ati obosit sa fiti mamici?
Raspunsuri - Pagina 8
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ana_a/ana_a.jpg)
ana_a spune:
andreiash, imi pare rau ca treci printr-o asa perioada nasoala de oboseala! Am trecut si eu prin asa ceva.
Recunosc ca nu mai calc de mult haine....imi ia o groaza de timp si la ritmul in care le spal...as innebuni!
Cu aspiratorul incerc sa dau zilnic, este adevarat, dar nu-i nici un bai daca o zi nu am chef si nu se asipra! la vase mai fentez, le mai las pe seara adunate gramada si le mai ia sotul in primire daca simte ca ma depaseste situatia.
Eu am devenit mai relaxata cu treburile casnice si totul merge bine.
Este adevarat ca inca sunt in CIC si sigur am mult mai mult timp decat tine.
I-ati o vacanta de 2 zile!
Eu, de exemplu, cam asta fac, imi iau o zi libera - duminica de exemplu, in care tati este cu toate inclusiv copilasii, si eu plec de acasa
Devinde tot mai greu si pentru noi de cand a dat caldura parca tot mai obosite suntem.
Ca si mama, nu pot sa zic ca m-am simtit vreodata obosita, insa, cu treburile casnice sunt mereu in urma, doar ca am acceptat care imi este limita si nu ma mai deranjeaza.blog de mamica
proud
Participam la concurs! Povestea afiselor noastre :
Operatiunea I Love DC!
O poveste cu si despre stejari
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/szivarvany/szivarvany.jpg)
szivarvany spune:
Iti raspund si eu.
Nici eu nu am obosit sa fiu mama. De acolo imi culeg energia, zambetele, tot ce e mai frumos in viata mea. Datorita statului de mama iesim seara de seara cu trupa de mamici si pitici in parc
Insa am obosit sa fac curat / sa spal haine-vase/ sa car plasele de la piata / sa gatesc de calcat doar in caz de forta majora
sunt cam puturoasa
Si am prioritati. Bine, mie imi e mai usor, avand-o doar pe Giulia. Ma rog, si pe Sela
Treaba daca nu e facuta, ma asteapta si gata, nimeni nu mi poate reprosa nimic. Prioritatea e fi`mea si punct.
Retsul ... pot astepta
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu
Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
![](images/user_woman.png)
ralcat spune:
Auzi tu Ardeiash, nu te-oi simti tu asa obosita si tracasata si de la lipsa soarelui? Ca tocmai citii ca lipsa soarelui pentru mult timp duce la stari de oboseala pana la depresie. Nu zic ca n-ai de ce fi obosita, dar ma gandeam ca poate agrava si asta o oboseala deja instalata. Si la cat de "mult" soare e prin orasul asta de obicei ...
Si mai cred ca daca ii spui sotului tau despre cat de obosita te simti si despre nevoile tale, sigur se implica. Sau cel putin la mine asa s-a intamplat. Al meu sot, mi-a zis "nevasta, nu ma astepta pe mine sa ghicesc, sau sa empatizez eu cu nevoile tale, spune-mi si fac orice numai sa te vad mai bine. dar spune-mi". Asa ca i-am spus, nu am mai asteptat de la el, cum am tot crezut eu ani la randul ca ... mama il loveste pe el revelatia ca mi s-a luat sa fac eu si aia si aia sia aia si face el. Revelatii d-astea, nu lovesc pe nimeni, si dupa ce se invata ca oricum face nevasta ca tot face ea repede si bine ... nici chef de revelatii nu are nici un barbat.
Dar cand ii spui, si ii ceri ajutorul, alta e miscarea, cavalerul din orice barbat se trezeste imediat si spala vasele (sau cumpara masina de spalat).
Iti tin pumnii
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu
ardeiash spune:
tot ce e posibil, mai ales ca sunt nascuta la malul marii... si imi lipseste si marea si soarele
o sa ma duc sa ma soresc la asta nu m*am gandit merci
gabitza2005 spune:
Dupa cum a evoluat discutia subiectul ar trebui sa se cheme : Va obosesc treburile casnice si serviciul???
Chiar nu vad legatura cu statutul de mama.
Sau ca sa aibe vreo legatura cu statutul de mama:
" Copii va furnizeaza suficienta energie pentru treburile casnice?"
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Miriluta/Miriluta.jpg)
Miriluta spune:
Si eu am obosit, dar nu sa fiu mama ci am obosit sa fiu Wonderwoman: am obosit sa fac curat, sa gatesc, sa spal, sa tun iarba, sa curat gradina, sa spal baile...si fiu fresh seara.
