Fulguleti de nov-dec 2006 (231)
Raspunsuri - Pagina 19
ruxandra_sb spune:
Irina, ce mari ti-au crescut baietii!
Fain parcul din Galati.
Cum e cu Dunarea, reusiti s-o tineti in frau?
| Citat: |
| citat din mesajul lui Irinabr Ii place acolo, mai ales teatrul si muzica. Coloreaza si face puzzle. Mai greu cu socotitul si desenatul. Ce credeti ca ar trebui sa stie un copil de 3 ani jumatate? Ce jocuri faceti cu ei? Ce parere aveti despre desenele animate la varsta lor? |
Super ca-i place teatrul.
Vorbesti serios.. deja socotesc la gradinita???pai si mai incolo trec deja de integrale?
daca vrei sa compari.. G numara.. unu, doi, patru..
cand ii zic ca mai e si trei ma contrazice
ce sa stie la 3,5 ani?
Io pe-al meu nu-l evaluez.. stie ce-o vrea el sa stie.. ii curios si interesat si pune o gramada de intrebari..

ruxandra_sb spune:
Teutz, arati super!
Iar Alexia e minunata.. ce-a mai crescut. Si este leita, dar leita mami ei. ![]()
Nu mai zic ce curajoasa.. in piscina cu colacul de copii mari. Felicitari. Normal ca-i mai mult o balaceala.. dar tare bine ii mai prinde.
..adevarata fericire in tine rasare si-n tine infloreste si leaga rod, cand ti-ai pregatit sufletul pentru ea. (Alexandru Vlahuta)
dianav spune:
dandusa o familie perfecta. asa arata pozele. raducu e superb, e barbatel asa, iar crinuta o zana. cum faci sa ai rabdare, disponibilitate? ma surprind uneori ridicand tonul in legatura cu lucruri cu care sunt alteori extrem de toleranta
pe urma
socoteli la 3,5 ani
daca vine de la el/ea toata admiratia,
nu socotim insa face tot felul de lucuri. De ex, cu poza in fata, aseaza piesele magnetice in formele respective, face puzzle, nu de 50 piese, nu i-am luat, are mai mici. de fapt activitati de genul acesta mai mult iarna/toamna. vara alearga si se joaca cat o tin picioarele multe ore pe zi. picteaza, mai putin colorat, nu respecta contururile, modeleaza plastilina, vrea sa scrie litere insa culmea nu identifica litera cu care incepe un cuvant, parca are urechea astupata, poezii o multime, povesti cat mai pe scurt, de citit nu ma lasa sa i le citesc si asta ma dezamageste ca eu iubesc cartile. si ea le iubeste, inventeaza pe poze ff mult, povesteste, are multe carti, toata ziua e cu una in mana si totusi nu ma lasa sa ii citesc o poveste, vrea sa spuna ea ce vede acolo. ce mai face, stie de mult formele geometrice si mai stangaci le reproduce pe hartie. nu facem lipituri. stie de mult cifrele si sa numere obiecte intr-o multime. in legatura cu cartile, mie imi plac si i-am luat unele desenate de alison jay, au ramas preferatele ei si acum. sunt desenate absolut superb.
cu papusile mai deloc. mai bucatareste si ea, mimeaza si inventeaza f mult actiuni, gesturi, intrigi. are o tinere de minte fantastica.
nu e nimic extraordinar pentru varsta ei, asa cum vad eu ca ar fi socotitul sau cititul.
Laura13 spune:
ce face dani? aleaaaaargaaaaaaa! si cam atat ![]()
sunt atat de rare momentele in care sta locului (in afara de desene, care, noroc cu venitul verii si iesitul afara, ca s-au rarit f mult).
mai face cate un puzzle, singur nu face mai mult de 16 piese, nu ca n-ar stii, dar trebe sa stau langa el sa il asist;
cu foarfeca mai rarutz, de cand si-a taiat tricourile, si de altfel rarutz toate activitatile astea la masuta cu hartie/acuarele/culori/desene;
citim din carti si reviste (ii place tare mult revista cu oraselul lenes, cu activitati, are din acelea gen "gaseste diferentele", le gaseste mai repede decat mine
; trasee catre diverse locatii, stiti voi, acelea gen labirint);
masinutze, robotei, trenulete si alte cele, dar mai mult dimineata cu bona;
calculator, are un site care ii place mult, piti-clic (e demential) si leo, un joculet interactiv in care trebe el sa faca tot felul de chestii;
la bunici a inceput sa invete literele, dar tot asa nu retine litera de la ... ce vine;
afara: bicicleta, trotineta, role (dar cam grelutz si am descoperit ca ce nu ii iese din prima ... il face sa dea inapoi), parc, nisip, fotbal cat cuprinde, mai ales daca ne prinde pe unul din noi doi la inghesuiala
; creta, etc.
nu prea ii place cu copii straini, in continuare, se joaca doar cu cei pe care ii stie de bebelus.
no cam atat. va pup ca trec inapoi la munca, m-am distrat destul. a! tre' sa ma duc azi dupa rezultatele de la analizele de la gineco, tineti pumnii! ca tre' sa ne pregatim de conceput bb acusica ![]()

Laura
lui
Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
saryta spune:
Multumim de urari
am fete mari ... cateva poze.
