Tensiuni in lume

Tensiuni in lume | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

Am inteles azi ca Israelul a atacat un convoi umanitar al Palestinienilor ... :((
Asta a cauzat mari tensiuni in lume -pe de o parte deja e manifestatir de protest pro palestina in Haga si sunt nervii intinsi la maxim ...si iata ca lucrurile iau o turnura serioasa
http://www.hotnews.ro/stiri-international-7346321-premierul-turciei-tayyip-erdogan-acuza-israelul-terorism-stat-netanyahu-isi-anuleaza-intalnirea-obama.htm
Si in UK sunt manifestatii
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk/10197770.stm

Nu am inteles daca atacul Israelului a fost din greseala sau cu stiinta de cauza ... voi ce ati aflat? Oricum nu e de bine.

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

la stiri spuneau ca cei din convoi au deschis primii focul.Mai sa fie !

Gabriela
12+

"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Da, asa a declarat Netanyhu la www.cbc.ca/world/story/2010/05/31/israel-gaza-aid-death.html" target="_blank">CBC.
Intre timp a mai vorbit un nene de la Pro Gaza care a spus ca au mers cu convoiul acolo ca sa forteze blocada asta unu si doi ca sa atraga atentie internatonala. A mai spus si ca soldatii deja trageau cand au fost atacati cu bete si topoare.
A mai vorbit o tipa din BC, prietenul ei e pe unul din vasele alea, a vorbit azi la tel cu el, toti cei de pe vase vor fi retinuti in Israel dar vor avea acces la asistenta juridica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Portul este controlat de israelieni. Ca sa poti ancora acolo ai nevoie de de aprobare, acelasi sistem ca in aeroporturi.Nu poti merge in niciun port asa de capul tau.

Am inteles ca aprobarea le-a fost refuzata(este desigur, evident) insa vasul turcesc a ignorat mesajul israelian.S-au tras si focuri de arma in aer si s-a somat astfel. Vasul nu s-a oprit. Apoi s-a tras in vas, si din pacate au si murit oameni.

Situatia este tensionata pentru ca Turcia da proportii uriase si distorsionate. Tocmai Turcia, care a casapit kurzii ca pe animale,actioneaza acum ca o fecioara neprihanita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Tocmai Turcia, care a casapit kurzii ca pe animale,actioneaza acum ca o fecioara neprihanita.

Si nu doar kurzi, a fost un adevarat genocid al armenilor din Anatolia la inceputul secolului. E normal totusi sa dea proportii, pentru ca e un mod de a-si rezolva prin altii propriile probleme. Ciudat, as fi crezut ca un conflict va incepe din cauza pretentiilor Chinei, cand colo... tot Orientul Mijlociu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Astia pe aici zic a Turcia reactioneaza asa (au retras ambasada) pt ca incidentul a fost in ape internationale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii
Si in UK sunt manifestatii
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk/10197770.stm

Nu am inteles daca atacul Israelului a fost din greseala sau cu stiinta de cauza ... voi ce ati aflat? Oricum nu e de bine.

scrie in relatarea de la bbc ca nu a fost o greseala. israelienii armati au suit la bord si au omorat oameni. asta, in ape internationale. daca nu o fi fost o "greseala" pe modelul nord coreean de curand.

asta e ironia, atata vreme cat are loc un genocid in Gaza asupra bastinasilor, diplomatia se comporta diplomatic. cand mor sau sunt raniti cetateni britanici, scotieni, etc, dintr-odata cade valul sau intra in scena interesul personal. politica si cea mai veche meserie din lume, mdeh.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Editat pentru atac la persoana, conform articolelor 4 si 5 din regulament.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui conchita
[asta e ironia, atata vreme cat are loc un genocid in Gaza asupra bastinasilor, diplomatia se comporta diplomatic. cand mor sau sunt raniti cetateni britanici, scotieni, etc, dintr-odata cade valul sau intra in scena interesul personal. politica si cea mai veche meserie din lume, mdeh.

Perfect de acord.Genocidul si blocada sunt vazute ca ceva normal si evident!In sec. 21!!!!Numai cind intra in mijlocul schimbului prietenesc de gloante,ceva straini,incepe vilva.
Da` nu tine mult!In maxim o luna (sa fiu indulgenta) totul se uita si ne intoarcem la normal,aka,Israelul isi continua blocada si genocidul,iar restul lumii ...unii inchid ochii ,altii aplauda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui hannen
Perfect de acord.Genocidul si blocada sunt vazute ca ceva normal si evident!In sec. 21!!!!

nu sunt vazute asa, Hannen, asta e dezinformare pentru plebe, maimutareala oficiala. dar daca s-ar afirma oficial adevarul, asta ar insemna asumarea vinovatiei. cine a facut posibil, cauzandu-l, conflictul din orientul mijlociu? follow the money, ca pe Cel de Sus nu-l mai urmeaza nimeni de mult, desi e folosit de mascota.

pe cine atacasi la persoana?

Mergi la inceput

bey,ma lasi?
Daca scriam ceva de Gaza,ma luati in suturi ca fac prozelitism.Daca scriam de Israel,ca ii urasc.Daca am dat quote mesajului unui membru,atac la persoana....

Dar stiu,sunteti de aceasi parere de aia ai sarit ca ars,v-am ofensat pretenii si tovarasii Israelieni.
Exact pumnul in gura aplicat aici,se practica la scara mondiala.Plebea ca mine si ca altii va ataca,va omoara,va terorizeaza si voi doar va aparati.

Ministerul Apararii Israelului Prin Minciuni Sfruntate,functioneaza perfect,deja lumea si-a format parerile si le exprima mai departe in comentarii sfaraitoare peste tot pe net.Deja si le-au insusit!Nici nu conteaza ca ei exprima "pozitia oficiala a statului Israel" din Jerusalem Post or whatever...inca n-au realizat ca au preluat o minciuna si si-au insusit-o ca idee si parere proprie fara sa o treaca prin filtrul gindirii.

Mergi la inceput