Poiana

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Home sweet home, dupa o luna de calatorii!

scandinavii dar in mod special pe parizienii cu care ne-am intalnit de curand.

marox, imi pare rau...noi vineri am colindat toata ziua in Luvru iar seara ne-am balacit picioarele in apa de la "piramide". A fost o caldura...

Daca va imaginati ca a fost canicula si in Suedia.... Cica pe Gotland au fost si 32 de grade! Pacat ca acum e innorat si sta sa ploua, eu speram la o zi de plaja(de asta nu am avut parte in concediu...).

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

bine ai revenit mihaela :) sa va tihneasca vacanta, plecam si noi peste vreo 10 zile, abia astept . ce mai e pe acasa ? :)
lilanda, parca te-am vazut pe la coltul cu carti :), cum a fost pe coasta azurie?

Mergi la inceput

speed mersi! acasa la suedika sau acasa la romanika?
Fain de voi astia care mergeti imediat in concediu...eu de luni incep munca! O luna intreaga. Apoi incep scoala, am fost admisa la facultate la Kalmar si de-acu' sa te tii!
Unde mergeti pana la urma, ca uitai...

lil' te-ai intors si tu? Nu ne spui impresii, poze, etc...?

Am pus putine povesti si mai multe poze din concediu aici.

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Bonjurica :))

mihaela, bun revenit; stiu ce grea e reacomodarea Io deja am o saptamina in cimpia muncii; mare lucru n-am prea facut (ca mai toti ailalti is prin concedii), in schimb is frinta de oboseala. N-am energie si nici chef...ufff, mai vreau vacanta.

Noi staturam o saptamina in Cannes si facuram niscai incursiuni pe coasta. Am avut vreme frumoasa (naucitor de cald uneori ), mincaram biiine si ieftin (comparativ cu preturile de pe-acilea), iar oraselele alea provencale (Eze, Saint Paul de Vence) sint su-per-be!! La Grasse, in parfumeriile Fragonard sparsei cardul, insa produsele (in special cremele de fata si uleiurile) sint excelente. Ma scosei si cu cadourile asa! In Monte Carlo am stat vreo doua ore (cind erau 42 de grade la umbra!!!) si cred s-asa, c-am stat prea mult!! in Nice mi-a placut arhitectura de pe promenada englezilor (hoteluri vechi, renovate, cu aer aristocratic, gen Hotelul Negresco) si mi-am si imaginat vilegiatura anilor '20. Imi pare rau ca n-am ajuns la Muzeul Picasso din Antibe :(

Asa...dupa aia am stat o zi in Milano; juma' de zi vizitaram Domul, daduram o tura cu hop on-hop off (haha, acolo ni se explica pe traseu ce fusese acu' doua sute de ani pe niste locuri in care, acum, se afla doar cladiri obisnuite. Daduram si de o bucata de canal, cu niste barci restaurante, pe care ei o numesc riviera ) si alta juma' de zi staturam prin librarii. De acolo, merseram doua zile la Lacul Como - frumos, frumos, in special Bellagio, si au o brinza...uuuhh, super . Cu Clooney n-am apucat sa ne vedem ca era ocopat prin tribunale :))

La Köln am stat iar doua zile si mi-a placut la nebunie orasul...mai degraba atmosfera. Calda, relaxanta, oameni calmi (asta dupa toata galagia si traficul imposibil din Italia), terase full, televizoare enorme peste TOT (chiar eram acolo cind a pierdut Germania in fata Spaniei, si mi-a placut ce frumos au mers suporterii acasa). In prima seara furam la un restaurant indian (pe-aici, in tirg n-avem niciunul) si am fost coplesiti de gustul exuberant al felurilor de mincare (io mai incercai la Londra) si kitch-ul formidabil de decor. Terasa avea un perete cu imagini zugravite de maharajahi, elefanti si pasari exotice. Alaturi era un bazin cu niste tisnitori, iar propritarul, care se plimba tantos printre mese, dadu la un moment dat un ordin scurt, sa se dea drumul la apa. Iar cind un chelner indeplini ordinul constiincios, propritarul facu un alt semn majestuos: sa creasca presiunea. Asa ca mincaram in clipocit de cascada, vegheati din colt de neplisitul tigru bengalez (in marime naturala, impaiat ce-i drept).

