Sezatoarea canadiana (182)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Nelia mersi, intre timp le-am vazut si pe mailul sezatorii; probabil eram online cind ai postat si m-am si dus pe mail inainte sa intre mesajul;
Anca, io nu stiu nimic de aparatul ala, nici de pachete din pacate; de cina fac clatite , n-am facut de-un secol, inaugurez seria de vara de clatite si gogosi cu venirea mamei; eu vara ma ingras ca un purcel si iarna ma lupt sa dau jos; acum ma cirie barbatul ca dau o caruta de bani pe sala de sport si n-am fost de o luna ; apropo, am remarcat transformarea Dianei, fenomenala; examplu de vointa pentru babe ca mine :));
cu legumele si eu asa mi-am spus la inceput dar ai sa descoperi cu timpul ca legumele crude cu tempete sunt faine (conopida, morcovi, gogosari, etc) cu un spinach dip merg perfect pentru antreuri la o masa, intre mese, la o seara TV, etc;

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Am trimis si eu pozele pe cont. Ca ma rugase Pucku care nu e pe FB.
Anka: CT, poti sa-i folosesti cand iti iei ceva de acolo.
Morcovi cu Tzatiki....miam.....Chiar daca ma enerveau cei care ii rontaie in clasa.....
Eu am primit Cduri de acasa, si carti.... Aduse la usa. Puse in plic.
Aparat de taiat oua, acum nu stiu cat de functional era, am vazut la un magazin gen Dolarmax...... Adica o dolarama mai scumpa. Sau un magazin cu obiecte de bucatarie. Noi aveam cand eram mici dar mama nu-l folosea niciodata.... Dar cate oua pui tu intr-o salata?

Dragaica
imi pare bine ca ai fost «dusata»!!!! Si ca v-ati simtit bine.......

Ana cu mutatul stam bine.... Cu apartamentul la care am semnat bailul cu 3-4 saptamani inainte de a afla de transfer, stam groaznic de prost. M-ai ales ca partea aia de cheltuiala nu e acoperita de employeur....... Si chestia asta ne-a deprimat tare........ Ca voi plati doua chirii in acelasi timp, pt. 1-2 sau poate chiar 3 luni.....

O intrebare generala, concierjul mi-a spus ca imi da vopseaua alba si eu pot sa ma duc la orice Rona sa mi-o coloreze...E adevarat
?
A doua, aveti climatizor portabil? Ceva sugestii sau sfaturi....Ca am impresia ca e singurul pe care pot sa-l pun la noul apartament. N-am decat ferestre foarte mari.....

Si nu in ultimul rand multumim pt. urari de ziua lui Marc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Roxana n-am reusit sa vad pozele!

Nelia super pozele, multumim! Imi pare bine ca i-am vazut in realitate pe cei trei nazdravani ai tai, de multa vreme voiam sa-i cunosc, furmosi mai sunt!
Ca de altfel toti copii Sezatorii, acum abia am vazut si eu poze cu Addie - haplea am ras de una singura si de pozitii si de comentarii - e o frumoasa si o haioasa. Parca seamana cu finuta mea...nu?

Delia no problem, oricum n-aveau ce face baietii mei, asa ca trebuiau sa vina sa ma ia, am mai profitat si am mai stat si eu la taclale. Cred si eu ca a dormit dusa soimita dupa atata agitatie...

Anka nu stiu ce fac ai mei exact in Romania cand mai trimit pachete, stiu numai ca merg cu el desfacut ca trebuie sa vada ei ce pun acolo, anumite chestii nu se pun. Apoi aici, vine posta si te suna la usa si -ti aduce pachetul. Daca nu esti acasa iti las aun aviz cu adresa unde sa te duci sa-l iei, de obicei la cea mai apropiata farmacie care are punct de posta. NU e complicat, cam ca la noi.
In legatura cu banii de la Canadian Tire, pai cu ei poti sa platesti alte lucururi. Dar iti trebuie muuuuulti.... noi ne-am plictisit sa-i tot adunam.

Mami de pitic Patrick (29.04.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ankalaura

DRAGAICA - apai esti norocoasa, ce sa zic Daca o sa te tina de mana cand o fi sorocu'... super! Al meu a zis ca nu se poate asa ceva, ce, vreau sa lesine??

NEL - nu fac domne misto - www.egastro.ro/Files/aparate01mare.jpg" target="_blank">uite-l
Cand eram mici, cantam la el, ziceam ca e chitara

Eu am vazut pozele puse de tine, cu parola din mesaj.

Cu bubitele, nu stiu sa zic... Sunt si rozalii? Sunt maruntele?
Eliza mai facea asa de la soare, dar la cum arata meteo la noi, nu s-ar explica. De scarlatina nu am habar, dar m-as indoi sa fie asta...

Aaa.. sa va zic ce NU stiu inca:
- ce se face cu banii canadian tire
- ce se face cu rapini, tete de violon (incep sa citesc,... google sa traiasca...)
si ce nu pot sa inteleg:
- morcovii cruzi plimbati prin nu stiu ce trempeta....Asta e chiar anapoda complet!

