Tensiuni in lume
Raspunsuri - Pagina 23
![](images/user_woman.png)
mihuta spune:
Inaioana, blocada Gaza nu e legala, vasul nu incerca sa intre in apele Israelului ci in cele controlate cu forta de Israel.
Hannen, pai tocmai asta zic si eu, pe o parte Israel pe o parte Egipt dar toti vor sa arate ca nu poti livra ajutoare prin Israel sau apele controlate de ei. Aceeasi situatie si in Palestina, toti plang la zidul care ii separa de Israel dar liniste si pace din Iordania & Co.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/speed/speed.jpg)
speed spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mihuta Din ce am citit eu, militantii au dorit nu sa duca ciocolata celor din Gaza ci sa produca un incident international care sa aduca iar in atentia mass-media situatia din Gaza. Fait-accompli. Daca isi doreau foarte mult sa duca ajutoare in Gaza fara sa aiba de-a face cu Israel o puteau face prin Egipt. Gaza nu e enclava, are ditai granita cu alta natie musulmana. Dar unde ar fi rasunetul daca nu ii provoaca pe israeliti ?PS, Israelul e stat democratic cam cum era si Germania pentru arieni. mami de Sophia |
din cite stiu Egiptul nu lasa sa intre nimic in Gaza de vreo 3 ani...blocada totala.
conchita spune:
citat din mesajul lui inaioana Tu zici: Vasul turcesc se plimba la pas in treaba lui in zona de neutralitate, cand deodata, absolut din senin a fost atacat de Israel, care i-a impuscat, i-a violentat, i-a capurat si arestat, totul pe nedrept. |
nu am zis chiar nimic din ce mentionezi mai sus. :-)) nu se plimba, ci stationa. nu a fost atacat din senin, ci pentru ca nu a raspuns afirmativ ca se duce in portul indicat (versiune israeliana, caci versiunea celor de la bord a fost despre un masacru sangeros, vezi AP news). nu am spus ca pe nedrept, ci a fost ilegal. cat de drept a fost, o sa decida cine o cerceta situatia, inteleg ca vor sa aleaga un organism independent. daca vor gasi arme nucleare la bord si planuri clare de atac, discutam altfel. deocamdata au arestat pe toata lumea, inclusiv pe aia care nu s-au opus, si-i deporteaza pe cei care nu "coopereaza" (aici am nevoie de translator). iar cei 4 mohicani erau tot israelieni. asa ca, incurcate-s caile maritime internationale.
inaioana spune:
Mihuta daca ai vreun argument juridic pentru care o consideri ilegala, te rog sa ni-l spui si noua. Pana una alta eu stiu ca blocada (cat si actiunea Israelului in cazul cu pricina) se justifica legal www.mfa.gov.il/MFA/Government/Law/Legal Issues and Rulings/Gaza_flotilla_maritime_blockade_Gaza-Legal_background_31-May-2010.htm" target="_blank">asa.
Hamas a atacat Israelul cu rachete primite pe cale maritima si s-a inarmat si pe aceasta cale.
Un cantecel umanitar: http://www.youtube.com/watch?v=b3L7OV414Kk
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si buburuza.
conchita spune:
citat din mesajul lui inaioana Mihuta daca ai vreun argument juridic pentru care o consideri ilegala, te rog sa ni-l spui si noua. Pana una alta eu stiu ca blocada se justifica legal www.mfa.gov.il/MFA/Government/Law/Legal Issues and Rulings/Gaza_flotilla_maritime_blockade_Gaza-Legal_background_31-May-2010.htm" target="_blank">asa. Hamas a atacat Israelul cu rachete primite pe cale maritima si s-a inarmat si pe aceasta cale. Un cantecel umanitar: http://www.youtube.com/watch?v=b3L7OV414Kk Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si buburuza. |
pentru ca Israel ocupa militar o regiune careia nu-i convine ocupatia. analogie: transnistria. rusii ar fi avut dreptate sa puna blocaj la marea neagra? vorbim de ocupatie, Ina, nu de drepturi legitime cand granitele sunt legitime.
mihuta spune:
Stiu, tocmai asta spuneam, preocuparea este nu Gaza si cum sa ii ajuti concret pe acolo si cum sa arati cu degetul catre Israel.