Duminica speram sa plecam la mare, daca ne lasa vremea
!
La multi ani! Ramsan
La multi ani! celor ce porta numele Sf. Petru si Pavel
Mariana - mamicuta de 3
- ANDRA('99), SARA('05) si ANTONIA(nov.'06)
Teutz spune:
La multi ani Ramsan!
La multi ani celor care poarta numele de Petru sau Pavel!
Ruxandra 
Saryta, ai de ce sa fii mandra, ai trei fete frumoase foc! 
Laura, sper ca ti-ai luat deja rezultatele analizelor si sunt bune. 
Eu azi am fost la eco si bebica e bine, dar colul e foarte scurt si ea e foarte jos (ma apasa pe vezica de ma termina). Trebuie sa stau cuminte, cuminte, sa o tin macar pana la 36 de saptamani. La toate celelalte ecografii (vreo 4-5) nu au reusit sa vada rinichiul drept al bebelinei, nu era in loja renala. Mi-au spus ca e posibil sa fie ectopic (deplasat) sau sa lipseasca, desi se vedeau vasele de sange care ar fi trebuit sa duca la rinichiul drept. Azi, la eco, dr mi-a spus ca sunt sanse foarte mari sa fie ectopic, se vede ceva in partea dreapta jos, langa vezica si tot intr-acolo duc si vasele de sange. In plus, cantitatea de lichid din vezica este normala, ceea ce indica o activitate renala normala. Sigur vom sti de-abia dupa ce se va naste micuta si ii vom face ei o ecografie. Oricum, vestea de azi m-a bucurat mult, bine ca rinichiul nu lipseste.
Teutz, mami de Alexia Iarina (10.12.2006) si
30+ cu
dandusa spune:
edit sa spun:multumim pt aprecieri!santeti minunate
Donia,
noi nu prea mai lucram crafturi din 'vina' lui Raducu.nu mai exista momente de liniste:)),in care el sa doarma si noi sa lucram.am incercat sa lucram si cu el dar iese scandal de fiecare data.asa ca ne-am reorientat:lucram activitati pentru varsta prescolara.genul www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?action=view_category&database=16&category=03" target="_blank">asta.chiar saptamana trecuta am luat doua din lista de mai sus.una este cu autocolante(a captivat-o teribil pe Crinuta,a terminat-o f repede) si una mai groasa(250 pag).noua,genul asta de activitati ni se potriveste cel mai bine.uitasem sa zic...si Radu face cu noi!el dezlipeste autocolantele si le lipeste pe el,Crinuta le dezlipeste de pe el si le lipeste unde trebuie![]()
a invatat cum functioneaza puzzle-ul si se enerveaza cumplit cand nu poate fixa piesele pt ca de cele mai multe le fixeaza gresit(puzzle cu 4-6 piese).in schimb,face puzzle(din lemn) cu forme.cum este cel cu animale.alea le potriveste exact apoi se aplauda si cere imbratisari
Diana,
si eu tot fara rabdare si disponibilitate uneori!nu-ti fa griji,sant stari normale.oameni santem cu totii!unii au mai mult,altii mai putin...cu totii avem motivele noastre pt care santem sau nu asa.trecutul trist,copilul din noi,prezentul dificil si cine stie ce alte si alte lucruri contribuie la asta.pt ca eu asa gandesc!ceva din mine,din sufletul meu a facut ca eu sa fiu atat de irascibila uneori si in acelasi timp,atat de calda cu copii mei(...e mult de dezvoltat la ideea asta).tipatul il am mostenire de la mama.asa imi vorbea tot timpul.am luat si am dat mai departe din pacate.stiu ca nu-i ok dar simplul fapt ca realizez si ca incerc sa schimb acest lucru,ma face sa ma simt mai bine.la noi fiecare situatie cu tipete este urmata de o discutie prin care vinovatul(de cele mai multe ori eu:(()explica ce mult regreta gestul,asigura toata dragostea,parere de rau.procedand asa,am senzatia ca 'sterg' ranile produse,alimentand cu dragoste.grav mi se pare atunci cand nu realizam,cand se intampla oriunde si oricum,cand nu mai exista control deloc asupra situatiei,cand simtim privirile socate ale celor din jur,incercand sa salveze situatia cumva...si nu ma incadrez sub nici o forma in paragraful de mai sus.dar...chiar si incadrarea mai putin grava,ma face sa ma simt groaznic fata de copii mei...deci pe pozitii!stiu ca sant pe drumul cel bun!
Irina,
tot ce vine de la ea este ceea ce ar trebui sa stie la varsta asta.si oricat am incerca noi sa-i bagam cu palnia,fie nu retin...fie nu accepta.Crinuta mea stie sa numere pana la 10 doar ca de f putine ori vrea sa arate lucrul asta.daca o intreaba bunica,nu-i numara dar daca stam serioase la masa si in cartea de activitati scrie ca trebuie sa numere cele 10 fructe,le numara fara prb(am mai multe ex).asa ca...face exact ce simte/vrea ea si cand vrea ea.f bine din pct meu de vedere!![]()
apoi,desenele...si ea ar fi fan doar ca am grija sa nu intreaca masura.sant zile in care nu deschid tv-ul.mai degraba pun muzica si amandoi snat f incantati.ei ii place f mult sa danseze.si o face f bine
io-te www.youtube.com/watch?v=pP416RwcacY" target="_blank">aici si www.youtube.com/watch?v=wKYnP43mj3U" target="_blank">aici

Teo,
oauuu ce burtica frumoasaaa!delicata ca de fetita.tu arati super!te-ai tuns bulangioaico,ntz,ntz.iti statea super cu parul lung,ce ma enerveziiii
Alexia iti seamana leit in poza fara codite.frumoasa camera d-na designer
ma bucur mult de vestile bune de la eco,chiar ma intrebam cand vei mai mege.inca putin si scapi de stres,o sa-ti tii puiuta mica in brate
Ruxandra,
ce educatoare dusa...nu pot sa cred!bine ca ti-ai spus parerea!
mami de Crinuta si Raducu
kikineata spune:
Donia, Garga e deschisa la orice fel de activitate.
Pictatul, desenul cu creta, creioane colorate sunt in topul preferintelor. Are blocuri de desen mici, mari, pensule toate marimile. E la avansati
.
Puzzle face mult prea rpd incat io nici n-o pot ajuta, unii rad de mine, cand ma dezmeticesc ea deja le termina. Maximum e de 60 de piese.
Cartile sunt la putere de orice natura. Alea cu autocolante dc se poate zilnic cate una? De colorat la fel.
De la Teora au succes cartile astea, le are de vreo juma de an si e ff incantata.
http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=16&action=view_product&productID=1015&category=06
http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=16&action=view_product&productID=1014&category=06
De la Litera Educational asta a primt-o de ziua ei si se duce singura ia cartea, pix/creion se aseaza pe burtica, bate daraba din picioruse si lucreaza :)
http://www.pravaliacucarti.ro/-Primele-lectii-3-4-ani-p-22960-c-0-p.html
Spalatul vaselor sub orice forma chiuveta, lighenutz, orice apa sa fie. Papusile nu sunt la f mare putere in schimb plusurile tematice fac teatru nonstop
. Le lipeste plasturi, ii bandajeaza.
Cartile de la Teora din colectia Puisorul nazdravan ii dau de lucru pt. foarte mult timp. Sunt multe.
Danseaza zilnic, aici si in toate activitatile legate de carti e meritul doar lui tati care sta non stop seara cu ea si o antreneaza, oricumn ea numai deschizi gura si e deschisa sa faca orice.
Desene, uf desene. Totul a inceput cu Ice Age 1, 2, 3 era disperata stia tot. Ei, acum cum i se aduce un DVD cum retine toate replicele. Acum e cu Pisicile aristocrate. Stie toate cantecele, inclusiv versurile in franceza cu o pronuntie de invidiat.
Peste toate astea troneaza iesitul in parc, joaca cu prietenii timp de 5/6 ore pe zi. Atat de mult bine ii face din toate punctele de vedere.
La faza cu litere, cifre. Citeste cuvintele simple. Scrie cam 10 litere din alfabet, poate mai mult. Numara pana la 20.
Calculatorul ff rar a trecut de faza cu youtoube si e in faza de Paint, asta e tot tati de vina. Cel mai mult imi place dar si displace in acelasi timp cum poate manevra Iphone-ul si io is varza la cap asta. Mareste, micsoreaza, deschide foldere singura, de-ale tinerilor.
Trimit asta si mai viu.

si fug.... Daca apuc intru pe seara....