Tensiuni in lume
Raspunsuri - Pagina 2
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/hannen/hannen.jpg)
hannen spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui conchita
nu sunt vazute asa, Hannen, asta e dezinformare pentru plebe, maimutareala oficiala. dar daca s-ar afirma oficial adevarul, asta ar insemna asumarea vinovatiei. cine a facut posibil, cauzandu-l, conflictul din orientul mijlociu? follow the money, ca pe Cel de Sus nu-l mai urmeaza nimeni de mult, desi e folosit de mascota. pe cine atacasi la persoana? ![]() nimic |
conchita,poate nu`s vazute asa de tine,de mine ...dar multi le vad normale si evidente.Crede-ma ca stiu despre ce vorbesc.
Ia uitat-te mai sus intr-un post.E normal si evident ca Israeulul controleaza toate porturile,toate punctele de control.La fel de normal si evident e ca zona cu cea mai densa populatie din lume e sub blocada si ca atunci cind vreo comisie nebuna se incapatineaza sa le trimita o farama din cele necesare supravietuirii,sunt toti omoriti.Pe mare,pe uscat...nu conteaza unde,Israelul vede inamici peste tot .Asa ca rade tot.
Iar unii le gasesc normale si evidente!
![](bibe.gif)
Despre follow the money,si dezinformare total de acord!!Ceea ce vroiam sa zic,este ca uite,dezinformarea chiar prinde la mase!
Iar adevarul nu o sa-l zica niciodata!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
inaioana spune:
Pai unii zic ca e vorba de ape internationale, altii ca a fost patrunderea neautorizata intr-un spatiu protejat si aflat sub incidenta normelor de razboi a unei nave aflate sub pavilion turcesc. Depinde din ce parte a baricadei privesti. Eu habar-n-am care este situatia apelor in care s-a intamplat, conform dreptului international.Si nici ce parere sa am despre incident in sine.Am citit linkul dat de Mirela la care sunt multe comentarii ce par documentate si http://palestinalacrimamea.blogspot.com/ cat si http://patrupedbun.net/flotila-hamas-si-micul-satana/ si am ramas tot blonda.
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si buburuza.
inaioana spune:
Am citit aici desfasurarea evenimentelor cat si sub incidenta carui articol de drept international au actionat israelienii.
Nu reusesc sa gasesc insa si varianta cealalta sau una neutra.
Guvernul Turciei este islamist acum, asa ca reactia lui e fireasca. Totusi intrebarea se pune daca a fost o chestie planuita si de care acest guvern nu era strain? Ca membru NATO e destul de ciudat...
denizel spune:
Trebuie cumva sa fie alegeri in Turcia? Ma gandesc ca poate se pune temelia vreunei democratii originale... :/.
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
inaioana spune:
In 2011 e urmatorul scrutin in Turcia, dupa stiinta mea.
denizel spune:
a, abia in 2011?
Pai, atunci, e cam ce stim... :).
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui inaioana Guvernul Turciei este islamist acum, asa ca reactia lui e fireasca. Totusi intrebarea se pune daca a fost o chestie planuita si de care acest guvern nu era strain? Ca membru NATO e destul de ciudat... |
de la altii inteleg chestia cu agenda, dar de la tine cer lamuriri. afirmatia de mai sus e sub influenta celor citite sau e chiar opinia ta? Israel nu are niciun drept sa blocheze transporturi umanitare pentru palestinieni, nu e oceanul lui de-acasa, ca nu l-a facut Israelul. nu are niciun drept sa ocupe Palestina, ca sa incepem cu inceputul. nu conteaza ca Turcia e islamista sau nu. vasele alea puteau fi romanesti si puteau transporta scutece, nu asta conteaza. apele erau internationale. si nu te arunci la bord ca teroristii cu foc deschis, ca aia is islamisti si tu evreu, deci mai breaz.
planuita in ce sens? bineinteles ca a fost planuita. incarcau aia atatea vapoare la nimereala? au planuit ajutorul umanitar.
reactia fireasca ar fi un embargou total asupra Israelului pana-si retrage trupele din Palestina si inceteaza genocidul in zona. ah, da, si scuzele de rigoare adresate populatiei oprimate, pe model clasic.
inaioana spune:
Revenind on topic, nu mai inteleg nimic.Sa explic ce am priceput eu ca blonda:
Deci Israelul a renuntat la Fasia Gaza in 2006, iar in 2007 au fost alegeri si fasia a fost preluata de Hamas. Apoi, Hamas si Fatah au inceput sa se certe rau de tot , iar Hamas a inceput sa dea cu bombardele in orasele israeliene. In septembrie 2007, israelul declara fasia Gaza "entitate ostila" (asta inseamna ca sunt in razboi au ba?).Incep iar sa se bata, care cum si cu ce pot,22 de zile de razboi in regula incheiat de Israel foarte prost pentru, surprize-surprize - palestinieni. Israel instaureaza blocada, inchide granitele fasiei Gaza si le pazeste aprig, deoarece pare ca nu ii plac bombardelele. Fatah nu stiu ce face.Face ceva?
inaioana spune:
Conchita, eu nu am nicio opinie privind conflictul de fata, asta tot incerc sa spun pe aici, caut sa ma lamuresc.
Daca vrei sa o luam de la pashopt, personal si intim cred ca Israelul nu trebuia sa existe in the first place, a fost o idee stupida si nedreapta de la inceput sa te apuci sa trantesti hodoronc tronc o tara in alta tara.
Tot personal nu pot sa nu remarc cum au aranjat englezii treburile pe unde au fost si si-au bagat nasul, ca peste tot in lume se bat aia si acuma.
Edit: Mai cred ca palestinienii au gresit grav alegand pe Hamas in defavoarea Fatahului, dar noah...si la noi a fost Iliescu 80% in '90 asa ca nu suntem cei mai nimeriti in materie de lectii de viziune politica (pastrand , sigur, proportiile).
denizel spune:
Ioana, au vrut sa sparga blocada, asta e tot.
In Gaza sosesc zilnic ajutoare umanitare, ca altfel ar fi murit de mult saracii.