Daca pe o parte Egiptul are blocada, pe cealalta parte Israelul, de ce toate eforturile se indreapta doar impotriva Israelului? Egiptul nu permite nici macar convoaie de ajutor umanitar, dar toata lumea accepta asta ca atare (desi e o tara musulmana) in schimb Israelul este singurul sub presiune.
la fel ar trebui sa fie si Egupt, iordania si toate tarile limitrofe Palestinei si teritoriilor ocupate.Aceste tari ar trebui sa AJUTE concret populatia din zona. Dar exista un interes ca oamenii de acolo sa nu traiasca decent, sa se propage in continuare ura fata de Israel si imaginile cu victimele saraciei si a razboiului.
Eu am fost in Palestina si toti cu care am vorbit vroiau pace, liniste, slujbe (eventual in Israel), acces la educatie si la lume pentru copii lor. Cei din afara granitelor insa doresc ca cei dinauntru sa "lupte". Cauza e mai presus de oameni, asta e gresit.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/hannen/hannen.jpg)
hannen spune:
Situatia e aceasi si in Iordania&co.Daca nu ma insel Iordania e tara cu cei mai multi refugiati palestinieni.
Nu au nicio putere .Teritoriile sunt toate despartite si traversate de garduri ,ziduri,puncte de control,tancuri,soldati armati pina in dinti.
E ca si cum la tine in casa ar trebui sa astepti la un punct de control sa mergi la baie,la bucatarie...iar daca te duci,asta nu inseamna ca te si intorci.Cel putin nu in aceasi zi.De cele mai multe ori,niciodata.
Toate granitele sunt inchise si controlate de Israel.Iar Gaza nu are decit un "punct" de legatura cu Egiptul,in rest mare si Israel...Nu e nicaieri asa liniste si pace,insa in Gaza situatia e mai rea ************* edit limbaj
Nu vrea nimeni sa arate nimic neadevarat.Exact asta este situatia.Oamenii nu au apa,nu au curent electric,nu au gaz,nu au mijloace de transport ,nu au medicamente,nu au spitale,scoli,case ....si sunt in pragul inanitiei.
Whatever happens don`t let go of my hand!
inaioana spune:
citat din mesajul lui mihuta Eu am fost in Palestina si toti cu care am vorbit vroiau pace, liniste, slujbe (eventual in Israel), acces la educatie si la lume pentru copii lor. Cei din afara granitelor insa doresc ca cei dinauntru sa "lupte". Cauza e mai presus de oameni, asta e gresit. mami de Sophia |
Eu nu am fost in Palestina (am fost la Belgrad, se pune?) dar totusi adevarul este ca Hamas a castigat pe bune alegerile.Ceea ce e foarte trist, pentru ca le face mult mai mult rau palestinienilor decat le-ar fi putut face Israelul. Sunt insa convinsa ca oamenii de acolo nu merita asa ceva, nimeni nu merita mizeria asta.
Totusi, iata ca avem un soi de dublu standard. Cand sarbii (ca tot mi-am amintit de Belgrad) erau atacati de americani si se adunau civilii noaptea pe strazi si pe poduri ca sa le apere si trageau cu pistoale de poseta in avioane, nu am auzit pe nimeni sa spuna :"vai, ce aberanti, aia ataca cu bombe si astia arunca cu bete in loc sa bage capul la cutie si sa faca frumos". Dimpotriva, toata lumea lauda curajul inconstient al sarbilor. Cand e vorba de arabi..."damn, sunt niste aberanti".
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si buburuza.
hannen spune:
De cind nu poti folosi cuvintul Auschwitz in public???poti face cumva inchisoare sau ce,la fel ca negarea holocaustului?
beren,azi esti zelos peste masura ...
hannen spune:
Eu m-am lamurit.Am impresia ca sunt pe un forum sionist,atitia pumni in freza n-am primit niciodata,mai ales de la un moderator.