Si gata... Cind sui poze, va dau de stire!

Mergi la inceput

mihaela...faine pozele. Vad ca ati ajuns si La Defense (noi descoperiram cartierul nou din greseala) si o prinserati si pe Mona Lisa libera!! :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

mihaela, la ro ma refeream cind ziceam acasa... noi mergem la Salou, in Spania.abia astept.:)
lilanda, ati avut vacanta super, chestia cu parfumeria m-a dat gata ...parca si jumatea mea s-a lasat induplecat asa ca poate la anul ajungem si noi pe la parfumerie,pardon, sudul Frantei :)

Mergi la inceput

Lil' ce frumoasa vacanta ati avut! Noi ne-am cam luat cu mainile de cap de circulatia din Paris, ne aminteam mereu de cea italiana...asta dupa cea din Ro bineinteles, caci avuram si anul asta un drum pana la Busteni, urcaram la Babele si Sfinx. Drumul de nici 400 de km ne-a luat...8 ore! Din care am avut si 40 de km de autostrada, intre Turda si Cluj...parca eram in paradis comparativ cu drumurile "normale" din rest.
Da, "pe" La Defense nu mai stiu de unde il stiu din poze, e posibil ca de la istme(apropo, zugravirati, gresiarati, faiantarati? ). Dar vazusem fotografii si am citit apoi de loc, a fost unul din obiective. Parisul insa trebuie vizitat indelete, savurat...noi am lasat ca de obicei loc de intoarcere caci sunt locuri unde ne-am dorit sa ajungem si nu am ajuns...asa cat de inca unul sau chiar doua concedii...

speed, in Ro am vazut numai inundatii cat am fost noi, vremea a fost din fericire nu foarte calda. In rest, toate-s vechi si noua toate...am asteptat sa ajungem acasa . Adica pe Gotland, la cuibusorul nostru drag. E tare mult o luna pe drumuri, prin apartamente de rude si hoteluri...
Spania...fain de tot! Sa va distrati, bronzati, relaxati...tot ce face omul in concediu!

La noi e cald si frumos, insula e plina de turisti si ca atare si la laborator munca e de cateva ori mai multa(ca astia in loc sa se relaxeze se imbolnavesc in concedii :)), personal vikarie(inlocuitorilor angajatilor permanenti plecati in concediu) care se mai balbaie, au trecut doar doua zile dar parca au trecut doua saptamani! Nah, maine vrem sa mergem la plaja si baie(apa are 22-24 de grade, o minune!) ca in we se raceste si vin ploi . Typiskt!

si concedii faine sau spor la munci, dupa cum aveti fiecare.

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Mihaela, pai sa stii ca am fi putut sa ne intilnim...din intimplare. Noi am fost peste girla, la Musée d'Orsay, dupa ce ezitasem intre Louvre si Grand Palais. Ideea fusese sa-i culturalizez pe juniori, m-am tot uitat pe siturile muzeelor pentru ateliere pentru copii, si asta de la Musée d'Orsay mi s-a parut cel mai potrivit pentru 5-7 ani - era vorba, grosso modo, sa admire legumele si fructele din tablouri. E o idee si pentru copiii (de preferinta francofoni ca sa inteleaga explicatiile) in trecere prin Paris, majoritatea muzeelor organizeeaza ateliere d'astea, de o ora - o ora jumate. Pe perioada vacantelor sint ateliere in fiecare zi, pe urma mi se pare in WE sau miercurea, cind aici nu e scoala. In timpul asta parintii viziteaza linistiti muzeul. Copiii sint luati de o animatoare care ii plimba prin muzeu si le explica diverse opere, in functie de tema atelierului.

Lilanda, vom trece si noi pe linga lacurile italiene in vara asta. Ne-am propus sa poposim 3 zile la Bergamo si sa vizitam lacurile Como si Maggiore. Ti se pare realist ? Cam ce e de vazut in afara de Bellagio si insula Borromeo?

