Tensiuni in lume
Raspunsuri - Pagina 7
Iasmin08 spune:
Eu din filmul prezentat, vad niste soldati israelieni urcati pe un vas aflat sub pavilion turc. Soldatii israelieni sunt inarmati cu pusti, civilii turci sunt cu bate. Asta vad, asta spun, de aia intreb.
Si as fi recunoscatoare celui/ celei care imi poate raspunde ep inteelsul meu fara sa ma intrebe ca la tabla la scoala: ''Unde's muntii Atlas" etc...
Am intrebat, vreau raspunsuri, nu intrebari la intrebari. Multumesc celor care ma pot lumina.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Iasmin08 Eu din filmul prezentat, vad niste soldati israelieni urcati pe un vas aflat sub pavilion turc. Soldatii israelieni sunt inarmati cu pusti, civilii turci sunt cu bate. Asta vad, asta spun, de aia intreb. Si as fi recunoscatoare celui/ celei care imi poate raspunde ep inteelsul meu fara sa ma intrebe ca la tabla la scoala: ''Unde's muntii Atlas" etc... Am intrebat, vreau raspunsuri, nu intrebari la intrebari. Multumesc celor care ma pot lumina. Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
Soldatii sunt in general inarmati cu pusti.
Civilii pasnici nu sunt in general inarmati cu bate (eu una nu posed bata si nu mi-as cumpara nici daca as fi pasager pe un vapor).
Iar daca mi-as cumpara eu o barcuta si as vrea sa ajung cu ea in Transnistria cu espadrile pt. transnistreni, daca ar veni neste soldati ca sa vaza ce am in barcuta, probabil ca nu le-as da cu slapii in cap si probabil ca nici nu i-as arunca peste bord.
Da' asa is eu, mai bleaga :)).
Raspunsuri au dat atat LadyJ cat si Ingrid S. Sunt putin mai sus.
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
Iasmin08 spune:
Imi pare rau ca nu pot reformula. N-am gasit raspunsul la intrebarea urmatoare:
De ce nu au fost atacate si vasele sub pavilion britanic, aflat in grupul celor 9 vase?
denizel spune:
citat din mesajul lui Iasmin08 Imi pare rau ca nu pot reformula. N-am gasit raspunsul la intrebarea urmatoare: De ce nu au fost atacate si vasele sub pavilion britanic, aflat in grupul celor 9 vase? Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
Pentru ca nici vasul sub pavilion turcesc nu a fost atacat.
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
Iasmin08 spune:
Atunci cum se numeste actiunea intreprinsa asupra vaselor cu pavilion turcesc? Daca nu e atac, ok, cum se numeste ceea ce s-a intamplat acolo? (ca doar nu s-au impuscat turcii singuri cu bate)
beren spune:
Actiunea era justificata legal sub categoria www.royalnavy.mod.uk/operations-and-support/surface-fleet/assault-ships/albion-class/hms-bulwark/news/royal-navy-boardings-clamp-down-on" target="_blank">Visit, Board, Search, and Seizure (VBSS) din conventiile maritime internationale (impreuna cu acordurile despre Maritime Security Operations). Mai mult de 20 de state democratice au forte marine speciale care fac asemenea verificari legale in apele internationale (vezi link-ul englezesc de mai sus), e o procedura de rutina de cand cu noul val de piraterie din Africa de Est.
Iasmin08 spune:
citat din mesajul lui beren Actiunea era justificata legal sub categoria www.royalnavy.mod.uk/operations-and-support/surface-fleet/assault-ships/albion-class/hms-bulwark/news/royal-navy-boardings-clamp-down-on" target="_blank">Visit, Board, Search, and Seizure (VBSS) din conventiile maritime internationale (impreuna cu acordurile despre Maritime Security Operations). Mai mult de 20 de state democratice au forte marine speciale care fac asemenea verificari legale in apele internationale (vezi link-ul englezesc de mai sus), e o procedura de rutina de cand cu noul val de piraterie din Africa de Est. |
Multumesc,Beren, in sfarsit m-am mai luminat un pic (nu prea mult, dar totusi)
Iasmin08 spune:
Nu cunosc conventii si nici nu am enumerat sau adus eu in discutie prin intrebariel mele cuvantul ''conventie''. Nu am de ce sa dau explicatii atunci cand doresc sama informez. Cine vrea ma informeaza (vezi Beren). Cine nu, pune intrebari...
inaioana spune:
citat din mesajul lui Iasmin08 Atunci cum se numeste actiunea intreprinsa asupra vaselor cu pavilion turcesc? Daca nu e atac, ok, cum se numeste ceea ce s-a intamplat acolo? (ca doar nu s-au impuscat turcii singuri cu bate) Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
Israelienii s-au dus pe toate cele sase vase, dar numai cei de pe cel in cauza au ripostat, restul au stat cuminti. Prin urmare israelienii au deschis focul doar asupra acestui vas.
Editez ca sa adaug ca imi pare rau, dar pare ca israelienii au dreptate dpdv legal in acest caz, desi ii simpatizez foarte mult pe palestinieni (excluzand Hamasul&co).
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si buburuza.
Laura25 spune:
citat din mesajul lui Iasmin08 De ce nu au fost atacate si vasele sub pavilion britanic, aflat in grupul celor 9 vase? Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
din ce am inteles eu (am prins bucati de stire, nu stiu exact): israielienii au somat sa se opreasca, toti s-au oprit, mai putin turcii. Atunci israielienii au venit cu omuleti peste ei ( a se vedea soldatii care coboara din elicopter pe vasul turcesc), turcii au ripostat cu bate , israielienii au tras cu pusca . Asta e rezumatul.
Bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me