Si poate nu ma uitati cu intrebarea despre coletele din Romania!

1. Coletele din Ro, am primit prin posta romano-canadiana, in Bucuresti se trimit intr-un singur loc din cat am inteles, e un oficiu postal pe undeva prin Ghencea, nu a trimis produse alimentare. Coletul l-am primit la usa si nu parea desfacut.

2. Slicer de oua am vazut la magazinul Ares, intersectie 40 cu Des Sources, in zona unde am fost in parcul Centennial.

3. Eu nu as manca morcovi cruzi decat dati prin trempette dar nu neaparat cumparata, pun niste mayo cu smantana, telina taiata marunt sau castravete murat.

4. Tete de violon alea sunt tare scarboase, nu le-as vedea intr-o mancare, beah ! In general am adoptat putine legume pe care nu le stiu. Unele am incercat dar am esuat lamentabil ... Sa-mi zici daca reusesti sa scoti ceva comestibil din tete de violon
Rapini nu stiu ce sunt

5. Banii de la Canadian tire ii folosesti tot la ei ca sa platesti, functioneaza ca un fel de reducere acordata in avans.

Gata pauza, ma duc la invatat, trebuia sa vin sa vad pozele

Diana mama de Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009

"Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did" Mark Twain

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Mikion super pozele, am vazut sarbatoritul, ati terminat de asamblat corabia uriasa?

Anka mi-am adus aminte, si al meu tata cauta aparat de taiat oua fierte.... era foarte contrariat ca nu gasise la Dollarama. Nu pentru el, ca el are vreo doua acasa, pentru mine, degeaba i-am zis ca nu vreau. Eu, de la ultima mutare, ma gandesc de 3 ori daca imi cumpar ceva.

Mami de pitic Patrick (29.04.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Dolores, a durat 2 ore..... mie mi se pare prea mare pt. un 4 jumate....adica cu castelul pe care-l am deja si cu corabia mi-am umplut salonul dar barbatii astia nu asculta...
Am uitat sa spun ca Marc e in greva foamei. A refuzat sa manace tort la gradinita , a refuzat si acasa....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delia79 spune:

Ana, merci pt aprecieri , n-am mai primit compliment cu tinereatea de multisor .

Anka, asta cu plouatul in weekend e durere veche in Mtl. A fost o vara acum 2-3 ani, cand a plouat in fiecare weekend, fara exceptie . Sa speram ca a fost un caz singular . Aparate de taiat oua am vazut la Linen Chest si la The Bay, dar sunt mult mai mici, din plastic. Cu morcovii, n-am inteles care e nedumerirea , nu intelegi asocierea de gusturi sau ce anume? Cu dolarii canadian tire, ii poti dona (sunt cutii la iesire) sau ii poti folosi la urmatoarea cumparatura. Pachet din ro n-am primit pana acum, nu te pot ajuta.

Mamy de Sofia scumpa (20 septembrie 2009)
Pozici Sofia botez
www.monitorulsv.ro/Local/2009-11-23/Primul-bebelus-botezat-in-costum-popular-bucovinean" target="_blank">Sofia bucovineanca
Photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

rapini sunt excelente cu usturoi: le faci cum faci spanacul cu usturoi (eu nu il fierb inainte ci direct in tigaia cu unt)
Capetele alea de vioara is foarte mancate aici, (fiddleheads), se fac la aburi si apoi in sos, sunt enorm de multe retete aici, ca cica sunt packed cu vitamin C. Mie nu-mi plac
Dar rapini cu usturoi cu mamaliga cu parmegian am mancat anul trecut la Hiltonul din downtown toronto la o conferinta. Bestial!

Acu eu te inteleg ca te-ai fixat pe taietorul de oua, dar taiate cu cutitul nu merge?

ma duc sa ma uit la poze!

felicitari fetelor pentru surpiza facuta Dragaicei (mai ca imi vine sa fac un copkil ca sa vad sezatoarea la Kitchener)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Apai cu aparatul de taiat oua.... Eu le tai asa si pentru sandvisuri, si pentru o salata cu etaje pe care o fac eu, www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/23695/Salata-etajata-cu-salata-de-vinete-/" target="_blank">asta si pentru salata orentala, si pentru orice chestie pe care vreau sa o ornez cu oua fierte.
Nu am incercat niciodata sa tai ouale manualmente, ici nu cred ca as reusi fara sa "prabusesc" galbenusul...

I-am zis lu' mama sa puna la pachet si un aparat de-asta, daca tot trimite colet

ANA - si noi avem clatite destul de des, mai des decat ar permite cantarul meu, dar cum ceilalti din casa sunt absolut slabanogi, sunt in minoritate. In plus, sotul e the master of the pancakes, asa ca nu am ce comenta...

MIKI - inseamna ca e chestiune de obisnuinta... Mama taia ouale doar cu "chitara" asta, poate de-asta am folosit si eu tot acelasi instrument, mereu...
Ce mare e flacaul tau! corabia e grozava, se vede cat este de incantat!
Cu mutarea... e drept ca sunt suisuri si coborasuri la asa o schimbare, dar sanatosi sa fiti!

DOLORESS - deci nu te taxeaza si pe tine aici... De exemplu ti-au trimis chestii cu etichete? Pe vremuri, in Romania, inainte de UE, tot ce era cu eticheta se taxa, se platea vama, iar daca nu era pretul pe eticheta, se incadra undeva, intr-un pomelnic, dupa denumire (de fapt nu faceau asta toti oficiantii, ca fiecare facea dupa cum si cat stia, dar procedura era exact asta...).
Nu de alta, dar chiar mi s-ar parea anapoda sa ma apuc eu sa platesc nu stiu ce taxe aici pentru ca i-a nazarit maica-mii sa ii trimita nu stiu ce tinkerbell fie-mii de ziua ei...

DIANA - he he Nu am cumparat inca tete de violon, dar cum sunt destule legume pe care nu le cunosc, mi-am zis ca ar fi cazul sa incep sa le studiez, daca nu vreau sa ma limitez la nesfarsit la pastai, brocoli, conopida, varza sau cartofi.

Habar nu am ce sa mai fac de mancare!
Deja am epuizat supele si ciorbitele cunoscute, de pui, cu perisoare, cu galuste, de legume... astia ai mei nu mananca supa crema de ciuperci de exemplu, nu mananca pui cu smantana sau ciuperci cu smantana sau ciulama de ciuperci, de exemplu....
Chiftelute detesc sa prajesc (desi imi plac de numa'), mai fac snitele, chestii de-astea, mai pun peste pe gratar, dar am cam epuizat si lista asta...
Mai facem o mamaliguta, un pilaf, un orez cu legume (nu sarbesc, ci pilaful cu legume a la Maya...)
Mai facem paste din cand in cand. cu nitel sos si oregano, diverse carnite inauntru sau ciuperci (in forma asta mananca si ai mei ciupercile).
Mai coc ciuperci pe gratar dar nici astea nu au succes prea mare.
Si deja cred ca sunt la capatul listei....
Conopida stramba din nas, brocoli vor doar crud, salvarea raman cartofii, dar nu ma dau in vant dupa cartofi cu... cartofi....
Ofofof

DELIA cum adica n-ai primit compliment cu tineretea de multisor? Pfua, eu credeam ca e evident!
Cu morcovii mi se pare ciudat sa plimb o chestie cruda si altfel decat verde, printr-un sos mai ales rece
Probabil ca treaba asta cu morcovii si cu trampeta vine o data cu ultimul H ...

Se vede ca familia mea face inca nani nu?
Ma termina fetele astea, zau, dimineata, aia mica se trezeste glont la 7, apoi imi maraie toata ziua, doarme pe bucatele calare pe mine (ceea ce ma deruteaza complet, de regula ea doarme singurica...), apoi seara ne certam sa se culce, la 12 noaptea adica... La pranz trebuie sa stau cu ea si sa o vrajesc sa adoarma macar la ora 2. Ailalta mare, de 3 ani nu mai doarme la pranz, zici ca e Duracell, tot la 11 noaptea se urca in pat, la 6 jumate e in picioare si vine sa ma trezeasca, "sa nu rateze autobuzul pentru scoala" Nu stiu zau cum face si de unde are atata energie, dar mai ales NU STIU cum de nu are nevoie de mai mult somn si mi-e ciuda de nu se poate, ca nu e normal sa doarma asa de putin dar si daca o sui in pat mai devreme, sta si se uita in tavan, ma pune sa ii citesc la nesfarsit, tot nu adoarme, deci inseamna ca nu ii e somn, nu?
Inca de cand era mica de tot, la 1 an se trezea la 5 dimineata sambata, eu innebuneam, ca doar in weekend mai apucam sa recuperez si eu putin somn... ea era glont in picioare la 5 si trezea toata casa. Evident ca si de luni pana vineri facea asta, dar macar de luni pana vineri mergea la gradinita, eu la job, macar aveam o motivatie

Pfuai ce limbarita am.
Mai bine ma duc sa calc o rufa cat mai e liniste in casa....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

anka, si eu stuck cu mancarea acu dar pentru saptamana viitoare le fac ardei umpluti si ii fierb in varza in care am sa pun si fasii de piept de pui. Ciorbita de pui, of course...
eu chiftelutele nu le prajesc le pun in cuptor sub broiler, le intorc dupa 10 min, ies delicioare, apoi le fac cu sos de rosii si le pun pe pat de paste, ori de cartofi ori de stir fry de legume.
maine le fac covrigi, pun alutul de dimineata la masina, ii fac pana in pranz, ca vreau sa dau o tura in outleturi maine (mai, crescu brotacul de ii cumparam de la adulti, medium!)

Mergi la inceput