Mergi la inceput

Marox, noi n-am ajuns la Maggiore (asa ca nici Borromeo n-am vazut), insa Lacul Como il termini lejer intr-o zi!! Dupa Belaggio, zic io, merita de vizitat Menaggio, Varenna, Tremezzo, Leno, iar la Como poti sa iei funicularul. Sint vaporase si ferries care circula cam la 15 minute si care opresc in fiecare dintre orasele. Biletul pentru o zi e 11 Euro de persoana. E misto de colindat prin orasele sau de cascat gura pur si simplu prin gradinile vilelor (Melzi, Serbelloni). Vacanta placuta!!

speed, recomand calduros parfumeria, pardon, Provence

mihaela, te cred, noi fuseram de doua ori pina acuma la Paris si nici c-am indraznit sa intram in Luvru Da' Orseyul l-am batucit bine. Cit despre trafic, ouchhh, doua zile m-am tot visat la volan dupa ce-am ajuns acasa. La dus, am condus io vreo 4 ore prin Germania, dupa care Niels a facut drumul pina la Bregenz (apropo, si ala e loc fain de vacanta). A doua zi a condus el prin Elvetia si io am preluat legatura, proaspata ca o floricica, in Italia....si nu oriunde in Italia, ci pe undeva pe linga Milano, cu o autostrada care avea, teoretic, 5 benzi, practic vreo 7, in care viteza era, teoretic, maximum 110, practic cel putin 140 , pe unde circulau scutere () si motorete depasind si pe stinga si pe dreapta fara nicio semnalizare....Huuuh, vreo ora, pina am ajuns la un trafic aproape civilizat m-au trecut valuri valuri de panica, transpiratie si nervi! Ca sa nu mai zic de faptul ca-n Milano, io n-am vazut prea multe masini nebusite, nezgiriate, fara-un semn de tamponare. Cit despre Paris, noi gararam mereu masina pe malul Marnei si cu metroul nene...nici n-am indraznit sa ne apropiem cu ea de centru Asa ca, respectele mele pentru voi!! Spor la munci si vreme frumoasa miine!! (iete ca nu mai stiu, da' in suedeza se poate pune t-ul neutru la adjectivele/adeverbele in -isk??? Ca-n daneza, nu :)))

Mergi la inceput

ah Marox, daca stiam ce aproape am fost...
La noi nu mergea sa o lasam pe Silvia undeva, ca asta pe langa ca nu sta nicaieri fara mama , in plus nici nu stia franceza(dar nici cu suedeza sau romana nu ar fi ramas, ca mi-o cunosc.

lil' furam si noi mai acu vreo 6 ani in turul Europei si trecuram prin Elvetia si pe langa lacurile Como si Maggiore(cred ca si pe langa asta). In tot cazul, am mers dinspre San Moritz spre Milano. Si da, scuterele ne-au innebunit si pe noi in Paris. Treceau pe langa tine cand nu te asteptai, veneau cu viteza de nu ii vedeai in oglinda, noah io vorbesc doar din postura de copilot, ca nu conduc. Dar tu esti o viteaza, sa intri asa in plin trafic italian . Bine ca nici cu nebunii din Germania care trec cu 250 la ora nu mi-i rusine...:).
Am garat si noi masina 4 zile la subsolul hotelului si am mers cu metroul, dar la Disney am mers cu masina in cele doua zile(era complicat de mers cu metrou plus RER, am stat noaptea tarziu la artificii si Silvia era terminata, am facut bine ca am mers cu masina), plus ca am ajuns in Paris cu o zi inainte de rezervare(Ovi a retinut ca rezervase asa si nu a mai verificat) si am umblat de la un hotel la altul, apoi pana la pranz in a doua zi am fost la Notre Dame cu masina, ca nu avusesem unde sa o lasam si uite-asa se facura cam trei zile prin traficul parizian. Deh, Ovi e cam "uns" cu traficul de peste tot...

In suedeza se pune t la sfarsitul adjectivelor/adverbelor care se termina in -isk, daca se face referire la un cuvant "det" sau daca te referi la modul general, asa cum am facut-o eu(nu exista restrictie la nimic, t-ul il pui la toate adjectivele/adverbele...ce chestie ca danezii sa nu puna :)). Probabil vine de la faptul ca normal ai spune: "det är typiskt!" .

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput