chirii in Targu Mures
Buna ziua tuturor,
Intrucat vrem sa inchiriem casa/apartament in Targu Mures pe perioada mare, as vrea sa stiu care sunt preturile pentru conditii si amenajari la standarde internationale. As prefera casa cu curte, garaj si eventual piscina, cu etaj sau fara, conteaza mai putin. Sau un apartament foarte spatios si complet amenajat si utilat. De asemenea vreau sa stiu si zonele unde sunt cele mai bune case. Daca cineva imi poate spune si cum e sa traiesti la Targu Mures, as aprecia foarte tare.
Stie cineva?
Multumesc.
"Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic"
Raspunsuri
LAlexandra spune:
NEATA
eu sunt din tg mures. Poti cauta infomatii pe ziarul flash, cauta pe net, au site.
Spune-mi mai multe ce te intereseaza. Ce fel de zona cu case...eventual in ce zona veti lucra, ce va intereseaza, sa aveti parcuri in zona sau va e indiferent.
Iti scriu mai tarziu mai multe ca bebe al meu doarme si cum aude ca tastez se trezeste.
viata e frumoasa in oras...depinde ce te intereseaza...detalieaza putin
Mami de Printisor - Alessandro (15.04.2010)
miriama spune:
Sincer nu stiu inca in ce zona este situat noul loc de munca, insa marea mea problema este cu scoala copiilor ca n-am nici o idee ce scoli sunt acolo, n-am fost niciodata in Tg. Mures si chiar nu stiu de unde sa incep vreo cautare.
Am scris si la subforumul "scoli...." ce caut, n-am inca nici un raspuns si cel mai probabil ma voi baza pe agentiile imobiliare pentru casa. Ce fac insa cu scoala?
Sigur ca mi-ar place sa fie si un parc in apropiere sa avem acces usor cu rolele, insa cel mai important e ca vreau o casa buna si care sa fie cat de cat aproape de scoala, centru comercial, servici... Ehehe eu vreau multe dar nu cunosc nicicum terenul...
Oricum mersi de bunavointa!
LAlexandra spune:
Miriama,
cu scolile depinde ce varsta au copii si cum te gandesti sa te organizezi cu mersul la munca, cu dusul si luatul copiilor de la scoala, etc.
In Mures fiecare zona are ceva frumos, asa zic eu, mie imi place orasul ca e micut (eu asa prefer, nu un oras supraaglomerat si agitat). Aici fiecare se cam cunoaste cu fiecare. Eu daca am ales sa fac liceul si facultatea in Mures, si apoi si locul de munca, inevitabil cunosti multa lume, care iti cunosc prietenii si tot asa. Mi se pare mai usor de gasit cunostinte cu care sa schimbi o vorba, parerea mea.
Locuri de distractie si pt copii ar fi gradina zoologica cu platoul Cornesti, weekendul- complex de agrement cu piscine, terase. Si in rest sunt foate multe locuri in zona unde va puteti petrece timpul.
Acum nu stiu cati ani au copii, ca sa imi dau seama ce v-ar interesa.
Mai intreaba ce vrei sa stii, si pe viitor imi poti trimite si mail pe PM.
Mami de Printisor - Alessandro (15.04.2010)
columbiana spune:
Cit de mari sunt copiii? cel mai bun liceu din Tg-Mures e Papiu Ilarian, apoi Unirea; stiu ca la Bolyai (alt liceu bun) incepe de la scoala primara dar nu stiu daca au si sectie roman; cea mai buna zona de locuit dupa mine ar fi 7 Noiembrie/Cornisa, zona spitalelor/universitatilor (e pe deal, mult spatiu verde, padure, aproape de parcul acvatic); nu recomand Pandurilor (multa lume te va indrepta incolo- e prea aproape de Valea Rece), Tudor e departe, in nici un caz Mureseni sau spre Cristesti, nici dupa Dimbu (1848) nu m-as inghesui, desi e bine pozitionat strategic.
nu stiu cit sun preturile, fostul meu apartament e inchiriat acum cu 125euro/luna dar e mic- doua camere decomandate, in Pandurilor;
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
LAlexandra spune:
offfff...nu imi place, dar va trebui sa o contrazic pe Ana.
Liceul Papiu a fost, a fost demult unul bun, si nu ca erau profesori care explicau bine, ci erau copiii valorosi, caci profesorii erau si sunt foarte exigenti predand insa la nivel de facultate nu de liceu, nu unu ci o multime de copii stiu care s-au transferat la alte licee...nu are rost sa explic atitudinea profesorilor.
Intradevar liceul Unirea e de calitate, dar e axat mai mult pe uman. Au de la gradinita pana la liceu si din cate stiu acolo se organizeaza si alte activitati extrascolare.
Liceul Bolyai este mai mult maghiar, imi pare rau sa spun, dar daca nu sunteti maghiari nu stiu cum se vor simti copiii acolo.
