chirii in Targu Mures

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Bine, mai , muresencelor, cum sa spuneti ca Papiu sau Unirea sunt cele mai bune licee din Tg. Mures? Pai cel mai bun e Pedagogicul . Adica liceul pe care l-am terminat eu.
Dar e adevarat ce ziceti, si Papiu si Unirea sunt licee foarte bune .
Miriama, eu daca m-as muta acum in Tg Mures, as alege zona Dacia, la case, nu la blocuri.E foarte aproape de centru si ai tot ce-ti trebuie in imprejurimi.Am mai multe cunostinte care locuiesc pe acolo si sunt niste case grozave! Dar nu e singura zona buna.Cum spuneau si fetele, ar mai fi si Cornisa, 7 Noiembrie si chiar Tudor.In Livezeni se gasesc multe case superbe, dar e cam departe de oras, dupa gustul meu.
Am vazut ca te intereseaza si scoli bune si am sa-ti spun ce stiu eu tot aici, la acest subiect.Eu am lucrat in invatamantul primar in Tg Mures, nu mai lucrez, dar pastrez contacte cu fostele colege si mai stiu cate ceva. Liceul Unirea are un renume foarte bun si au si clase primare.Au conditii foarte bune si lucreaza acolo doar cadre didactice cu pretentii.Cel putin asa se sustine.... Scoli generale foarte bune ar mai fi Scoala Generala 4 (situata chiar in centrul orasului), Scoala 5 (din Tudor) sau Scoala 17 (din cartierul 1848).Nu stiu daca acum se mai cheama tot asa sau si-au luat alte denumiri, insa pe oricine intrebi va sti sa le localizeze dupa denumirea veche.
Acuma , despre integrarea copiilor tai in sistemul de invatamant romanesc, nu stiu sa-ti spun prea multe.Mi-am pus si eu problema daca, in caz ca ne-am intoarce, s-ar putea adapta fiica mea la sistemul din Ro. Eu am si pregatit-o putin in acest sens.Am lucrat cu ea si din manualele din Ro, am invatat-o sa scrie si sa citeasca romaneste si chiar am dus-o pentru cateva ore la cursuri la o scoala generala din Romania cu ocazia ultimei vizite pe care am facut-o in tara.Fiica-mea a fost foarte incantata desi scoala respectiva nu arata la fel de grozav ca scoala ei de aici.Daca ar fi sa ne intoarcem in Tg Mures, eu as duce-o la scoala cu predare in lb germana (exista si asa ceva in Tg Mures) pentru ca i-ar fi mai usoara adaptarea.
Nu stiu in ce tara esti acum si cat de diferit este sistemul de invatamant in care sunt acum copiii tai fata de cel din Ro, dar , daca as fi in locul tau ,inainte sa aleg scoala, m-as duce la Inspectoratul Scolar si as cere acolo sfaturi in privinta alegerii celei mai potrivite pentru copiii tai.Ei pastoresc toate scolile din oras, stiu exact si situatia scolilor private, metode de predare in fiecare scoala, conditii etc.
In rest, despre Tg Mures numai de bine. E un oras frumos, curat si linistit.

Mergi la inceput