Inainte aveam un adevarat ritual: in timpul saptamanii job, seara faceam ordine in casa cat erau copiii in baie si dupa ce se culcau ei, eu mai strangeam prin casa. In weekend trebuia sa calc, sa gatesc pt 2-3 zile, sa fac curatenie, sa merg cu copiii la joaca..sa ma ocup de sot care se simtea neglijat
De cateva luni am aflat ca sunt bolnava rau si daca nu am grija as putea sa mor. Am renuntat la job, imi mai bag picioarele in ea de curatenie, gatesc doar strictul necesar, daca nu mancam rece..pun consortul la treaba (daca ii cer specific sa ma ajute la ceva, o face...altfel nu ii pica fisa de unul singur). Ma ocup in principal de mine si de copiii mei si ii dau ascultare sotului meu care mi-a spus de multe ori ca imi consum inutil energia, ca el si copiii au nevoie de mine nu de o casa unde poti manca pe jos la WC, nu de prajituri sofisitcate, nu de o gradina aliniata la milimetru.
Si am invatat ca barbatii nu sunt capabili sa ''simta'' cand avem nevoie de ajutor. Asa ca trebuie sa le spunem ca la copiii. Si nici nu il critic atunci cand nu face treburile exact asa cum le fac eu...ma multumesc ca ii pasa si ca ma ajuta asa cum poate.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kariguld/kariguld.jpg)
kariguld spune:
Miriluta, sanatate multa.
sotul tau e cumva frate cu al meu?
io mi-am bagat picioarele in treburi mai demult, mai fac cate ceva cand nu se mai poate. cand a fost soacra la noi, am profitat din plin, dar nici ea nu a spus nimik. acum, abia astept sa revina.
marele meu noroc este ca am colaboratori de nadejde si daca ii rog ceva pe copii fac imediat, iar sotul nu-i dezordonat si ajuta adesea la orice in casa.
de ceva timp mi-am reluat plimbatul zilnic cu bicicleta. o ora, chiar si mai mult. e un aer super dimineata in parc.....sa tot traiesti!
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
![](bonjovi.gif)
M-am nascut pentru succes!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Miriluta/Miriluta.jpg)
Miriluta spune:
Kari musiu are ''doar'' 3 surori...dar nu as baga mana in foc ca nu e frate cu sotul tau
.
Si eu am profitat la maxim de soacra de cate ori a venit si luna trecuta chiar i-am chemat pe parintii mei la curatenie. Si parintii si socrii au ajutat de cate ori i-am solicitat si le sunt recunoscatoare pt asta. Cat despre alte ajutoare, copiii mei ''sunt dresati'' sa isi stranga lucrurile sau sa ajute la ce pot si ei (Henrik are 3 ani si mai mult ma incurca ) dar incearca si el acolo sa faca cate ceva.
Cred ca noi femeile trebuie sa invatam intai ca nu suntem caracatite, ca nu putem face totul si unele treburi trebuie delegate sau amanate (asta e cel mai important principiu in Project management: un project manager cu adevarat bun, nu face el singur toata treaba ci stie cum sa delege si sa dirijeze pe altii sa faca treaba )
LA posturile germane era la un moment dat o reclama cu o femeie care solicita un imprumut la banca si cand functionarul ii constata dispretuitor ca ea e ''doar '' casnica, ea ii raspunde ca e managerul unei mici intreprinderi familiale . Asa ca daca ai ai si job, poti spune ca esti chiar CEO-ul unei transnationale
alex_andra spune:
Ca veni vorba, cum facem sa rezolvam problemele zilnice:
am scos tot ce inseamna covor in casa, avem doar parchet, care se matura f usor si apoi dau un mop so gata, scap de nesuferitul de aspirator.
- nu calc (camasile sotului le calca soacra-mea, ca a insistat , iar eu nu m-am suparat)
- mancam salate si sandwichuri (e vara, merge), daca vrem o ciorba, apelam la restaurant, sau la mamele noastre, care abia asteapta sa ne dea de mancare
- ne impartim treburile: tu strangi prin casa, eu spal vasele, tu arunci gunoiul, eu fac curat la pisici, etc;
- noaptea facem cu randul, pentru biberonul de noapte, sau daca eva e prea agitata, o luam cu noi in pat
-duminica este ziua lor, ies singuri afara;
- rufele pun la 2 zile la spalat, dar nu ma oboseste sa pun niste rufe in masina de spalat;
- la vase mai trag chiulul, si-mi pun sotul sa le spele.
Ce-i drept, ma ajuta mult.
DAR: nu vine de la el, ii spun intotdeauna, el zice ca nu-si da seama si ca sa-i spun eu cand vreau sa ma ajute.
Ce-am observat: de cand se implica si el mai mult, sunt mai odihinita si mai binedispusa si nici nu ma mai cert cu el din te miri ce.
E armonie in casa si toata lumea e fericita
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
BAZAR UMANITAR