Cu referire la zone de locuit, 7 noiembrie e o zona frumoasa cu parcuri, dar scumpa, si fara magazine, defel, supermarketurile sunt exact in cealalta parte (doar Selgros) e mai aproape. E intradevar si aproape de zone de agrement si de centru.
Insa am spus,e o zona scumpa caci aici sunt toate spitalele si policlinicile din oras, si totul e mai scump in zona din cauza asta.
Eu stau in Tudor si imi place ca are mai multe mijloace de transport decat alte zone si mi se pare un "mic orasel" in care gasesti de toate. E cred cel mai mare cartier, acum depinde si unde anume stai in Tudor.
Dambu, am stat si acolo, nu ma prea incanta ca sunt multi smecheri.(acum depinde daca stai chiar aproape de centru, la case, poate e altfel)
In Mureseni, e aproape de centrele mari comerciale...dar zona e dezastru.
Oricum asta cu sa fie aproape de una de alta...eu te intrebam care va sunt posibilitatile si cum vrei sa faceti, deoarece orasul nu e atat de MARE incat sa ti se para departe....oricum o iei totul e aproape.
Liceele sunt grupate cam toate spre centru, asa ca din orice zona sunt aproape.
preturi...o garsoniera in Tudor e cel putin 150 euro, cel putin, asa ca Ana ai putea linistita sa maresti chiria. Pe 2 camere plateam eu pe vremuri 120 euro, acum 5 ani, nemobilat si era chirie ok.
Stiu ca o colega isi inchiriase apartament ultra cu totul in el, 3 camere, acum 2 ani cu 350 euro. Nu stiu acum daca au mai crescut sau scazut cu criza.
Mami de printisor Alessandro - 15.04.2010
LAlexandra spune:
am uitat...zona Unirii are multe case, dar e o zona frecventata de romi
columbiana spune:
Alexandra, dar nu ma contrazici:)), raminem de acord in punctele esentiale ; eu am locuit in Tudor (am parcurs asa: Dimbu-Tudor-Pandurilor), dar nu ma omor dupa cartier: prea mare, prea popular (poate zona Dacia e mai frumusica un pic, dar pe la Corina incolo e bloc linga bloc tipic ceausist); tot 7 Noiembrie/Clinici as recomanda, cumparaturile le poti face saptaminal.
Miriama, s-a scumbat sigur de cind am plecat eu (2007), dar imi amintesc cu placere de teatrul national, filarmonica, teatrul de papusi, expozitiile de la Palatul Culturii si mai ales de verile la weekend sau Singeorgiu, festivalul de la Sighi, restaurantele cu meniu bun in oras si in jur, centrul orasului mic dar cochet si plin de viata; orasul e mic, cam monoton (iti vor lipsi muntii din jurul Brasovului), comunitatea maghiara foarte vizibila, mai ales daca nu esti obisnuita....in ansamblu e fain
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
miriama spune:
Fetelor,multumesc mult pentru informatii, sunt foarte pretioase pentru mine, macar sa stiu spre ce sa ma uit.
Despre locuit cu maghiarii, hmmmm..... nu stiu ce sa zic, pana la proba contrarie ii consider oameni de omenie; eu inca mai locuiesc intr-o tara in care cand am venit nu stiam nici buche, nici sunete, nimic... acum o rup binisor. Insa, asta e, contractul se termina si cea mai buna oportunitate gasita este in Romania. Ne adaptam. Copiii mei au invatat la o scoala internationala pe sistemul american si de aceea imi fac griji inmiite de cum se vor adapta la sistemul romanesc si predarea in limba romana si chiar mentalitate.
Dar, cu Dumnezeu inainte! Va fi foarte greu dar sper ca nu imposibil...
Va pup!
LAlexandra spune:
NEATA, imi mai amintesc cate ceva...mai e zona Sovata-Praid, cu lacul sarat Ursu si salina de la Praid. La sangeorgiu e foarte fain, e si f aproape de Mures. De munte de ti-e dor poti pleca pe zona Toplita...pacat ca drumul lasa de dorit. O sa va gasiti puncte de interes, sunt sigura
dia_filipas spune:
Miriama, ma bag si aici..., daca zici ca vrei casa, ei bine la iesirea din mures spre sovata este un cartier nou de case, in Livezeni, si din cate am inteles s-au mai construit si se mai construiesc ceva cartiere rezidentiale, ca tot vad reclame pe autobuze...poti cauta pe net, sa vezi daca e ok pt. voi...o sa caut si eu si iti dau linkul daca gasesc. Zona de case, linistita este si in zona Tribunalului, sau in zona Dacia-Furnica, dar nu stiu daca se gasesc de vanzare, sau care e pretul. Te-a sfatuit bine una din fete sa cauti in ziarul Flash, au si pagina de net.
Dia, mami de soferita in devenire Miruna (15.07.2008)