ca ideea de fortare a blocadei a apartinut in totalitate vasului turcesc.
De ceilalti s-au folosit pentru amploarea evenimentului.